icon

Vychytávky do porodnice 🙂

johnirvingfan
6. led 2017

Dobry den, mile maminky, rada bych Vas poprosila o cenne rady. V dubnu nejspíš strávím par dni v porodnici 🙂 A potřebovala bych poradit, co si s sebou /kromě běžného seznamu věci do porodnice/ přibalit, co jste ocenily, že máte, nebo jste si říkaly, že nemáte, ale ocenily byste 🙂 Napr. osetrujici kosmetika, specialni pradlo, vlastni kosile, jednorazove prádlo, jakou značku vložek doporučujete :D...Nemusí to byt jen rada na materialni veci, ale klidne i zkusenost. Co je dobre si napr. zářídit a pod./nadstandardní pokoj zbytečnost? nebo výhoda?/ Jsem budoucí matka amatér 🙂 Za každou radu budu ráda. Pište, cokoliv Vás napadne. A mám ještě jeden dotaz-kde koupit a kolik kusů kojících podprsenek :D Podotýkám, že na velká prsa😇
Mockrát děkuji za Vaše zkusenosti 🙂

Strana
z8
raduska21
6. led 2017

Urcite si zjistit prvne co davaji, co je k dispozici a pak resit zbytek, ja nenela skoro nic, prislo mi v pohode se po kyzde sprse prevleknout do ciste kosile byt erarni, sprchovala jsem se tak 10x denne, mimcu jsem taky dsla jejich obleveni, dice bylo z doby krale klacka, ale ciste a kolik bylo treba... urcite bych si vzala vlhcene ubrousky, ty urcite nedavaji.... a zbytek ti vzdy muze nekdo donest dle aktualni situace, urcite byvh toho vzala min nez vic a pak se uvidi....

barumat
6. led 2017

Mně to nedá... Proč jste všechny tak šílely s tou sprchou? Jako dobře, já nebyla nějak extra zrasovaná, takže jsem se od začátku po porodu normálně utírala (byť samozřejmě nejdřív opatrně, a ne tahem, ale ťupkáním), ale stejně... Potila jsem se stejně jako jindy, a třeba při menstruaci se taky nesprchuju desetkrát denně... To, prosím, neberte jako útok, ale já prostě necítila potřebu být pořád ve sprše. Naopak, nechtělo se mi tam ani jednou denně, protože to obvykle znamenalo strašnej vopruz - trnout, že se zrovna dítě probudí a spolubydlící bude muset kromě svýho dítěte utěšovat moje a tahat mě ze sprchy, do toho matla patla abych měla po ruce svoje věci a svoje ručníky, utřela se dole těma utěrkama a spláchla je a navlíkla si kalhotky s vložkou dřív, než se stihnu zase rozkrvácet, a stejně to za vteřinu bude to samé co předtím... Já nevím, víc jak jednou denně bych to nedala ani s pistolí u hlavy 😀

jitavrtule
6. led 2017

K porodu je fajn mit lahev s takovym tim sportovnim uzaverem, jako ma treba rajec - co se da pit v pohode v leze i pololeze nebo brcko.
Nadstandard rozhodne ano - klid, soukromi, vlastni sprcha, vlastni lednicka, neomezene navstevy, moznost vetrat si jak chces /porodnice v pooli vytopena na milion stupnu./ ...
Ja moc nerozumim tomu neustalemu omilani jak je fajn mit na pokoji jine maminky - k cemu???? - o sve dite se stejne musi kazda postarat sama a pokracovat v tom pak i doma, povidat si s nekym cizim, nevim, ja nemela chut se bavit, potrebovala jsem si hlavne odpocinout, v noci se mezi kojenim vyspat, sblizit se s miminkem a pak frrr, hura dom 🙂
Co se mi jeste osvedcilo - mit s sebou do porodnice vlastni jidlo, protoze snidane treba v Podoli jsou v pul 7 a vecere v 5 - když pominu že jídlo nestalo za nic, tak ja proste nejsem zvykla od 5 hodin uz nejist, mela bych byvala fakt hlad. I když mi muz hned druhy den dovalil navarene jidlo z domova, babovku, orisky, ovoce...tak tu prvni noc a dopoledne po porodu jsem byla rada ze mam neco maleho s sebou.
Sprchu jsem byla vdecna za vlastni na pokoji - chodila jsem rozhodne vickrat nez jednou denne, rodila jsem v kvetnu, byla horka a zakrvacene vlozky mi prisly fakt nechutne, dat si cistou a neumyt se - bleeeeh. Nemluve o tom ze den po jsem byla dole dost otekla a studena sprcha byla dost ulevna. Navic tim ze jsem mela sprchu na pokoji jsem nemusela resit, kdo mi "pohlida" dite ani davat ho někam na sesternu, dite proste spalo v klidu v pokoji, ja mela otevrene dvere do koupelny a slysela jsem kazde kniknuti. Stejne jako pozdeji doma.
Vlastni obleceni pro mrne jsem taky uzila - nafasovala jsem zavazovaci kosilky a dolu jen ctvercovku na vazani na sukynku - uplne k prdu, vubec to nedrzelo, byla jsem pak rada za svoje overalky 🙂
Soukromi nadstandardu jsem ocenila i v to, ze jsem skoro celou dobu pochodovala po pokoji jen v ten sitovanych gatich, nahore bez nebo jen i podprde. Kojicim kosilim jsem nejak nikdy nepropadla, fakt blbe se mi s nima manipulovalo. Doted se mi v noci nejlip koji bud bez niceho nebo v tricku co se da vyhrnout nad prsa. Takze do porodnice priste beru tricko a volny kratasy misto kosile.

barumat
7. led 2017

@jitavrtule K čemu mít na pokoji jinou maminku? Třeba já při zvuku sprchy pořád měla pocit, že malou slyším, párkrát jsem i vypla a u spolubydlící se ujišťovala, že malá opravdu nepláče. Takhle jsem věděla, že ji chvilku utěší a dá mi vědět a malá tam nebude chudák hulákat. Doma jsem se zpočátku chodila sprchovat, když už byl doma manžel, ze stejného důvodu. Takže to je pro mě důvod č. 1. A jako důvod č. 2, já byla po porodu trochu vygumovaná, a i když mi sestřičky všechno řekly pomalu a polopatě, stejně jsem se, pak spolubydlící ptala na milion věcí - který ten papír chtějí hned, co vyplňuje sem a sem, jak že často doplňují to prádlo, atd., a i na spoustu věci, které mi sestry neřekly, a mě v tu chvíli nenapadly. Já byla teda šťastná za maminku takhle po ruce, jinak bych hrozně tápala.

bluekobylka
7. led 2017

A Jeste me napadlo spis uz co se tyka mimimka, mit svuj monitor dechu, bez nej bych se aspon ja vubec nevyspala...ja mela teda nadstandart a resila jsem sprchu tak, ze jsem si mimco zavezla v te postylce ke dverim a videla blikat monitor, tak jsem byla v klidu...ale to uz je asi muj osobni strach o mimco

verdos
7. led 2017

@barumat Tak třeba když je někdo šitý, je potřeba ránu držet v čistotě a suchu. Což bakterie, které se pomnožují v teple a na vyloučené krvi rozhodně není. Já se myla cca co 2-3 hodiny (přes den, v noci trošku méně často) a přesto se mi šití pokazila a první reakce byla, že mě začali osočovat, že jsem se málo myla... (naštěstí jsem to měla tak zlé, že mě poslali ještě za někým výš a ten řekl, že mi to blbě sešili a hned se ptal, kdo to dělal). Ale každopádně teda je péče o poporodní poranění docela důležitá. Jako asi málokdo by do toho chtěl dostat zánět a chtěl to mít špatně srostlé, atp.

trolik
7. led 2017

@johnirvingfan jo to asi šestinedělí začíná hned po porodu,ale zpočátku prý neteče z prsu přímo MM,že pár dnů trvá než se začne tvořit po císaři i déle ale nerozumim tomu.I sem slyšela,že některá maminka mohla jíst cokoli a malé bylo s bříškem v pohodě.Ono každé je jiné...já nejedla skoro nic nadýmavého a trpěl stejně ať sem jedla krupicovou kaši a nebo i kousíček cibule.
Ale co jsem slyšela dávají v porodnicích běžně i nadýmavá jídla tak mi je divné,že kdyby to bylo tak špatně tak proč je to tak všude?Přece nám to nedělají naschvál ne?

verunka_korunka
7. led 2017

@johnirvingfan přidal, ale myslím že tu paní chrápáním nepredcis... Manželů táta chápal fakt fest, byl už na 2 operacích, ale podle téhle dámy byl jen slabý odvar... To bylo tak strašné, že jsem chtěla spat na chodbě, dokonce jsem si tam šla sednout, ale bylo to tam taky dost hlasitě slyšet 😀

verunka_korunka
7. led 2017

@johnirvingfan Sorry za chyby, mobil to sám přepisuje. Snad to vyluštíš 😉

verdos
7. led 2017

@trolik Ne, prostě se jim to nechce řešit. Mně dávali jídlo, které vůbec nesmím (skrz alergii, na kterou jsem opakovaně upozorňovala), prostě se s tím neštvali. Vymýšlet extra dietu pro maminky po porodu nebo vůbec vařit vhodně (nadýmavá jídla dávají i ležákům...), to je prostě moc práce...

marketa11112
7. led 2017

ja doporucuji na myti po porodu gel s dubovou kurou z lekarny.. je i na hemeroidy a tak.. ja teda také dopadla dobře, takze jsem si davala kratsi sprchu 2 x denne.. rodila jsem moc brzy, takze jsem byla 5 dni na porodnici, pak na pokoji matek.. tam jsme byly 4 a bylo to super.. byly jsme ale na jedne lodi...
ted cekam druhé mimco, pokud s e mi podarti donosit a budu rodit v terminu, rada bych na nadstandart... navstevy kdykoli, telka, lednice, klidek na spani....
jinak za me do nemocnice urcite plenky, ubrousky pro mimco, i obleceni.. ja nedavala erarni, nejakou decku...pro sebe od nocni kosile, po sampon, poporodni vlozky, jeleni luj, urcite vodu, mleko, holky jedly hodne i salko, gravimilk, kojici caje apod...pro me na nervy byly dobre gumove bonbony .. cukr 🙂))... ja se v nemocnici hodne zabydlela.. mela jsem i vlastní deku, rychlovarnou konvici a pod.. ale.. byla jsem tam mesic a pul 🙂)))
jinak k snidani se dava cerstve pecivo, presto, ze není vhodne pro kojici, kvůli nadymani miminek... ale nemocnice nemůže dat jist starsi.... mnoho maminek .. i ja... jedlo pecivo z předchozího dne... sami jsme si ho takto schovavaly......

bekyc
7. led 2017

Obojí má asi svoje výhody i nevýhody, já neměla nadstandart a měla jsem opravdu fajn holky na pokoji, radily jsme si a při tom sprchování jsem byla taková jistější, že tam někdo je, sprchovala jsem se několikrát denně... ale to soukromí tam prostě není no... Ale těch pár dní se to dá přežít.
Oblečení pro mimčo jsem měla, ale nevytáhla, zbytečná práce s praním v porodnici.. A noční košile jsem používala ty jejich, měnila jsem ji po každé sprše a to bylo třeba 3x denně... Svoji jsem nepoužila ze stejného důvodu jako oblečky pro mimi.

verdos
7. led 2017

Jo a když doporučení, tak já teda doporučuju na poporodní poranění hemagel. Je to drahé, ale zázrak nejen na tohle.
Jinak spoustě věcí, co jsem si tady přečetla, jsem vůbec nepotřebovala a nevyužila bych, takže bych řekla, že to je dost individuální. Mně osobě pomohly vlastní svačinky, ale zase pro někoho by bylo zbytečné to. Takže je dobré se inspirovat, ale řídit se svým rozumem a svými potřebami ;).

johnirvingfan
autor
7. led 2017

@bekyc To je pravda. Gumička, sponka...

johnirvingfan
autor
7. led 2017

@barumat To je krasny!!!

johnirvingfan
autor
7. led 2017

@majus6 Jak to tak čtu, tak asi všeobecne je to asi o tom nebát si o něco říct nebo se ozvat. Což bude asi muj problém😀

johnirvingfan
autor
7. led 2017

@barumat To je fakt!!! Myslim, že v mem případě to je 100% pravda😝

johnirvingfan
autor
7. led 2017

@jipe Je drobinek❤ Nám pan doktor říkal, že asi bude větší miminko😀, tak jestli se narodí v terminu, tak snad tam na něj oblečení bude.

johnirvingfan
autor
7. led 2017

😀

johnirvingfan
autor
7. led 2017

@jitavrtule No ten nadstandard bych moc ráda. Snad bude volny. Už jen třeba při představě, že druha maminka, a to jsem před porodnici viděla několikrát!!!, je třeba kuřačka. Když jsem šla navštívit sestru do porodnice, tak před budovou stal hlouček žen a pokuroval a ja si myslela, že to jsou třeba uklízečky a pak jsem je viděla na odd. s miminkama v náručí.

johnirvingfan
autor
7. led 2017

@bluekobylka Ted nechci kecat!! Ale v porodnici, kam jdu mají stopro monitory...a ted si právě nejsem jista, ale nevím, jestli nejsou nějak Spojené se sesternou /??/

johnirvingfan
autor
7. led 2017

@trolik Aha. To jsem nevěděla, s tim mlékem. Naschvál snad ne, ale shodou okolností jsem ted na stránkách o výživě četla stížnost maminky, že na dětském oddělení je má večeře bezne třeba majonézovy salát. Takže asi je mozne všechno.

johnirvingfan
autor
7. led 2017

@verunka_korunka Tak to nejspíš slyšely i paní ve vedlejších pokojojich. 😀

johnirvingfan
autor
7. led 2017

@marketa11112 Děkuji za rady a přeji krasne a spokojene tehotenstvi!!!🍀

johnirvingfan
autor
7. led 2017

@verdos My bydlíme kousek od nemocnice, takže něco donést nebo dokoupit není problém. Spis jsem neměla vůbec páru😀A jsem ráda za každý doporučení. Udělám si z toho "vycuc". Jinak hemagel by me třeba nenapadl a díky teto diskuzi ho nejspíš přibalim🌷

barumat
7. led 2017

@johnirvingfan Ještě mě napadla rada. Po porodu využij toho, že bude miminko v péči sester a užij si sprchu opravdu z gruntu. Já si i myla vlasy, všechno, ne jen šup - šup, i když jsem ještě byla rozklepaná a taková vybrakovaná. Pak už budeš pořád napínat uši, spěchat. Je fajn, přijít na pokoj, dostat miminko a být sama úplně zaopatřená a moct se starat a věnovat jen malému.

johnirvingfan
autor
7. led 2017

@barumat To je dobra ráda, protoze z organizace prace mam trochu strach. Abych nebyla do oběda s mastnyma vlasama ve spinave kosili a dite plačící na rukách😀

martinka_33
7. led 2017

Rodila jsem doma, tak můžu poradit jen ty praktické věci typu značka vložek 😀 Vložky jsem měla Batist Flower, jsou podle mě lepší než Samu midi, gaťky síťovaný a co je úplně super - jednorázový podložky pod sebe do postele (nevím, jak to chodí v porodnici, třeba ti tam převlíknou postel pokaždý co si jí zakrvácíš, každopádně myslim, že je využiješ i doma po návratu z porodnice), pak si kamarádka hodně chválila fén na sušení intimních partií po nástřihu (tomu bych se ale být tebou snažila vyhnout cvičením s Aniballem 😉 - pokud nenatrefíš na blba doktora, který stříhá všechny provorodičky, dobrý je i mít v záloze kontakt na nějakou laktační poradkyni (pokud ti záleží na kojení a chceš kojit) - v mnoha porodnicích radí každá sestra něco jinýho a mnohdy bludy z dob komunismu (soudím z vyprávění kamarádek), takže lepší si v případě nedařícího se kojení zavolat někoho osvědčeného 🙂 No a já osobně (kdyby mě zdravotní stav donutil využít služeb porodnice) bych šla do nadstandartu a měla bych tam nonstop manžela - doma bylo super, že jsem nebyla na svoje poporodní hormony a nejistotu v začátcích sama/s cizí ženskou, ale tápali jsme a bádali s tatínkem společně 🙂 Nechápu tu některý maminky, že by se bez rady neuměly o miminko postarat, jasně že jsem si jako prvorodička taky nebyla jistá, ale tak nějak jsem na všechno za pochodu přišla - a to moje mimino bylo opravdu první miminko, který jsem v životě chovala - žádný příbuzný miminko neměl, abych tu péči měla kde okoukat

johnirvingfan
autor
7. led 2017

@martinka_33 Děkuji Ti za rozsáhlou odpověď. Myslím, že vse, co píses mi k něčemu bude. Značka vložek tu jednoznacne vede🙂

verunka_korunka
7. led 2017

@johnirvingfan jo to nevím, ve 2 ráno jsem na cizí pokoj nešla 😀 ale stěny jsou silné, zvuk sel přes dveře, to byla slabina 😀

Strana
z8