Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@regeditka Někde jsem četla, že YAL gel se už snad nedá aktuálně sehnat...? Ale ověřené to nemám.
@biciklissie Taky jsem právě miminko ještě v životě nedržela, no 😒. Ale to zvládnem!
@agneska7 Ty jo, tak to jsou teda zprávy! Tak držím palce, ať ještě chvíli miminko s porodem vydrží, ale týden už máš krásný, tak to bude určitě v pořádku tak jako tak 😉🍀
@agneska7 pekne...tak se drzte😊😊👍👍🍀🍀❤❤
@agneska7 Páni, tak to je drsný. Tak moc držím pěsti...
@knoflikarka No, právě, musíme. Já jsem v tomhle pštros s hlavou v písku. Co mě nenervuje, o to se zajímám a chválím tuhle dobu za dostupnost všeho (informací, věcí...). A co mě nervuje, tak to si říkám, že nějak dopadne, že dřív taky neměli net a instruktážní videa a dali to. Jsem asi trochu pokrytec, no...🙂
@biciklissie Doporucuju knihu Něžná náruč rodičů. Je tam vse - od noseni mimi, zvedani, predavani jinemu clovekovi, spravne vytahovani z autosedacky, kocarku, postylky. Jak ho nedrzet, at nema v dospelosti problemy s pateri treba jako ja jsem bohuzel mela. A podobne. Bez ni ani ranu! Jak vzdy vidim ty rodice, co maji uplne male mimi, ktere jeste nedrzi hlavicku, a oni mu ji ani nepodeprou nebo jej drzi svisle a mysli si, jak jej nedrzi "dobre"., tak je mi fakt az zle.
Mě s tím držením dětí přijde, že se to ted strašně řeší, ale přitom tohle držení je vlastně novinka a kdoví jestli nám to naše děti v dospělosti nevyčtou, že budou mít se zády ještě větší problémy... taky to praktikuju, ale neřvu po babičkách když drží dítě tak jak byly zvyklé...
@darkwitch Nesouhlasim. Myslim si, ze to ma smysl. Uz jen logicky je prece nespravne drzet kojence, ktery treba ani nedrzi hlavicku, svisle u sveho tela. Nebo jej mit v naruci se zaklonenou nepodeprenou hlavickou.
Ja jsem naopak zrejme dukazem toho, ze ty starsi generace po.... co mohly, tudiz me v detstvi cekala operace skoliozy patere. Ke ktere chybne drzeni a manipulace muze vest. A tohle bych svemu diteti neprala.
@kusanagi87 Super, zrovna jsem přemýšlela nad objednáním nějakých knih, tak určitě mrknu. Mě to právě docvakává skrz tu hlavičku, to mi přijde přirozené, ji podepřít. Ale hodně jsem viděla, že se ty děti drží jakoby v takovém tom klubíčku a to mi právě přijde děsně nepřirozené, i když tedy asi je to tak správně. On se
@kusanagi87 Jsem to předčasně poslala. On se člověk stejně musí nejdřív hlavně osmělit...
@kusanagi87 ja vzdycky zaplacu nad rodici, kteri nosi deti ve visitkach a jeste vic, kdyz ho maji celem od sebe. Ale rikam si, ze maji moznost v dnesni dobe najit tolik informaci, ze kdyby chteli, udelaji to.
@darkwitch ja teda po nikom nervala, ale upozornila kazdeho, aby to nedelal tak jak nechci. Na tom prece neni nic spatneho.
@kusanagi87 vidíš neteř už je nošená podle Kiedronové a v jedenácti má problémy se zády, takže ta pak třeba bude vinit nás, že jsme ji nosily špatně... Prostě si myslím, že to, že ted někdo udělal výzkum, že se to má dělat takhle a to co se dělalo dřív je špatně neznamená, že to bude za třicet let platit, stejně tak nechci říct, že máme slepě následovat to co dělaly naše rodiče, jen prostě nebudu odsuzovat někoho, kdo věří víc staré škole než nové
a zrovna podpírání hlavičky nepatří k té nové škole, hlavičku nám podpíraly už naše babičky
@ishumisz tak znám takové, co tě rovnou seřvou, že držíš dítě špatně a pak už ti ho radši nikdy nepůjčí
Ty jo zase mam strevni neco...Co je strasny...😢
@biciklissie Ta Něžná náruč rodičů je právě od té Kiedroňové, jak jsem Ti psala. Má ještě jednu knihu, která je celkově o vývoji do 1 roku a jak ji správně podpořit (Rozvíjej se, děťátko), obě knihy jsou super. Mám zatím rozečtenou tu něžnou náruč. Na YouTube je i video z kurzu, kde jedou podle jejích postupů, jmenuje se to "Záznam semináře Manipulace s kojencem". Na to už koukal i chlap. Ty její knihy jsou dost drahé, ale já jsem je obě koupila tady na bazaru skoro za pořizovací cenu jedné, přímo od paní z Ostravy, ale nabízí je tu víc maminek 😉
@darkwitch Tak člověk musí všecko brát přiměřeně. Nehltám vše od Kiedroňové, neberu za božské vše, co se dozvím na předporodním kurzu atp. Když vše, s čím člověk přijde do styku, bere rozumně, tak si myslím, že udělá nejlíp. Souhlasím s tím, že výzkum jde pořád dopředu a v další generaci je najednou vše jinak...
A hrozne se potim...☹prijde mi kazdem tvrdnuti.
@natysnovec Taky to mám.. Přijde posel- křeč- ztvrdnutí a brutální nával horka.. Ještě to musíme vydržet 🙂
@dusovkam a k tomu ten odpoledni zachod🤔
@natysnovec Tak ten ti nezávidím.. 🤔 Já mám spíš teď opačný problém... 😑 Zkoušela jsi něco na to?
@dusovkam ne bylo to jen jednou...hodne.
@dusovkam citim se doost diivne...mam dole takovy pichani...
@natysnovec Tělo se připravuje na porod, prcek jde dolů, přeci ty už to máš defacto za pár..😉 Neměla by jsi teď už chodit na kontrolu každý týden? Radši se zeptej doktorky.. Já tohle bohužel u starší neměla tak taky nevím..
@dusovkam jdu zitra po tydnu.
@natysnovec Tak se jí radši zeptej 🙂 Já se taky radši x krát dr. ptám na něco co nevím 🙂 Pro klid duše.🙂 Tak dej pak echo jak to s vámi vypadá 🙂
Já si dneska dr. "postěžovala " na 3D UTZ, že už to chci mít za sebou, jsem 33.tt 😁 Pěkně mě zpražila (z legrace) že ať si ještě počkám, že je to za dlouho , že mě tam ještě nechce 😂
Me je fakt spatne od zaludku...nejsem to ja..🤔🤔
@dusovkam Me je fakt spatne od zaludku...nejsem to ja..🤔🤔
@natysnovec Do zítra už to vydržíš 😉 Vím že to není jednoduchý, ale holt to k tomu patří.. Hlavně se drž 🙂

@biciklissie
@knoflikarka tak u me to poslove nebyly :D rozjizdel se porod jsem otevrena vcera na 4-5 cm a dnes 2 tak nevim jak to meri :D miminko ma hlavicku hodne nizko tak jsem si polezela v nemocnici a dnes me pustily domu 🙂 rikaly ze uz to zastavovat nebudou nebo ze to spis uz nejde , kontrakce odeznely sami tak tet cekam kdy tam pojedem zpatky