Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Jinak jsem si čekání v čekárně zpříjemnila nakupem na eshopu Lidlu a objednala si podprsenky, tílka, pyžama, leginy a dvoje saty. Tak snad mi to bude sedět a budu spokojená.
@andelka Ja si vzala 80C. Menší nemaji a větší košíčky by mi byly moc velké. Ja nemam moc velká prsa, ted mam od potvrzení těhotenství B. Jinak jsem mela A/B. Ale zbytek věcí jsem nevedela, tak jsem raději vzala svou velikost 36/38 protože vim z dětského oblečení, ze velikosti jsou větší. Tak snad mi to bude.
@dominika963852 Zřejmě asi holčička. Verunka se zblázní radostí, jestli bude mít ségru. Měla jsem dnes obrovskou radost i za ní. Jak mi Dr. ukazovala tu pipinku, tak jsem si hned vzpomněla na Verunku, jak bude šťastná, že se její přání splnilo. Doufám, ze to teda pipinka byla. Ale v Gennetu maji kvalitní přístroje a myslím, ze by se Dr. nespletla.
Děcka, dneska jsem vyhleděla, že jsme s Kulihrachem právě začali 5. měsíc! Asi na oslavu výročí začal jezdit jak zběsilej.. nebo že by ho tak bral začátek školního roku??
@jessulka moc krásná fotka,takový brouček malý 😊
Mě dnes čeká 2.trim.screen. tak se taky,těším až prďolu uvidím 😊 snad bude vše v pořádku.
@jessulka Jee krásna fotečka mně se zdá na holčičku taková jemnějši ,náš je jiněj jak kluk :D Hlavně, že je vše v pořádku a jste zdravý...a malá se múže radovat...tak jak u nás ...Lidl si udělala dobrě velikostma, jsem psala že nosím bežne 36 a kalhoty i legíny těhotensky sou mi veliké uvidím jak budou šaty doufám, že dobrě sedět..
@mattonimeloun Už 2.screening?Tak držím palce, ať je vše jak má být! 🍀
Me vychazi termin na nekdy 14.2 na Valentyna...ale kdoooo vi. Velikostne odpovida presne dle Pos.MS. Ovsem rekla jsem v rodine, ze se muze narodit koncem ledna az koncem unora (38-42tt) prip.prenaseni bych riskla do 43 ale nemyslim ze to bude, rodila jsem po sekci 39+5 jak jsem mela, pripravena dlouho (otevrena, homeopatie, psych.priprava hypnoporodu aj - i kdyz to nevyslo a zprznili mi porod ale to uz jsem psala). Nyni je rodina smirena s tim ze asi nejspis budu rodit doma s Pa a Dulou (ale mam v zaloze ze se prihlasim do Rakovnika kdyby nahodou bylo neco spatne , aby i tak porod probehl co nejkrasneji, tohle ma byt muj ozdravny porod po te zkusenosti s Podolim).
No a jinak se budu dnes snazit dovolat na UTZ do Kladna (minule me tam po telefonu odmitla zdrav.sestra dost hnusne ze me neprijmou at si delam co chci - kdyz jsem rikala ze me gynekolog propustil z pece a nikoho nemam a Dr.z jejich pohotovosti mi rekl at si zavolam ze me do tehu poradny vezmou tam drive) ...jsem zvedava protoze jsem stale nemela zadne odbery, spec.UTZ krom 3D placeneho v Podoli kde vypada zbezne vse ok. Jako myslim ze problem nemame, ale chci aspon jeden screening mit abych nebyla nezodpovedna.
Nase detska lekarka uz pocita s prijetim do pece a nema predsudky ohledne zpusobu porodu, jsem nadsena. Ma v peci me syny a je uzasna. Dost alternativni lekarka a jiste budu psat ofic.pochvalu
Jinak jestli mate nejake obavy z porodu,osobne dop.Kinezio terapii a nekoukat na male lasky ale na Jemne zrozeni. Maji Fb i net. Prodavaji i osobni afirmace a ja chci symbolicky aspon hrnicek. Delam si vlastni afirmace.
Jak u nás po prázdninách otevře vědecká knihovna,tak si chci půjčit nějakou novou knížku o porodu. Minule jsem četla klasiku,bezva bylo Co čekat v radostném očekávání,ale to bylo spíš obecně informační, ne vyloženě o prožívání porodu a tak.
Nemáte holky zkušenost s různými trvalými bydlišti? Budeme stavět, teď jsme v pronájmu a bydliště máme s manželem každý jiné - jaké bude mít dítě? Automaticky po mě? A vezme mě pak dětská dr. v místě kde žijeme, i když tam to dítě nebude mít oficiálně bydliště? Díky 🙂
@ajdamajda Když chceš rodit doma, byl by pro Tebe dobrý hlavně tzv. "velký ultrazvuk" ideálně v 20 - 22 tt, ten je zaměřený na orgány a na funkci srdce. (Potom asi ještě vyšetření na streptokoka, infekce je prý pro dítě často smrtelná, dělá se v 36tt.) Já rodila doma dvakrát. Je důležité, aby se předběžně vyloučily vady, které by potřebovaly urgentní zásah po porodu. Jestli budu moci rodit doma i tentokrát zatím nevím, je totiž podezření, že na straně dítěte by mohly být problémy, ale ještě stále v domácí porod doufám. Sebelepší porod v porodnici nikdy není jako porod doma. Rodila jsem dvakrát i ve Vrchlabí, když ještě bylo asi jako ten Rakovník teď, a nedá se to srovnat. Proč chceš mít jenom dulu a ne porodní asistentku? A proč ses už teď ocitla bez doktora - chtěla jsi u něj být až do 36 tt, pokud si dobře pamatuju, ne?
@jessulka No tak to bude radosti, to je paráda 😊 Mám radost s váma holky 🎉 . Hlavne, že je maličká zdravá.
Krásná fotka!!!

Ahoj holky, tak mám konečně čas vám napsat. Ta Praha mne dnes zmohla. V Gennetu dobrý, genetika vyšla dobře, takze žádné vrozené vady, Downův syndrom miminku nehrozí. Ultrazvuk take dopadl dobře, všechny organy, koncetiny, prstíky, oci, nos, pusa, byly pritomny a miminko měří od hlavy k zadečku 15cm, vazi 210g. Dle dr. to vypadá na holčičku 😘😍🤗 Žádného pindika ani varlatka jsme nenašly. Viděli jsme dve fazolky uprostřed s carkou, takze to pry byla pipinka. 24.9. jdu ke stejné Dr. na 2.screening, tak mi to snad potvrdí. Tak to bude mít Verunka strašnou radost, jestli bude mit tu vytouzenou sestřičku "Julinku".