Porodnice kde respektuji striktní zamítnutí vitamínu K a očkování?
Kdo problematiku studoval, urcite chape vazne duvody odmitnuti "vitaminu" k (injekcni i oralni) a ockovani v porodnici.
Tohle je moje druhe dite, ale prvni porod planovany v CR, jakozto zemi, co nema dobre povedomi o rizicich s tim spojenych a kde ockovani je povinne.
Moje otazka je, vite z osobni zkusenosti, jestli respektuji v tomto prani rodicky? Bude nekdo schopen doporucit vstricnou porodnici v Praze a okoli?
Diky
Koukam do zpravy z 07/17 a mam tam "podani vit K" nepodano. Tak asi podano nebylo...
Muze mi nekdo vysvetlit,v cemje ten "kanavit" spatny? Nebo jde jen o to,ze to diteti daji bez vaseho vedomi?
@astyna Taky jsem rodila u Apolinare, v 6/2017, a mam ve zprave to same. Dostali jsme potom kapky Kanavitu od pediatra, kapala se jedna kapka tydne do trech mesicu.
@guinea @emirateshills Ani u těchto rodin se neočkuje v porodnici automaticky. Mně se ptali, zda jsem nepobývala víc než 3 měsíce mimo ČR (snad si to pamatuju správně) a když jsem řekla, že ano, tak mi doporučili očkování proti tuberkuloze. Já jim na to konto řekla, že syna očkovat chci, ale až bude starší, že v porodnici určitě ne a lékaři mi to jen odkývali. Synovi bude rok a ještě jsem ho neočkovala. A mimochodem, ani tak nejde o "rizikové" prostředí...já jsem třeba žila v Kanadě, a to fakt není "riziková" země a stejně pro mě platí "povinnost" očkovat syna.
@normalnimatka Dcera nebyla ani jednou bez mé přítomnosti, nebo manžela,ale tohle jde jen když je matka ve stavu, že je toho schopná no a když nejsou komplikace.Opravdu na vše se mě poctivě ptali, jestli chci nebo nechci.
@suzanna123 myslela jsem o lidech..ktere v porodnicich pracuji....clovek si muze planovat co chce..a pak zalezi na druhe strane jak se to vyvine a jaky k tomu zvoli pristup....
@werumka slozeni neni ten zasadni problem, problem je co to s telem udela, kdyz se nasilne poda latka k zhousnuti krve, coz vyusti ve spatne deleni bunek, proto ma tolik deti leukemii. Mam na to cely zaznam, az bude cas, prelozim to a zverejnim.
Mezitim mam dalsi problem a to je registrace k porodu, pokud je osobni pritomnost podminkou, tak to mam asi smulu, jelikoz poletim az v 8. mesici a ne ve 14tt kdy se musi registrovat.
@emirateshills V pohodě, já to brala tak, že se bavíme o složení. A pak taky o způsobu aplikace (u nás se podává pouze subkutánně nebo orálně). Já si ráda věci ověřuju z více zdrojů 😉
@emirateshills Registrace se u většiny porodnic v Praze dělá online 😉 Ale opravdu spíš hledej mimo Prahu. Pokud bys měla nějaké potíže Ty nebo miminko, tak Tě stejně do Prahy převezou - registrace neregistrace.
@emirateshills Je fajn, ze to spiknuti odhalila! Ted muzete bojovat proti tem zlym lekarum, kteri se snazi, aby deti dostaly leukemii.
@emirateshills u Apolináře stačí přes web. V Motole se musíš dostavit. V Podolí první přes net a tuším dostavit se do týdne...
Já jsem zase četla, že větší výskyt ALA (typ leukémie) se vyskytuje v rodinách, kde se striktně dbá na hygienu - malé tělíčko (stěžejní je doba DO 1 roku) nepříjde do styku s určitým množstvím bakterií a virů, později neví, co s tím má dělat a může to vyústit i v leukémii typu ALA, dále ekzémům a astma (hlavně děti vedené sekcí). Tomu nahrává i fakt, že v rozvojových zemích ALA takřka není, ani astma a ekzémy.
Zaregistrovat se můžeš klidně později. Je to "od" 14.týdne, aby se holky neregistrovaly ještě netěhotné v podstatě. Já se zaregistrovala do Krč ve 20.týdnu, dřív jsem na to prostě čas neměla. U Apolináře v 16.týdnu, dříve jsem se do registrace online neodstala...
@emirateshills
@werumka ono tech faktoru ovlivnujici vzik leukemie je vic. Ale obecne se rika, ze nektere deti k tomu maji dispozice (gen se hleda) a v podstate staci 3 spoustece (muze to byt cokoliv od HSV, chripky, alergie atd.) podle me je zbytecne se bat, protoze pak bychom museli mit deti v bubline, kde jede jen cisticka vzduchu atd atd. Podle me netreba resit tyto veci na zacatku tehotenstvi, pac by se z toho clovek zblaznil a bal se uplne vseho (mimochodem v letadle je taky zareni a treba pri cca 10hod letu dojde k zareni odpovidajicimu co vyzari na jeden RTG snimek, presto se ionizujici zareni nedoporuce v tehotenstvi a let vam nikdo nedokaze zakazat a vlastne ani nikde neni psano ze ovlivni vyvoj plodu)...
Hm, my jsme tři sestry a u první dbala mamka na úklid taky estra, Savo bylo samozřejmostí. A ségra jediná má astma a alergie na kdeco (kojená do 2let), my dvě starší jsme byly už "šizené" a kojené minimálně a nemáme alergie a astma. A to jsme přitom sestry, podobná genetická výbava, domácí podmínky, jen méně té sterility...možná to má spojitost.
@astyna Taky myslím, že v tom nějaká pravda bude. Potíž je, že u většiny nemocí musí být mnohem víc dílků do skládačky. A tohle je prostě jen jeden z nich. A ještě jak u koho. Já jsem byla taky kojená nejdéle. Ale hledat přesný důvod, proč mám cukrovku? Neexistuje, není... je to soubor mnoha věcí, které se bohužel sešly... Ty faktory se můžu snažit maximálně eliminovat u svých dětí. Ale že bych si řekla "tak, a teď budou určitě zdravé!". To fakt ne. Na spoustu otázek neexistuje odpověď. A její neustálé hledání by nás mohlo dostat do blázince..
@emirateshills Myslíš jinak tenhle článek? https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC27... Bylo sledováno téměř 9000 dětí.
Zrovna ho louskám a zatím jsem nenabyla dojmu, že by tam našli cokoli alarmujícího... Ale počkám na konec 😉
I ockovani ma primou souvislost s rakovinou, krome primeho vpichovani karcinogenu co je primo ve slozeni vakciny, je v dnesni dobe temer kazda vakcina kontaminovana rakovinotvornym glyfosatem. Krome toho vetsina svetovych vakcin se vyrabi v Cine, kde nemaji vyhovujici kontroly ani dozor. Ockovani prepina telo do zenetliveho rezimu, coz je vyborny spoustec rakoviny, autoimunnich onemocneni, neurologickych poskozeni a stovky dalsich vaznych zdravotnich problemu, vcetne smrti. Ale to sem nepatri.
@werumka u studii je treba se nejdriv podivat, kdo to dela a kdo to financuje. Aneb kdyz napriklad CDC bylo povereno aby otestovali nebezpecnost vakcin, samozrejme rekli ze na nic neprisli. CDC ma patenty na minimalne 30 vlastnich vakcin, v roce 2014 vyslo najevo, ze CDC zametlo pod koberec studii, kde nasli primou souvislost vakciny MMR a autismu. O tom byl koneckoncu cely film Vaxxed, co se tak enormne snazili vsude na svete cenzurovat. Dalsi clovek, co tvrdi ze dite muze v pohode zvladnout i 10.000 vakcin najednou, se zatim sam jako dobrovolnik neprihlasil :D tenhle clovek trhne miliony dolaru za prodej sve patentovane vakciny proti rotavirum. To je ziva vakcina. Zive vakciny, stejne jako MMR, OPV, nestovice atd. cerstve ockovany roznasi v prumeru po dobu 6 tydnu. To zase souvisi s nesmyslnosti povinneho ockovani pro skolky, protoze ockovanim si tam ty nemoci primo tahaji, a tak dale. No, uz jsem v tom nekolik let a porad se nestacim divit jaktoze tyhle veci se jeste obecne jeste nevi. Ale je to jen otazka casu.
@emirateshills Tenhle článek je ale výstupem šesti různých studií. Včetně té, která byla původně považovaná za alarmující...
@emirateshills Edit, psala jsem to nepřesně 😉 Tohle jsou informace SUKL: "Přenos infekce spalniček a příušnic z očkovaných jedinců na vnímavé osoby nebyl zaznamenán. Je
známo, že mezi 7. až 28. dnem po očkování dochází k faryngeální exkreci viru zarděnek a viru
spalniček s maximem okolo 11. dne. Dosud však nebyla zaznamenána nákaza zarděnkami
a spalničkami, která by byla způsobená takto vylučovaným virem. "
@emirateshills Pravděpodobně o celé věci moc informovaná nejste, jak se oháníte. Očkování se už dávno v porodnici neprovádí. Pokud jste přišla do styku s tuberkulozou a stejně vyplníte formulář, kde to popřete, tak vám dítě nikdo nenaočkuje. Co se týče legislativy, tak pokud uvedete v DVP, že nechcete dítěti aplikovat vit. K, tak ho nikdo nebude mít právo aplikovat - v žádné porodnici.
Jinak doporučuji vám nastudovat základy než tu začnete citovat zahraniční studie, hlavně co se týče očkování zde v ČR a na co všechno máte právo.
mě příjde, že autorka si záměrně vytáhla to, co potřebuje sdílet a co je podle ní alarmující 🙂 mě to příjde už jako opravdu hoax. Nehledě na to, že třeba můj očkovací průkaz je pomalu jako návštěvní kniha v bordelu - popsán zepředu, zezadu a dle intervalu mezi očkováním, se mnou moje máma byla víc první rok mého života u doktora než doma.

@rajani no proto, jsem se lekla, ze to neni standard. Ja si ji pak zvazila na pokoji sama a prisli tam. Takze nikam spesl nesla.