Jak moc bolí porod při velkém dítěti?
Ahojky čeká mě to za 2 měsíce , prví dítko šlo cirasem a po druhé když j otěhotněla Mimi nám umřelo v 17 TT tak jsem musela podstoupit porod mrtvého plodu.
Chci se zeptat jak moc to bolí když rodite 3kg mimino ?
Mě to přišlo jako když strcite prst do zásuvky a držíte půl minuty a nemůžete vůbec nic dělat jen to vydržet a než si stihnete trochu odpočinout to přijde zas, přišlo mi to spíš vičerpavajici. Řekla bych bolest se vydržet dá jen v té jakoby bolesti nebo křeči nevnimate ani co se děje kolem vás.
Při porodu velkého dítka je to horší nebo stejné???????
@95newmommy2020 tak to bud rada, ze te nepotkala torze vajecniku. To je nejhorsi bolest, porod je oproti tomu prochazka ruzovym sadem.
@somalicats Torzi vaječníku jsem měla v těhu, včetně urgentní operace. A taky to bolelo, ale ne tolik. Přišlo se na to rychle.
Záleží na kontrakcích. První porod byl rychlý, kontrakce mi šly do kříže a myslela jsem, že bolestí pojdu. U druhého byly kontrakce méně bolestivé, ale byl dlouhý, tlačila jsem snad věčnost. Už ani za zlaté prase.
´Zavidím´ všem, co si porod užily. Někdo má i nižší práh bolesti, pak je to snažší. Pro mě to bylo čisté utrpení. Jediná výhoda je, že vís, že to jednou skončí.
Kontrakce boli porad stejne, porod ditete uz je dobry, od faze “muzete tlacit”:D deti 4 a 3,5, rozdil zadny, je to spis o velikosti hlavicky
@olinkaola
Moje rada je, neřešit.
Mam 4 deti a kazdy porod byl jiny. Váhy....3250, 3780, 2620 a 3050.
Prvni byl mazec, neveda jsem do ceho jdu. Druhy byl peklo, protoze oxitocin. Treti uz jsem neresila a narodila se pomalu na parkovisti. Pri ctvrte uz se mi PA smaly, ze toto dlouho nezazily.
Jasne. Bolelo to jako cert. Ale je to o tvem psychickem nastaveni. Proste to ber tak, ze to prijde. Bude to bolet a az v ten moment zjistis, co ti bude pomahat. Me u jednoho sprcha, u dalsiho balon, u posledni kousat do periny.... je to individualni. Tes se a hlavne nevymyslej scenare. Ono to vetsinou stejne vypada jinak
První porod bolel, ale ne tolik. U tlačení jsem cítila jenom tlak, vůbec jsem nevěděla, že už je malý venku. Měl 3,5 kg. Druhý porod sice trval hodinu, ale byl intenzivnější, při tlačení jsem cítila pálení a štípání, až se mi hlavou honily myšlenky, že poprvé to tak nebolelo. Pak se zjistilo, že má malý skoro 4 kg a bylo jasné, proč jsem to tolik cítila 😄. Ale zvládla jsem to a teď, týden po porodu, si už vůbec tu bolest nepamatuji 🙂
Největší bolest jsem měla u třetí dcery,ale jakmile asistentka praskla plodovou vodu ani tlačit jsem nemusela a malá šla s plodovou vodou ven, asistentka si nestačila nasadit druhou rukavici 😂( narozená s váhou 2810g),první porod byl unavující ale taky to bolelo začala jsem rodit 2:00 malá se narodila v 10:30 3790g , druhý porod bolel taky hodně váha 3500g,každý porod je jiný a fakt nejhorší bolest je u zubů
Už to tu holky psaly - je to individuální. Někdo trpí jak zvíře, někdo to dítě "vysype" ani neví jak. Já protrpěla oba porody, ale k oběma jsem šla s tím, že budu druhý případ. Nestalo se, ale dala jsem tomu šanci, zatímco podle mě ten, kdo jde rodit s představou, že bude trpět, tu šanci, že by to šlo hladce, předem zabije.. Však je to i o uvolnění se. A když nic jiného, tak jsem se aspoň předtím nestresovala a to se taky počítá.
@olinkaola víc mě bolely stahy než samotný porod vytlačeni mimča. Zažila jsem 2 porody jeden normální, druhý kde jsem porodila syna který byl 10minut mimo sebe a lékaři ho celou dobu oživovali uprostřed tohoto porodu mě stahy přestaly a bolest už jsem necítila. Držím vám ale palce i na nohou aby tento porod byl bez potíží a narodilo se vám krásné a hlavně zdravé miminko
@olinkaola Já jsem asi šťastnej člověk, ale ten pocit bolesti už si vlastně nedovedu úplně vybavit. Dobře to má ta příroda zařízený... Vzhledem k tomu, že jsem v pubertě trpěla strašnými menstruačními bolestmi (vždy jeden den kompletně vyřazená z provozu), mi to přišlo vlastně jen jako podobná bolest koncentrovaná do pár hodin (první porod trval čtyři hodiny, druhý hodinu) a korunovaná miminkem jako odměnou, takže vlastně brnkačka! 🤭
@olinkaola Ptal se mě na to manžel. Trpívala jsem na velmi bolestivou ms, takže na kontrakce jsem byla připravená. Mně to přišlo trochu jako křeče při střevní chřipce. Ale u druhého porodu už jsem víc věděla a pomáhal mi pohyb ve stoje, prodýchání. U prvního mi přišlo nejhorší tlačení, poloha v pololehu mi nevyhovovalo, u druhého jsem seděla a bylo to i rychlejší. Hlavně je tam ten výsledek - miminko, tak je to super a zapomeneš. Zažila jsem i sekci a to bylo pro mě horší. Ale oba porody byly relativně rychlé. Před 2. porodem jsem i pila maliník, jedla lněné semínko, tak nevím, jak to mělo naposledy vliv, bylo to šup šup. První byl o 7 týdnů dříve.
Kazdy porod je jiny. Mela jsem porody 3 (prvni bylkoncem panevnim, druhe 2 normalni- hlavickou). Nejhorsi byl 1.porod, ale tim, ze prvni vyjde ven dupa a az posledni hlavicka. Tam je potreba opravdu v te posledni fazi poradne zabrat a vytlacit tu hlavicku- tak to je bolest.
Dle meho vzdy nejhorsijsou samotne kontrakce nez ten porod jako takovy. Ale ikdyz to boli, matka na to zapomene a za chvili funguje uplne normalne- litovala jsem maminky, ktere byli po cisari. Ja za 2hodky zapomela ze rodila a ti po cisari- trpeli i 4dny po operaci- nemohli se miminku venovat atd.
Bolí dost skála od 1-10 mi nestačí desítka je nejhorší bolest,ale zuby bolí víc,u porodu nás čeká odměna a na tu bolest člověk zapomene

@eviicka Já chodila vždy do rizikovky a nikdy mi neměřili pánev 😁 A ani ségře, která tam rodila dvakrát. A ona je hubeňoučká. Moje mamka, ikdyž je štíhlá, tak u ní vždy říkali, že ona neporodí velké děti - naštěstí všici 3 jsme měli pod 3kg.