icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

dominika963852
20. srp 2018

@jednaholkaa Ceny bez debat super. Já už mám odtud tričko,šaty, kalhoty, dvoje legíny..těhotenský. 🙂

@frndafrrr Takže si tě víc hlídají to je taky dobře. Tak třeba už se ti to pročistilo a už konečně budeš mít klid ;) to bych ti přála, musí to být stresující a vysilující tohle prožívat :/ .

frndafrrr
20. srp 2018

@jednaholkaa To korýtko bych asi skousla, ale právě ty korby nakřivo a vysišovaný potahy faaakt ne, mít kočár na reklamaci měsíc... Jako vergl si můžu koupit za půlku z Polska, oni už je maj sakra pěkný a nepřeplácet za kazový joolz., ikdyž designově se mi líbí nejvíc.

skretik
20. srp 2018

@jednaholkaa ja ty dziny se bojim koupit, jeslti to odhadnu :/

@frndafrrr no ja jsem zatim kocary prave nezkoumala, tak netusim, z okoli neznam nikoho kdo by ho mel.
Dobre, zes prestala spinit, oni proste nevedi a tak se kryjou tim nejhorsim scenarem. Odpocivas vid 🙂?

frndafrrr
20. srp 2018

@dominika963852 Děkuju si hodná, snad si to všechny užijem bez nějakých velkých patálií. 🍀😊

silwiin
20. srp 2018

@frndafrrr ja prave po minulych zkusenostech prohlasila, ze uz to nikde nikomu oznamovat nebudu krom nejblizsich, jako jsou rodice. Ale muz uz to hrde rozhlasuje. Ja se porad drzim stranou, i kdyz je ni jasne ze to neutajim naporad. Syn nam umrel ve 33.tydnu, to uz stejne vi uplne cely okoli vcetne sousedu. Ale vykladej to kazdymu na potkani, lidi se zeptaji, jsou zvedavi. A ted mam ten pupek mnohem vetsi nez pri prvnim tehotenstvi, takze uz to lidi zacinaji trochu vnimat.
Rozhodne bych si na tvem miste nedelala starosti, ze uz jsi to rekla synovi.
Me tehdy strasne dojal muj ctyrlety bratranec, ktery to oplakal a zeptal se, jestli mam fotku, ze by ho chtel videt.

frndafrrr
20. srp 2018

@skretik Až moc, malá 3h spí, tak už nevím jak si lehnout,. 😂 V 16:00 má povinný budíček, ale uděláme si klidné odpoledne s knížkami a kostkami v posteli.

beruska125
20. srp 2018

@jednaholkaa no já jsem pravé taky objednala přes Vinted. S hm nejsem moc spokojena, nic moc materiál a děsně předražené. Minule se mi osvědčila značka happymum. Taky drahé, ale hledám po bazarcich🙂

silwiin
20. srp 2018

@beruska125 ja si poridila v Lidlu troje tehotenske teplaky, vysoky pas, 130,- jedny, vsechny v cerne barve, aby se daly nosit ke vsemu. Takze tilka, tricka, sukne, saty, svetry, a nemusim se trapit v riflich... vetsinou co jsem zkousela v CA, HM atd.,tak mi nesedely strihy, bud moc uzky, nebo naopak siroky, nebo divne strizenej rozkrok, a to nemam zadny nezvykly miry:D

silwiin
20. srp 2018

@silwiin teda teplaky... normalni leginy, teplejsi, ne ty tenounky... v teplakach bych sla max s odpadkama:D

andelka
20. srp 2018

@skretik já neřeším nic. Hodně věcí dostanu nebo mi půjčí,a to budu ráda za všechno. I ten šátek a manducu už jsem si zamluvila u kamarádky. Nového snad budu kupovat minimum,pro radost. Ale nic bych nekupovala ani jinak. Výbavu začnu řešit na podzim.

andelka
20. srp 2018

Já jen doufám že vlezu do oblečení co jsem si pořídila loni na podzim. Mám dvoje rifle,jedny kalhoty,dvoje tepláky, nějaké trička, mikiny.

frndafrrr
20. srp 2018

@silwiin Já to právě nechtěla tajit kvůli tomuhle, protože i později se může něco stát a rozkřikne se to-lidi vidí.. Ale spíš, že u nás v rodině považují 3děti za bláznovství, no tím, že mám ležet a byla jsem v nemocnici jsem v rodině musela s pravdou ven a nechtěla jsem, aby to před ním prokecl někdo jiný a mohla jsem počkat až došpiním, ale když na Utz bylo vše o.k. neviděla jsem to týden po krvácení až tak černě, než mi to doktor dnes tak vyložil. Náš malý měl tehdy necelých 5 a taky to obrečel, pak klidně naopak všem oznamoval, když se sháněli po miminku, že je bráška v nebíčku a první rok jsme denně zapalovali svíčku, teď spíš o výročích a ví, že každý rok donese Ježíšek andílka, nebo andělku i braškovi, tak mu to vždy odnese k fotce. Trochu je mi líto, že ho neviděl na JIRP děti nesmí. Naopak mě první mrzelo, že babičky fotku nechtěli vidět hodně dlouho. Ty děti jsou duše čisté, nesobecké vidí to jinak.

mindi01
20. srp 2018

Ahoj holky,mam dotaz,prvniho syna jsem rodila akutnim cisarem..Chci se zeptat jak je to po cisari s druhym porodem? Oni se Vas ptaji zda chcete prirozene a nebo cisarem? Nebo kdo to s Vami resi? Az v porodnici nebo gyndar ke kterymu se chodi?

silwiin
20. srp 2018

@frndafrrr ja mu ji teda neukazala, myslim ze to nebylo nic pekneho na pohled pro tak malyho kluka... ani ja se na ni jeste po tom roce nemuzu poradne podivat. A muz ji teda videt nechtel a nechce, coz je v podstate dobre, protoze ho to aspon tak neboli a dokaze mi byt oporou, kdyz ja bulim. A ted to se mnou samozrejme mava jeste o to vic, ty hormony. Paradoxne uz ani nervu kvuli tomu co se stalo, ale JAK se to stalo, jak se chovala doktorka, jak to probihalo ten vyvolavany porod a zakazuju si na to myslet, protoze bych se asi zblaznila. Normalne je mi z predstavy dalsiho porodu nevolno, neskutecny co dokaze par doktoru provest s lidskou psychikou:(
Kazdopadne ted se nam uz nic takovyho nestane, protoze tu smulu uz jsme si vybraly. Uz to bude jen lepsi, jen musime odpocivat a modlit se🙂

frndafrrr
20. srp 2018

@silwiin u nás jsou ty fotky trochu jiné, malý žil, takže tam prostě spinká a doma je máme, ale chápu. Ale máš pravdu! Nic se ne opakuje 2x a hotovo! 🍀🌹

silwiin
20. srp 2018

@frndafrrr souhlas. Minule zadne potize a tak nejak se to posr.... ted toho mam milion, uz od zacatku, takze tehotenstvi bude proste narocny, ale pak to bude nejlepsi🙂

andelka
20. srp 2018

@silwiin
@frndafrrr nestane. Teď si odneseme zdravá miminka.
Můj mladší to obrecel dost,hodně to řešil a i teď si vzpomněl. Máme jen fotku z NT screeningu. Tu děti viděly. A já když se na ni podívám,tak mám na krajíčku.

silwiin
20. srp 2018

@andelka jo, to jsou veci ktere nikdy nepreboli. Jen to odsuneme do pozadi, a ted mame navic jiny starosti, muj muz vzdycky rika "nic nedelej, bez si pustit film a peč" :D tak si jdu relaxovat a peču mimino🙂

jjituli
20. srp 2018

@skretik já mám doma chlapečka 18 měsíců,takže věci snad budou ok 😀 jen jestli nebude potřeba sourozenecky kočár,ale já doufám, že snad ne 😀 autosedačka byla k tomu taky 😀 uvidime, co to bude,doktor předběžně řekl,že kluk,tak to by byla výhoda...

andelka
20. srp 2018

@silwiin já tento týden relaxuju a snad úspěšně peču. Za týden mám kontrolu s utz. Každý večer si povídám s prckem a domlouvám mu,ať už začne pořádně kopat. Zatím nerozeznám mimco a střeva.

silwiin
20. srp 2018

@andelka a ktery tyden jsi? Ja obcas drobatko zacitim nehaky stouchani, streva jsou jinaci. Spis me stve ze mam angelsounds a nejak nejsem schopna <3 najit...

frndafrrr
20. srp 2018

@silwiin kde hledáš? Je potřeba hledat opravdu hned nad stydkou kostí u mě třeba napravo.

silwiin
20. srp 2018

@frndafrrr ni snazim se nekde tam, dr mi rekla ze muze byt ruzne, ze si tam zatim plave na vsechny strany (teda prijde mi to divny, no). Hlavne to zapinam jen semtam a na chvilku, myslim ze kdybych si zehlila bricho hodinu, tak bych ho asi nasla...

frndafrrr
20. srp 2018

@silwiin Já ho nacházím prakticky na jednom místě, sem si naopak říkala naco sahá děloha teď skoro k pupku, když si pořád dřepí u stydké kosti. 😀

andelka
20. srp 2018

@silwiin dneska 16+1. Občas si říkám,že je to ono,ale úplně jistá si nejsem.

val333
20. srp 2018

Já zatím necítím nic, ani ty střeva 😀 jsem také v 17tt... Ale chtěla jsem se zeptat, jestli se vám některé taky tak špatně spí jako mě?... Pořád se bude a pretacim z jedné strany na druhou ... Přitom pupek ještě nemám bůhví jak veliký 😀

andelka
20. srp 2018

@val333 no, u mě to spaní též není žádná hitparáda.

1nelinka
20. srp 2018

@mindi01 me gyndar hned rekl ze kdyz jsem mela cisar z duvodu nepostupujiciho porodu ze je pouze 20% sance na prirozeny porod a tim ze mam i uzsi panev tak u me prirozeny porod vidi jako velmi rizikovy a doporucuje mi sekci..ale rozhodnuti je vzdy na rodicce..

mattonimeloun
20. srp 2018

Tak já pohyby taky ještě necítím 17 TT , a spaní nic moc, hlavně už teď to běhání 3x za noc wc 😁

jednaholkaa
20. srp 2018

@beruska125 Jo, ty happymum vypadaji kvalitne. Taky bych nedala tisicovku za dziny z hmka, ale na tom vinted se daji sehnat i za 100, takze to uz je dobry 🙂 Me prijdou docela pekny musim rict.
@skretik Tak si je vyzkousej v obchode at vis jakou velikost a pak si je muzes od nekoho koupit. Ja jsem si koupila svoji klasickou velikost kterou mam vsude stejnou a sedi..

Strana