Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@andelka já rano piju cerny čaj, kafe právě nemůžu ptz je mi po něm zle od žaludku. Zkusím tu Colu a je fakt že hodně málo piju, cca půl litru za den. Nemuzu do sebe dostat skoro žádné tekutiny, možná je to i tím no. Ale je to vopruz a tlakoměr nemam abych si ho změřila.
@arielka222 Pardon, blbě jsem to napsala. 😀
@arielka222 pít musíme,mně manžel často kontroluje,zvlášť jak je teď pořád horko. Černý čaj i káva odvodňuje,takže pít se musí. Pro miminko je to důležité. Ještě mě napadlo zelený čaj. Piju ho,protože teď místo 2 káv denně piju tak 2 týdně. Tlakoměr je důležitý když máš vysoký tlak,u nízkého nejsou tabletky apod. My ho mame ,teda mamka má,ona má střídavě vyšší,tak když jsem u ní,tak si změřím. Jinak mi měří na kontrole.
@1nelinka tak to si me moc nepotesila, ja uz vyhlizim hodinu a den kdy to konecne skonci a jestli budu jak ty, tak si jeste pockam :(. Snad nebudu z tech co to maji cele tehu :( . Nemuzu ani poradne spat :( .
@arielka222 s pitim mam taky velke problemy, snazim se, ale driv jsem vypila 2-3litry vody, ted jen caj, Fantu(kterou dneska uz taky nemuzu :( a uprimne teda moc nevim co s tim :(
Já sice pít můžu všechno,ale napadají mě třeba polévky,meloun,nebo jíst saláty z vodove zeleniny ( rajče,okurek..) aspoň nějak to tělo zavlažit.
@andelka
@arielka222 polivky taky celkem muzu a hroznove vino, tak aspon tak. Odpor k piti si mela cele tehotenstvi?
@skretik jojo od začátku až do konce. V létě v tech vedrech sem pila, to mi manžel nosil stavy. A ke konci tehu sem taky pak pila málo ptz se mi chtělo porad curat a to mě otravovalo. Jediné štěstí že jsme měla předepsaný magnosolv ptz ten se rozpouští ve vodě, tak jsen si ho vždycky udělal do velkého hrnku a i s tím mi to cca litr tekutin udělalo, ale víc ani tuk.
Já piju čaje a teď si ujíždím na jablečné sládkově limonádě a birell botanicals, toho bych mohla vypít litry.. :D
Birell botanicals mi koupil teď manžel. Jinak piju i nealko ovocné piva jiné. A teď máme domácí jablečný mošt,tak hodně i ten.
@smigli no tak to zkusim :D , nejakou nahradu "alkoholu" , treba to pomuze :D
@jednaholkaa porad, od utery zvracim a to jsem se pred tim vetsinou jen davila, ted uz regulerne zvracim, nechapu. Mozna je to tim, ze spatne spim a tim padem jsem unavena
Holky, mám na konci srpna týden dovolenou. Chtěla bych s Verunkou někam sama vyrazit, ale abychom nebyly doma. Napadá vás někde nějaké levné ubytování, kde je nějaké vyžití pro děti v okolí? Vím, že to už asi moc na koupání nebude, mne to nevadí, uvítala bych klidně i procházky. Ale vůbec mne nenapadá kam. Přítel si vzít dovolenou nemůže, protože mají až do září víkendové sportovní akce, tak si uděláme dámskou jízdu. Byly jsme takto i vloni a moc jsme si to spolu užily.
@jessulka Já teda nevím odkud jsi,tak aby jsi to neměla z ruky. My byli loni v PARK MIRAKULUM a je to tam naprosto boží, letos pojedeme určitě zase . Nevím, jak s ubytováním, ale v okolí určitě něco bude.
@jessulka Tak teď jsem se mrkla na jejich stránky a mají po novu i nějaký penzion. 🙂
Ať k nám jedete na více dní, nebo z velké dálky, vyzkoušejte nově otevřený a krásně vybavený Penzion Lesní, který je jen kilometr od Mirakula! 🏡🌳❤
www.penzion-lesni.cz
@dominika963852 Já jsem od Mělníka. Mirakulum znám, myslela jsem také, že bychom se tam mohly jet podívat. Jinak já dojedu kamkoliv, jsem aktivní řidič,. Vloni jsme s Verunkou jely do Jeseníků.
@jessulka Tak to daleko nemáš 🙂 . My to máme přes 200km :D (Český Krumlov) , ale stojí nám to za to.
Kolem nás bych ti klidně nabídla i Lipno nad Vltavou,tam je využití až až,ale je to tam šíleně drahé takže to raději ne.
Třeba ještě někdo něco poradí, taky se ráda nechám inspirovat. ;)
@skretik A uz ses ve druhym trimestru? Me se i to spani trochu upravilo.. ted uz se vyspim lip..a jidlo taky celkem v poho. To teda musi bejt vycerpavajici jestli se to jeste zhorsilo.. dyt se to ma lepsit..
Tak jsem se prohrabala 10ti stránkami a všem gratuluji k úspěšnému screeningu 💐 já dnes skončila u doktora s podezřením na zánět močáku, dva dny mám pít Blokurimu a pokud by nepomohla , tak mám antibiotika na týden :( na proužku mam zvýšené bílkoviny .. a to zrovna v pondělí odjizdime do Chorvatska , takže bez sluníčka a málo koupání. jinak v pondělí jdu ještě na krev kvůli tripple testu a za 14 na kontrolu , mám to kvůli tomu nízkému HCG .. ale tyto hodnoty prý moc o ničem nevypovídají 🙂 jinak tedy musím říct ze ty kontroly po měsíci jsou pro mě strašné!! 😀 už teď čekám 14 dni a dalších 14 dni mě čeká 🙈
@dominika963852 Na Lipně už je chladno a hlavně draho a to fest. Nevím, proč je to tam taky drahý. Krumlov zbožňuju.
@jessulka My tam tedy máme chatu,ale jezdíme se na Lipno jen vykoupat a toť vše, je to tam vážně drahý a to jen kvůli těm turistům, těch je tam hafo.
@jednaholkaa no jsem, koncim 15tt :( .
@dominika963852 Český Krumlov taky zbožňuju a na Lipno jedeme teď na víkend 🙂
@jessulka je spoustu krasných míst, Orlík třeba, mají být zase tropy příští týden
@veronika_2019 moře by Ti mohlo pomoct i na ten močák ne?
@skretik
Tak si to tam užijte 🙂 Je to tam moc hezký,ale pro nás třeba zbytečně drahý. Ráda bych se zase podívala na tu stezku korunami stromů,ale 800kč mi je líto dát :D . Mají tam pěknou výstavu z doby ledové ;)
A děkuji za ten dotaz na dovolenou po PPM, mám termín 9.2 tak mě to taky zajímalo, jestli mi vznikne nárok na celou :D
@dominika963852 my uz jsme tam letos byli 🙂, mame to tam moc radi 🙂 . Syn miluje loveni rybicek a tam je to pro nej raj :D
Ohledne te dovolene jsem si to jeste overovala u kamosky ucetni a taky mi rekla, ze budu mit narok na celou dovolenou, jen si mam ohlidat, abych podala zadost o dovolenou vcas, ze i kdyz je to jen o par dnu pozdeji, tak mi to muzou kratit. Mam prave termin podle MS a UTZ 9dni od sebe, tak jsem resila podle ceho to brat a kdy na materskou nastoupit. Ted vim, ze nastoupim pred vanocema a ted si jeste docerpam dovolenou co mam za 2018 🙂
@skretik Tak to je fajn 🙂
Já mám termín jenom podle ms tak je to ok. Za rok 2018 nemám nic, to jsem byla na mateřský :D Tak aspoň 2019 , taky potěší 🙂

@arielka222 no,kolikrát si musím sednout,najednou se mi udělá slabo a mžitky. Ale jde to. V úterý jsem měla 100/60, zázrak,většinou mám míň. Co s tím nevím, Jessi psala že káva,cola,snad magnezko..je to nepříjemné,ale ne nebezpečné jako vysoký tlak.