icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

smigli
autor
7. zář 2018

@jessulka Jj, Benatky budou a pry je tam i nejaky lunapark blizko..

jessulka
7. zář 2018

@andelka Já se koupala s malou taky, ale až když se mi zahojila rána v podbřišku. Jinak jsem se spíš sprchovala. Dřív jsme také přenášeli vaničku na kuchyňský stůl, ale teď máme jednu obrovskou místnost (kuchyň s obývákem) a mimču by tam byla určitě zima. Tak si to chci nějak uspořádat v koupelně, kde je přece jen tepleji a měla bych tam všechno při ruce. Přebalovací komodu budu mít v ložnici, tak tam vždycky miminko přenesu v ručníku. Ale kamarádky měly takovou vaničku na stojánku, kde byl ze strany pultík, zavřeli s ním vlastně tu vaničku s vodou a mohly to miminko hned utřít, namazat, dát plínečku a pyžamko.

jessulka
7. zář 2018

@skretik Tak když na nějakou pěknou narazíš, tak pošli odkaz 🙂

frndafrrr
7. zář 2018

@beruska125 Mě to zase tolik nehoní, dokud je pěkné počasí, tak to venku, nebo v prádelně pěkně schne, až pak mě švmtve to žehlení, v zimě mě to možná donutí, trochu mě odrazuje to srážení prádla.
@skretik Jaktooo?
@smigli Krásnou dovolenou! 🌹
@jessulka
@michaelarei Už řešíte Vánoce? Já, že TP daleko a vy už takhle. 😃
@misak48 Držím palce ať to zvládneš! 🍀

jenny888
7. zář 2018

@renulkka @frndafrrr ahaaaa....dekuji mockrat holky :]

frndafrrr
7. zář 2018

@jessulka Vaničku na stojanu řešit nebudu, máme v obýváku veliký mramorový stůl, tak si ji šup u na něj a vše potřebné k tomu s podložkou vedle, nebo budu koupat zároveň s 2letou treperendou, uvidíme, jak se malá k mimču bude chovat.

jessulka
7. zář 2018

@renulkka A v kolik hodin koupeš holky?

vilmic
7. zář 2018

@frndafrrr Hele, mě se nesráží nic. Musíš vychytat program a jsi v suchu.. nesušim pouze funkční prádlo. Já už bych to bez sušičky nedala. Po přestěhování jsme museli prodat myčku - nevejde se do kuchyně, jako bolelo to, ale sušičky bych se vzdávala hůř.

andelka
7. zář 2018

Mně chcípla myčka před prázdninami. Ale už jsme objednali novou. Takže v kuchyni mám pračku, myčku i sušičku. A samozřejmě sporák a lednici,a mikrovlnku. Je to nudle,ale všechno se vešlo, mám šikovného manžela.

mattonimeloun
7. zář 2018

Taky budu koupat na stole v malé vaničce , u holek jsem měla vaničku na stojanku s přebalovákem,bylo to fajn akorát ne na moc dlouho , ta vanička byla malinká tak jsem brzy začala koupat v koupelně ve vaně.
Ale je to delší dobu , určitě už je dělají větší 😉😉

jessulka
7. zář 2018

@mattonimeloun Já jsem našla stojan pro vaničku 100cm. To si myslím, že je rozměr akorát.

jessulka
7. zář 2018

@andelka To musí být hučák u vás v kuchyni, když jede naráz pračka, myčka a sušička 😂

mattonimeloun
7. zář 2018

@jessulka jo pravda na nějaký ten měsíc by to mohlo stačit.

misak48
7. zář 2018

@jessulka já mám v plánu koupat právě na tom pultu, který mám v koupelně na pračce a sušičce. Ale spíš než po babičce jsem pokukovala po koupacím kyblíku. Nemáte s ním někdo zkušenosti? Kamarádka říkala, že oni mají vaničku, ale u segry prý koupou v kyblíku a malému že se to moc líbí 🙂

renulkka
7. zář 2018

@jessulka Teď holky koupu kolem 7, max o půl 8 🙂 Napustím jim vanu, dám je tam, tak chvilku si hrají, řádí, cákají :D Pak je vytáhnu, mladší obleču v koupelně na přebalováku a starší v ložnici na posteli 🙂 Pak starší jí a mladší ujídá, dám starší do postýlky a mladší kojím a uspávám v posteli, až usne přendávám taky do postýlky 🙂 A mě začíná kolotoč uklízení, žehlení, vytíráni atd. :D

frndafrrr
7. zář 2018

@vilmic Tak to s klidným svědomím můžu říct, že bych 100x radši se tam vyžehlila prádlo, které mám chované v koši, než mýt a utírat xkrát denně nádobí. Uvidíme, zatím to nechávám otevřené.

@misak48 Já jsem koukala kolik lidí si ten kyblík chválí, mi to příjde strašně nepohodlné, jednou rukou držet toho drobka (dcera měla při propuštění 2,2kg) a druhou mydlit, to ho mám radši na té pěnové podložce a ruce volné.

jednaholkaa
7. zář 2018

Ja chci taky susicku ale neni kam dat :( Leda bych si ji asi dala do loznice 🙂) Nebo jestli se delaji nejaky uzky i s prackou, v koupelne mame jenom 45 cm. Spis ted resime nove auto. Pritel s tchyni se shodli, ze musime mit velke jinak se tam nevejdem..
Holky a kdy zacina paty mesic? Ted jsem taky 17+5 ... Ted to nejak zjistili lidi v praci a divi se ze mam tak male bricho. Je fakt, ze i pritel se ptal jestli je vsechno ok, ze je tak male :D Tak snad jeste vyroste..

misak48
7. zář 2018

@jednaholkaa Tak to začínáš 5. měsíc zítra 🙂

@frndafrrr díky za postřeh 🙂 ještě to musím pozjišťovat pořádně 🙂 mě se právě ten kyblík líbil i z hlediska prostorové nenáročnosti oproti vaničce...

seveneye
7. zář 2018

@misak48 moc tě obdivuju a držím na pondělí palečky,mam za sebou dvoje státnice a oboje teda děs odříkání,nucení se do učení,totální vyčerpání nevyspání,psaní diplomek po večerech po práci,,a to jsem byla samozřejmě netěhotná...

jednaholkaa
7. zář 2018

@misak48 Nekecej! Fakt :D Ses si jista? 17+6 zacina paty mesic?? Jezis..diky moc. To je teda masakr, ja vypadam jak kdybych mela velkou veceri..
Taky se vam nekomu zda ze mate moc male brisko? Ja vim je to kravina..

seveneye
7. zář 2018

@skretik Hmm to je prave ono☹asi riskni tu kolobku alespon na menší projížďku o víkendu a uvidíme co bude...

andelka
7. zář 2018

@jessulka ono to málokdy jede všechno naráz. Ale kravál to je no. Ale tak zavřu dveře a dobrý.
@jednaholkaa jj,17+5. V tom pátém mi to začalo pěkně vybíhat to břicho. No zítra už budu 20 tt. U prvního a druhého jsem v 5 měsíci měla jen trochu vypouklý podbřišek. Je to normální že roste až později.

jednaholkaa
7. zář 2018

@andelka Ok, super, diky! Jo, je fakt ze ty mas taky podle fotky..

@misak48 Uz na to koukam, mas pravdu. Akorat ja jsem vlastne 16+5 🙂) takze pristi tyden. To dava smysl.. Diky

vilmic
7. zář 2018
renulkka
7. zář 2018

@jednaholkaa My taky kupujeme větší auto :D Aby se nám dozadu vešly 3 sedačky 🙂 Teď v pondělí si ho jedem objednat 🙂 Tak už se těším, hlavně v létě na klimatizaci 🙂 Teď bez klimačky člověk v létě nemůže ani nikam pořádně na výlet... Holky hned celý mokrý :( Ale hotový bude +- až v únoru-řeznu 🙂

jessulka
7. zář 2018

@renulkka Tyjo, tak to já mám už v 8 večer klid a holky leží v posteli. Přečtu pohádku, to je tak akorát než začnou něco dávat v TV, protože jsou všude reklamy.
Já to tak mám s Verunkou naučené od malinka, že dospěláci také potřebují odpočívat a chtějí si sednout k tv, popovídat si. Přítelova dcera si musela zvykat, protože furt chodila do obýváku otravovat. Ale stačilo si vymyslet příběh o skřítkovi, který vezme neposlušným dětem peřiny. A je klid.
My jíme před koupáním, protože by zaprasily jak pyžamo, tak sebe. Máš to ale čistotnou tu starší, že jí až po koupání 😂

vilmic
7. zář 2018

@frndafrrr Ono je to o zvyku. Dokud nebyl syn, tak jsem sušičku nechtěla. Bude to znít idiotsky, ale jedinou domácí prácí, kterou si užívám je práce s čistým (mokrým) prádlem. Zkrátka miluju, jak je to svěží. A to mi tímhle docela odpadlo. 😒 Ale zase jsme donedávna bydleli ve starým vinohradským bytě a prádlo tam schlo hrozně dlouho, tudíž věšák tam nebyl občas, ale stal se bežným nábytkem. Měsíc před porodem, když jsem viděla, jak se nám mění byt (postýlka, přebalovák, nová skříň), tak mi došlo, že věšák už nebude mít svý místo a hodně by překážel. Sedla jsem k internetu s koupila myčku, mimochodem taky jsme jí měli v kuchyni i s pračkou a myčkou. Jenom teda myčka a pračka byli v jedný zásuvce, tak nemohly jet spolu naráz, vyhodily by jistič.
@andelka
@jessulka

jessulka
7. zář 2018

@renulkka Co kupujete, smím-li se zeptat? My máme vyhlídného Forda S-Maxe. Ale počkáme na povánoční slevy.

skretik
7. zář 2018

@misak48 hele kamoska ma ten kyblik a rikala,ze mi ho pak da,ze je to super,ale nevim nevim 🙂)

skretik
7. zář 2018

@seveneye tak kdyz nebudes nejak zavodit a drncat tak myslim, se to nevadi,myslim,ze telo To samo rekne jestli to je ok nebo ne

Strana