Jak moc bolí porod při velkém dítěti?
Ahojky čeká mě to za 2 měsíce , prví dítko šlo cirasem a po druhé když j otěhotněla Mimi nám umřelo v 17 TT tak jsem musela podstoupit porod mrtvého plodu.
Chci se zeptat jak moc to bolí když rodite 3kg mimino ?
Mě to přišlo jako když strcite prst do zásuvky a držíte půl minuty a nemůžete vůbec nic dělat jen to vydržet a než si stihnete trochu odpočinout to přijde zas, přišlo mi to spíš vičerpavajici. Řekla bych bolest se vydržet dá jen v té jakoby bolesti nebo křeči nevnimate ani co se děje kolem vás.
Při porodu velkého dítka je to horší nebo stejné???????
@95newmommy2020 tak to bud rada, ze te nepotkala torze vajecniku. To je nejhorsi bolest, porod je oproti tomu prochazka ruzovym sadem.
@somalicats Torzi vaječníku jsem měla v těhu, včetně urgentní operace. A taky to bolelo, ale ne tolik. Přišlo se na to rychle.
Záleží na kontrakcích. První porod byl rychlý, kontrakce mi šly do kříže a myslela jsem, že bolestí pojdu. U druhého byly kontrakce méně bolestivé, ale byl dlouhý, tlačila jsem snad věčnost. Už ani za zlaté prase.
´Zavidím´ všem, co si porod užily. Někdo má i nižší práh bolesti, pak je to snažší. Pro mě to bylo čisté utrpení. Jediná výhoda je, že vís, že to jednou skončí.
@somalicats Co to je a jak k tomu dojde?
Kontrakce boli porad stejne, porod ditete uz je dobry, od faze “muzete tlacit”:D deti 4 a 3,5, rozdil zadny, je to spis o velikosti hlavicky
@olinkaola
Moje rada je, neřešit.
Mam 4 deti a kazdy porod byl jiny. Váhy....3250, 3780, 2620 a 3050.
Prvni byl mazec, neveda jsem do ceho jdu. Druhy byl peklo, protoze oxitocin. Treti uz jsem neresila a narodila se pomalu na parkovisti. Pri ctvrte uz se mi PA smaly, ze toto dlouho nezazily.
Jasne. Bolelo to jako cert. Ale je to o tvem psychickem nastaveni. Proste to ber tak, ze to prijde. Bude to bolet a az v ten moment zjistis, co ti bude pomahat. Me u jednoho sprcha, u dalsiho balon, u posledni kousat do periny.... je to individualni. Tes se a hlavne nevymyslej scenare. Ono to vetsinou stejne vypada jinak
První porod bolel, ale ne tolik. U tlačení jsem cítila jenom tlak, vůbec jsem nevěděla, že už je malý venku. Měl 3,5 kg. Druhý porod sice trval hodinu, ale byl intenzivnější, při tlačení jsem cítila pálení a štípání, až se mi hlavou honily myšlenky, že poprvé to tak nebolelo. Pak se zjistilo, že má malý skoro 4 kg a bylo jasné, proč jsem to tolik cítila 😄. Ale zvládla jsem to a teď, týden po porodu, si už vůbec tu bolest nepamatuji 🙂
Největší bolest jsem měla u třetí dcery,ale jakmile asistentka praskla plodovou vodu ani tlačit jsem nemusela a malá šla s plodovou vodou ven, asistentka si nestačila nasadit druhou rukavici 😂( narozená s váhou 2810g),první porod byl unavující ale taky to bolelo začala jsem rodit 2:00 malá se narodila v 10:30 3790g , druhý porod bolel taky hodně váha 3500g,každý porod je jiný a fakt nejhorší bolest je u zubů
Už to tu holky psaly - je to individuální. Někdo trpí jak zvíře, někdo to dítě "vysype" ani neví jak. Já protrpěla oba porody, ale k oběma jsem šla s tím, že budu druhý případ. Nestalo se, ale dala jsem tomu šanci, zatímco podle mě ten, kdo jde rodit s představou, že bude trpět, tu šanci, že by to šlo hladce, předem zabije.. Však je to i o uvolnění se. A když nic jiného, tak jsem se aspoň předtím nestresovala a to se taky počítá.
@olinkaola víc mě bolely stahy než samotný porod vytlačeni mimča. Zažila jsem 2 porody jeden normální, druhý kde jsem porodila syna který byl 10minut mimo sebe a lékaři ho celou dobu oživovali uprostřed tohoto porodu mě stahy přestaly a bolest už jsem necítila. Držím vám ale palce i na nohou aby tento porod byl bez potíží a narodilo se vám krásné a hlavně zdravé miminko
@olinkaola Já jsem asi šťastnej člověk, ale ten pocit bolesti už si vlastně nedovedu úplně vybavit. Dobře to má ta příroda zařízený... Vzhledem k tomu, že jsem v pubertě trpěla strašnými menstruačními bolestmi (vždy jeden den kompletně vyřazená z provozu), mi to přišlo vlastně jen jako podobná bolest koncentrovaná do pár hodin (první porod trval čtyři hodiny, druhý hodinu) a korunovaná miminkem jako odměnou, takže vlastně brnkačka! 🤭
@olinkaola Ptal se mě na to manžel. Trpívala jsem na velmi bolestivou ms, takže na kontrakce jsem byla připravená. Mně to přišlo trochu jako křeče při střevní chřipce. Ale u druhého porodu už jsem víc věděla a pomáhal mi pohyb ve stoje, prodýchání. U prvního mi přišlo nejhorší tlačení, poloha v pololehu mi nevyhovovalo, u druhého jsem seděla a bylo to i rychlejší. Hlavně je tam ten výsledek - miminko, tak je to super a zapomeneš. Zažila jsem i sekci a to bylo pro mě horší. Ale oba porody byly relativně rychlé. Před 2. porodem jsem i pila maliník, jedla lněné semínko, tak nevím, jak to mělo naposledy vliv, bylo to šup šup. První byl o 7 týdnů dříve.
Kazdy porod je jiny. Mela jsem porody 3 (prvni bylkoncem panevnim, druhe 2 normalni- hlavickou). Nejhorsi byl 1.porod, ale tim, ze prvni vyjde ven dupa a az posledni hlavicka. Tam je potreba opravdu v te posledni fazi poradne zabrat a vytlacit tu hlavicku- tak to je bolest.
Dle meho vzdy nejhorsijsou samotne kontrakce nez ten porod jako takovy. Ale ikdyz to boli, matka na to zapomene a za chvili funguje uplne normalne- litovala jsem maminky, ktere byli po cisari. Ja za 2hodky zapomela ze rodila a ti po cisari- trpeli i 4dny po operaci- nemohli se miminku venovat atd.
@suzanna123 já přemlouvala manžela na třetí dítě ještě když mě šili 😂
@monaluza 😳
Bolí dost skála od 1-10 mi nestačí desítka je nejhorší bolest,ale zuby bolí víc,u porodu nás čeká odměna a na tu bolest člověk zapomene

@eviicka Já chodila vždy do rizikovky a nikdy mi neměřili pánev 😁 A ani ségře, která tam rodila dvakrát. A ona je hubeňoučká. Moje mamka, ikdyž je štíhlá, tak u ní vždy říkali, že ona neporodí velké děti - naštěstí všici 3 jsme měli pod 3kg.