Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@seveneye Tak jsem si o tom přečetla. Počkám na ten 2. screening, zjistím od Dr. jestli toho vyšetření bylo součástí i echo a pak bych se když tak dodatečně objednám k to tvé Dr. Ale já si myslím, že když už mne můj Dr. kvůli věku poslal do Gennetu na 1. screening, na genetiku, na velký ultrazvuk a teď už mne čeká jen 2. screening, tak si myslím, že dělají vše pečlivě. Jen ty zprávy co od nich mám, už se mi to do průkazky ani nevejde.
@dominika963852 ahoj porad držím palečky,mate nižší riziko než my, a v pohodě se zdá i utz nález, tak věřím že to bude vse dobré!!!ale chápu to čekání je na bednu:-\pak už snad budete zaslouzene odpočívat a šetřit nervy.no jinak dominicka už v rodině máme,ale tohle jméno jsem taky milovala:-*na holku mam celkem jasno líbí se mi Anetka,Zuzka a klarka,to by se tatínkovi nepricilo,ale u kluka je prostě nějaký blok,nejvíc mě štve,ze jmena posuzuje podle povahy lidí z okoli,kteří se tak jmenuji,tak to je potom hrozne tezky...
@vendelinka08 někdy poznat jde. Mně první velmi pravděpodobný tip řekl doktor ve 12 tt.
@jessulka tak podle toho co píšeš jeví se mi to ok,já byla zklamaná hlavne z toho prvního vyšetření v prenatalu,vše hotový za 10min.nic nevysvětleno,zpráva změť laikovi nic neříkajících čísel,vysvětlení zadny a porad si clovece sám.a ten pohovor s genetickou ani nemluvím...prý vyšlo vám to ani ne dobře ani špatně,v sedě zone,ty hodnoty jsou abnormální,ale počkáme co vyjde v triplech:O
@seveneye No a u nás ještě hraje roli to "RRRRR" Se na něj vyprdnu. Verunka má taky ve jménu R a když na ní volá, tak to R je sice takové divné, ale přece jí kvůli tomu nebude oslovovat jinak. Anetku jsem zamýšlela taky, ale tu zas nechtějí holky. Verunka chce Julinku (tu má ale teď má nejlepší kamarádka a příteli se nelíbí). Ellinka chce Kristýnku (ale to je zase její sestřenice) a je tam to R 😀 Tak jsem vymyslela Terezku, ale prý je tam zase to R a že prý se tak jmenuje každá druhá. No bude to boj 😀
@seveneye Já byla všude vždycky tak 20 minut miimálně, na té genetice skoro hodinu. A mám z toho dlouhatánskou zprávu. Na tom velkém ultrazvuku, který byl k té genetice, poslouchala Dr. srdíčko, pak na obrazovce měnila ty barvy, jak je průchozí, kontrolovala cévy, chlopně (že by to echo? vážně nevím) a pak psala dlouhou zprávu pro mého Dr. Vše vyšlo perfektně. Říkala, že nás nad 35 s takovými krásnými výsledky je hrozně málo. Tak mne potěšila.
@jednaholkaa no vzhledem k tomu, ze to bricho roste raketovou rychlosti, tak verim, ze je vse v poradku, ale mas pravdu taky to mam tak, ze dlouho nic, pak ve stredu kontrola a tak tyden na to dalsi UTZ.
@skretik Já to teď měla taky tak s tou genetikou. Můj dr. si mne objednal ve stejný den. Tak jsem byla ráda, že jsem alespoň nemusela do Prahy víckrát a ušetřila na naftě. No ale Dr. nebyl moc spokojený. Prý co teď bude jako dělat, když mi udělali i ultrazvuk, který dělat neměli? Tak jsem mu řekla, že si se mnou aspoň může popovídat. Tak jsme kecaly o porodnicích, porodech, o vitamínech atd. A pak mu to nedalo a ještě mrknul na mimčo. Ale jen na chvilinku. Teď jsem objednaná na 24.9. na 2. screening a hned za týden mám poradnu. Nojo, někdy se to tak hold sejde, když se musí na jinou kliniku.
Holky, musím se pochlubit, dnes jdu od 17:00 hodin na těhotenské cvičení. Moc se těším 🙂
@jessulka tak potom poreferuj co a jak na tom cviceni... chtela jsem chodit plavat ale v Brne uz jsou vsechny zruseny :(
A to cviceni me trochu desi, protoze takovy ty veci jako joga atd me fakt neberou, navic co jsem tu koukala tak je vetsinou tehotenske cviceni nekde v nejakym mimi centru a je to casto spojene s kecama o porodech atd. A tomu se radsi vyhybam🙂
Tak jsem zvedava jestli je to fakt takova hruza, jak si predstavuju nebo jestli to bude ok🙂
@silwiin já jsem vždycky chodila na přípravu která je na poliklinice,v pavilonu léčebné rehabilitace. Je tam bazén s teplou slanou vodou,takže příprava pro těhotné je 30 minut plavání a cvičení ve vodě,pak obléct, napít,posvacit a 45 minut cvičení v tělocvičně, žíněnky,balony,a během toho povídání s PA o všem možném. Jedná lekce je vždycky i pro tatínky,tam se řeší polohy, dýchání, pomoc při porodu.. Bylo to strašně super.
Aha, Ostrava asi...
Tady v Brne bylo nekolik bazenu s teh.plavanim, ale bud je to zrusene nebo nevypisujou zadne terminy. A jeden ktery asi funguje je prave i s tim cvicenim v telocvicne, a to ja nechci:(
Ja jsem dneska byla cvicit na normalni joze. Mame ji v praci.. Akorat jsem se dohodla co je ok a co ne, a bylo to celkem v poho 🙂 Kdyz sem nevedela tak me cvicitelka poradila co mam delat jako nahradni pozice.. Na ty tehu joze se pry hodne povida 🙂)
@jessulka jj tak to je myslim určitě ono,různé si to zastavují,pouští,mění barvy a omeruji ty prutoky,jako klobouk dolů je to z mého pohledu něco nepochopitelného,ale oni vědí co a kde presne mají hledat.
Jinak spatny R je sice handicap,ale asi by mě to od vysnenyho jména neodradilo,ale kdo ví,jak uvažuji chlapi,hold to jejich ego je občas hodně silný...
@tynazezu Fakt?! No toto.. 🙈
@seveneye Super zprávy! Na Alexe jsem dostala taky jasné né. 😃
@jessulka Taky mě čeká poradna rovnou po screeningu, tak si to střih u 2x 😃Tak si zas říkám dvojitá šance zjistit pohlaví.
Holky já Vám tak závidím to cvičení... Jezdila jsem aspoň hodinku po večerech na rotopedu, dokud jsem si nezvrtla tu nohu a pak krvácení... Budu se muset 17.zeptat zda mi aspoň nějakou aktivitu dovolí, doporučí, pokud tedy už (snad) nebudu špinit, je to (ťuk, ťuk) už úplně slaboučká žlutá na intimku. No už tak jsem hrošík, teď vzhledu přežranej hrošík, tak jsem zvědavá.. 🤔😂
@andelka No neboj, já si taky nemyslím, že bych z hrošíka udělala cvičením v těh. miss bikiny, to jsem špatně napsala, ale po těch proležených a prolelkovaných týdnech mě všechno bolí, hlavně kříže teda, tempo mám senilní želvy a když zvednu 11kilovou dceru, tak bych si šla občas pobrečet s tím hrbem.. A váha by aspoň s pohybem taky mohla lízt pomalu, ikdyž kupodivu pořád - 5. Už jsem říkala chlapovi, že škoda, že není maškarní ples- mohli jsme jít za Otíka s panem Pávkem já Labudu z Vesničky střediskové. 😂
@frndafrrr na povolení k pohybu jsem se dnes ptala.normalne chodím na brusle,běhat a miluju kolobku,teď se od května nehybu,max. procházky a pekelné cítím záda,Mudr. říkala ať opatrně a postupně vyzkouším,pokud nebude špinění a krvaceni,tak lažo plazo odpočinkove mužů provozovat.cvičení ve skupině nevim asi mě to děsí normálně,natož s vorvaň pupkem😀joo a k pohlaví asi takto měla jsem tip čtyř doktorů a vyslo jim to náhodou všem-první nástřel 12tt,pak NT 13,genetika a poradna 14tt,nakonec s jistotou dna test a dnes mudr.rika jestli chci vidět genital a já říkám,ale jo i když dle vysledku toho testu už to překvápko neni:O
@seveneye To je provokace? 😀 😀 Já mám rizikové celkově, takže běh a brusle by mi asi odpískal i normálně, ale krvácela jsem právě a hodně a pořád špiním, ikdyž teď po 3 týdnech už to snad pomalu končí. Co je smutný, co. Mi strach nedovolí určitě, když si tak člověk řekne, že letos už si nevrzne.😂

@seveneye Díky, podívám se 🙂