icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

andelka
4. zář 2018

Tak jsem se objednala na echo. Hned druhý den po velkém utz. Půjdu sama,dělají to jen v určitou dobu a asi budu čekat ještě. Ale nevadí, manžel půjde den před na velký.

bombat
4. zář 2018

@jessulka Nevím, jestli má rysy po Tobě (nikdy jsi tu myslím neměla fotku z profilu), ale má určitě na miminko velice specifické rysy - zvláště ten vystouplý nosík. K tomu vypadá jak z komiksu, že má u pusinky písmena, že Ti něco říká 😀. Je to moc hezká fotka. U nás taky vyšlo přání našeho nejmladšího, samozřejmě chtěl ale bráchu. Doktorka ani nemusela nic říkat, zajela do těch končin a bylo jasno 🙂.

jessulka
4. zář 2018

@dominika963852 Ahojík, moc děkuju. Ono nám to miminko asi chtělo ušetřit peníze a tak se rozhodlo, že věcičky které mám schované po Verunce, tak že bude dědit. A na jednu stranu jsem opravdu šťastná, protože těch holčičích hraček co doma máme, tak si nedovedu představit, že bych ještě dokupovala klučičí. Holky si vyhrají, budou si hrát na princezny, budou se česat, malovat. A přítel si bude muset koupit pořádnou rákosku, až k nám za těma třema cácorkama budou chodit nápadníci 🙂

vilmic
4. zář 2018

@renulkka Ahoj, já jsem objednávala z Lindexu, ale vždy si dávám vyzvednutí na prodejně, takže s tím ti asi nepomůžu. Ale většinou napíšou, že to posílají z centrálního skladu a pak za pár dní přijde zpráva, že je to připravený k vyzvednutí.
Už se cítíš líp, byla jsi u dr?

jenny888
4. zář 2018

@bombat Ahojky...taky se chystam rodit doma, takze pro me taky supr informace...je jeste neco, co bys poradila, doporucila? Jsem prvorodicka tak zkoumam co se da :]

jessulka
4. zář 2018

@bombat To je hezké, že se to i u vás bráškovi splní. Přeci jen to budou parťáci až do smrti.

jessulka
4. zář 2018

@vilmic Krásné srovnávací foto 🙂 Sluší vám to 🙂

frndafrrr
4. zář 2018

@jenny888 Můžu se zeptat, co tě jako prvorodičku vede k domácímu porodu? To neber nijak zle, jen mě to zajímá. Jestli si třeba neuvažovala najít si alternativnější porodnici, ambulantní porod... No asi zvažovala.. Mě to příjde jako hodně odvážné, zvlášť, když si vezmu, že teorie je jedna věc, ale přeci jen dokud to nezažiješ ... Jinak hodně štěstí...

jessulka
4. zář 2018

@frndafrrr Tak to by mne také zajímalo. Mne včera Dr. řekla, že mne asi sekce nemine. No moc nadšená nejsem, když si vezmu ty bolesti při Verunce a jak jsem nebyla schopná týden vůbec fungovat. Ale pojedu zase na Mělník, tam jsem byla i prvně a byla jsem tam s péčí a se vším spokojená. Už jsem na to začala připravovat přítele a mne přijde, že on byl snad i rád. První porod s Ellinkou si zažil s bývalkou a ta rodila normálně. Teď bude mít premiéru, ale bude vědět přesně den, kdy se miminko narodí. Tak teď jen, abychom vybrali nějaké hezké datum. Verunka se narodila koncem 38tt.

jenny888
4. zář 2018

@frndafrrr Ahoj, diky moc, mam pro to sve konkretni, osobni duvody 🙂

vilmic
4. zář 2018

@jessulka V tom stejně nemáš jistotu. Já měla termín podle MS 18.9., sekci naplánovanou na 14.9. a syn se narodil 2.9. s 3460 g a 52 cm..

jessulka
4. zář 2018

@vilmic Já jsem tu jistotu měla, jelikož jsem měla termín i čas domluvený s paní primářkou, kterou jsem si platila soukromě. Teď ji už nevyužiju, protože ty peníze dáme do baráku. Ale u první sekce jsem se strašně bála. Tak jsem proto zvolila tuto variantu, abych nebyla tolik vyděšená. U nás v Mělnické porodnici provádějí sekci od 38tt. Až se půjdu registrovat, tak se na to zeptám.

jessulka
4. zář 2018

Jinak jsem se také od Dr. dozvěděla, že už nemusím brát vůbec žádné těhu vitamíny, ani listovku. Ať jím pestrou stravu, zahrnuju do jídelníčku ovoce, zeleninu, sýry, maso, mléčné výrobky. Jak jste na tom vy?

vilmic
4. zář 2018

@jessulka Já tim chtěla říct, že se mimi může rozhodnout samo. Já začala rodit 1.9. večer v 37+4 a malý narodil po půlnoci.

jessulka
4. zář 2018

@vilmic Jo tááák, tak to potom ano 🙂 Již to chápu.

jednaholkaa
4. zář 2018

@ajdamajda Muzu se zeptat na tu detskou doktorku? Neni z Prahy nahodou? Taky nekoho shanim..Nebo nemate nekdo typ na nekoho dobreho z Prahy?
A to same dula nebo PA? Budu nejakou potrebovat.. 🙂 Diky

frndafrrr
4. zář 2018

@jessulka Také mne čeká opět sekce, mám za sebou i přirozený, po kterém jsme byla fit hned, takže o to víc mě to z jedné stránky mrzí, na druhou stranu moje ženské já asi není tak rozvinuté, abych si z klasického porodu, který je dnes braný jako špatný(oxytocinu, nastřih, koza,
zatlačení na pupek) odnesla nějaké trauma, nebo se cítila nějak míň žena, kvůli sekci..Za úspěch považuji zdravé miminko a sebe. Právě proto asi úplně nechápu ty (pro mne) extrémní alternativy, ikdyž respektuji a přeji vše dobré. Každý dle svého vědomí a svědomí, samozřejmě nejsem sluníčková a vím, že ani porod v porodnici není ničeho zárukou. U prvorodičku mě to trochu víc zarazilo, tak jsem se zeptala. V jedné z diskuzí jsem nedávno četla argument paní, že nejsou hloupí a pokud se něco bude dít, tak si zavolají sanitku, no sanitka může přijet i za 20min.,hlavně v zimě na náledí, cesta zpět.. Možná je to i mou zkušeností, kdy malého stálo život podle pH pupečník 15 min, (po oživení samozřejmě mozková smrt) ta hodina sanitkou i s nějakou dobou na místě.. Dlouho jsme si vyčítali, že mě manžel nenaložil, když přijel zároveň se sanitkou a neodvezl po dálnici do nejbližší nemocnice 5min, než se nechat vést 20 do okresní (ale to nebyl domácí porod a byla tam vážná komplikace, s čímž se samozřejmě nepočítá..)...
To už pletu koše s baňama, no co mě zajímalo, tak jsem se zeptala. 🙂
Tu sekci zvládnem levou zadní! 🌹🍀

jednaholkaa
4. zář 2018

@frndafrrr Souhlas, je to kazdyho vec. Ja bych se taky bala toho rizika..
@jessulka Mlecne vyrobky? To asi kvuli vapniku, jenze toho v nich stejne moc neni, lepsi jist jine zdroje vapniku.. mak, sezam, mandle apod.. Navic mlecne vyrobky jsou casto s cukrem. Beru VIP mami, ta ma laktobacily, omega-3 atd. Zas tak super vyvazenou stravu nejim, ze bych jedla treba dvakrat tydne ryby apod.. Takze budu brat cele tehu.

frndafrrr
4. zář 2018

@vilmic To byl pěkný chlapík, to se nedivím, že se mu nechtělo čekat. 🙂

jessulka
4. zář 2018

@jednaholkaa No já právě také tak vyváženou stravu nemám, tak právě nevím, jestli to brát, nebo ne. Ovoce zeleninu jím, po sýrech a masu se můžu utlouct, k snídani jím bílý jogurt s vločkami, oříšky a sušeným ovocem a na pálení žáhy mi nejlíp zabírá mléko. Pálí mne často, měla jsem to tak i u prvního těhotenství a teď mne to zlobí zas. Holčička asi bude vlasatá (někde jsem četla, že když pálí žáha, bude miminko vlasaté). Verunka měla také háro 🙂

@frndafrrr Děkuji, pevně věřím, že to zvládneme ❤😘🙏. Už víme, do čeho jdeme a co nás bude čekat. Pak jen přečkat ten 1,5 dne na JIPce (to pro mne byla asi největší muka, že nemám malou u sebe a nosily mi jí jen na kojení). A snad se jim zase nesložím ve sprcháči. Jak jsem po tom nekonečném ležení bez pohnutí dala nohy z postele a pak mne na ně sestra pomohla postavit, tak jsem se jí ve sprše sklátila na zem jak stavebnice 😀 Také sekci neberu jako nějaké selhání. Výhra je přece zdravé miminko a maminka. Teď mi v pátek porodila kamarádka holčičku. Kamarádce je 37 a psala mi, že porod byl něco šíleného. Že už myslela, že jí normálně nevytlačí.

jessulka
4. zář 2018

@michaelarei To jsem ráda, že jsem neudělala s tou velikostí chybu. I těhotenské oblečení mám 38. Tak jsem zvědavá na ten materiál, jestli ty šaty vůbec unosím do práce, nebo jestli budou spíš na domácí nošení, nebo po návštěvách, kde nemusím vypadat elegantně.

skretik
4. zář 2018

Ahoj Holky, chtěla jsem se zeptat, uz moc nemuzu spat, tak bych chtela poridit kojenecky polstat, nekomu jsem pujcila a nemuzu ho najit. Kdybyste se nektera nudila a chtela usit a prodat dejte vedet 🙂 , co treba @frndafrrr :D ?

@jessulka gratulace k holcicce 🙂, krasna fotecka 🙂, se Ti trosicku ulevilo vid 🙂 ? ja porad nevim, ale vcera jsem syna pripravovala na holcicku a ze si ji muze vychovavat jako kluka :D , myslim, že v 9 letech si už nevyhraje ani s klukem, ani s holkou tak je to jedno 🙂 .

@renulkka dovolala ses vcera dr.?

jednaholkaa
4. zář 2018

@skretik Ja mam uplne stejnou diagnozu. Potrebuju ten kojenecky polstar asap, kradu priteli perinu..

dominika963852
4. zář 2018

@jessulka přesně tak, proto pro nas by byl snazší kluk 😁 . Růžovou a panenky si u syna v pokoji představit nějak neumím 😁. Ale tak uvidíme 😉

michaelarei
4. zář 2018

@jessulka Vůbec nevím neviděla jsem jak nejsem v práci tak toho moc nevidím 😊Tak snad doufám že budou dobre. ..

jessulka
4. zář 2018

@skretik Děkuji, fotečka se opravdu povedla a celkově ten ultrazvuk byl dokonalý. V tom Gennetu mají hold lepší přístroje, velké obrazovky, miminko se tam krásně vejde celé.ů
Ano, ulevilo se mi. Věřím, že holky budou ze sestřičky nadšené. Když už si jí obě tak přejí.
A hold přítel a moji rodiče, kteří si tak moc přáli chlapečka se budou muset smířit s další cácorkou. A já si myslím, že nakonec se na ní budou moc těšit. Pamatuji si, když moje mamka byla těhotná a já jsem za Boha nechtěla bráchu. A když se mi narodila ségra, měla jsem strašnou radost. Měly jsme krásné dětství.

jessulka
4. zář 2018

@dominika963852 No hlavně já si nedokážu vůbec představit, jak bych všechno to holčičí oblečení prodávala a z těch peněz pak pořizovala klučičí výbavičku. Mám schované všechny hezké věci až do 4,5 let 😀 Můj přítel mi říká sysel. Ale až uvidí, co všechno mám schované a kolik peněz nám to ušetří, tak možná bude říkat, že jsem génius 😀

renulkka
4. zář 2018

@vilmic Já jsem napsala přímo na zákaznické centrum a že si toho mailu nemám všímat, že mi to přijde domů, že mi přišel automaticky mail o vyzvednutí na prodejně (asi to posílají všem?) a doposlala mi údaje k zásilce, které mi nepřišli 🙂 Jinak tvrdnutí je dneska míň 🙏 Včera jsem volala dr a pokud ten výtok bude pořád žlutý nebo to začne svědit, tak přijít pro mastičku a pokud by kontrakce nepřecházeli, tak taky hned přijít...

renulkka
4. zář 2018

@skretik Nakonec dovolala až odpoledne a že pokud bude pořád ten výtok žlutý nebo to začne sedět, tak mám dojet ráno na počkání 🙂 Dneska je výtok zatím bílý, tak snad to bude ok 🙂 Nechce se mi tam víc jak dvě hodiny sedět :/

skretik
4. zář 2018

@renulkka tak fajn, snad to bude jen lepsi!

Strana