icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
23. čer 2018

@kristynkal Ja mám vybavicku po dceri, tak kdyz to bude kluk, tak ji budu rozprodávat. Jinak ja zatim jen pokukuju a s nákupy zacnu az po 20.tydnu. po velkém ultrazvuku. Těhotenské oblečení neřeším, je horko, tak nosím převážně saty a letní oblečení z šatníku. Tehotenske oblečení má dle meho cenu kupovat az na podzim.

1nelinka
23. čer 2018

@misak48 jj bylo to tam vazne fajn ale ja jsem byla vzdycky takova vzorna udelala vse co kdo po me chtel nikdy jsem nikoho neotravovala tak byli asi radi..kdyz me propoustely tak rikaly kez by bylo vic takovych maminek..tak jsem byla rada..ja jidlo taky moc neresila az pak kdyz me na gynde hubovaly ze jsem pred 3tydnama mela 56kg a za pobyt v nemocnici padla 49😂😂

misak48
23. čer 2018

@1nelinka taky se nehodlám s nikým hádat a udelam co mi řeknou. Mám tam v ne absolutní důvěru... Tyjo tak to jsi s váhou na druhém konci než já. Mě by naopak shodit pár kilo prospělo... Ale zase si říkám, že tím že fakt nejsem hubená tak to na mě snad nebude hned tak videt, že jsem tehu. Teď jsem nastoupila do nové práce. Šéf to sice ví a chce si mě nechat, ale úplně nepotřebujeme aby to hned prosáklo, že už jsem vlastně nastupovala těhotná....

misak48
23. čer 2018

@kristynkal já po vybavicce zatím tak nějak pokukuju, ale chci si spoustu věcí šít a hackovat, takže počítám, že s timhle začnu hned jak se v půlce července zbavím diplomky, abych to stíhala... Nakupovat budu taky asi až po tom 20tt.

1nelinka
23. čer 2018

@kristynkal ja tu mam hodne veci po dcerce tak uvidim pak podle pohlavi..ale vse dulezite jako postylku,kocarek, prebalovak,monitor dechu a odsavacku mlika a nosu tu mam..jediny co tak chci pak koupit nove hnizdecko do postylky a nove lahvicky na mlicko..z obleceni to bude jednoduchy mam stejny termin porodu jak s dcerkou tak vim ze do leta pojedeme jen na overalech,(pizamkovy overal,teplakovy overal a kombinezka) jednoduchy a prakticky..co se tyka tehu obleceni ja nosila normalni bezny obleceni.. ani zimni bundu jsem nepotrebovala jinou-v pohode jsem se vesla..me ty tehu obleceni pripadaji takovy zbytecne pytloidni a ne moc moderni..nebo aspon v minulem tehu jsem nic hezkeho neobevila..mozna si koupim jen 1tehu dziny ale nevim kde sehnat bez te latky prez pupek://

1nelinka
23. čer 2018

@misak48 hlavne ze si te chce sef nechat to je super🙂 ono zalezi no nekdo ma brisko hned nekdo skoro vubec..ja sem to treba nikde moc nerikala ze jsem tehotna a vetsina znamich byla v soku kdyz me pak videla s kocarkem😂😂a neverily ze je moje😅 manzela je urcite protoze je to jeho holcici kopie ale kdo ji porodil vi jen matka priroda😂😂😂

arielka222
23. čer 2018

@kristynkal já mám vybavicku po synovi, má 9 měsíců tak nemusím vůbec nic dokupovat. Chci jen nové hnízdečko a lahvičky a případně sourozenecky kocar. Ale ještě je hrozně brzo tohle resis, stát se může cokoliv. Začnu až po 20tt. Jinak tehu oblečení jsme měla jen tehu rifle a jinak sem nosila šaty a leginy. Za mě tehu oblečení zbytečně drahé a nic stylového.

kristynkal
23. čer 2018

@arielka222 jj, vím, že je brzo to řešit, ale jen tak mě to zajímalo 🙂 já nenakupuju jen se spíš kochám v albech a tak 🙂 přece jenom jsem čekala víc než šest let, tak konečně se nemusím cítit blbě, že koukám po výbavě 🙂 🙂

misak48
23. čer 2018

@1nelinka jojo, je to pecka. Já tam dělám už 3 roky při škole na dohodu, teď jsem přecházela na HPP. On to věděl dopředu, že budeme chtít mimi brzo (i když teda že budu nastupovat v 7tt to jsem teda nečekala). Takže ho to ani nepřevkapilo a jsme domluvení, že teď tam budu jezdit do mateřské a pak tam zase budu dělat při mateřské na dohodu z domova jako předtím při studiu 🙂 tak to je fakt vtipné s tím bříškem 😀

arielka222
23. čer 2018

@kristynkal to naprosto chápu, člověk si to chce užít. Takže jen se kochej u prvního je super jak člověk všechno prožívá a nakupuje a chysta 🙂 u druhého už na to není čas a hodně věci uz doma máš 😀

jenny888
23. čer 2018

@eiram7 Já už alternativní medicínu studuju několik let právě...a máš pravdu, jinou možnost zřejmě nemá...no uvidíme 🙂

elinka555
23. čer 2018

No a já čekám třetí po deseti letech a nemám vůbec nic. Takže začnu také se vším od začátku. Ale jsem nadšená z toho, že jsou úplně jiné věci než před dvaceti a deseti lety

basice
23. čer 2018

@elinka555 takto jsem to měla u druhého těhu. Po dceři jsem nic neměla a po těch 8 letech jsem si to nakupování náramně užívala. A hlavně jsem pořizovala to, co jsem u první chtěla a neměla. Teď většinu máme, jen co si chci pořídit, tak je hnízdečko. No a pokud to bude holčička, tak samozřejmě nový šatník 😀i když některé oblečení mám neutrální.

chique
23. čer 2018

Ahoj. Můžu se k vám taky připojit? Podle utz jsem teď 7+5 a termín zatím 4.2. Já si ale myslím,že bude tak o týden větší. V 6+1 už na mě blikalo srdíčko. Jmenuji se Iveta a letos mi bude 30. Doma máme 22 měsíčního Toníka. Druhé mimčo jsme chtěli do jeho tří let,tak to vypadá,že nám to vyšlo. Jak jsem vždycky chtěla nějakou holčičku,tak teď je mi to už jedno,i když mám pocit,že by to ta holka být mohla. Zatím mi skoro nic není. Tak snad už ani nebude. Výbavu jsme schválně nechávali. Tak jen nějaké drobnosti a když by to byla holka,tak něco holčičího.

spid
23. čer 2018

@jednaholkaa tak to mame taky stejne😊 zatim mi nic moc neni..krome unavy a prave nespavosti! Vcera jsem koukala do 3 rano do stropu...a potichu si uzivam, ze mi nic neni..v prvnim tehot.se to rozjelo az po 8 tydnu..stav jako permanentni kocovina...tak snad nam vydrzi co nejdyl stav, co mame ted🤗

jessulka
23. čer 2018

Ahoj holky, ctu tu, ze vetsina z vás chce pořizovat do postylky hnízdo. Muzu se zeptat, k čemu je to dobré? Moje dcerka spinkala v zavinovacce a pak ve spacim pytli. Ale hnizdecko jsme neměli.

renulkka
23. čer 2018

@jessulka Tak ono slouží k tomu, že je miminko v "menším" prostoru ohraničeném, může se cítit víc v bezpečí než v prázdné postýlce 🙂 Někdo dává miminko do hnízdečka třeba na gauč, aby nespadlo nebo do postele, když spí s dospělými, aby ho nezalehli 🙂 Já u ani jedné z dcer ho neměla 🙂 Teď naposled si ho chci ušít 😊😍

Jinak holky, se mnou ty hormony cloumají 🙂 Včera bulím u Stalingradu, dneska u Talismanu 😂 Ještě že chlap je v práci a holkám to je jedno 😂

chique
23. čer 2018

@jessulka u Toníka jsem hnízdečko neměla,ani nevím,jestli už to tak bylo. Teď jsem šila kamarádce,tak musím pozjistovat jestli využívají a taky si ho teď ušít,nebo je to zbytečné. Hlavně jde asi o ty zvednuté kraje,že nemusíš kolem něj dělat žádné barikády a o ten menší prostor.

1nelinka
23. čer 2018

@jessulka ja mela hnizdecko cely den na sedacce kde jako male miminko cely den vegetila..a na noc prendavala do postylky a prikryla jen lehkou deckou kterou jsem zasunula po hnizdecko a mela jsem jistotu ze se neodkope a hnizdecko hezky udrzi teplotu..v zavinovacce a spacim pytly se silene potila i kdyz je narozena 3.2 ..tak to ted vubec nebudu porizovat to jsem vazne vubec nevyuzila..hnizdecko jsem braly i vsude na navstevy nez se zacala pretacet.. hezky si tam lebedila a nemusely jsme sebou tahat cestovni postylku..vyuzivaly jsem ho denne tak do toho 8 mesice

jessulka
23. čer 2018

Holky moc vám vsem děkuji. moc hezky o tom pisete, tak ho urcite poridim. A ty rozměry jsou různé, nebo je jeden univerzální? Mate nejaky osvědčený inter. obchudek, kde se dá pořídit?

kristynkal
23. čer 2018

@jessulka Rozměry jsou různé, ale myslím, že jen dva, jestli jsme se dobře dívala... hodně to prodávají na FB např.skupinka Vyrobeniny, ale určitě je toho plno i na netu dej do vyhledávače Hnízdo pro miminko a vyjede ti toho plno

arielka222
23. čer 2018

@jessulka já kupovala malemu hnízdečko pro miminko a využili jsme maximálně jako @1nelinka a v půl roce mi z něj vyrostl a teď ma mega hnízdo přes celou postýlku a spinká v tom denně. Nikde mi neodcestuje a netočí se v postýlce. Mám značku mmmoje.cz 🙂 jsou sice dražší ale ten materiál a kvalita se nedá srovnat s jinými levnějšími nebo ušitými na zakázku ;)

1nelinka
23. čer 2018

@jessulka ja si ho nechala sit myslim ze ty rozmery jsou vice mene stejne ale ja ho nezavazovala to mala nesnasela tak bylo porad rozvazane tak pak ji z toho koukaly kousek nozky ven😂😂ale nicemu to nevadilo..myslim ze jsou dlouhe tak 80 cm nejsem si jista..nechavala jsem si ho sit na facebook strance spravne plenky nas bavi..a super bylo ze vubec necestovala v postylce takze jsem nepotrebovala ani zadne mantinely do postylky

jessulka
23. čer 2018

Dekuji holky, kouknu se a určitě neco vyberu 😉

lith
23. čer 2018

Holky ta tehotenska demence... to je neco... v tydnu se mi povedlo nechat doma 3x klice od bytu a dneska jsem ztratila penezenku! A az po nahlaseni na policii a zablokovani karet me napadlo sd podivat do postovni schranky a tam listecek od nejake uzasne pani, ze tu moji penezenku nasla 🙈
Taky Vam tak vypadava mozek :( Je to strasny pocit. Normalne se mi takove veci nestavaji. Nikdy jsem nic neztratila a zapominam opravdu minimalne ale ted teda jedu jednu perli za druhou :(

ange_de_la_morte
24. čer 2018

@lith : já bych asi nebyla tak utahaná kdybych nemusela chodit do práce, takhle je to honička v práci, pak druhé kolo doma a ještě kolem zvířestva, ale na neschopenku se mi zas moc nechce, kdyžtak až po létě

lith
24. čer 2018

@ange_de_la_morte tak to ti rozumim. Ja bych spala snad porad, akorat rano se vzbudim brzy a nezaberu a pak jsem kolem obeda uz zase zrala na postel. Coz jaksi v praci nejde. Pak vyzvdenout dceru postarat se o ni a domacnost. Ale manzel hodne pomaha. A na neschopenku taky jit nechci. To jsem si uzila s dcerou a neni o co stat. Ja se pak doma nudim

michaelarei
24. čer 2018

@lith no verim taky vubec nevim kde mam hlavu.
Holky tak konecne az vcera to skončilo uplne sem k.o slabucka nic sem nejedla i voda šla ven...manzel uź chtel do nemocnice...šla bych po 24 hodinach uź by byla šilená dehydratace, naštesi se ustálilo...mnela sem lizatka na tohle moc nezabirali pak homeopatika a uhli ...no snad uź je to zamnou hodne sem zhubla...

ange_de_la_morte
24. čer 2018

@lith : já mám milion věcí které bych asi udělala kdybych měla neschopenku, ale ta představa omezených vycházek a teď v létě - to by bylo blbé

michaelarei
24. čer 2018

@lith ja ted musela na neschpenku ale do prace se vratím urcite na cele leto nakolik tam mam dovolene a na neschopence to nejde...a pak uvidim hlavne jak se budu citit ...delat ma porad neco...stavime dum,decka a jeste chci stihnout autoškolu...taky sem porad unavena v pul osmy vecer uz lezim ...sice mne pomaha manzel i deti..

Strana