Výběr nejhezčí dvojice jmen: Matyáš, Mikuláš, Mathias, Tobias?
Dobrý den, prosím o radu… nebo spis mě jen ze zajímavosti zajímá jaká dvojice jmen se vám líbí více.😊😊
Mockrát děkuji.🙏
@elissa48
ale ty deti s tim budou zit cely zivot a fakt bych nechtela mit jmeno stejne jako minimalne dalsi tri lidi ve tride.
@annaarazim Synovec je Eliáš takže by jsem k tomu přihodila Mikuláš a dala tyto dvě. A byl by to Miky a Eli 🙋♀️
Když už těchto tří jmen, tam Mikuláš a Tobiáš. Aby měl každý svoje počáteční písmenko. A kluků se jménem, která se zkracuje Maty, je fakt moc. Martin, Matěj, Matouš, Matyáš, Mathias, všechno jsou to dost častá jména sama o sobě a pak je to ještě všechno Maty...
tak snad jim půjde dobře vyslovovat š 😊 a jde vám to k příjmení? Miky a Tobík jsou ok
@annaarazim trošku mi to připomíná Bílou paní na hlídání 😂 ještě tu nebyl Uriáš
@annaarazim a to se má jednat o dvojčata? Pokud ano, já bych dala Jan a Jakub (Honzík a Kubík zní hezký)
@annaarazim Matyáš a Tobiáš.Jak tedy již bylo psáno, je jich moc, ale pokud se vám jména líbí, neřešila bych to.My jsme si se starším Šimonem mysleli, jak jsme celkem originální, kolem nás v té době žádný nebyl, neznala jsem žádného..a teď má syn ve školce ve třídě dalšího a na hřišti, když na něj zavolám, otočí se aspoň 3😆
Všem mockrát dekuji za odpovedi. To ,ze jsou nejak hodně částé mi vůbec nevadí, já osobně teda neznam nikoho stemito jmény a ani v okolí nikdo kolem mě.
Ikdyby,tak je mi to asi jedno..😌 však Jakubu, Honziku, Davídku, Matěje atd.. je taky mraky 🤷♀️🙈 to by člověk měl dávat jen jména která nejsou časté ?🤷♀️ Ikdyz se jim nelibi ?🤷♀️ Moc nejsem přiklonena k ášům , to spis rodina, za me zkráceně Mathias a Tobias a příjmení je Arazim, myslím ze to k sobe jde, nebo ne?😊😏
@annaarazim zní to hezky, ale stejně se připravte na to, ze jim všichni budou říkat Tobiáši a Matyáši 😀.
Pracuji ve školce a už jsem ve třídě měla 3 Jakuby, 3 Filipy, 2 Elišky, Terezky a vždycky se to nějak zvládlo.
Opravdu si myslím, ze vyber jména je jen na rodičích a když si za tím stojí, tak je to jen a jen jejich věc.
@zelenaesmolda Měli jsme ve třídě 4 Lenky a 3 Jany... Doba je jiná, jména taky, ale trendy stejné 🙂
@annaarazim k tomu příjmení to jde pěkně, to jo
@korin
tak vzdycky je v kurzu nekolik jmen a ty se pak vyskytuji hromadne v kazdem kolektivu,me by tohle asi vadilo,nemam rada prilis cetne jmena.
@annaarazim Z těchto 3 variant se mně nejvíce líbí Matyáš + Tobiáš, aby každý měl alespoň jiné počáteční písmeno. Osobně bych u dvojčat volila spíš úplně odlišná jména, ne podobná, ale to je čistě věc vkusu🙂
Jinak nechápu, proč všem tak vadí, že je nějaké jméno časté. To se pořád někdo snaží být originální a výsledek je ten, že se právě z těch originálních stanou ty nejčastější. Jinak já se např. jmenuji Tereza, dle statistik v mé generaci nejčastější jméno kolik let po sobě, v novodobé historii nebylo snad níž než na 3. příčce. A opravdu z toho žadné trauma nemám. Na střední jediná ve třídě, na vejšce jediná v kruhu, kamarádku Terku mám v širším okruhu přátel asi jednu, v tom užším žádnou. A pochybuju, že když se někde představím, řekne si někdo hned "Ta její máma musela být blbá, že jí dala to nejčastější jméno", všem je to jedno, naopak se většině lidí líbí (aby taky ne, když je jedno z nejčastějších, tak se zřejmě prostě líbí). Obočí lidi zdvihají naopak nad atypickými jmény, která se líbí málokomu...
@esmeralda11 Dekuju a souhlasím s vámi 🙏
@esmeralda11
Tak nekomu to proste vadi,ze se dite jmenuje stejne jako dalsich pet ve tride.A jmeno,ktere neni uplne caste nemusi byt atypicke.
@annaarazim mám Anabel a Eliáše...jména se líbí hlavně mě a manželovi, co se líbí ostatním? tak na tom nám opravdu nezáleželo....
jsem Veronika a na základce nás bylo hned několik, na učňáku taktéž...
@veruuu_kubesovic
Anabel je super
@zelenaesmolda Ono se to špatně odhaduje dopředu. Co je jeden rok unikátní, může být ten další módní a o rok později už "trapně" všude.
@zelenaesmolda Ale to je stejně věc náhody. Já třeba ve školce ani na základce a ani na střední neměla ve třídě ani jednu Báru. A na vejšce najednou 3. A právě z těch ne uplně častých jmen se rychle stávají ta nejčastější, protože každý chce být originální. A nejednou tu jsou tisíce Toníčků nebo právě třeba Matyášů, ačkoli v mé generaci neznám nikoho tohoto jména.
Ale jinak pokud si někdo vybírá jméno pro své dítě podle četnosti, tak je to úplně v pořádku, když to tak chce, já jen nechápu, proč mají tito lidé často potřebu to vnucovat i ostatním a zošklivovat jinak krásná jména jen proto, že jsou teď třeba dva roky na 18. místě statistiky (ikdyby na 1., ani tak to nechápu).
@esmeralda11 S tou četností souhlasím. Ale když se představíš jako Terka, nemusíš vysvětlovat, jak se jmenuješ. Když se někdo představí jako Máťa, Matýsek nebo Maty, nevíš, jak se jmenuješ. A je jich pak navíc hned 3x víc. Přijde mi to hodně nepraktické, proto bych tohle jméno nedala. Což neznamená, že ho tazatelka nemá dát, je to odpověď na otázku, co si o tom myslíme my.
@zelenaesmolda my jsme ve třídě byly tři Veroniky, nikdy mě to nevadilo....
Dej to, co se líbí Tobě ;) Já u prvního chtěla, aby to taky nebylo všední jméno, dala jsem Maxmiliána, byl tady u nás široko daleko jediný, a ejhle, dnes je Maxik taky všude. U druhého už jsem to neřešila, líbil se mi Tadeáš, tak ho mam. A fakt je mi jedno, ze na vesnici už jeden Tadeášek je a ve vedlejší taky (oba chodí se synem do třídy), to by člověk nevybral nic ...
@annaarazim máme Lukáše a druhé, když bude kluk, bych chtěla taky -áš. Máme složitější příjemní a v manželově rodině je spoustu jmen, která se mi líbí, ale nechceme opalovat z rodiny. Kdybych měla ještě přemýšlet nad tím, kde jaký soused nebo děti ve školce mají jména, asi by bylo ,, neuvedeno" 🤦 v mé rodině je to zase samý -slav... A to už nechci. Takže vybrat není taky nejjednodušší. Pokud bude druhé kluk, bude Matyáš nebo Tomáš.
Máme kolem sebe v okolí Matyášů, Matějů a Mikulášů habakúk, jsou to aktuálně hodně frekventovaná jména....sama mám doma Štěpána a Matouše, oboje krásný, v našem okolí neohraná jména ;)
@antoinet Ono asi zalezi jak kde. U nas treba Jiriku, Vladu, Pepicku, Jarousku... je hodne. Mame doma Martina Sebastiana, a i kdyz obe jmena jsou dost oblibena (Martin je po manzelovi, Sebastian se nam libil, s manzelem jsme milovali Velmi nebezpecne znamosti), tak stejne ani ve skolce ani ted ve skole neni ani jeden Martin ani Sebastian.
@rebe Jo tak to máte pravdu no, tyhle shodné přezdívky asi můžou být problém.
Každopádně se mi nezdají ty kritiky stran Mikuláše. Co jsem se dívala, tak se tohle jméno nikdy nedostalo do nejčastější dvacítky klučičích jmen. Vysoko nad ním jsou ve statistice jména jako Marek, Dominik, Daniel, Štěpán...a přitom jsem tu neviděla žádnou diskuzi, kde by někdo kritizoval četnost jména Marek nebo Štěpán. Nemluvě o tom, že pořád máte mnohem vyšší pravděpodobnost, že ve třídě budou 3 Honzíkové a Kubíkové než Tadeášové a Tobiášové...Přijde mi to jako uměle vytvořená bublina, že se všichni jmenují jedním z těhle jmen, která se pak prezentuje jako fakt, ale vzňiká jen na základě nějaké osobní zkušenosti, která je spíš náhodná. Z logiky věci Tadeášů je pořád o hodně míň než Vojtíšků, kteří jsou ve statistikách mnohem výš, přitom Vojtu nikdo neřeší.
(Aby bylo jasno, nemám dítě ani jednoho z těchto jmen, kdyby měl někdo pocit, že se obhajuju😄)
@esmeralda11 Myslím, že tam hraje roli osobní zkušenost, která se od statistiky může dost lišit. Já mám Terezku a nikdy nikde ve své věkové kategorii Terezku neměla, ani ve školce není žádná jiná, jen mezi hočičkami. Ale Matyho máme 4x. Legrační je, že naše nejmladší je Jasmina, což je velmi řídké jméno, ale už jsme malých Jasminek potkali snad víc než těch Terezek 😀

Mně se líbí poslední dvě. Jestli jich je hodně, to nevím, ale jména jsou to hezké. Mně se vůbec nelíbí Mikuláš. Zajímalo by mne, když tady každý nadává na ohrana, častá jména, jestli i kdysi se nadávalo na ohrana a častá jména, František, Josef atd.