Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka když jsem čekala Samíka, tak jsem také měla vnitřní pocit, že je to kluk a byl 😏. Teď to těhotenství prožívám trochu jinak i ty chutě jsou jiné a měla by to být holčička. Jinak manžel si hrozně přál mít alespoň jednoho kluka, to se mu splnilo a teď už mu to bylo jedno jen aby to bylo zdravé. Tak třeba už na příští kontrole něco zahlednete 😉
@beruska125 Jak už se tu psalo, co lekářská praxe, to jiný postupy. Asi s tím má lékař dobrý zkušenosti.
@vilmic no asi tak, mám jít zítra a ještě zvážím, jestli to neodmítnu...já jsem šla na screening hlavně proto, abych nemusela na tripply, o kterých se ví, jak moc jsou falešně pozitivní...
@beruska125 hmm, já mám doporučeno, kvůli nižšímu papp-a, bude se to integrovat do výsledků krve z NT, co jsem teda tak pochopila... dneska se u dr. zeptám víc
@seveneye ano mám to asi ze stejného důvodu, trochu horší výsledky krve u screeningu, ultrazvuk vše v pořadku...
@basice me to nevadi, ja asi preferuju akcnejsi dite nez dite co sedi samo v klidu v rohu 🙂)). I kdyz nekdy je to samozrejme narocnejsi .
My se synem si prejeme chlapecka, tatinek si preje holcicku a vnitrni pocit tenrokrat nemam, u prvniho jsem od zacatku mela pocit na chlapecka. Ted fakt netusim, jediny rozdil v tehotenstvi je zatim mnohem silnejsi nevolnosti nez pri prvnim, ale taky jsem o dost starsi a unavenejsi, tak to muze byt i tim. Muzem pak udelat soupis az budem vsechny vedet co cekame :D , mozna by z toho byl zajimavy vystup 🙂))
@beruska125 copak ti naměřili smím-li se ptát? já to právě řeším od min. úterý co jsem byla na NT
@1nelinka :D no a pak ze je to vsechno o spravnem cisteni :D
@jjituli krasne mimi - gratulace 🙂
S tim jidlem je to fakt zvlastni. Vcera jsme se zhadali s pritelem, sel neco nakoupit, tak mu rikam, proste neco kup a on, ze jde nekam a naji se tam a co ma pry koupit me, ze nevi co vecerim...me taaak nastval,ze po 13letech nevi a pak jsem se az zastydela, protoze ja ted taky nevim :D . Jeden den se laduju necim a druhy den to nemuzu ani videt. Nakonec jsem chtela koupit vysocinu a to mi vynadal, ze v tehu jim vysocinu :D :D .. divny co ty hormony s nama delaji, ja bych mu tak prala, aby si to se mnou aspon na par dnu/tydnu vymenil, hned by to vnimal jinak
@basice Diky, to Mom zrovna nevim.. u te druhe hodnoty je to nad 60/70 pry holcicika..Ale koukam u
@vilmic nee, takze tam to neplatilo 🙂 U dvojcat to asi nefunguje 🙂) Tak to jsem zvedava na sebe teda, mam 89 nebo tak nejak. Na screeningu nam rekli, ze je jeste brzo. Myslim, ze doktor byl rad, ze vidi ruce a nohy..
@jjituli je pravda, že u nás z praktického důvodu by byl další kluk také lepší. Dceři je 11 let, takže ta už je veliká. Synovi budou 2,5 roku, takže by pro něj bráška byl lepší parťák a také mám po něm hodně věcí i hraček. Ale holčička je holčička, tak uvidíš, třeba to vyjde do třetice 🙂
@seveneye mne ty hodnoty nic neříkají, posílám scan😉
@jednaholkaa já tam právě žádnou tu hodnotu volného Hcg nemám, jen to MoM
@jednaholkaa No hele, že nekecám. Poslední jsou dvojky.
Ono se to zpřeházelo. Jsou tam vidět datumy.. 🙄
@beruska125 jj děkuju za zprávu a pochopila jsem správně, že na ty triply tě posílají a zvažuješ, zda vůbec jít? eventuálně máš v plánu jiné vyšetření, já pořád váhám co absolvovat a co ne?
@seveneye ano zítra mám jít na odběr krve v 16tt něco jako staré tripply a dohromady s prvotrinestralnim screeningem ti má být jeden výsledek-integrovaný screening🙄 nevím jestli mi to k něčemu bude, vím ze nepůjdu na obber plodové vody ať by byl výsledek jakýkoli..a s výsledkem screeningu jsem tak nějak spokojena přeci jen mi není 20 a s horšími čísly jsem počítala 🤪
@jednaholkaa Tady jsem schválně našla ty výsledky z předchozích těhotenství 🙂 Obě to jsou holky 🙂 A hodnoty nízké 🙂 Teď zatím hodnoty nevím, na screening jdu ve čtvrtek :D
@beruska125 a co případně nějaký podrobnější utz, plánuješ? nevím jestli si lze připlatit něco před tím v 20tt, ale ráda bych se dnes informovala u dr.
@seveneye pokud by k tomu byl důvod, s podrobnějším ultrazvukem nemám problém...🙂

@basice
@andelka
@vilmic já se ptám proto, že jsem na screeningu byla, vše v pořadku, s výsledkem negativní ale MUDr. mi dal žádanku ještě na odběr krve v 16tt a že dohromady to bude výsledek - nějaký integrovaný screening. U druhého jsem taky na triiplech nebyla.🙄