Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Holky, tak já jsem oproti vám malý pískle 😂 Ale co se týče svatby nebo žití na hromádce jsme s mužem za jedno 🙂 Jsme v tomto "staromódní", brali jsme se z lásky mladí a až poté, co mě muž požádal o ruku, jsme se začali snažit o miminko 🙂 Otěhotněla jsem při maturitách, vdávala se v 10tt a za týden po svatbě nám miminko začlo umírat a za další týden už nežilo vůbec... Ale další měsíc si k nám cestu našla starší dcera 😍 Manželé už jsme přes 3 roky, spolu 5 let a takhle jsme si to vysnili 🙂 Spolu být ve zlým i v dobrým, založit rodinu, něco společně vybudovat 🙂 Neměnila bych 🙂
Já to mám osobně taky tak, že bych svatbu chtěla před dítětem. Brali jsme se s manželem po mých Bc. státnicích, mě bylo 22 a jemu 23. Jen tak, prostě protože jsme chtěli. Pro spoustu lidí nepochopitelná věc, naopak se mě všichni ptali, jestli jsem těhotná nebo co, že se berem. Mimčo přišlo na řadu až po 2 letech. Jen jsem tím chtěla říct, že to chápu, že pro někoho prostě není svatba na prvním místě. Můj manžel tohle pochopit nedokáže. Myslí si, že když je to důležité pro něj, že musí být pro každého...
@misak48 Pekne sis ho uvazala toho plysacka! 🙂) Me kamoska ted slibila nejaky super pekny satek, tak taky budu doma cvicit. Myslela jsem napred na psovi, ale to by byl asi chudak..
No zajimavej nazor ma manzel, a joo, zacinam si vsimat, ze to ma kolem me dost lidi. A vlastne jsem to nepocitila dokud jsem neotehotnela, ze k tomu spousta lidi nejak ceka svatbu. To me fakt nenapadlo... Ja nevim, ja zas kolem sebe vidim dost paru, ktery se vsude prezentujou na facebooku apod, jak jsou spolu krasny, pak svatba v kostele (viz pritelova sestra) a pak se vsi paradou po dvou letech rozvod. A to nikdo neresi.. Ja bych se propadla kdybych se pak mela rozvest a jeste treba takhle brzo po svatbe. Ale hlavne ze se vzali.. Podle me delaji akorat z lidi blbce, na kolika takovych svatbach jsem byla, ktere stejne skoncili u soudu, ale to uz si na FB nikdo nepostoval 🙂 Takze ja jsem se svatbou opatrna. A rozhodne se nebudu vdavat kvuli detem. S pritelem jsme dva roky, takze az spolu budem napriklad pet let a bude nam to klapat tak o tom muzem zacit premyslet. Ale naky, ze pred detma svatba a tak..to je mi fakt jedno. I kdyz teda chudak pritel by to asi chtel, nikdy zenaty nebyl a je z dost tradicni rodiny, ale pochopil, ze ja se do niceho nezenu.
@jednaholkaa je fakt, že my se brali po 6 letech vztahu. Manžel byl můj první pritel, jsme spolu od mých 16 🙂
@val333 taky se hlásím k vrstevníkům 🙂 je mi 24, od svatby máme za 14 dní dva roky. 8 let vztahu jsme oslavili v červenci 🙂
@val333 Je mi 22 a manželovi 25 😀 Tak super, aspoň někdo tak "bláznivý" jako my 😃 Pro dost lidií z našeho okolí, je to šílenost, když řeknu kolik mi je, že jsem vdaná a že už čekám třetí miminko 😀😂
@misak48 Jee, my jsme s mužem spolu taky od mých 16 (nebo skoro 17, jak se to vezme) 🙂 Pro mě to byl taky první vážný vztah, před tím to bylo akorát kamarádství, které nikam nedospělo 🙂 Brali jsme se teda po 2 letech vztahu, ale věděli jsme teda, že to tak má být, po té co jsme si prošli dost těžkými zkouškami 🙂
@misak48 Tak to je potom jasny, meli jste na to dost casu. My jsme chteli dite co nejdriv, a i jsme museli vzhledem k tomu, ze je mi 37, takze na svatbu bude dost casu v budoucnosti, kdyz budeme chtit 🙂 Zase na druhou stranu, pro me by to fakt nebylo se vdavat mlada.. do tricitky urcite ne, chtela jsem si dost dlouhou dobu uzivat, studovala jsem a pracovala skoro deset let v zahranici a tak. A taky me trvalo nez jsem si uvedomila i co od chlapa ve vztahu vlastne chci a potrebuju. Ted uz alespon nemusim mit pocit, ze me neco uteklo..svata muze byt treba na duchod :D
@misak48 Tak já nevim jestli jsem s váma ještě vrstevnice. :D V srpnu mi bylo 26. Vdaná jsem rok, prvnímu synovi byly teď dva. Pro mě osobně svatba nijak důležitá nebyla, pro muže asi trochu jo. Když jinak nedal, tak jsem si jí udělala podle svýho. Nesnášim konvenci, takže jsme to měli hodně volný, takovou párty. Přítel kamarádky řikal, že to nebyla svatba, ale oslava svatby. Žádná svíčková, rozbíjení talířů, polívka z jednoho talíře atd atd.
@renulkka už jsem to tu psala víckrát a napíšu to znovu: za takové rozhodnutí klobouk dolů. Já mývala na gymplu samé jedničky, ale školu bych s dětma určitě nevystudovala 🙂 přijde mi to jako nadlidský výkon. Ale hlavně by mi to přišlo asi i líto, když si vezmu, kolik jsem na všech těch cvičeních strávila týdně času (u nás je mají povinná i dalkari), tak bych to dítě v podstatě nevidala...
@vilmic @frndafrrr přijde mi to super, že si dnes může udělat každý svatbu podle svých představ 🙂 já chtěla mít klasickou "princeznovskou" (i když teda do svíčkové jsem zrovna taky nešla 😀), takže jsem ji taky měla. A byla super 🙂 tajná svatba, to je pro mě jiný level 😀 to by moje rodina asi nepřežila 😀 a mě by to teda taky asi bylo líto. Prostě jsem chtěla být za princeznu 🙂
@renulkka no tak my čekáme teprve první 😉 ... Ale taky spousta lidí nechápali, že se berem... Ale tak když jsme spolu byli už 7 let, chtělo to někam postoupit... A já jsem zas taková ta konzerva, ktera to vidí v praci, jak se každý z rodičů jmenuje jinak...takze jsem chtela děti po svatbě 😀 ....
@vilmic Ono se dá příspěvek do 2 minut upravit, nečekala jsem, že budeš tak rychlá, ještě jsem to dopsala. 😃
@misak48 Nooo, já nejsem typ princezna a vlastně to vyplynulo jednou večer při konverzaci před spaním v posteli, jestli se někdy vezmeme, když čekáme, jak s příjmením, co nato kdo asi řekne, velké peníze spolklo nové podkroví... No a nakonec se sehnal termín za 3 týdny, 2 svědci, šaty prstýnky.. Většina to vzala s humorem, dodnes nevíme kdo anonymně volal po půl roce.. manželova babička teda trochu upravila závěť, ta tak spokojená nebyla... 😂
@misak48 Mně se taky líbí, že je dneska taková doba, že si to každej může udělat jak se mu zachce. I když manželova babička, podle občasných připomínek, asi ještě nerozdýchala, že nebyl zasedací pořádek a že se nestála fronta, aby si s ní mohli všichni popovídat. Všichni věděli, jak to bude probíhat a všichni se podle toho nastavili jenom asi 5 lidí z manželový strany to prostě bojkovotovalo. Řekli jsem bez obleků, přijeli v oblecích, seděli jako pecky a nešli si ani k rautovýmu stolu nabrat jídlo. Neměli jsem klasický oběd, ale byl hooooodně bohatý raut, včetně teplého jídla, polívky, čokoládový fontány, fakt jako pecka.
Já za princeznu nebyla, měla jsem úplně obyčejný šaty a jako kytku pouze nevěstin závoj.
@vilmic já teda měla i zamek 😀 lépe řečeno, brali jsme se v zámecké knihovně, nádherný prostor 🙂 oběd jsme měli klasický, ale jen pro nejužší rodinu a raut včetně čokoládové fontány byl potom večer na "párty" s kapelou pro všechny kamarády. To už bylo u nás na vesnici v sokolovně 🙂
@misak48 Skvělá fotka. Tady u toho jsem trošku v rozpacích. Jak se to dělá s těmi hosty, který nezveš na oběd? Kam pak jdou? Na jak dlouho? Mě to právě přijde hrozně nepraktický a ještě jsem teda na takový svatbě nebyla. Příští pátek se žení švagr, obřad budou mít ve stromovce v 11 hodin, pak jdem na oběd (jen někdo) a párty pro všechny začne až v pět. Co tam budem do těch pěti dělat? A co budou dělat ostatní? Spoustu otázek, ale odpověď dostanu až příští týden asi.. :D :D

No můj muž věděl že svatba pro mě hodně znamená,že plánovat s ním dítě bez svatby nebudu. Nakonec se nám povedlo otěhotnět dřív než jsme čekali,teprve jsme hledali byt pro společné bydlení,a já se nechtěla vdávat narychlo,tak jsme si řekli že za rok. Ale věděl že se tomu nevyhne. Nakonec když tehu nedopadlo,jsme začali plánovat svatbu a průběžně i další snažení. A vdávala jsem se ve 13 tt.