Tabuizované téma: Porod a stolice. Jak to bylo u vás?

2. únor 2024

Dobrý den maminky. Jsem poprvé úspěšně těhotná, porod už se blíží.
A nechci se stydět zeptat. Je to přece jen přirozená věc.

Zajímalo by mě, jak to bylo u vás se stolicí u porodu? Nebo jestli znáte zkušenosti jiných žen na toto téma? Já mám kolem sebe samé císaře a pouze jedna kamarádka porodila překotně a mimi bylo celé od toho 😅

Vím že je to individuální. Někdy je porod překotný, jindy maminka stihne klystýr, jindy je porod vyvolávaný...

Ptám se, jelikož po podání potratové pilulky ze mě šly kilogramy stolice ( nebo spíš litry 🙊), omouvám se, nevím jak to popsat 😳 To jsem ovšem byla schopná docházet na WC, neumím si to představit u skutečného porodu dítěte.

Děkuji moc, potřebuju se na to nějak připravit.

Samozřejmě nikdo není povinný odpovídat.

irmamala
2. únor 2024

Mela jsem dva prirozene porody, klistyr jsem nemela nikdy a ani jednou se mi zadna nehoda nestala🤷‍♀️ Podle me z tebe maximalne vyleti pri tlaceni bobek, nez ze by z tebe cakala nejaka zumpa😀 Ale jak pisu, zkusenost nemam.

andelka
2. únor 2024

Rodila jsem 3x a klystýr se nestihl nikdy. " Nehody" byly a nikdo to neřešil. Když člověk efektivně tlačí, tak prostě to jinak asi nejde. Zdravotníci jsou zvyklí. Vyměnili podložku a hotové.

gruyerre
2. únor 2024

Mně se nikdy u porodu nic takového nestalo. Klystýr jsem si nikdy nenechala dát. Asi se to stát může, už jsem o tom slyšela, ale určitě neznamená, že se to stává každému. Zkus se tím nestresovat.

jane46
2. únor 2024

A já vůbec nemám zdání, zda jsem měla nějakou nehodu 😀 😀

olusenka
Autor odpověď smazal
Zobraz
me_druhe_ja
2. únor 2024

Já jsem u obou porodů od začátku kontrakci furt chodila kakat. 😀 to tělo si samo řekne a začne se čistit. Takže pak u tlačení ve střevech už nic nebylo. 😀 nerodila jsem v ČR a klistyr se tu nedělá....a jak píše někdo nademnou: vůbec nevím, jestli že mě vylezlo ještě něco jiného kromě dítěte. 😀 fakt nevím. Myslím že asi trochu jo, ale je to normální a přirozené, počítá se s tím, nikdo to neřeší a nepozastavuje se nad tím. A věř mi, že budeš mít úplně jiné myšlenky. 😀

miryp
2. únor 2024

U jednoho porodu jsem měla klystýr, u druhého nikoliv. Jestli nějaká nehoda byla či nebyla, netuším, to bylo pod mé rozlišovací schopnosti a mimo mé nastavení mysli v danou chvíli.

eviicka
2. únor 2024

Já měla u obou klistyry (teda yal gel), u obou jsem v první fázi běhala na WC, jak se tělo i samo čistilo a u obou myslím při tlačení malinko uteklo, sestra bez mrknutí oka utřela a jelo se dál. A děti čisťounké 🙂.

hawah
2. únor 2024

Rodila jsem 4x, klystyr byl u dvou porodů a i tak něco vyšlo pokaždé 🙈 Jako taky jsem z toho měla krapet trauma, pokaždé 😬 Ale jak mi říkala asistentka, když vyjde 💩, je vidět, že správně tlačíte 🤣

michaela666
2. únor 2024

V první fázi se tělo čistilo přirozeně samo, takže při tlačení už nebylo co 😃

Vůbec se tím nestresuj. Personál je zvyklý a pochybuju, že ty budeš něco takového vnímat. 🍀

zuzkasim
2. únor 2024

Mám zkušenost, že při začátku se tělo opravdu čistí samo, byla jsem několikrát na WC než se porod rozběhl pořádně, takže si myslím, že žádná nehoda nebyla. Jestli ano, tak o tom netuším, nikdo nic nekomentoval. Podle mě je to v přírodě dobře zařízeno a není potřeba do toho zasahovat, pokud není nějaký zásadní problém.

palja
2. únor 2024

Tak tohle jsem řešila celé těhotenství taky. Rodila jsem 2x a ani jednou jsem neměla klystyr, ikdyz jsem o něj vysloveně žádala.
První porod ten začal tak, že jsem měla doma silné MS bolesti a pak jsem šla na záchod, takže jsem se vyprázdnila dobře doma. Když jsem přijela do porodnice, tak mi bylo řečeno, že v této fázi porodu se už klystyr nedává, byla jsem už hodně otevřená. Naštěstí se žádná nehoda nestala. Střevo bylo asi hodně vyprazdnene z domu. Měla jsem strach tlačit, abych se nepos***** ale byla u porodu jedna doktorka, která mi dala ruku na podbrisek a řekla, že mám tlačit do té ruky, že to není tlačení jako na stolici, ale do dělohy, abych porodila dítě. Tak to mi hodně pomohlo.
U druhého těhotenství jsem si říkala, že už tak od 36tt nebudu moc jíst, jenže to je blbost, protože nikdo neví kdy porod bude. Porod byl překotný, malá se drala rychle ven, přestala jí fungovat placenta. Klystyr nebyl. Porodila jsem do 40 minut od prvních příznaků porodu a žádná stolice neodešla. Takže jsem měla štěstí. Jenže to jsem asi taky byla dobře vyprazdena z domu. Měla jsem vnitřní hemeroidy, takže jsem vždycky několik hodin seděla na záchodě. Protože v konečníku tě pořád něco tlačí, ale to jsou ty hemeroidy, ne stolice.

te_reza
2. únor 2024

Klystýr jsem stihla a upřímně i kdybych se 💩💩💩 tak o tom nevím, měla jsem jiné starosti 😂

klokanka31
2. únor 2024

Mně nestihli dát klystýr, jednou se mini nehodička stala, ale asistentka utřela a jelo se dál. V tu chvíli ti jsou některý věci fakt volný. A malá byla krásná čistá 😊

petrasipkova1
2. únor 2024

poprvé jsem měla klystýr, podruhé ne a nevím, malej byl čisťoučkej, takže opravdu netuším, v ten moment tohle člověk vůbec neřeší.

emillyhk
2. únor 2024

Porod byl vyvolávaný, většinu času jsem byla ve sprše, toaleta hned vedle. Normálně jsem si došla cca tři hodiny od začátku kontrakcí. Porodní asistentka se mě při dalším vyšetření ptala, jestli chci klistýr, když jsem řekla, že už jsem byla, tak jsme se domluvily, že je to zbytečné. Žádná nehoda se nestála.

orangutan123
2. únor 2024

Taky jsem se toho bála ale opravdu v ten moment na to vůbec nemyslíte

korin
2. únor 2024

3 porody bez klystýru, před prvním se tělo opravdu řádně vyčistilo samo, u dalších už ne tak výrazně. Klystýr mi nikdy ani nenabízeli. U jednoho porodu jsem měla "nehodu". Asistentka byla v pohodě, ale dětská doktorka byla fest nepříjemná, neodpustila si poznámku, že "malá smrdí jak kozí bobky". Což je podle mě blbost, opravdu nebyla nijak potřísněná, jen si doktorka potřebovala zchladit na někom žáhu.

konidana
2. únor 2024

Pro mne byl nejvic traumaticky zazitek ten klistyr. To jsem fakt nedavala. U druheho porodu jsem ho odmitla a bylo to mnohem lepsi. Co ze mne slo behem porodů netusim, bylo mi to jedno

alianan
2. únor 2024

Klystyr jsem měla jednou, poprvé, to jsem se nechala vmanipulovat do věcí, které jsem nechtěla.
Třikrát jsem rodila bez klystýru. Dvakrát uplně bez nehody, jednou byla nehoda, ale nic hroznýho, bobek, asistentka ho uklidila , s tím se počítá. Miminko bylo úplně čisté a voňavé.

@korin Stěžovala jste si? To je dost hustý, já bych řešila minimálně s primářem. ALe já jsem během porodu a po porodu dost bojovná a nenechám si moc líbit, přitom v běžném životě jsem hodně mírná a radši neřeším.

patypresdevaty
2. únor 2024

Oba porody byly svižné, takže se klystýr nestihl a ano, při obou jsem vytlačila i něco jiného než dítě. Ani bych to nenazývala "nehodou", tak to prostě je a když v těch střevech něco je, podle mě to nejde nevytlačit.
A dítě tedy nic neschytalo, to šlo ven až poté a jinou cestou, jak je známo 😅

autor
2. únor 2024

Dekuju vam sem hrozne moc a jste skvele ze tak sdilite. Hodne me to uklidnilo 🙂

aktakd
2. únor 2024

Ja o tom vubec nemela ani paru, pozdeji jsem se na to ptala az manzela.

veru181
2. únor 2024

Pro psychickou pohodu jsem si nechala dát klystýr. Sice to byla vražedná kombinace, kontrakce a tohle, ale při samotném tlačení miminka jsem pak z tohoto hlediska byla víc v klidu 🙂 Ale jinak se to prý stává a normální porodníci to neřeší.

martulka88
2. únor 2024

První porod vyvolávaně a když sestra popisovala, jak tlačit, tak jsem jí narovinu řekla, ale já se bojím, že se u toho po.... A ona se usmála a řekla, že jsou na to zvyklé. A ano, stalo se mi to ikdyž jsem měla klystýr. Bylo mi chvilku trapně, ale na druhou stranu jsem řešila jen kontrakce. A né, nevyletí z tebe hromada. Moje mamka u prvního porodu měla toto taky. A doktor byl tak skvělý, že říkal, jé maminka jedla melouna :D A také měla klystýr. Oni jsou opravdu zvyklí 🙂 Takže klid 🙂

kackabis
2. únor 2024

U prvního vyvolávali,kontrakce dva dny takže lafit jsem nebyla dlouho..klistýr nebyl - žádný bobek při porodu jsem nezaznamenala, podle mě ani nebyl protože jsem na druhý den ráno byla normálně kadit 💩
U druhého byl klistýr, to jsem spíš myslela že se pos.. u každé kontrakce, byl to překotný porod, od klistyru asi za půl/třičtvrtě hodiny mimino venku, ale při samotném porodu už podle mě taky nic.
Mimino mi vždycky dali rovnou na břicho a nikdy od 💩 nebylo 😀

budouci_maminka
2. únor 2024

Diky kontrakcim se zacalo telo vyprazdnovat. Manzel mi musel i cestou do porodnice stavet na benzince na wecko abych se nepo💩 v autě😀 Jsem se pak bala tlacit a modlila jsem se abych dite neporodila do veřejnýho hajzlíku 😃

krisstina93
2. únor 2024

To bude individuální, mě se třeba vyprazdnily střeva vždycky den předem, porod sem poznala podle toho, ze sem den predtim litala porad na záchod :D u prvních dvou se stihl klistýr, u třetí ne, ale nemělo to nějaký velký vliv, žádné posrane dítě se nekonalo :D

korin
2. únor 2024

@alianan Nestěžovala, vůbec mě to tehdy nenapadlo, měla jsem obří radost z miminka a doktorku pustila z hlavy.

moonulka
2. únor 2024

Oba porody přirozené, během kontrakcí jsem teda často chodila na velkou. Klistýr mi ani jednou nebyl nabídnut, do porodnice jsem přijela na 6cm. Obě děti se pak narodily cca za 2 hodiny, u druhého pak u tlačení byla nehoda. Ale syn mě pak při bondingu taky pokřtil 😄

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru