icon

Kolik jste přibraly do porodu a kolik zhubly v 6nedělí?

kaccistar
18. kvě 2015

ahoj holky, zaujimalo by ma, kolko clovek skutocne zhodi v sestinedeli? Citam vsade, ze pokial zeny koja, tak vacsinou vsetko co naberu, nechaju v porodnici a potom sa zvysku zbavia v tych siestich tyzdnoch.. kedze ma to este len caka, tak mam celkom strach, ze priberiem prilis vela a zostane mi to 🙂 aj ked viem, ze to nemam riesit, zaujima ma to.. 😉

Strana
z2
petrasipkova1
22. kvě 2015

Já mám zatím nahoře 16 kg, ale 5 kg jsem nabrala skokově na začátku, protože jsem předtím držela dietu a začala znovu jíst sladké a pečivo 🙂 , ale neřeším, jsem šťastná, že je malá v pořádku, že se jí vede dobře a nějaká kila určitě do zimy ještě vyběhám. 😉

misar91
22. kvě 2015

já přibrala přesně 20kilo 😀 v porodnici nechala 8 a v šestinedělí dala dolů jen 4kila.nic moc ale nekojila jsem tak možná proto.no ted jsem po porodu rok a půl a mám ještě 4kila nahoře :-/ měla bych s tím něco dělat 😀

ivussska
22. kvě 2015

Já přibrala 25 kg a 10 jsem nechala v porodnici a dalších 20 kg jsem měla po šestinedělí dole.Kojila jsem pouze týden, malý se narodil SC a měla jsem málo mlíka, které pak nebylo už vůbec. Šlo to dolů ani nevím jak...

sisiinka23
22. kvě 2015

Ja v těhu 30kg nahore 😀 Ted, 7 mesicu po porodu, 35kg dole. Nekojila jsem.

anie26
22. kvě 2015

Ja nabrala18kg a 7,5kg mi zustalo...ale myslim, ze to pujde postupne dolu i bez trapeni v telocvicne. 😉

pisisvori
22. kvě 2015

1. 19kg, pred tehu jsem byla dost hubena a drzela diety, malo jsem jedla i v tehu, v porodnici zustalo jen 6 (dcera 3950g), po 6nedeli zbyvalo jen 5kg do 3m byly pryc a behem kojeni jsem si drzela vahu pred tehu. Po ukonceni kojeni jsem 7kg nabrala za dalsi rok, ale uz jsem normalne jedla ne diety jak pred rehu.

2. 16kg normalni vaha, normalni jidlo, v porodnici zustalo 9kg ( dcera mela take 3950g), po 6 ti nedeli jsem mela o 3kg mene nez pred tehu. Ale MS jsem dostala stejne jako u prvniho 9tydnu po porodu pri plnem kojeni aod te doby mam porad a od te doby jsem zase ty 3kg nabrala a vaha klasicky behem mesice klesa a stoupa. Pres den uz nekojim tak doufsm, ze po uplnem odstaveni vaha nahoru tentokrat nepujde.

katyxq
22. kvě 2015

Otěhotněla jsem s 82kg, rodit jsem šla skoro se sto (radši jsem se pak nevážila), z porodnice jsem došla s 85kg a za dva měsíce měla 60kg, v půl roce dcerky 57kg ... a přes veškerou snahu jsem nepřibrala ani deko (a že bych to potřebovala při mé výšce 170cm).
Kojila jsem ještě trochu i první týdny dalšího těhotenství. Přibírat jsem začala už od začátku (první dva měsíce jsem jedla skoro furt, pak mi nebylo špatně), teď mám 2 měsíce do porodu a z 57kg jsem na 73.

takarazestinusakur
22. kvě 2015

Začínala jsem na 63 s tím, že jsem držela před těhu dietu, takže za první trimestr jsem to měla zase rychle zpátky dostala jsem se na 80kg, po porodu to bylo 75kg a za 14 dní to bylo 70,5 od té doby žádná změna, váha se drží mezi 70 až 72 jak kdy. Kojím jen napůl, denně chodím na až 3hodinové procházky (celou dobu opravdu jdu) ale změna na váze není. Nepřibírám, ale těch 70kg 2 měsíce a půl po porodu mi dělá starosti. Zjevně nekojím dost abych tím hubla, tak se utěšuju, že bych mohla "zázračně" zhubnout až kojit přestanu úplně. No a nebo budu muset dřít jako kůň ( s tím už mám zkušenosti, takže se toho děsím...)

aneriska
22. kvě 2015

@katyxq tak to je hustý, ten úbytek váhy po porodu!! Já se už trochu uklidnila, zatím tedy své kulaté bříško 4. den po porodu neřeším a beru to tak, že holt to někdo nechá už v porodnici a já v šestinedělí a když mi 4 kg navíc zůstanou, budou do konce léta pryč ani nebudu vědět jak.. Ale stejně nechápu, jak některé holky nechají v porodnici 10 kg třeba.. 🙂

katyxq
22. kvě 2015

@aneriska já taky nechápu, jak k tomu došlo ... asi poporodní restart metabolizmu či co (možná z části dané těhotenskou cukrovkovou dietou před porodem)

smallinka
22. kvě 2015

Přibrala jsem téměř 20 kg, po 6ti nedělí tak nějak 10 kg dole....teď bojuju tak se 7 kg....jde to dolů pomalu ale jistě, jsem 7 měsíců po porodu. Stehna a břicho nejhůř, pořád neobleču žádné rifle co jsem nosila před tím. Měla jsem teda extrémně malou velikost 34 nebo 36, teď mi je tak tak 38. Tak doufám, že spoustu hadříků nebudu muset vyhazovat 😉 ale jinak v jídle se bohužel moc nehlídám, protože vyhledávám cukry na nervy ale začala jsem znovu běhat a myslím, že to má pozitivní účinek na psychiku 😉

lenickae
22. kvě 2015

Já přibrala 12kg, 8 nechala v porodnici, 4 jsem sundala během prvního týdne doma (nervy a stres), teď, 2 měsíce po porodu mám celkové skóre -19kg, takže 7 kg jsem postupně shodila během šestinedělí. Plně kojím, ale jak mi říkala gynekoložka, hubnutí při kojení není samozřejmost, záleží na metabolismu ženy.. U mě je to hodně tím, že si hlídám jídlo kvůli kojení, nejím téměř žádné pečivo. Taky jsem se bála, abych moc nepřibrala, popř, se po porodu nerozjela, pač už nějaké to kilo navíc jsem měla před těhu. Naštěstí mi můj stav dovolil chodit do práce až do nástupu na mateřskou, což udělalo taky hodně. Kdybych seděla doma, tak bych jen vyžírala ledničku 😀 😎 .

versatilka
22. kvě 2015

@kaccistar přibrala jsem z 55 na 70, takže 15kg. V porodnici jsem nechala 10 kg, ale byla jsem tam týden. V šetinedělí jsem shodila zbylých 5 kg a teď jsem na váze 51kg. Děti mají 6měsíců. To držím už asi tak 2 měsíce..

aneriska
22. kvě 2015

děkuju dámy, trošku mě to hodilo do pohody, každý to má jinak, je to hodně individuální.. Jen fakt, že u prvního jsem hubla zpět (a víc) asi rok a půl, začala jsem se pak věnovat předcvičování powerjogy a tak, ale spokojena jsem byla teprve po 2 letech. U druhé to šlo o hodně rychleji, výchozí váha byla nižší. Takže za rok to zase šlo. Teď byla výchozí váha nejnižší, ale je fakt, že tělo je starší a budu muset být znovu trpělivá.. Hlavně, že děti jsou zdravé a hlavní je asi pozitivní přístup a vědět, že to dřív nebo později půjde.. Samozřejmě rozumný sport a pozor na sladkosti - to je jasné..

aqeris
12. čer 2015

@princikovi no to musíš kojit 🙂

Strana
z2