icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

misak48
10. zář 2018

@vilmic Tak o tom mi nemusíš povídat. Byla jsem teď před těma státnicema úplně zoufalá. měla jsem pocit, že mi někdo nacpal místo mozku do hlavy hadry. Co dřív bylo v pohodě mi teď do hlavy vůbec nelezlo. Jsem přesvědčená, že těhotenství na tom má lví podíl.

vilmic
10. zář 2018

@misak48 To si piš, já otěhotněla v prosinci, takže na konci zimáku (3. semestr) mi bylo už blbě a v červnu jsem byla asi v sedmým měsíci a byla jsem totálně vygumovaná. Produktivita učení nulová. Ale ono se neni čemu divit, těhotenství je opravdu jinej stav a hormony dělaji své.

alishaa
10. zář 2018

@misak48 moc gratuluju a klobouk dolu! 🙂 ta úleva musí být parádní 🙂

@vilmic ja prave taky teď mám nastoupit do pataku na magisterský obor, studuju taky dalkove, ale myslím ze školu asi budu muset přerušit.. čekám sice první miminko, ale dojizdim do Prahy přes celou republiku a moc si to neumím s prckem pak představit.. ale asi se ještě teď v koncem září zapisu, odchodim co půjde a případně zkusím nějaké zkoušky v predterminu a pak uvidím.. a to co už budu mít ze zimního semestru hotové mi pak snad uznají po přerušení..

renulkka
10. zář 2018

@misak48 Moc gratuluju! 🙂 Já začala studovat vyšší školu prezenčně těhotná, odchodila jsem semestr a porodila první dceru 🙂 Tu školu jsem přerušila(teď už jsem ji zrušila) a když bylo dceři 4m, tak jsem začala dělat bakaláře kombinovaně 🙂 Nastoupila jsem v září a hned v říjnu jsem plánovaně otěhotněla s druhou dcerou 🙂 Takže zimní i letní semestr jsem dojížděla víc jak hodinu tam a víc jak hodinu zpět těhotná a to učení na zkoušky no děs 🙂 Starší dcera mě nenechala přes den psát seminárky ani učit se... Takže unavená těhotná jsem se učila po nocích (začala jsem kolem 10-půl 11 a končila jsem ve 2-3 ráno) a před půl 7, už jsem odjížděla většinou na zkoušku 😃 Poslední zkoušku jsem měla 14dnů před termínem 🙂 Jak jsem úspěšně dokončila první ročník, tak jsem přerušila, teď jsem byla rok doma a ještě si dám jeden a příští září nastoupím 🙂 Musím říct, že učení mi jde skvěle, ale v tom těhotenství to do hlavy nechtělo moc jít, jako ze zkoušky jsem měla nejhůř za C, ale kdybych těhotná nebyla, ztrávila bych nad učením rozhodně míň času 🙂 A ta slovní zásoba co mi ubyla, si občas nemůžu vzpomenout na běžný slova 😂 No jsem ráda, že už těhotná studovat nebudu, že už bude i mimčo na světě a budu mít všechny u sebe 🙂 Sice se asi po nocích učit budu, ale věřím, že mi to bude myslet zase dobře, jak před dětma 😂😂

misak48
10. zář 2018

Holky fakt klobouk dolů všem, už jen za tu odvahu do toho s mimcem jít. Já původně měla v plánu ještě doktorandské, že bych si dělala při mateřské. Nakonec mi to ten docent, u kterého jsem to měla dělat rozmluvil (to jsem ještě těhotná nebyla, mluvili jsme o te možnosti jen hypoteticky). A jsem za to ráda. Rozhodně už se na to necítím, jsem ráda, že jsem ze školy pryč. Při mateřské budu místo toho dělat z domova do práce stejně jako jsem dělala při studiu. Bude to pro mě mnohem lepší (a každopádně i líp placené).

zuzekk
10. zář 2018

Také se hlásím mezi studující, a to ty, které to moc nebaví🙂 mgr. už mám dávno a teď po letech si musím doplnit vzdělání, abych mohla dělat to co dělám. Moc motivační to teda není, jsme na tom se spoluzackami všechny obdobně. Zbývá mi poslední rok, ZS předpokládám zmaknu, ale nevím co s letním. Státnice a diplomku určitě odložim, bude náročné absolvovat cokoliv z předmětů. Nevím, jestli na ten půl rok přerušit a plně si v klidu užít miminko, nebo se to snažit dotáhnout...

frndafrrr
11. zář 2018

Děvčata, pijete něco "dobrého" místo kafe? Došlo mi (Na ty moje kakajíčka mám pikslu na 3m) a říkám si co zkusit, caro, gravimilk malinu, meltu, jsme ochutnala a to fakt neeee. Čaje řadím jinam. Díky za tip.

andelka
11. zář 2018

@vilmic krásné věcičky. Jinak to mam stejně jako ty,pořád jsem opatrná a prostě jen doufám že bude vše ok. U kluků jsem to vůbec neřešila, neměla jsem žádnou špatnou zkušenost. Teď už jsem teda dál o pár dní než posledně.

ajdamajda
11. zář 2018

S obavou jsem vlezla na vahu. A nastesti jsem pribrala jem 1.5Kg zatim. V patek 19.tyden a cekam holcicku. Obavala jsem se ze u holek se kyne jak to kazda popisuje..dvacet kilo hore atd..
Je fakt ze chute nemam, jim normalne.
Takze 52kg a pocitam ze rodit pujdu max.s 61.

val333
11. zář 2018

@frndafrrr piju Caro a mám ho ráda 😉 ale občas prostě neodolam a to slaboučký nesco s mlíkem si dám 😀...

andelka
11. zář 2018

@frndafrrr já piju občas rozpustné kafe. Nic jiného mi nechutná. V minulých tehu jsem byla závislá na čokoládovém Gravimilku ( pila jsem ho snad 4 roky v kuse,byla jsem furt těhotná nebo kojící) ale prý změnili složení a je hnusný,tak se mi ani nechce ho testovat.

andelka
11. zář 2018

@ajdamajda to je individuální. Mně to s každým těhotenstvím leze nahoru dřív a víc. Ale u prvního jsem do 20 tt nepribrala nic,potom pomalinku a poslední 4kg za poslední 4 týdny před porodem. Dohromady 8 kg. Teď už mám nahoře 4 a radši si žádné mety nedávám.

vilmic
11. zář 2018

@frndafrrr Já teda piju kafe normálně.

frndafrrr
11. zář 2018

@val333 Máš můj obdiv, mě z toho bo blivno. 😀

@andelka
@vilmic Dík, taky zůstanu asi teda u kafe, jako mi nevadí, jako takové, stejně to mám spíš mlíkový, ale chtěla jsem si přilepšit😀 To caro a malinký gravimilk mi zvedlo kufr.

dominika963852
11. zář 2018

@frndafrrr Já si koupila meltu a už to není co to bývalo :D A když už mám chuť, tak piju ty srajdy 2v1 3v1 :D

andelka
11. zář 2018

@dominika963852 já nevypiju sladké kafe,takže jedině 2v1. Ale tak to už asi radši nesco s mlikem. Teď jak jsem nachlazená tak si dělám čaj,na kafe nemám chuť. Škoda že tak pokazili ten Gravimilk. Dávala jsem si poloviční množství, bohatě to stačilo.

dominika963852
11. zář 2018

@andelka Pravda,já sice nachlazená nejsem, ale častěji si dělám čaj . Jsem hodně zimomřivá takže je to pro mě ideální volba 🙂. Když už kafe, tak na něj musím mít vážně chuť.

andelka
11. zář 2018

@dominika963852 já když už tak si dám třeba v kavárně,nebo na návštěvě. Ale už si nedělám 2x denně doma jako dřív.

skretik
11. zář 2018

@frndafrrr pichani je dobry uz, ale pro zmenu mam dneska menstruacni bolesti 🙈 , je to normlani i v 19tt, ze jo?? Jak chlap bere, ze mu rikas, ze Te neco boli? ja to tomu memu ani nerikam, zbytecny totiz.

skretik
11. zář 2018

@misak48 no to byl teda mejdan :D :D :D

dominika963852
11. zář 2018

@andelka Tak to jsme na to stejně 🙂

misak48
11. zář 2018

Holky tak vím zase prd. Dr. dělal jen rychlý UTZ, aby zkontroloval, že miminku tluče srdíčko a že jsou v pořádku pohyby, když je ještě necítím. Myslím, že kdybych se zeptala, tak by se na to pohlaví asi podívat zkusil, ale nechala jsem to plavat, když jdu na velký podrobný UTZ za necelý týden k tomu Apolinari. Aspoň nebudeme prcka tolik prosvecovat. Hlavně že je vše v pořádku 🙂 placenta je v předu a prcek hlavou dolů 🙂

skretik
11. zář 2018

@frndafrrr ja piju jedno kafe kofeinove rano, teda spis je to mliko :D a odpo si davam bezkofeinove

beruska125
11. zář 2018

@frndafrrr já kafe piju. Normálně hodně teď jsem to omezila tak na 2 denně. Já bez kafe nemůžu žít a jak třeba hodne lidi píše ze jim najednou v těhotenství nechutna tak to u mě neplatí.🙂

skretik
11. zář 2018

@beruska125 me prestalo chutnat se zacatkem tehu, ale jak se mi udelalo lip tak na nej mam vyloze chut, tak si davam

vilmic
11. zář 2018

@beruska125 Já to mám pokaždý stejně, nechutná mi přes nevolnosti a jakmile se to zklidní, tak už mi zase chutná. Piju teď tak 2 denně, někdy 3. Ale teda piju kafe z Mocca konvičky, ty rozpustný srajdy už nějakou dobu nemůžu ani vidět.

frndafrrr
11. zář 2018

@beruska125 Taky to mám tak, 2x denně o víkendu, když jsme doma všichni a máme aktivit víc, tak třeba vůbec. Asi tedy u něj i zůstanu.

@skretik Upřímně co je normální, to je asi tě] Ce individuální, ale určitě je to v pohodě, teď se to dole všechno skokově natahuje. 🍀 Co se týče chlapa... Ehm, do teď byl empatickej, do jisté míry i je, ale co se ukázalo jako "strašný" problém, je že on nemůže mít sex... Už jsme se i chytli, před pár dny, když ve 3 ráno zahájil útok, já jsem teda upřímně frigidní momentálně asi ke všemu, ale nějakou tu aktivitu a činnost, se snažím provozovat v rámci možností, no mu chybí sex jako takový přímo a argumentoval, že nekrvácím už, no a já že ani nechci začít znovu krvácef(před tím krvácením, které začalo odpoledne, jsme měli sex ráno) a že jako půl roku bez?! , nikdy jsem zákaz v těh. neměla a teď je vidno jaký problém to je. Opravdu se nestačím divit, teď jsem ho ani nepoznávala, začal, jak se mu líbí, když chodím doma bez podprsenky, jak je to sexy apod., (chodím doma bez podprdy několik let)... A to je jinak opravdu chápavý a když potřebuju tak zastane za mě hodně ohledně dětí a všeho, jen v tomhle..

val333
11. zář 2018

@skretik vklidu, mě už chlap říká hipochondr 😀.... Ale stejně mu vždycky řeknu, co mi je nebo co mě bolí ...

val333
11. zář 2018

@frndafrrr s tím sexem je to u nás úplně stejně 😀... Ale bohužel... Já se neumím přemáhat...

beruska125
11. zář 2018

@vilmic já taky proste klasika presso (teda spis víc vody jako americano)🙂

Strana