icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

vilmic
13. srp 2018

@jenny888 Třeba tam mimi bylo větší proto řekl 13+1, nicméně TP ti ponechal podle MS. U mě to bylo taky tak. Děti byly větší, ale TP ponechán podle poslední menstruace. Nicméně jsi momentálně v probíhajícím 14. týdnu. Je to jako se stoletími, nultý taky nebylo stejně jako nebyl nultý týden těhotenství, ale ten kdy probíhala posledni menstruace byl první. Snad je to srozumitelný.

jenny888
13. srp 2018

@vilmic diky...konecne to chapu :D takze uz muzu tvrdit ze jsem v druhem trimestru :D moc diky !

vilmic
13. srp 2018

@jenny888 Ano to můžeš, samozřejmě neni za co. Taky mi chvilku trvalo než jsem to pochopila, teď už jsem mazák. 😂 Ještě takovej tahák pro ostatní, až se tě budou ptát v jakým jsi měsíci. To já totiž nikdy nevim. 😂

jednaholkaa
13. srp 2018

@seveneye Ja jsem se taky pred tehu vyhybala sladkemu kvuli zlepseni traveni. A ted jedu samozrejme vsechno, limonadky, zmrzlinky atd.. hruza..
@jenny888 Tak gratuluju k druhemu trimestru. Ja mam dneska prvni den, si asi udelam oslavu, ze se ten prvni trimestr zvladnul.
Jinak jsem si nacetla jeste neco o tom mereni plodu. A ze kdyz je hodne stoceny tak muzou byt odchylky. Myslim ze to byl muj pripad, na fotce je mimi skoro v kulicce. Kdyby se natahlo, tak bude delsi.. takze tim si to uzaviram 🙂)

jenny888
13. srp 2018

@jednaholkaa dekuji :] taky to nalezite oslavim...celou dobu se snazim zit nejak zdrave a myslim, ze zitra si dopreju neco trosku min zdravejsiho hihi :]

jenny888
13. srp 2018

@vilmic diiiky...tohle budu potrebovat :D

basice
13. srp 2018

@dominika963852 mám to podobné. Doktor pokaždé udělá ultrazvuk a foto a nic navíc neplatím.

renulkka
13. srp 2018

@basice Ahojky, tak co dneska screening? Vše v pořádku? 🙂 Já už odpočítávám dny do čtvrtka :D

renulkka
13. srp 2018

@frndafrrr Je kočko držte se! I ty i miminko! 🍀 Věřím, že to bude v pořádku a už se to nebude opakovat ;) Hlavně že se nic v děloze neodlučuje a vše vypadá v pořádku... Dokážu si představit, jak se cítíš a ten strach :( Myslím na tebe a snad všechno zlé už je za vámi! ❤️

skretik
13. srp 2018

@arielka222 no se synem jsem pribrala nejakych cca 13kg, ale nepamatuju si, ze bych mela az takovouhle chut na sladky, ale je to uz davno. ted jsem 15tt a uz mam nahore nejaky 3-4kg a to jsem trpela mega nevolnostma, nechapu. Snazim se kontrolovat, ale :D , no taky jsem zvedava kolik z toho nakonec bude :D .

basice
14. srp 2018

@renulkka včera jsem sem chtěla dát fotku, ale nějak mě to nešlo vložit a pak už jsem na to zapomněla 😏.

Screening dopadl dobře... Ufff... také to byly nervy předtím. Krev i ultrazvuk dobrý, takže na odběr plodové vody nemusím 😁. No a vypadá to na holčičku 😁😁😁. Doktor na mou otázku jestli je poznat už pohlaví, tak bez váhání odpověděl, že holčička, takže si myslím, že to bylo i pěkně vidět. V pátek můj gynekolog takže viděl holčičku, tak doufám, že to tak vydrží. Jinak mimi je o týden větší, takže jsme 13+4 termín porodu 15.2.

Neboj, to uteče jako voda a ve čtvrtek se také dočkáš 😉. Držím palečky, aby bylo vše v pořádku 😘.

basice
14. srp 2018
1nelinka
14. srp 2018

@basice moc gratuluju a zavidim ze uz vis pohlavi..me to nechtely rict ani u minuleho tehu u dcerky a ani ted u screeningu pry to neni poznat:// pristi tyden jdu na kontrolu to budu v 18tt tak doufam ze uz se to dozvim jsem hrozne natesena a uz bych chtela vybirat jmeno😍😍

jjituli
14. srp 2018

@basice krásná fotečka,já jdu dneska na screening v 10 hodin, vůbec mi není cosi dobře, moc jsme toho v noci nenaspala,tak snad bude vše ok 😀

basice
14. srp 2018

@1nelinka děkuji. Také jsem byla hrozně zvědavá co to bude.U minulého těhu nám to také na prvním screeningu neřekli, protože to nebylo vidět.

Ale ty už se také brzy dočkas, když jdeš na kontrolu příští týden.To už bude vidět určitě,jen je důležité aby bylo mini dobře natočené.Ale neboj, určitě bude 😉

1nelinka
14. srp 2018

Holky ja se porad v jidle drzim..hodne jsem se drzela i u dcerky a a vyplatilo se mi to..nepribrala jsem vubec nic za coz jsem byla po cisari opravdu rada..ted mam taky chute vzdycky si tak snim o tom co bych sprasila ale kdyz uz sladky tak jedine po ranu at to v prubehu dne vybeham😂😂a na vecu jedine jogurt,salat nebo polivku..chci si drzet vahu aspon do vanoc abych si bez vycitek dala cukrovy na ktery se silene tesim😂😂

basice
14. srp 2018

@jjituli děkuji 😘. Také jsem byla nervózní,ale šel se mnou i manžel,tak jsem byla za to ráda.

Tak držím palečky ať je vše v pořádku a pak dej vědět 😉

basice
14. srp 2018

@1nelinka to jsem měla v plánu také, držet se v jídle. Ale někdy se mě to nedaří. Před těhu jsem jedla hodně ovoce, zeleniny a minimum sladkého. Jenže v těhotenství to je jiné 😣.

skretik
14. srp 2018

@frndafrrr jak ti je? moc na vas myslim a drzim palce at vas dnes pusti domu

@basice krasna fotecka, gratuluju k uspesnemu screeningu, ja se pohlavi dozvim az na porodnim sale, jeslti to moje mimi bude spolupracovat jako vzdycky :D :D , ani takovou krasou fotecku nemam, porad se tocilo zadama . Zitra jdu na kontrolu,ale chci pockat na velky UTZ az u toho bude i syn a tatinek at se to dozvime vsichni najednou. Snad to vydrzim 🙂

frndafrrr
14. srp 2018

@renulkka
@skretik Děkuju, jsem chvíli doma, no mám si dojít max. Na záchod, dostala jsem utroš ústně, ascourtin a holt čekat, mimčo vypadá dobře, odpovídá, placenta dobře, vody je prý taky akorát, jen nikdo nevyprátral odkud to krvácí. Mamka si bere dnes děcka na spaní, ale jak to bude dál s tím klidový režimem, to netuším... Navíc protože mimo máti nikdo neví, že jsem v tom, tak chlap plácnul žlučník. 🤣

vilmic
14. srp 2018

@frndafrrr A pořád krvácíš?

frndafrrr
14. srp 2018

@vilmic Asi spíš špiním, ikdyž podle mě dost.. Takový ten poslední den MS.. I barvou, žádné hnědé flíček (tak si špinění představuju já), no žádná jatka to taky nejsou.

skretik
14. srp 2018

@frndafrrr pustili Te domu i kdyz nevedi odkud krvacis? A jak Ti je? Je Ti dobre? Jestli je mimi i placenta ok tak to bude urcite v poradku. Hlavne odpocivej. Kdy jdes na kontrolu?

vilmic
14. srp 2018

@frndafrrr No, takhle jsem špinila z toho hematomu a pak když se vypráznil úplně tak taky tak (to bylo v předchozím těhotenství). Já si trošku myslim (nebo v to spíš doufám), že se ti udělal hematom a hned ho děloha vypudila - proto ty kontrakce. Teď už bude určitě dobře. Co se týče toho klidovýho režimu a dětí, chápu že to je na hovno, ale zkus to nějak vymyslet. Já už se šetřim od toho 5.7., kdy jsem byla ve špitále. Manžel neustále na OČR, teď máme dítě u tety. Minulý čtvrtek to vypadalo, že je hemotam pryč, teď v pátek jdu k Apolináři na kontrolu, tak jestli ani oni na tom svým super UTZ nic neuvidí, tak se začnu o malýho normálně starat. Je to na prd, ale neni to napořád.

basice
14. srp 2018

@skretik děkuji 😘. No u syna to bylo také horší s určením pohlaví. Také vždy při ultrazvuku "blbnul", často byl otočný zády nebo obličej zaboreny. Ale toto mimi se při ultrazvuku chová vzorně😁😁😁

Tak ať ti zítřejší kontrola dopadne dobře 😉

basice
14. srp 2018

@frndafrrr tak to je dobře, že už je to lepší a snad to tak bude i nadále a to zlé už jsi si vybrala. Tak hlavně odpocivej. Já jsem dnes také bez dětí, tak si dám nožky nahoru a nebudu nic dělat i když práce tu mám až až, ale ta počká 😏

frndafrrr
14. srp 2018

@skretik Asi to nebude tak neobvyklé, že se na nic nepříjde?! Ikdyž mi dr. přišel sám překvapený, že se s mimču vede dobře- v neděli po příjmu, někdy mezi 3-4 mi hned zakázali jíst a pít a nedali mi ani nic na zastavení, jen zavodňovák a na uklidnění-hysterčila jsem, tak mi vystřelil tep, pak Utz ve 20:00, v noci po těch sraženinách i v 8:00 a až tehdy mi dovolili se napít, že to nevypadá, že by bylo něco s mimčem a byla nutná revize, či tak něco. Jinak je mi. Dobře, bolesti po těch sraženinách zmizely a nekrvácet nevím nic.
@vilmic Máš pravdu, je to na draka, ale nějak se to udělat musí., teď teda už budem muset s pravdou ven, tak držím palce, ať je hematom už definitivně pryč!
@basice Děkuju, taky si odpočiň, práce neuteče... A že tady to po těch 2 dnech vypadá. 🙈

renulkka
14. srp 2018

Holky, dneska od rána jsem totálně nepoužitelná :/ Od rána mě bolí hlava, pocit na omdlení, žaludek děsně na vodě, nic nemůžu sníst :( Jestli venku změna tlaku... Nevolnosti mi teda ještě nepřešly, ale už nebyly tak hrozné, občas za den se mi navalilo a jinak ok... A dnes od rána teda děs :( Dnes jsem 13+4...

vilmic
14. srp 2018

@frndafrrr Ono si s tím oznamováním nevybereš. Minule jsem to chtěli utajit do Vánoc (18 tt), ale kvůli tomu krvácení jsme to aspoň tchánovcům museli říct v 11 tt, aby tchán chodil se synem plavat. Zbytku rodiny jsem to tedy oznámili na Vánoce a já 11.1. potratila. Tentokrát už jsem se na to vyprdla a všem jsme to řekli po 1. screeningu a holt děj se co děj.

dominika963852
14. srp 2018

@frndafrrr Přeji, ať je už jen líp ;) .
Je dobře,že už jsi doma tak odpočívej, i když se to lehce radí že.
Miminko je bojovník a ty taky <3

Strana