icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

darkwitch
8. dub 2018

Vsichni co zazily varianty letni /zimni porod se shodly, ze porod v lete je lepsi nez první trimestr v létě, tak jim věřím a rikam si ze to bude dobré

martina250703
8. dub 2018

Člověk si nevybere, každé má svoje pro a proti.

bbpk
8. dub 2018

Já tedy zažila jen 1.trimestr v létě a bylo mi mnohem líp než teď. Tak nevím...

ekelly
8. dub 2018

@darkwitch ja rodila v zime a rikala jsem, ze urcite nechci rodit v lete, protoze jsem mela hrozne navaly. Tak snad to bude twd jinaci 🙂 ale je pravda, ze v lete v prvnim trimestru mi delalo zle byt na slunci.

prostejina
8. dub 2018

Tak me zítra čeká první screening. Mám z toho nerva, musím byt lacna, jenže mám nevolnosti, tak se bojím, ze to nedopadne dobře :-/ a celkově mám strach, poslední kontrola byla v 6tt, ted jsem 13. Takže nevím, co me čeká, jestli je všechno v pořádku ☹

oveckaluky
8. dub 2018

@prostejina Určitě to bude dobré, věř miminku a svému pocitu :-*

martina250703
8. dub 2018

@prostejina Já na odběr na screening nemusela na lačno.

oveckaluky
8. dub 2018

@martina250703 Ani já...asi k tomu bude mít nějaké jiné vyšetření z krve...

prostejina
8. dub 2018

@oveckaluky @martina250703 holky, budou mi asi nabírat glykémii 🙂 tak uvidíme, díky za podporu :-*

martina250703
8. dub 2018

@prostejina Tak to potom jo, to mi brali zvlast u meho dr.

martina250703
8. dub 2018

@oveckaluky Jasny. Me na to prave sestřička upozorňovala, aby mi zbytečně nebylo špatně 🙂

kamila215
8. dub 2018

Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala. Termín porodu mám 23.10. Zatím mám za sebou první ultrazvuk a 5.4.-mi dělali odběry. 17.4. jdu screenig ve 13+4 , tak jsem zvědavá a trochu se bojím😊. Všem přeji ať miminka pěkně rostou!!!!

biciklissie
9. dub 2018

@oveckaluky Tak "těhotenské vlhko" je super výraz🙂. Já na to nějak extra tedy netrpím nebo spíš některé dny ano a některé vůbec. Ale bez toho Utrogestanu je to fakt pohoda, to jsem měla mokro celý den, hlavně tedy ráno.

biciklissie
9. dub 2018

@oveckaluky Nn, neberu. Četla jsem tady o něm, ale doktorka se nezmínila a bez jejího doporučení si sami nic neordinuji. Tak snad to bude dobrý, no... Zdálo se mi to celé o víkendu lepší a v úterý budu 12+0, tak snad třeba už to bude přestávat. Já fakt jako špiním málo, okem je to skoro nerozeznatelné. No, budu doufat, ale moc děkuju za typ.

biciklissie
9. dub 2018

@natysnovec Moc děkuju, už jsem se o víkendu na to mrkla.

oveckaluky
9. dub 2018

@biciklissie Já to znám ze všech těhotenství, už jsem zvyklá 😀

biciklissie
9. dub 2018

@oveckaluky jo, tak to jo - já jsem ze všeho šíleně vykulená, ale to je prostě charakterový rys😀

knoflikarka
9. dub 2018

@kamila215 Vítej, máme stejný termín 😊 a na screening jdu 16. a spíš se teda bojím 😃

biciklissie
9. dub 2018

Ještě, že už (snad) jen cca 2 týdny tajení v práci. Neb dnes jsem se ráno oblíkla a říkám manželovi, jestli teda je to dobrý a není to vidět. Tak prý: nóóóóó😀. Tak jsem se šla převlíct😀. Už mě to nebaví, střídat pořád dvě halenky. Jsou to příjemný starosti, ale už bych chtěla spíš zveřejňovat a ne trnout, že se mě někdo zeptá (mám s tím svoje špatné zkušenosti).

oveckaluky
9. dub 2018

Podávám rychlé hlášení, holky - právě jsem dorazila z poradny a ptala jsem, jak je to s UTZ ve 20. tt, zda se platí, nebo ne. Tak prý pozor na to - většina zdravotních pojišťoven ho HRADÍ (snad prý jen dvě ne), ale přesto si za něj dost doktorů nechá zaplatit. Takže doporučuje informovat se přímo na zdravotní pojišťovně, kterou máte. Já mám ZPŠ a platit ho nebudu.

natysnovec
9. dub 2018

@oveckaluky ted sem mluvila s moji pojistovno a tam mi rekly ze pokud vas tam doktor posle s papirem ze potrebuje vysetrit ze ma treba na neco podezreni tak to pojistovna zaplati ale pokavad ne tak si to hradjte vy jako samopltace.Potom je treba zjistit jestli ma to dane zarizeni kam jedete na velky ulz ve 20tt smlouvu s dajou pojistovnou a pokud ano neplatite anebo se zeptat za co budete platit ale pokud nema opet platite.Takze si myslim ze zaplatime.Opravdu je to tqk ze se plati.Pouze v 1 trimestru se neplati ten screening.

oveckaluky
9. dub 2018

@natysnovec No mně řekl, že platit nebudu, ani v nemocnici u nás se neplatí...

natysnovec
9. dub 2018

@oveckaluky a dostala jsi nejaky doporuceni?Kolik ti je?

natysnovec
9. dub 2018

@oveckaluky Tak nevim.To je jedno ja si to zaplatim at je to tak ci onak.Jde o zdravi a o klid nasi duse zda je nese druhatko zdrave a pekne cile.

prostejina
9. dub 2018

Ahooooj, tak screening dopadl na 1*, čekáme druhou holčičku 🙂

natysnovec
9. dub 2018

@prostejina Ja uz chci taky...😭😭gyndar(normal) mi v ordinaci rekl ze mi to nezjisti takhle brzo😭

natysnovec
9. dub 2018

@prostejina jinak gratuluji!!!!

natysnovec
9. dub 2018

@prostejina A vam to zjistily takhle brzo me muj gyndar rekl ze mi to jeste nepovi ze to neuvidi a ze je to jeste mooc brzo...😭😭

prostejina
9. dub 2018

@natysnovec byla jsem na mega super ultrazvuku, malou mi ukazoval i na 3D, tak proto 🙂 a děkuji! 🙂

darkwitch
9. dub 2018

Ja koukala na stránku naší pojišťovny a maji tam utz ve 20tt jako hrazeny, ale není tam kdy byl článek aktualizovany, ale prvotrimestralni screening hradi jen po předložení faktury v ramci programu prispevku pro těhotné

Strana