Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Máminy mám dotaz... Ve středu už jsem cítila jemne pohyby na vnitřní stěně bříška, včera nic a dneska (teď) mi sem tam začne jako škubat nebo říkat přímo v pupíku... Dokonce to vidím, jak mi pupík jakoby pulzuje... Jsou to pohyby? Nebo nějaký tik? 😀
@val333 moc jako pohyby primo skubavy v pupiku nevim nevim, to jsem mela vylozene az ve vysokym mesici tehotenstvi spis jsou ty pohyby v podbrisku
Kamaradka prodava top kocarek ve vybornem stavu. Ja satkuji takze me se kocar netyka
@dominika963852 A každý den se tu odměňuju jedním točeným bylinkovým pivem. Je moc dobré. Mamka mi právě psala, at se na cestu teple oblékneme, že je u nás na Podřipsku chladněji. Zajímavý, my na horách a tady je vedro. Ten návrat do práce bude krutý, Verunka nechce do skolky, smlouvá abych si ji nechala jeste v pondeli doma. Vzala jsem si dovču kvůli těm vyšetřením v Praze.
@vilmic mame právě ještě dvě ségry,ale tam je ten vekovej rozdíl o dost vetsi 20 a 16 let,takze v dětství se nám prakticky míjely,ale teď v dospělosti si rozumime uzasne a vím že jednou až tu nebude ani mama budu se mít na koho s duverou obrátit.no a s bráchou je to takový jiný,mam pocit,ze obecně jsou dva typy dvojčat,ty co bez sebe neudělají ani ránu a naopak...nám moc neprospelo jak nas okolí a škola ze začátku hodně srovnávali,to pak svádí k soutěživosti,taky byla jiná doba dvojky byly v 86 spis zvlastnost,všichni z toho byli na vetvi,jednu dobu mě až štvalo jak se porad nekdo ptal co a jak...,no a od puberty samozřejmě blok,každý jsme chtěli být sám sebou a prosazovat se,ale pak jsme si casem k sobě cestu zase našli...svica mela dvojky v 97 a v té době co pamatuju ještě pořád byl znacne omezený výběr kocarku,častokrát se někam ani nedalo dostat,ale už byla lepší informovanost a ve škole super přístup.
Holky jste šikovný že už máte něco předvybrano a někteří dokonce nakoupeno,,to já u kočárku absolutne netuším co bych měla mít za kritéria,koukám že to bude boj.ale jinak jsem nakonec podlehla hi-tech vynálezu a ten angelsound zakoupila,pro klid duše po tom stresu k nezaplacení,najít prcka není problem,staci 20-30 sekund,poslechnu a vypinam🙂no a nenápadně pokukuju po další hracicce,je tu někdo se zkušenosti s uspáváním prcka pomocí tzv.bileho sumu?pac pokud to dítě bude po me,tak spaní na prd,naprosto přetočený režim:-\
@seveneye Ja jsem to u dcerky zkousela ale mela jsem osvedcenejsi melodie od Mozarta. Stahla jsem to nekde na internetu. Poustela jsem si to uz kdyz byla v bříšku, aby si na to zvykla. A spinkala mi krásně. Jinak ja jsem uspavala, ze jsem ji dala ruku na hlavicku, milovala muj dotyk, teplo.
@seveneye Já bych za sebe do těch uspávacích medvídků a jiných patvarů s bílým šumem asi neinvestovala, na YouTube je spousta videí s bílým šumem a více typů... Vysavač, fén.. U malé jsem občas něco přehrál a tabletu nebo mobilu, přímo hračka mi příjde zbytečná a to na výbavičce šetřit nijak neplánuju, spoustu čaček kupuji už teď. 😀
@seveneye Určitě neporizuj zadnou hracku, vse se da stáhnout na internetu. A treba bude stačit, ze budes potichounku naseptavat do ouška, nebo potichounku zpivat. Ja naseptavam do ouska stále. Těsně pred usnutim ji hladím po hlavicce a rikam ji, ze je má milovaná dceruška, ze jsem šťastná ze ji mám, ze je moc šikovná holčička, ze ji budu pořád nablízku, budu se o ni co nejlepe starat, budu ji pred vším zlým ochraňovat. Každý den vymýšlím vzdy něco jineho. Chci, aby věděla, že výjimečná a aby uz od dětství mela dobré sebevědomí.
Já zas už x let zpívám ukolébavku ( Můj malý broučku.. Zpívala mi ji Mamka když jsem byla malá,pak jsem si na ni vzpomněla když měl starší syn měsíc,po 20 letech jsem dala dohromady všechny tři sloky) Nezpívam každý den,ale když si řeknou tak vždycky. A aspoň když odcházím tak jim vždycky řeknu takové přání co mi kdysi říkala teta ( Dobrou noc, dobrou noc, všechny myšky na pomoc. Vyspěte se sladko,jak červené jabko.) Když byli malincí zpívala jsem jim spoustu různých pomalých melodických písniček. Uspávala jsem oba zároveň.
@skretik no právě nechápu jak se berou ty kila když jsem donedávna pořád zvracela a jedla málo. ..no asi to bude paráda do února. ...
@jessulka Aspoň ste si užili poslední dni před školkou a stravili spolu hezký čas...Do prace věřim ze po dovce se nechce
@michaelarei nooo vzdyt ja taky prave nechapu,kdyz jsem zvracela a sem tam jeste zvracim, no snad to pujde po porodu zase rychle solu
@jessulka ja mohla delat cokoliv a stejne nespal a do ted s tim ma problem. Jsme prituleni,musi citit,ze je mu nekdo na blizku a dotyka se ho a i tak trva nez zabere a v noci se budi. Jako miminko spal nejlepe v satku, potrebuje proste tesny kontakt :/

@val333 Ten je nádherný