icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

frndafrrr
17. srp 2018

@renulkka Schválně nahiď kluky, tam jsem úplně marná, pojmenovala jsem dva a víc prostě asi nedám. 😀 Na každém mi něco vadí, holek bych pojmenovala celou třídu. 😂

silwiin
17. srp 2018

@frndafrrr ja mela vybrano Jakub, Petr, Honza, Vitek, takove ty krasne ceske klasiky...
Kamarad ma Nikolu a Adriana, hezke je i Vasek, Vojta, Lukas a Adam.
Kamoska ma zase Svena a Einara, ale to uz je hodne germanske no🙂
A jak nemam rada ty cizokrajny jmena jako Tobias, Samuel a Patrik, tak tohle se mi moc libi🙂 ale asi to budou mit ve skole tezky:D

renulkka
17. srp 2018

@frndafrrr Hele teď se mi dost začla líbit ta Johanka :D Furt si to tak promítám všechno v hlavě :D Jinak pro kluky se mi líbí Petr (to u nás vede, po manželovi), pak Jan, Vojtěch, Václav, Tomáš, Jakub, Štěpán, Martin atd. :D 😂

jessulka
17. srp 2018

@renulkka Johanka je krásný jméno, mám jednu kamarádku a te rikame Jožko. Trošku zkomolenina jména. Jenže Johanka byla jako mala a nechce, aby jsme ji rikali zdrobněle. Pry uz není malá. A Johano je docela dost tvrdé. I když ji tak spoustu lidí říká.

raliska
17. srp 2018

Ahoj holky, si vas tu obcas procitam, ale resite toho tolik, ze se nejak neumim pridat :D ted jsem postrehla jmena, tak se mezi vas vmacknu, jestli dovolite 🙂 a k tematu asi jen to, ze Johanka je pekne, ja mam sestrenku Jovanku, coz uz neni tak ceske, ale od mala jsem ji to jmeno zavidela 🙂 je to hodne podobne jen zkraceniny uplne jine 🙂 Johanka se mi libi, ale Jožka bych byt asi nechtela 🙂

raliska
17. srp 2018

Jinak holcici se mi moc libilo Elizabeta, hlavne kvuli velkemu vyberu zkracenin a taky ze obsahuje Z, ale pak mi kamaradka nasadila brouka, ze to neni az tak obykle jmeno, a ze by to mohlo byt moji Zuzance lito, ze ma "obycejnejsi" :D kazdopadne pocitove budu mut druhe spis kluka a to jsem v koncich uplne :D

jednaholkaa
17. srp 2018

@jenny888 Nora zni hezky, ale ta zkracenina uz je horsi trochu, Nori, Norinka nebo jak byste ji rikali?
Nam trvalo vymysleni asi minutu. Kluk po priteli a holku jsem navrhla Natalku a on na to, ze to by slo 🙂)) Nastesti mame stejny vkus, takze zatim jsme ani jina jmena nezvazovali.

frndafrrr
18. srp 2018

@silwiin
@renulkka Silwin Máš ta jména hodně blízko, u mladšíjo jsem syna jsem ve finále měla Matěj/Jan/Vítek, pak jsou jména která se mi líbí možná i víc, ale nějak se nemůžu ztotožnit se zdrobnělinama a tvary- Adam-Áďa, Petr-Péťa, Tomáš-Tomík a ač se mi moc líbí Vašek, tak Václav už vůbec. Štěpán se mi líbí moc, ale je to bratranec o rok starší od našeho mladého... Favorit je tedy Jan, ale spokojená s tím nejsem. Jsem zvědavá, jestli se v úterý ukáže, ale většinou musel doktor na pohlaví mrknout vnitřním, moje děti neukazují. 😀 A teď se do mě nemá hrabat kvůli tomu krvácení, na pohotovosti to to totiž rozjelo, i utroš beru vrchem radši.

vilmic
18. srp 2018

@frndafrrr Já měla pro chlapečka připravenýho Václava, ale manžel je strašně proti. Já si to tedy asi prosadim, ale nechce se mi moc na sílu. Trošku na prd je i to, že pro mě to jméno je tak na 85 %. Chlapeček, který nás opustil v lednu měl být Štěpán, to se mi hodně líbilo. I s Vojtěchem u prvního jsem si byla jistá na miliardu procent. A teď se mi pro toho kluka nějak extra nelíbí nic. Napadl mě Albert, Antonín, pak ten Václav. Manžel chce Matěje, ale tam mě štve, že jich je strašně moc. Ach joo.

1nelinka
18. srp 2018

@frndafrrr ja jdu taky v utery na kontrolu a doufam ze uz mi rekne pohlavi..pri minulem tehu jsem se to dozvedela presne pri teto kontrole v 18tt tak doufam ze i ted🙂jsem hrozne natesena 🙂

dominika963852
18. srp 2018

@silwiin mě se tam líbí takový pletený fusak s beránkem do autosedačky 😁 až budu vědět pohlaví tak ho objednám. Snad nepřijde nějaký pytel 😁

andelka
18. srp 2018

U nás je téma jména masakr. Co se líbí mně, neprojde přes manžela,co by chtěl on zase nechci já,a navíc se mi skoro žádné jméno nezamlouvá. Oběma by se nám líbil Petr nebo Hynek,jenže na Hynka nejsou skoro žádné zdrobněliny. Minule ten Petr jakž takž prošel u obou,tak pokud nenajdeme něco jiného,bude to Peťa. Toho v této generaci nemáme. U holek bych měla x jmen,ale kluci jsou horší. Už mám Daniela a Dominika,a tím jsem už tehdy skončila s invencí.

andelka
18. srp 2018

@vilmic asi tak no. Minulé miminko bylo asi spíš holčička, Magdalena. Petr byl jen záložní vymyšlený těsně před potratem,takže to by mi nevadilo ho znovu použít. Holce bych vymyslela jiné,ale podle Dr to bude spíš kluk,tak na 80% určitě. Líbí se mi Matyáš,ale to nechce manžel. Ten chce po sobě,ale to jsem mu už před 20lety když jsme spolu kdysi chodili, řekla,že ani omylem. Mně se vůbec nelíbí jména co končí na ..slav.

frndafrrr
18. srp 2018

@1nelinka Tak snad se ukážou povíme si. 😃
@vilmic Mám to stejně žádné není zdaleka 100%ono, ani u 1.syna jsem si nebyla jistá, (byl dlouho za holku a pak jsme tapali) , ale sedí mu. U 2.jsme byla 100%spokojená a taky není koho oslovit.. Říkám si, že se to u nás třeba rozsekne a bude to holka, nástřel pohlaví nemáme, ale něco mi říká počítat spíš s klukem.

@andelka Budu hádat Jaroslav? Miroslav? U nás chlap teda nenahodil u synů, že by chtěl, já bych po sobě nedala, po chlapovi syna jo, přijde mi to hezké, ale nesměl by být Jaromír noo 😃 Jaryneee

arielka222
18. srp 2018

Holky my s těmi jmény máme taky boj. Já si byla jista, že to bude holčička Sofie a jak potvrdili kluka tak fakt nevím. Ale asi Adam a nebo Danecek . I když Adam váhám kvůli svátku a Štědrému dnů v jeden den.

andelka
18. srp 2018

@frndafrrr něco podobného, Ladislav. Já Ládíka nechci,mně se to na děcko nehodí no. Navíc jednoho mají v rodině manželovy ex,se kterou se kvůli dceři stykame. Nebudu furt těšit kterého Láďu myslím.

@arielka222 já mám Dana,svátek 17.12. ale kvůli Vánocům to nikdy nevadilo. Dáváme drobnost a aspoň to utíká do Vánoc.

janety32
18. srp 2018

@1nelinka Když jsem si přečetla tvůj komentář s Benediktem, tak jsem se musela kouknout, jestli jsem to nepsala já :D Máme to totiž úplně stejně - pro holčičku několik možných jmen, pro chlapečka se manželovi líbí jenom Benedikt a už jsem si na to jméno docela zvykla, takže možná to bude opravdu on - na 1. screeningu tam totiž Dr. viděla kluka 🙂

vendelinka08
18. srp 2018

@vilmic my mame Vaclava a Vojtecha...Vasik jde oslovavat mnoha zpusoby...a vloni se kolem narodili 2 Vaskove...ziskava opet na oblibe. Za me super jmeno...dala jsem ho po manzelovi...rikam mu mnoha zpusoby..je hodne variabilni. A kdyz zavolam..vzdy se mi nekdo ozve 😆😆😆

vilmic
18. srp 2018

@vendelinka08 Jééé super, mně se to kombo Vojtěch Václav taky líbí. Mám kamaráda Vaška a právě vim kolika variantama se ho dá nazvat. Jako pro mě to je ze všeho asi nejpřijatelnější, ale nějak to neni takový to ECHT.. a ještě manžel proti. Třeba tam nakonec budou dvě frndy a bude po starostech. 😂

andelka
18. srp 2018

@vendelinka08 kamarádka má též Václava a Vojtěcha. Líbilo se jí mít kluky na stejné písmeno,též to tak mám,ale neplánovaně.

1nelinka
18. srp 2018

@janety32 hele on chtel Benedikta uz u prvniho prtouska ale z Bena je Mia 😂me to prislo uplne sileny ale jak uz to posloucham prez 2roky tak se mi to mozna i zacina libit ale ty pohledy kdyz to nekde reknu😂😂lidi na toto jmeno nejsou pripraveni😂😂

arielka222
18. srp 2018

@andelka noo to ale aspoň není 24.12 a narozky v lednu 😂

basice
18. srp 2018

@1nelinka Benedikt je moc pěkné jméno 😉. Mě se třeba ještě líbí Benjamin, ale u nás to bude nejspíš holka 😏. Jinak Mia je krásné jméno, kdyby by neměli dobří známí Miu, tak by to byla jasná volba.

renulkka
18. srp 2018

Holky, tak asi další věc pořídím pro tu naši malou prdelku :D U prvních dvou jsem hnízdečko neměla, ale teď naposled ho chci pořídit 🙂 Prvně jsem ho chtěla ušít, ale když jsem si spočítala látky, dutý vlákno, vatelín u všeho ještě +doprava a ty nervy moje :D tak mi to přijde levněji koupit 🙂 Paní chce za set i s dekou a poštou 1100 🙂 Co si myslím, že není špatný, za kolik jste teď nebo v předešlých těhotenství kupovaly vy? 🙂

basice
18. srp 2018

@renulkka taky chci teď na to poslední pořídit hnízdečko. A cena se mi zdá super. Určitě bych do toho šla 👍

frndafrrr
18. srp 2018

@renulkka Ušila jsem si na 1000KČ vyšel materiál na hnízdo, deku, polštářek, muchláčky, zavinku i povlečení. Něco i zbyde. Ale jen proto že jsem si chtěla sama vybrat látku. Minule jsem kupovala jen hnízdo za 650.

renulkka
18. srp 2018

@basice Hlavně holky byly jarní (květen) a letní (červenec), teď to miminko bude v zimě a líbí se mi, že tam bude pěkně zachumlaný 😍😀

renulkka
18. srp 2018

@frndafrrr Já jsem asi náročná 😂 Já když to počítala, tak mi to vyšlo přes 1000 :D Jen minky jak je drahá 🙄😂 Tak už to koupím hotový a budu to mít bez práce 😂

basice
18. srp 2018

@renulkka když byl syn malý, tak vždy špatně spal v postýlce, kde byl velký prostor kolem něj. Musel mít zavinovacku aby se cítil víc v bezpečí a nerozhazoval tak rukama, které ho pořád budily. Tak si říkám že to hnízdo bude teď ideální.

arielka222
18. srp 2018

@renulkka hnízdečko je super věc. Synovi jsme dokonce kupovala ještě pak druhé prodloužené a mělo by být až do 2 let. Teď budu miminku kupovat taky hnízdečko nové. Myslím ze vyjde cca na 1500Kc 🙂

Strana