icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

renulkka
10. srp 2018

Holky, tak konečně jsem se vyfotila :D Dnes jsem 13+0, ve čtvrtek konečně screening, už se nemůžu dočkat, snad vše bude ok, teď bylo a je dost stresu, manželovu dědečkovi zjistili rakovinu, tak snad se to na miminko nepodepíše :( Je to dost náročný na psychiku :( Manžel je z toho v háji (mají opravdu skvělý vztah) a já jsem z toho taky v háji, je mi líto jak dědy, tak manžela, když vidím, jak se trápí :( Jinak tady ten náš pupík 😂 Spíš vana 😂 4. těhotenství, 3.snad úspěšné 🙂

arielka222
11. srp 2018

@jednaholkaa já mela 13+1 mimi 7 cm. A dr říkal ze odpovídá přesně. Každý to má jinak.

arielka222
11. srp 2018

@renulkka takové brisko sem neměla ani před porodem tyjo 😀 jde vidět ze se miminko u tebe pěkně daří ;)

tynazezu
11. srp 2018

@1nelinka děkuji! Taky vše nejlepší 🙂

skretik
11. srp 2018

@renulkka tak to uz jen tak neutajis :D

jancaluba
11. srp 2018

@renulkka taky mam velke brisko a jsem 14 tyden a take jsem casto ve stresu (ja teda v praci, vse si moc beru a zbytecne se vsim trapim) a mam pak stale strach o prcka :( snad bude vse v poradku ;)

misak48
11. srp 2018

Holky kdo už cítíte pohyby, v které části břicha je cítíte?

vilmic
11. srp 2018

@misak48 Ahoj, já je cítím v podstatě jenom cca v úrovni pupíku 3 cm doleva. Jedno z dvojčat má placentu na přední straně a jedno na zadní (nevim, který to má jak). Tak si myslim, že cítím jenom to s tou na zadní.

andelka
11. srp 2018

@misak48 já zatím ne,ale čekám to v oblasti pod pupíkem,jako vždycky.

smigli
autor
11. srp 2018

@misak48 Zhruba uprostred mezi stydkou kosti a pupikem. Vetsinou kdyz lezim na zadech.

misak48
11. srp 2018

@vilmic
@andelka
@smigli díky 🙂 já vzhledem k tomu, že jsem prvorodičky s nadváhou a placentou vpředu nepředpokládáme, že bych něco cítila dřív než v tom 20 týdnu, ale dneska jsem měla takovou divnou depku odpoledne a přepadaly mě myslenky, jestli mimi vůbec žije a tak... A pak když jsem večer ležela na gauči tak jsem měla takový zvláštní pocit nalevo vedle pupíku... Břicho mě poboliva tak nějak pořád, hlavně střídavě levý a pravý podbřišek (zhruba jako vaječníky), ale tohle bylo jiné...

andelka
11. srp 2018

@misak48 já se pozoruju už týden. Protože právě se bojím,a do úterní kontroly mi to vůbec neutíká. Jako prvorodička jsem cítila tuším 18+ něco.

andelka
11. srp 2018

Holky,v Bonprix teď mají slevy,a mají spoustu těhotenských věcí.

vilmic
11. srp 2018

@andelka Na h&m taky. Neodolala jsem a koupila si šaty na švárovu svatbu. A to jsem řikala, že už těhotenskýho mám dost a nic kuopvat nebudu. :D

vilmic
11. srp 2018

Ale oni jsou fakt krásný. 😍

andelka
11. srp 2018

@vilmic já jsem zatím odolala u všeho. Jen pak zkusím z Bonprix kojící podprsenky. Jinak mám myslím všeho dost. Ale koukala jsem na takové volné svetry a kardigany,že by se na podzim hodilo něco.

vilmic
11. srp 2018

@andelka To určitě užiješ, já takový věci nosim normálně, takže tohle mám. Vůbec nedokážu předikovat, jak bude vypadat moje břicho na pozdim/v zimě a jediný, co v těhotenským nemám je zimní bunda. Ale popravdě se mi jí kupovat nechce. Mám softsheelovou bundu s vsadkou na nošení, tak tím asi budu řešit pozdim a v zimě se nejspíš zabalim do deky. Ale já teda předpokládám porod na přelomu roku, tak to bych snad mohla zvládnout.

andelka
11. srp 2018

@vilmic kdyžtak si přes břicho uvazes širokou šálu. Vždyť kam takhle před porodem budeš chodit. A co je komu po tom.
Já si asi něco takového pořídím. A ještě mám dvě ponča.A na úplně tíhou zimu a velké bříško mám bundu od kamarádky.

smigli
autor
12. srp 2018

@misak48 Jako prvorodicka jsem citila pohyby az kolem 20. tydne. Ale teoreticky, dokud boli prsa, tak by to melo zit. 😉

arielka222
12. srp 2018

@misak48 já jsem u prvního cítila pohyby v 16tt a teď taky už občas něco cítím 🙂

frndafrrr
12. srp 2018

@smigli S těma prstama bych to úplně neviděla, mě třeba bolela prsa jen týden, v předchozích těhotenství snad vůbec. Navíc bolest prsou souvisí s těma hormonálníma změnama a i kdyby se něco stalo, tak ty hormony z minuty na minutu ani že dne na den nezmizí...

misak48
12. srp 2018

@smigli tak prsa mě bolela taky jen pár týdnů, přestalo to někdy kolem 10 týdne 🙂 já se uklidnuju tím šíleným výtokem, který mám už snad od začátku těhotenství 🙂 prostě do 11.9. do dalšího UZ je to hrozně dlouhá doba no...

andelka
12. srp 2018

@misak48 já mám kontrolu v úterý 14.8. a další kontrola bude asi též až za měsíc. Se do té doby zblázním.

billie_jean
12. srp 2018

@misak48 mas-li jen male pochybnosti, strach nebo podivne bolesti, tak jed na pohotovost, minimalne te to uklidni ze je vse ok.
A na pohotovostech jsou zvykli, ze tam maminy jezdi kvuli kazdymu zarazenymu prdu, takze se nwboj ze by te vyhodili.

jednaholkaa
12. srp 2018

@andelka Hrozny ta nevedomost. Premyslela jsem o tom Angelsound ale zase nechci zbytecne k miminku vysilat nejake vlny. Ja mam kontrolu za 14 dni, puvodne jsem si nechtela nechat delat ten UTZ, ale ted zas jak jsem na screenignu zjistila jak je mimi hodne male, tak si asi necham udelat..uz mam zase vetsi bobky z toho jestli je ok nez z utz. Pak si zas budu vycitat utz. Je to psycho, nejlepsi to maji ty holky co nic neresi. Tak by to melo byt... me to teda jde dost blbe. Mozna kdybych neabstinovala 🙂)

misak48
12. srp 2018

@billie_jean já vím, byla jsem tam takhle někdy v 8 týdnu kvůli drobnému zakrvácení. Ale nemyslím si, že by tentokrát bylo něco špatně. Spíš jak jsem byla včera sama doma a myslela na to, že mám dva měsíce rozestup mezi kontrolními UTZ, tak jsem zapomněla myslet pozitivně a napadaly mě hororové scénáře... Dneska už je zase všechno ok 🙂

jessulka
12. srp 2018

@andelka Na ten Bonprix musím mrknout, potrebuju na podzim nějaké tuniky, nebo šaty s dl.rukavdm, pod ktere dam legíny. Takto muzu chodit az do dubna, jsem zvyklá z práce. Jen musím jeste vymyslet tu bundu, nebo kabat, nejlepe párku.

jessulka
12. srp 2018

Ahoj holky, tak mi Verunka odletěla do Bulharska. Zvládly jsme to statečně, na slzičky naštěstí nedošlo. Držela se mne jak klíště, pořád mne objimala a pusinkovala, hladila brisko a říkala miminku, at na mne dává pozor 😍 Byla jsem se na jejich vzlétnutí pak podívat u plotu, tak jsem mávala a bulela jak želva ještě i po cestě domu. Doletěli v pořádku a mamka psala, ze to Verunka v letadle zvládla. Tak čekám, kdy dorazí na hotel a zavolají mi. A ted týden bezdětná. To je divný pocit.

vilmic
12. srp 2018

Holky, já se vám onlouvám, ale prostě zase začínám šílet. Máte některá takový táhlý výtok? Prulhledný do bíla? Vlastně mi to připomíná ovulační hlen. Je mi trapný se tu takhle ptát, ale já zkrátka nemhak nedokážu najít vnitřní klid a pořád se něčeho děsim. Pamatuju si, že jsem u syna měla taky pořád nějaký výtoky, ale už nevim jak vypadaly. Ach joo, tohle mě přivede do blázince. 😭😔

arielka222
12. srp 2018

@vilmic to sem měla u syna porad, bylo to teda dost nepříjemné a přešlo to asi až ve třetím trimestru 🙂 vytok bílý je prý v pořádku

Strana