Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@dominika963852 aspon nejake vyhody 🙂 . Nám prave sef uz pul roku slibuje pridano a nic a ted uz mam smulu, tak bych nerada kvuli par dnum prisla i o dovolenou. Puvodne jsem myslela, ze musim odpracovat nejake dny i ve 2019, ale takhle je to vyborna zprava a muzu nastoupit podle UTZ a uz pred vanocema 🙂
@arielka222 mám to hodně podobně, vždy, když chci vstát musím si nejprve sednout, svěsit nohy z postele a až potom vstát a stejně mám černo pred očima :/
@veronika_2019 To je stejně zvláštní, jak to každý doktor řeší jinak. Mě diagnostikovala zánět močáku v pondělí. Dostala jsem antibiotika rovnou, ale byla to jen nějaká jednorázová. Takže jen pytlíček v pondělí večer. A k tomu mi dala na dalších 6 dní jen nějaký přírodní doplněk stravy... Ale musím říct, že mi to zabralo teda perfektně 🙂
@skretik No jo no, s přidáním nikdy nechvátají :D Tak to je paráda 🙂
Holky, a uz jste to oznamily v praci? Ja se na to chystam pristi tyden. Kazdy den nosim do kanclu saty ala pytel a uz to pod nekterymi zacina i lehce byt videt. Tesim se az ji reknu ze budu bye bye, protoze uz to fakt posledni dobou prehani 🙂
@jednaholkaa dneska nebo zítra napíšu vedení email (ale předpokládám, že tamtamy už donesly..)
Ja uz to oznamila koncem cervence 🙂
@jednaholkaa ja to oznamila v utery sefce a vcera kolegum z kancelare. Moc radost nikdo nemel, ale ja uz se tesim :D . Oznamila jsem to prave taky proto, ze uz me nebavi nosit obleceni co to skryva.
já právě od června v práci nebyla (prázdniny) ani jsem se s nikým z kolegyň nepotkala (spíš náhoda), nejkrizovější období máme za sebou a nemá smysl cokoliv tajit (což by stejně nešlo). Tak ať to ví na rovinu černý na bílým a nemusí naznačovat a tak...
@skretik jo, stejně skončí. Ale na pn bych mohla zůstat až do md. Ale mně se nechce,na pn jsem kvůli horku a v tom nezvládám práci, směny atd. Ale když smlouva skončí tak vlastně i důvod pn. A já nechci být půl roku omezená vycházkami,mám dvě děti, mají školu,aktivity a chci chodit na těhotenské cvičení, plavání,vždycky mi to dělalo moc dobře,na záda a tak..Tak proto bych pak chtěla pn ukončit.
@skretik No prave, me uz ty pytle taky dost nebavi.. Kdyby se alespon ochladilo, tak bych mohla nosit dziny a velkej svetr.. Akorat teda taky nevim jestli zacnu nosit uz obtazeny veci, to brisko preci jenom jeste vypada vic napapany nez tehotny :D
@jednaholkaa já už jsem to v práci řekla dávno... jednak je to na mne vždycky hned vidět, kolegyně mě hned prokoukli a vedení jsem to taky potom řekla; nechtěla jsem aby se to dozvěděli od někoho jiného než ode mě. Já proste nejsem typ ženy která by to mohla dlouho tajit😂
@jednaholkaa já vypadám furt spíš tlustě než tehotne. Obtahnute věci nenosim,ani mi v tom horku nejsou příjemné.
Ahoj holky, ty vaše nevolnosti mě moc mrzí, snad se Vám už brzy uleví. Já jsem dnes jako vyměněná, snad poprvé od zjištění těhotenství se necítím unavená, doma jsem zvládla uklidit i vyžehlit 3 várky, dnes je mi konečně tak nějak dobře 😉
Ale trochu z jiného soudku, také máte některá problém s výrazným vypadáváním vlasů ☹? Já se bojím, že budu za chvíli plešatá...tahám úplné chomáče a už teď mám tak polovinu toho, co jsem na té hlavě měla ☹ pomáhá Vám na to něco, pokud Vás trápí stejný problém?
@jenssy Ja myslela ze v tehotenstvi naopak jsou vlasy lepsi? A pak s kojenim vypadavaji.. Ja zatim zadnou zmenu nepozoruju.. stejne jako pred tehu.
@jenssy chomáče ne, ale je to tristní... ☹ nějaké nápady, jak to zařídit, aby vlasy přibyly? poslední týdny/dny mi to děsně vadí, takový chudinky splihlý...člověk se může naoblíkat jak chce, když má tři vlasy na hlavě, krásu prostě nenahoní. Necítím se kvůli tomu dobře, nechce se ani nikam chodit (např. včera jsem šla kolem takovýho stánkovýho cool fesťáčku s jídlem, tak bych zašla, ale když jsem viděla všechny ty vystajlovaný krasavce a krasavice a uvědomila si, jak nuzně díky vlasům vypadám já, bylo mi jen smutno.) Nevím, třeba jsem z tho rozhozená víc než za "normálních" okolností...
@jednaholkaa jestli to má být ještě horší, bude to na paruku..
@jenssy mně padaly strašně vlasy v únoru po potratu. Nikdy jsem to nezažila,po porodech kluků si nic takového nevybavuju,měla jsem tehdy dokonce dlouhé vlasy,teď mám krátké. Četla jsem že pomáhá Biohar z Dr Maxe. Chvíli jsem ho používala,ale myslím že to přestalo spíš tím,že se po 6 nedělí srovnaly hormony.
@zuzekk
@andelka
@jenssy Holky ja muzu jen a jen doporucit tento ayurvedsky caj...mela jsem kratke vlasy, silene mi padaly a po tomhle caji? Za rok mam z kratkych vlasu (viz Vladka Erbova) vlasy az pod lopatky...manzel nechapal jak rychle dokazou vlasy rust...takze ja muzu z vlastni zkusenosti jen doporucit.
@zuzekk taky se za to začínám stydět, nemůžu si do těch vlasů ani sahnout, abych neměla v ruce aspoň 10 vlasů ☹ za 3 týdny svatba a já nebudu mít ani z čeho udělat účes ☹
@jednaholkaa jj, to všude píšou, ale výjimka nejspíš potvrzuje pravidlo ☹ četla jsem, že když padají z počátku, mělo by se to snad okolo 20. týdne ustálit, tak snad.... možná to má u mě i souvislost i se štítnou žlázou, beru teď na ní nějaké hormony, tak snad to pomůže...ale na těch vlasech se ty změny stejně vždycky odrazí až třeba po 3 měsících užívání

Mně za 6 týdnů končí smlouva,takže příští rok nebudu řešit nic. Ale zbyl mi týden dovolené,tak to by mi měli proplatit s koncem smlouvy. Bude se to hodit,protože 2,5 měsíce budu na ÚP a podpora je míň než nemocenská.