icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

1nelinka
22. čer 2018

@jenny888 jeee to ti zavidim..ja chute nemam zadny ze vseho se mi zveda kufr😅 i kdyz tu cocku jsem nemela snad 100let tak asi taky vyzkousim👍

arielka222
22. čer 2018

Ahoj holky. Původně jsme měla termín 31.1 ale mimi je mladší takže termín 8.2 🙂 Dnes jsme byla na první kontrole jsem 6+6 a srdicko tlouklo další ko mám za měsic. Tak se k Vám přidávám ;)

jednaholkaa
22. čer 2018

Holky, nevite nahodou, za mesic mam letet po Evrope, dvouhodinovy let tam a zpet, myslite ze je to ok v teto fazy tehotenstvi? Nevite nekdo? Dekuju

renulkka
22. čer 2018

@jednaholkaa Určitě bych se zeptala doktora, jak to vidí on 🙂

jessulka
22. čer 2018

@jednaholkaa Mne Dr. rekl, at si vyberu. Bud dovolená, nebo miminko. První trimestr je pry nejrizikovější. Takže jsme to doma zvážili a na dovolenou neletime. Určitě se zeptej svého Dr.

jessulka
22. čer 2018

Ahojky holky, jak se máte? Mne je dnes hrozně. Od rana se motam, jak po opici. Je mi blivno, jsem unavená a spala bych. Naštěstí mi ale chutná, tak jsem ráda. Honí mne pořád mlsná.

elinka555
22. čer 2018

Ahoj, je tady některá, kterou vůbec nebolí prsa?
@jessulka jsem na tom stejně jako ty. Tlak 100/60, nedokážu nic sníst, hlad mám jak vlk

jednaholkaa
22. čer 2018

@jessulka Ach jo, fakt? No ja uz mam letenky koupene, tak se mi to moc nechce rusit. Navic vlastne uz jednou letel..zpodili jsme ho na dovolene.

@elinka555 Me vubec neboli, ale skoro zadny nemam :D

basice
22. čer 2018

@jessulka je to hezké datum, ale byla by to velká náhoda, kdyby se miminko narodilo v termín porodu. Dceru jsem přenasela 5 dní, ale díky tomu se narodila 12.12.2007 a syn se zase narodil skoro o tři týdny dříve.

basice
22. čer 2018

@elinka555 tak mě také skoro nebolí prsa. Zatím je mi celkem fajn, tak doufám, že to nezakriknu. Ale jsem zatím 5+0, takže si myslím, že to všechno přijde 😒

elinka555
22. čer 2018

@basice no já jsem 4+0😀 je mi akorát pořád blbě

arielka222
22. čer 2018

@jednaholkaa my jedeme za dva týdny autem a v září letecky. A dr rika ze i kdybychom letěli teď tak úplně v pohodě. Zdravé tehu nic neohrozí 🙂 nebála bych se krátkého letu po Evropě.

arielka222
22. čer 2018

@elinka555 me taky neboli a nebolely mě ani u syna 🙂

basice
22. čer 2018

@jednaholkaa také bych se asi trochu bála někam vycestovat v prvním trimestru. S dcerou jsme byli v Chorvatsku v 17 TT a začalo mě tam tak divně pobolivat břicho, takže jsem se trochu bála. Když jsem čekala syna, tak jsme byli u moře a tam mě vyšel pozitivní TT, takže to bylo úplně v poho a když jsme se vrátili tak jsem byla teprve 4+6 TT. Teď jsme chtěli jet k moři ke konci srpna, ale ještě stále váháme jestli pojedeme.

jednaholkaa
22. čer 2018

@arielka222 Dekuju! Ted jsem to zkoumala na netu a zjistila jsem tak nejak to same. Asi to risknu..zatim zadne problemy nemam, minule jsem od zacatku spinila. Ja se spis bojim nejakeho ozareni, rentengu nebo co ja vim 🙂) Proste ne uplne potratu ale poskozeni, jsem asi paraniodni.. Nicmene, kdybych uz to nemela naplanovane tak uz nikam neletim.

jednaholkaa
22. čer 2018

@basice Hmm, a nebo autem noo. Jasne ze pokud se zacne na dovolene neco dit tak je to prusvih..

basice
22. čer 2018

@elinka555 tak to já mám jen trochu žaludek na vodě, ale zatím dobrý. Je vidět, že každé z nás se ty nevolnosti objevují jinak 😉

basice
22. čer 2018

@jednaholkaa my jsme jeli tedy vždy autem. Je to risk, no. Uvidíš, jak ti bude a co třeba řekne doktor.

arielka222
22. čer 2018

@jednaholkaa mám kamarádku na rentgenu a říkala ze to záření je v letadle hodně malé takže toho se neboj. Každopádně bych se zeptala doktorky. Např. Já potratila dvakrát a vždy sem seděla doma na prdeli a nic rizikové nedelala a stejně se to podělalo, takže já razím heslo co se má stát stane se. Užila bych si dovcu 🙂 my jdeme autem a tesim se moc , i když už týden v kuse zvracim, tak snad mi u moře bude líp 🙂

jenny888
22. čer 2018

Musim se podelit o dnesni zjisteni,ze ktereho jsem tak nejak rozpačitá...volala jsem dnes Dr. ohledne vysledku steru,ktery mi delal zacatkem tydne.Sestricka mi nic konkretniho nerekla,jen to, ze se tam objevili nejake bakterie a dr. mi predepise nejakou masticku. Co me na tom zarazi je to, ze jsem změnila uz nespocet gynekologu prave kvuli problemu s vytoky.Vsichni do jednoho mi vzali stery a vsichni mi rekli,ze vysledky jsou v poradku ac jsem vedela,ze tak to rozhodně neni.Jelikoz jsem na tento pristup zvykla,zacala jsem to resit jinak. Protikvasinkova dieta apod. Pomohlo ale ne na 100%...a ted...najednou...kdyz jsem tehotna (7tyden) tak mi najednou neco ve sterech nasli a chteji mi naordinovat nejaky chemicky fujtajbl...je mi z toho smutno a jsem zvedava na ctvrtek,co mi dr. rekne :(

jessulka
22. čer 2018

@jednaholkaa Tak jestli jste ho splodili na dovolené, tak to určitě ještě nebylo nic, čemu by bilo srdicko a co by uz vnimalo.
Je to tve rozhodnutí, tak to rekl i muj Dr. mne. Nutit mne prece nemuze. Nevim, kolik je ti let, mne bude 36 a kdyz bych v letadle ci v zahraničí potratila a vyhledavala tam lékařské sluzby, tak by mi z toho bylo na nic. Kdyz jsem cekala pred 5ti lety dceru, tak jsem na dovolené na horách v Italii krvácela. Myslela jsem, ze jsem potratila, ale doktoři mi pak rekli, ze to bylo zmenou klima, ridkeho vzduchu, vysokou nadmorskou vyskou a take stresem. Take jsem byla na uplnem zacatku, tusim 7.tyden. Nelyzovala jsem, jen jsem relaxovala a stejne to dopadlo krvacenim. Probrecena dovolena je pro mne spatnou vzpominkou.
Ale ne každý to tak má. Ja jen rikam, ze vsude se pise a i Dr. tvrdi, ze prvni trimest je na cestovani letadlem nebezpečný.

jessulka
22. čer 2018

Mne prsa boli jako cert. Dokonce kdyz lezim dlouho na boku, tak to horní pso jak je povislé, tak mne ráno hrozně boli.

jednaholkaa
22. čer 2018

@jessulka Jojo mas pravdu. Ten stres by nestal za to. Udelam co rekne doktorka, jestli v pohode, tak pojedu. Kdyz uvidim i jen trochu pochybnosti tak se na to vykaslu. Zase na druhou stranu si rikam ze to bude 11 tyden, to uz se blizi tomu druhemu trimestru. No ale souhlasim se vsemi nazory a dekuju za ne.

jednaholkaa
22. čer 2018

@jessulka Jinak s tema horama zalezi jak vysoko si byla.. Letadlo je napresurovane na 2 tis nad morem, to je o trochu vyssi nez Snezka..

misak48
22. čer 2018

@1nelinka ráda slyším, že jsou tam lidi fajn. Špatně velmi špatně snáším, když je někdo protivný... A jídlo je asi to poslední co budu řešit, zvlášť s přihlédnutím k tomu co teď vsechno stejně nesmím 😀

eiram7
22. čer 2018

@jenny888 ja jsem na konci šestého a taky me trápí kvasinky, i když na ne jinak vůbec netrpim. vyřadila jsem víceméně sladké a je to o moooc lepší. Nejvíc mi teď pomohl kokosový olej, zkus ho taky. Žádný chemicky fujtajbl, jak říkáš a muzes ho maznout i dovnitř.

jenny888
23. čer 2018

@eiram7 Děkuji, kokosák používám takto už několik let...jak říkám...samoléčbou a dlouholetým studiem jsem si kvasinku vymítila na cca 90 procent. Jen je mi smutno z toho, jak u nás (ne)funguje naše zdravotnictví...ve mě vytvořili takovou bariéru, že už teď jsem si jistá, že budu rodit doma a to i když jsem prvorodička...i když mám porodnici naproti baráku...ale co už 🙂

eiram7
23. čer 2018

@jenny888 jeee tak to radim a ty mas asi dalších dost figlu viď. 🙂 Ja teda tak negativni zkusenosti s českým zdravotnictvím nemám. Co vím, ze muzu vyléčit sama bez léku, léčim určitě alternativně, ale co se vážnějších případu tyce, myslim, že lékaři funguji vcelku dobre.
On si člověk musí nastudovat opravdu spoustu věci, pokud chce jit jinou cestou, ale myslím, ze od gynekologa se nedá čekat, ze předepíše něco jiného než masticku z lékárny. Ani si myslím, ze nemá jinou možnost 🙂

kristynkal
23. čer 2018

Holky, řešila jste už některá trošičku vybavicku? Jako ne velký nálet na obchod, ale spíš tak jestli vás třeba něco tak učarovalo že jste to vzaly 😉😉 a kdy plánujete nějaké tehu oblečeni? Budete čekat na určitý týden těhotenství nebo podle pupku? 🙂

renulkka
23. čer 2018

@kristynkal Tak já mám výbavičku po holkách 🙂 I oblečení mám ze začátku neutrál 🙂 Ale tuhle se mi zalíbily dva spací pytle, tak už je mám doma a jednu deku 🙂 Tak snad vše s miminkem dopadne dobře, musím v to věřit 🙂 Jinak těhu oblečení jsem neměla žádný, krom jednych kalhot 🙂 A ty vytahnu snad až ke konci těhu 🙂 Teď si vystačím s elastickými ryflemi, legínami, punčochy 🙂

Strana