icon

Porod bez klystýru. Je vhodné si ho udělat doma předem?

treasurka
22. bře 2021

Mám za sebou tři porody, vždy jsem si nechala dát klystýr, vždy to bylo nepřijemné v mnoha ohledech, a tak teď napočtvrté přemýšlím, že bych odmítla. Zajímá mě, co a jak. Je vhodné si ho nějak udělat doma předem, např. když začnou kontrakce? Nebo, pokud šel někdo úplně bez něj, nestala se pak "nehoda"? Díky za info.

Strana
z2
vikinkav
23. bře 2021

2 porody bez klystyru a bez nehody 👍 ale peavda je ze ty kontrakce me vzdycky zenou na WC, jak mimco tlaci na vsechno 😅

asinehri
23. bře 2021

Většina žen se "vykaká" v průběhu otevírání, já klystyr neměla. Podle mně je užitečný pro ženy se zácpou, těm to nenastartuje ani porod.

veronika_aki
23. bře 2021

Moje zkusenost, kterou teda vsude k dobru nedavam, ale budiz no. Sice mam za sebou porod jen jeden, ale i presto, ze jsem mela klystyr delany primo tam, stejne jsem se jim tam 3x po.... V tu chvili mi to bylo fuk, spis mam pocit, ze mi to prislo az jako divne vtipny, ale jak uz je zmineno vyse..jsou to profici, urcite zažívají horší veci nez toto 🙂

terezia10
23. bře 2021

Ja neměla ani u jednoho u pevni jsem měla delší porod a to tě furt tlaci takze jsi na WC u druhého prekotneho se to nestihlo a byla nehoda a co nikdo nic uklidily pohoda oni jsou fakt zvyklí vzdy ti prostě udělat nejde

me_druhe_ja
23. bře 2021

Tady se klystýr - bohužel - vůbec nedělá. Já si myslím, že je to fajn věc. Poprvé si myslím, že vyšlo i něco víc než jen dítě a podruhé to bylo si troufnu říct bez nehody - to jsem stejně předtím litala na WC asi stokrát. Ale upřímně mě to v tu chvíli bylo naprosto jedno a oni jsou vážně zvyklí. Nicméně kdyby se tu dělal, chtěla bych s.

miskamed
23. bře 2021

Já se docela čistila doma, ale stejně jsem si klystýr nechala udělat (pro jistotu a pro možné urychlení porodu), udržela jsem to teda dlouho, ale pak na záchodě že mě vyšla jen troška vody, jinak nic🤷 nevím, kam to zmizelo🙈 jinak nehoda nevím, jestli se stala, nikdo nic ani nenaznačil a já si nejsem vědoma... U příštího porodu si nechám dát znovu 😊

rnika
23. bře 2021

U mě ho teda nestihli u druhého porodu a taky to bylo s menší "nehodou" měla jsem hrozné nutkání se za to pořád omlouvat, ale sestřička také říkala, že to neřeší, že jsou zvyklí, že se to stává...

netopejr
23. bře 2021

@mariegroth to jsou pozustatky institucionalizovaneho porodu, kdy navic je porod vniman jako lekarska zalezitost az operativnihocharakteru (bavume se o jormlanim vaginalnim porodu ve fyziologickych mezich), mi prijde. Tam, kde je normální rodit jen s PA, doma aj (Británie, Holandsko) se to takto skoro automaticky nedela. (V podstate driv se tu muselo holit, dnes ne a jinde se to.raky tak neresi).
Na druhou stranu je to dobry první krok,pokud porod nepostupje, nebi ne dost eychle, casto pomůže a porod - na rozdíl od temer vsech jiných castych zasahu zustava dal stale fyziologicky (takze ho nadále vede jen PA
, zustava se v domacim prostredi, nezvysuje to zadna rizika.

(Ale jak

jolana24
24. bře 2021

U prvního porodu mi dali klistýr den před porodem (šla jsem na vyvolávání) 🙈 A druhej den jsem rodila a nehoda byla, ale upřímně, já jsem při tlačení prakticky omdlévala, takže mi bylo úplně jedno, co se děje 😂

patypresdevaty
24. bře 2021

Ani u jednoho porodu mi ho nestihli dat a prostě co bylo, to šlo při kontrakcich v samém závěru ven.

esmeralda11
24. bře 2021

Moje mamka rodila bráchu bez klystýru a doteď říká, že to pro ni byla nejponižující věc a když to vypráví, je opravdu vidět, jak špatná zkušenost to pro ni byla. Když šla pak rodit mě, tak pro ni byl klystýr nepřekročitelná podmínka.

korin
24. bře 2021

Rodila jsem 3x bez klystýru, nehoda byla myslím jen u třetího porodu. Mně by to ani nevadilo, ale dětská lékařka byla poměrně nepříjemná. Měla poznámky o tom, jak mimčo smrdí apod. Považuju to z její strany za profesionální selhání.

Strana
z2