Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Dobré ráno holky, včera se nám měl vrátit starší od babičky, nakonec tu pobyl půl dne, přibalit věci a jel ještě na pár dnů, protože tam jsou holky od mamineho manžela v podobném věku, tak se zabavi, no řekli jsme mu o mimču, byl nadšený, ani odjet nechtěl, ale nakonec jsme se domluvili, že si ještě vyhrají o prázdninách moc kamarádů nemá, kamarádky mají prcky, přišel s kalendářem a vybíral jméno, no budeme muset ještě hodit řeč, protože jeho oznámení, že Ivan/Ivana je ono se mi moc nepozdává, ikdyž lepší než 1.nápad Emil. 😂 Zítra mám mít kontrolu, ale pojedeme dnes, manžel má odpolední a já chci mít klid, že se nikde nic neodlučuje atd, protože když jsem začala krvácet v 38tt s andílkem, tak byl zrovna manžel na noční .. V noci mě vzbudilo, jak ze mě zase něco teče.. Tak si říkám, že bych se mohla dozvědět pohlaví, což beztak pravda nebude, ale naděje umírá poslední. Uff.. Tak jsme to pustila ven a teď se dočkat té 12cté. 😀
Dneska v noci zase vzbudilo, napsala jsem to nesouvisle.
Holky, vcera jsme se byli poprve podivat na kocarky v obchode 🙂 Me by stacil i nejaky z druhe ruky, ale pritel chce novy, takze jsme to sli omrknout. V mem okoli maji holky hodne bugaboo a jolz, takove ty drahe kocarky, tak jsem je skoukla, jsou pekne, ale zjistili jsme ze nejsou vubec odpruzene! Pan v obchode nas nechal projet po "prazskem chodnicku" co maji v obchode a byl to docela rozdil. Takze bysme chteli kocarek poradne odpruzeny.. a tech na vyber moc nebylo. A ty co byli se me zase moc nelibili. Moc to nechapu, kocarek za 30 tis a dite bude naklepany jak rizek? 🙂) Co jste vybraly vy? Mate nejaky tip na pekny, poradne odpruzeny kocarek?
@jednaholkaa my máme Cybex Priam, sice taky neni úplně odpruženy. Ale jsem s ním velice spokojená, malý vůbec není a nebyl naklepany a zvládá s námi pole, přírodu i hory ve sněhu i pražské chodníky 🙂 neměnila bych. Odpružené se teď už moc nevyrábí mi prijde, nebo aspoň je fakt problém sehnat hezky.
@frndafrrr to je jak u nas s tema jmenama 😃 , u nas to pry bude Jerry, to vymysleli z neterema, ze pry Tom a Jerry 😃 , a holka Jerryna 😃 . Jinak ted mu dal prezdivku "Typek" 😃 , takze na nej porad mluvi a dava mu najist a rika mu "Typku pojd uz ven" 😃 , no je to sranda 😃. Drzim palce na kontrole 🙂
@jednaholkaa já budu mít asi poděděny,ani nevím značku,ale je to klasický hluboký, žádná moderna. Ty se mi nelíbí vůbec. Stokke je jak na kuří nožce, některé mají tak blbě řešeny košík,že nemá snad význam aby tam byl. Pro kluky jsem měla klasickou kombinaci s vložnou taškou, měl podvozek na řemínkach,to pruzilo bezkonkurenčně. Ale to už se snad ani nevyrábí. Sporťák jsme měli taky obyčejný, velký, levný,ale úžasný pro dítě i pro mě.
@frndafrrr Budeme čekat na samé dobré zprávy z kontroly 😉 🍀🌷
@jednaholkaa já se řadím mezi ortodoxní fanoušky Bugaboo, takže já mám vybráno🙂 ano je hodně drahy ale opravdu neznicitelny, variabilní, lehoucky atd.. ani nemusím mít nový, klidně bazarovy. Stejně si drží cenu a vždycky jde snadno prodat...měla jsem i na první 2 děti a ze jsem u nich vyzkoušela kočárku opravdu hooodne🙂 ale tahle značka je favorit😉
@frndafrrr ať vše dobre dopadne😉
@jednaholkaa Ja mam v Praze po synovi dvojkombinaci Baby Design a spokojenost, na chalupe do terenu mame starou Inglesinu, ktera je k nezaplaceni. 😉
@andelka Hele my podědili Stokke na kuří nožce a do Prahy absolutně geniální kočárek a asi by ses divila, co všechno se vejde do tý tašky/košíku. Je v tom zabudovaná síťová taška, kterou můžeš a nemusíš používat, ale když je tam toho právě hodně, tak má větší objem než ta taška na zip (tu máš otevřenou) a prostě si to jakoby zvětšíš. Ale jasně, kočár do terénu to rozhodně neni. Mě třeba hrozně mrzí, že ho už nevyužijem. Ty peníze, co stojí jsou v něm znát. Je to promakadaný do detailu a ovládání je jak v bavlnce.
@vilmic jako Stokke vůbec není špatný. Taky jsem ho chvíli měla. Do Prahy bych ho brala hned...😉
@beruska125 Mně se bgb nikdy moc nelíbil, asi pro ty nízko uložený korby (oproti Stokke), ale teď na dvojky budu pořizovat Doenkyho. Přeci jen jsem zvyklá na nějaký standard a u dvojek z něj rozhodně slevit nehodlám.
*Donkeyho
@vilmic co na to říct, dobra volba😁
@vilmic
@beruska125 já to tak mám asi i pocitově. Přijde mi to moc hi tech. Stejně jako bych nechtěla tmavý kočárek,ani takový co nejde dát do lehu.
@beruska125 Nepochybuji, že budu spokojená. Chválí si ho každá. Já chtěla děti pod sebou, aby se mi v Praze dobře cestovalo, ale prostě sehnat kočárek, kde budou obě ta místa plnohodnotná a navíc bude praktickej, lehkej je utopie a navíc absolutní absence úložného prostoru. Tak nakonec asi bgb. Ještě mám v plánu po 25 tt chodit po městě s metrem a zjišťovat, kde všude budu mít problém.
@jednaholkaa ja tu mam po dcerce britax go big a je to uzasny kocarek..jako neni to nejaka designovka to ne ja po nem chtela hlavne aby sel super ovladat i jednou rukou,lehce se slozil, byl lehky, polohovani noh,uplny leh,hlavne aby super zvladal terem(snih,les atd ) a velky kos(tam se toho vejde opravdu hodne ma nosnost 15kg takze jsem vozila obri nakup a kojenecky vody uplne na pohodu)
@beruska125 No Bugaboo je pekny, ale mela jsem pocit ze tlacim dreveny kocar 🙂 Vubec nepruzi.. Uz vidim jak s tim na chalupe vyjedu na nezpevnenou cestu a budu otravena. Ono ani v Praze na kostkach asi nic moc..
@1nelinka Na to kouknu! Diky 🙂
Ted jsem objvila nejaky baby jogger elite, ze se k nemu da dokoupit korbicka..
@jednaholkaa no on pruzi, samozřejmě ne jako klasické houpací kočárky. Ale na těch malých kolečkách jsou pruzinky...ale jako chápu ze všichni nemají stejný vkus a vyloženě do terénu jsou lepsi kočárky. Do opravdu velkého terénu, lesa... máme croozer (jako vozík za kolo) dá se k jako kočárek a to projede opravdu vsechno😂
@vilmic já zkoušela Stokke v obchode ptz jsme původně šli pro něj, ale ne kuří nohu ale klasický teréni podvozek. A tak těžký kocar sem snad neviděla 😂😂 obdiv tomu kdo ho uveze. Náš Cybex je proti němu jako pírko 🙂
@arielka222 Asi mysliš Trailz. Já tyhle nový nikdy v ruce neměla, ale Xplory je opravdu lehoučkej a bez problému ovladatelnej jednou rukou. Hrozně na něm miluju ten malej radius při otáčení o 180 stupňů. Při sjíždění z eskalátorů je to úplně super. Já jsem náš kočár do jara tahala do/z 3. patra, čili do synovýho 1,5 roku a 12 kil. Dolu jsem ho nosila v podpaždí i s dítětem a nahoru jsem si podlomila zadní kola k předním (dalši vymakanost) a vyhopsala s ním tři patra Vinohradskýho činžáku.
@beruska125 Jako, vizuelne by se mi libil, skoda ze neni nejaka sportovnejsi varianta.. no neva.
@arielka222 Dokud byl malej v hluboký korbě, tak jsme nosili takhle:
... jen teda bylo dítě vevnitř a já nenosila tu nálož, co má na zádech muž.. ale lepší fotku nemám. 😂😂
@vilmic A ten Stokke teda taky neni do terenu? Taky vypada hezky..
@jednaholkaa Stokke je vic modelu, Do terenu su vhodnejsi Trailz s terennima kolama. A mozna Crusi.

My máme půl roku ty kovové patrovky z IKEA. Tak uvidíme jak dlouho vydrží.