Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@frndafrrr Vítej doma. Doma je doma. Snad to krvácení brzy přejde. Přeji, ať už je vše až do konce v pořádku a nemusíš se stresovat. Miminko bojuje a ty s ním. Tak teď hezky nožky nahoru a odpočívat alespoň do neděle 🙂 Držím moc palce, aby tě už nic netrápilo.
@basice Hezký obrázek a podle obličejíčku mi také přijde spíš na holčičku je takový drobounký.
@1nelinka A to já si dám na co mám chuť. Při prvním těhotenství jsem nabrala asi 16 kg, malá se narodila a já měla po porodu jen o 3kg víc, než před těhotenstvím. A jak jsem kojila, tak šla váha sama dolu a byla jsem ještě štíhlejší, než před otěhotněním. Pizza mi také hrozně chutná a na cukroví se už nemůžu dočkat. Na sladké si moc nepotrpím, pálí mne po něm žáha a miminku sladké asi moc nechutná, vyvádí pak v břiše, že už to začínám pomalu cítit, že se tam něco děje. Chutná mi pivo, tak si občas dám malou skleničku.
@basice To uz videli pohlavi? Super 🙂 A jake jsi mela to volne beta HCG na prvotrim. screeningu, nevedela bys? Ja jsem si nekde nacetla, ze kdyz je vyssi tak je vetsi pravdepodobnost prave holciciky 🙂
Ahoj holky,
nějak jsem pořád žila v domnění, že samovolný potrat může proběhnout jen v I. trimestru, ale koukám, že se může stát cokoliv během celého těhotenství 😔 Trochu mě to děsí, bojím se každého dalšího ultrazvuku, jestli bude vše v pořádku 👍 Zítra jdu na UTZ v rámci screeningu do Gennetu a už teď se děsím výsledků. a to jsem ještě četla recenze na tu doktorku, ke které jdu. Paní primářka Smetanová - nemáte někdo zkušenost? Všude čtu, že to odbyde za 5 minut a každá otázka jí hrozně obtěžuje...
@frndafrrr Moc držím palečky, věřím, že už bude jen líp a miminko se má dobře ❤
@renulkka jsem na tom úplně stejně, poslední dobou už mi bylo relativně dobře, ale hrozně reaguju na tlak a počasí, dneska od rána motání hlavy, zvracení, nepoužitelnost ☹ asi se opravdu změnil tlak. Pomáhá ti něco?
A holky, mám jeden nejspíš asi úplně hloupý dotaz, ale čtu teď pořád jen detektivky, myslíte, že to může mít na prcka nějaký negativní vliv 🙈?
@jenssy Myslim, ze cteni cehokoliv muze mit pozitivni vliv :DD ze ses jako v klidu a treba se s nekym zrovna nehadas...
@1nelinka
@basice
@jessulka
@zuzekk Holky u mě teď sladký vůbec nepochodí... Ale ujíždím na solených oříškách, utopencích, kyselých jablkách, švestkách kyselých (prostě co je nezralý a kyselý, tak u mě teď vede) :D Je to strašný skrz ty kyselý věci, mám na to děsnou chuť, musím si ale dávat pozor, jak ještě kojím 😂 Třeba po angěstu se malá osypala 😏😂
@jednaholkaa Já mám doma dvě holky, můžu se kouknout na hodnoty u nich, ale byly celkem nízké co si vzpomínám :D
@jenssy Podle mě by mi pomohl spánek, ale chlap je v práci dneska a až do zítra... Takže se vyspím až holky uložím večer do postele :D Přes den mi nespí :( Takže jediný co mi zbývá je dnešní den přežít :( I když to bude boj... Obě teď mají řvoucí období, hned se kvůli všemu vztekají... Takže je to s nima o nervy :(
@jenssy Já jsem byla u paní doktorky Smetanové a byla jsem s ní moc spokojená. Všechno vysvětlila podrobně, bila milá. Jen miminko nebylo přes bříško vidět, tak musela udělat vnitřní ultrazvuk. Půjdu k ní ještě na genetickou konzultaci a na ultrazvuk ve 20tt. Mile se se mnou rozloučila, stiskla mi ruku, popřála mi ať se mi a miminku daří a že se na nás bude těšit příště.
Mne by ani nenapadlo číst si o ní recenze. Na recenze jsem nikdy nedala. Když jsem byla v Gennetu a vyčkávala na zavolání, tak vedle mne seděly dvě maminky. Hysterky, nic jiného mne v tu chvíli nenapadlo. A to je právě ta většina, co pak píše ty recenze. Ruku na srdce, ty na ty recenze dáš?
@renulkka to věřím 😔 já mám doma klid, vzhledem k tomu, že čekám první mimčo a jsem učitelka, takže mám prázdniny. Mimi si to ideálně načasovalo, protože všechny nevolnosti prožívám teď o prázdninách a nemusím se trápit v práci. Tak držím palce, aby holky večer dobře usnuly a tobě bylo zítra líp 😉
@renulkka ja uz jsem na tom par dnu taky lip, ale staci jen sebemensi unava a je mi zase hrozne zle. Vcera vecer jsem si dala po delsi dobe decku vina a v noci mi bylo zle a dnes taky nejsem uplne ok :(.
@frndafrrr ona to opravdu mohla byt nejaka srazenina-souvislost s tim padem, bud v klidu a urcite to zvladnete 🙂. myslim na vas
@basice no je pravda, ze mam "lehce" hyperaktivni dite, tak jestli cekam opet kluka, tak bych se divila, kdyby to byl nejaky klidas :D .
@1nelinka právě mě taky hodí pořád mlsná na ty nezdravé věci,které jsem předtím skoro nejedla. Když jsem kojila tak jsem držela protikvasinkovou dietu, takže bez cukru, bílé mouky, mléčných výrobků. Docela jsem si na to zvykla, takže po ukončení kojení jsem se stále snažila jist zdravě. No a hned jak jsem otěhotněla, tak najednou jsem měla chutě na ty nezdravé věci, které jsem si že začátku dopřála, ale teď už se také krotim.😒
@jessulka děkuji moc za uklidnění. Na recenze nedám, protože si pořád říkám, že většina spokojených holek recenze nepíše, proto jsou také často dohledatelné pouze ty negativní. Proto se ptám, jestli někdo z Vás nemá právě tu pozitivní zkušenost. Jsem strašně ráda, že se tady někdo s pozitivní zkušeností našel 🙂 na UTZ se těším, že mimi zase uvidím...
@frndafrrr snad už to odezní a bude zase klid, možná to prostě trvá než vše opravdu odejde? mě se hematom/mizející dvojče dočišťovalo postupně asi 14 dní, někdy jsem jen špinila, někdy to bylo horší, pak výtok a nakonec jsem někde uhnala střevní virózu, bála jsem se jak jsme na tom a s fazolkou jsme to nakonec nějak ustáli. Tak tě chci povzbudit🌷
@renulkka Já ujíždím na ovoci. Jablka, hrušky, nektarinky, broskve, švestky a vše tvrdé, nesmí to být přezrálé. A jinak mi chutnají sušená rajčata v olivovém oleji s bazalkou, ty bych mohla furt. Tak vařím pořád těstoviny, rýži a přidávám je k tomu. A jinak miluju salámy a sýr.
Jinak já se dnes ráno zase dávila nad umyvadlem. Jen co jsem otevřela pastu na zuby, začala jsem se dávit. Kdyby aspoň bylo co zvracet, jenže ono nebylo co. Tak nevím, že mne to zase takhle začalo zlobit. Už jsem myslela, že s druhým trimestrem bude klid.
@jednaholkaa v pátek v poradně, se doktor na pohlaví zaměřil a viděl to na holku s tím, že na screeningu to prý bude doktor vidět ještě lépe, že má lepší přístroj. Skoro na konci screeningu jsem se opatrně zeptala, zda viděl i pohlaví a hned odpověděl holčička, takže si myslím, že to muselo být asi dobře vidět i když já nic neviděla.
Ve zprávě mam jedině ohledně volného beta hcg toto: ekvivalentní k 0,730 MoM. Tak třeba ti to nějak pomůže. Já se v tom bohužel nevyznám 😒
Holky kdo jste byl na prvotrinestralnim screeningu, posílají vás ještě na tripple testy?
@beruska125 Nikdy mě na tripply neposlali.
@beruska125 nebyla jsem na tripplech ani jednou ze čtyř těhotenství. Když jde žena na NT screening tak se triply vůbec neřeší. Nebyla jsem na nich už před 9 lety,už tehdy se od nich upouštělo.
@jessulka tak já ovoce teď nějak moc nemusím, ale také teď ujíždím na sýrech a salámech a to jsem je předtím skoro vůbec nejedla stejně tak jako uzeninu. Je zajímavé, že si o to tělo v tom těhotenství řekne. Moje nejoblíbenější jídlo je momentálně rajská a brambory na loupačku. To bych teď mohla jist každý den 😉
@basice No já jsem zvědavá na příští kontrolu, jestli už něco uvidí. Ale pořád jsem tak nějak přesvědčená, že to ještě nechci vědět 😀 Zvláštní. Ale můj vnitřní pocit je, že to je chlapeček. Už i ty jiné chutě než u dcery tomu napovídají. A obličejíček má taky víc klučičí. Má větší hlavičku, než měla Verunka. Přítel říkal, že ví, že tam je kluk a prostě mu jinak neřekne, než jménem. Tak se čertím a říkám mu, co když je to holčička, to by se taky mohla urazit, že jí říkáš klučičím jménem. A se mne hned zeptal "A ty bys jako kluka nechtěla?" Mi přišlo, jako když se urazil. Tak jsem mu řekla, že mi je to jedno, hlavně, když to miminko bude zdravé.
@beruska125 Tento kombinovaný screening ty testy nahrazuje. I když možná pokud jsou výsledky horší, tak se třeba ty tripple testy ještě dělají. Ale já u druhého těhu i teď už na ně nešla.
@basice Jooo rajská, tu jsem nedavno vařila a mohla jsem se utlouct, tak jsem další víkend dělala plněné papriky a udělala k tomu pro změnu zase rajskou 🙂 a taky teď pořád vařím lečo 😀 Si doma asi už říkají, že mi z těch rajčat hrabe.
To je pravda, jak si to tělo samo řekne, co mu chybí. Já teda při Verunce salámy a sýry nesnášela. Každá máme ty chutě prostě jiné 😀
@jessulka Já měla druhý těhotenství úplně jiný (samozřejmě pomíjím ty komplikace), nebylo mi tak dlouho zle, měla jsem chuť na jiný věci, volný beta HCG bylo pod cca 44 (předtim 96) a stejně to byl taky kluk. A pokud teď nosim páreček, tak nevim, co bych si z těch chutí měla vzít. :D :D

@basice jo v tehu je daleko tezsi drzet se😂😂ja ma porad hroznou chut na pizzu a sladkosti vseho druhu..obcas si neco dam ale drzim to rikam si ze to miminku stejne absolutne nic nedava..mame tu kousek vybornou cukrarnu kde maji zdravejsi zakusky(mrkvovy dortik atd)tak si obcas zajdu 🙂