icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jednaholkaa
12. zář 2018

@skretik A kolik si vlastne mela to HCG a tep? Ja mam nakejch 89 HCG a tep 160..

skretik
12. zář 2018

@arielka222 treba za rok , 2 zmenim nazor a budu se chtit vzit, ale vzhledem k tomu, ze pritel je takovy bohem, tak myslim, ze dokud budu s nim, svatbu chtit nebudu 🙂, nejak v tom jako @jednaholkaa nevidim logicky duvod 🙂, snad jen kvuli detem a stejnemu jmenu. Ale chapu vsechny, kteri svatbu chteji a rozhodne na tom nevidim nic spatneho, je to krasne 🙂!

@frndafrrr uz se nemuzu dockat az vyzvednu syna a reknu mu to, ten se zblazni radosti : ))))

@misak48 HCG 87,60 a tep 163 , dr.rikal, ze mi to moc slusi, takze neni ani mozne, aby to byla holka :D

skretik
12. zář 2018

@jednaholkaa HCG 87,60 a tep 163 a ty jeste nevis,vid? Kdy se dozvis? u nas to neslo prehlednout :D

misak48
12. zář 2018

@skretik Tak to jsem zatraceně zvědavá, jak dopadnu já příští týden 🙂 měla jsem HCG přes 120, tep asi 155. Čekáme první, takže je nám celkem jedno co to bude, ale o trošičku raději bych taky kluka 🙂

andelka
12. zář 2018

@jednaholkaa já jsem se pevně rozhodla když jsme byli spolu s manželem ( tehdy partnerem) v nemocnici po zamlklém,byl se mnou celou dobu,ale automaticky ho někdo oslovoval manžel,někdo radši partner, když jsme na pohřební službě řešili co napsat do papírů,bylo to divné. Miminko mělo příjmení po mně,i když kdyby se normálně narodilo,bylo by po něm. Myslím že v tom špitále to nebylo příjemné ani jednomu. Jinak já jsem konzervativní typ, emoční, takže mně prostě žití jen tak neuspokojuje. Navíc vzhledem k tomu že mi pomáhá s dětmi,je fajn že teď už má oficiální název, otčím. Do té doby jsem jako vztah k dětem v MŠ a ZŠ psala " partner matky". No takových můžu mít x. Takže těch důvodů bylo hodně.

jednaholkaa
12. zář 2018

@andelka Jo, uplne chapu! S tema detma je to asi fakt jiny.. Nas taky porad nekde oslovuji "manzele" 🙂) se nemusime ani brat vlastne..
@skretik Ty brdo, no, tak to mame skoro stejny teda! Tak to jsem extreme zvedava.. Nevime zatim a jeste si skoro mesic pockame. Na kontrolu jdu az zacatkem rijna.. Doktorka rikala, ze to jeste nevidi, ale kdyby si mela tipnout tak spis holka, tak nejak pocitame s holkou.

skretik
12. zář 2018

@jednaholkaa ono to hrozne rychle utece, jsem taky moc zvedava :D

skretik
12. zář 2018

@jednaholkaa ja to cekani nesnasim, je to vzdycky dlouho, ale vic nemam rada tu noc pred kontrolou, to nespim a jsem nervozni, dneska jsem treba celou noc premyslela, jestli to mimi vubec zije a snazila se ho probrat, ale jako na potvoru nic :( az v cekarne se rozhybal

mattonimeloun
12. zář 2018

@skretik taky moc gratuluji k chlapečkovi 💙

jessulka
12. zář 2018

@skretik Gratulace k chlapákovi 🙂 Tak vám to vyšlo. Super, to mám velkou radost 🙂 Pak napiš reakci syna. Ten bude mít radost 🙂

jednaholkaa
12. zář 2018

@skretik No jo, holt clovek musi akceptovat, ze proste o tom mimi nekdy nevi. Ja zatim ty pohyby jeste necitim, ale dneska se me treba zda, ze me bricho jakoby lochta, tak nevim 🙂

val333
12. zář 2018

@skretik taky se takovým myšlenkám občas neubráním... Když se mi zdá, že se dlouho malý nehýbal, tak začnu trošku šťouchat do břicha a nebo pustím hudbu trošku hlasitěji 😀 udělá dva zduchy a jsem klidnější!

jessulka
12. zář 2018

@zuzekk Přijde mi to prostě rozumný, když už se dva rozhodnou spolu žít a pak si pořídit dítě. Už jen to dítě je velký závazek a je přece hezké tvořit rodinu s jedním příjmením a říkat o svém chlapovi "manžel, muž" a ne "přítel, partner, snoubenec".
Mám teď problém s příjmením Verunky, že nosí příjmení po svém otci. Příjmení někoho, kdo se jí v 18 měsících vzdal, nechtěl jí vídat a kašlal na ní. Nechápu, jak se dokáže člověk od porodu dítěte tak změnit.
S druhým těhotenstvím jsem tak nějak počítala, že to se mnou přítel myslí vážně, když už stavíme domek, plánujeme společné investice a hlavně miminko, že mne požádá o ruku a bude si mne chtít do porodu vzít. Ale asi se toho už nedočkám. Má vše, co od života chtěl, jak sám tvrdil rodičům a kamarádům.
Druhému dítěti dám příjmení své, poučila jsem se z předešlého vztahu a pořád mi to vrtá hlavou. Už jen ten blázinec, že moje dcera se jmenuje jinak, já se jmenuju jinak a moje druhé dítě by se také jmenovalo jinak. Takhle bude mít miminko příjmení mé a přítel ať se třeba staví na hlavu. Po něm je zase pojmenovaná Ella.
Když už spolu dva žijí, milují se, plánují větší investice např. hypotéku, chtějí děti, tak nevím proč by měli žít na psí knížku.

ajdamajda
12. zář 2018

Tak jsem dneska byla na kontrole a pristi tyden UTZ ve 20.tt - pohyby necitim ted vubec ale jsem rada ze vim ze mala zije 😀 . A jinak pro me novinka ale nizko ulozena placenta - par mm od del.branky. Vim, ze se vytahne ale asi tahat nic tezkeho nebudu jak bylo v planu (stehovani nabytku doma)

jessulka
12. zář 2018

@ajdamajda Hezké zprávy, že je malá v pořádku. A ty se šetři 🙂

1nelinka
12. zář 2018

@jessulka a nezkousela si s nim o svatbe promluvit? Chlapy jsou v tehle vecech obcas takovy zabrzdeny:/ treba ani netusi jak moc ti na tom zalezi..ja jsem treba takova ze to musim mit vse hezky poporade jako stara skola😂😂😂svatba a pak deti..🙂 do svatby jsem nad detma ani nepremyslela protoze jsem vedela ze bych to tak proste nechtela..

seveneye
12. zář 2018

Ahoj holky nějak vás teď nestíhám navštěvovat🙂 po práci dojdu domů, jde se se psem, večeře, koupelna a v osm pravidelně tuhnu na gauči u televize... každopádně zpětně gratulace úspěšným studentům🙂 a taky ke kontrolám s pupíkama🙂 jinak vidím, že tu proběhla diskuze ohledně partnerství a svatby, my asi v tom tradičním vzorci trošku vyčníváme, je mi 32 a partner je o 17 let starší, o svatbě mluvíme, vše v plánu akorát prcek se vlastně zadařil nečekaně na první dobrou, takže to teď už odkládáme, ve stresu nic plánovat nechceme, alespoň si to pak užijeme pěkně i s malým. představovala bych si něco malýho, s klidnou neformální atmosférou, např. zahradní slavnost, žádná sláva pro 100 lidí, tradiční svatbu v kostele nemůžeme a v obřadce ala 80.léta zásadně odmítám takže tak.

jessulka
12. zář 2018

@1nelinka Když jsme se poznali a začali spolu chodit, tak jsme si řekli vše narovinu. Přeci jen je mu 40, mne 36, jsme dospělý. Mluvili jsme i o svatbě. A já jsem mu řekla, že bych si alespoň jednou v životě chtěla vyzkoušet, jaké je to být princezna. Řekl mi, že třeba na mne jednou také dojde 😂😂😂 Vtipálek.
On svojí ex požádal o ruku, ale nevzali se. Takže s žádostí o ruku už zkušenosti má 😂
Teď ho do toho ale všichni tlačí. Hlavně jeho máma. Ta se pořád ptá "Kdy bude svatba". Je jí 70, tak by se asi taky ráda dočkala svatby jejího druhého syna. A mne má hrozně ráda. Pak si z něj dělají legraci zase kamarádi, dobírají si ho, že jsem si ho pojistila dítětem apod. A mne ty řeči teď v těhotenství nějak vadí. Moc nad nimi přemýšlím a nemám pak klidné spaní.
Moje mamka se mne zase ptá, jestli o tom spolu doma mluvíme. Tak jí říkám, to co říkám všem, proč bychom měli mluvit, když mne ještě ani nepožádal o ruku. Ta žádost by snad měla přijít jako první, nebo se pletu? Nebo když už jsem tedy těhotná, tak se žádost o ruku nekoná? 😂😂😂Tak si říkám, že hold zase budu svobodná matka, která má na dítě papír 🤐

seveneye
12. zář 2018

@ajdamajda
nízko uložená placenta - taky jsem byla upozorněna, ještě ani není pořádně jasný jak moc tam zasahuje, byla nějaká rada co s tím? ach joo... jsem se zase trošku zneklidnila, ono je to fakt furt něco! snad to bude v pořádku🙂

jessulka
12. zář 2018

@seveneye Ahoj po dlouhé době. Je fajn, že ses přišla podívat 🙂
Hihi, to mi připomíná slova mého ex (když jsem byla těhotná).
Přišlo to tak narychlo a nečekaně, že tu svatbu raději ještě odložíme. Příjmení bude mít prý jeho, aby jsme pak nemuseli lítat po úřadech a všechno přepisovat. Ve stresu plánovat svatbu nebudeme, alespoň si to pak užijeme pěkně i s malou".
A jak to dopadlo?
Malá se narodila, začal kolotoč kolem ní, na něm byla finanční situace kterou zkrátka nezvládal (neměl pro sebe samotného dostatek peněz jako dřív) a začala krize. A jak se řeší peníze, tak jsou pak problémy všude. A tak se jednoho krásného dne rozhodl, že se odstěhuje k rodičům a tam je dodnes.

seveneye
12. zář 2018

Holky co už prcky máte - ještě k těm kroužkům atd. jakou máte pojišťovnu a jaké benefity čerpáte? četla jsem včera, že pojišťovnu, kterou bude mít mrně po narození je případně třeba vybrat a změnit do konce září... tož to je teda fofr to zmapovat a popřemýšlet, zda by se nenabízelo něco lepšího, jsme s partnerem oba vzp a jako benefity celkem prd... poraďte jak je to u vás. jinak samozřejmě vím, že je třeba vybírat obezřetně zase kvůli klasické péči přece jen těch doktorů navštěvuji vícero a smlouvy s pojišťovnami nemají všichni že...

jessulka
12. zář 2018

@seveneye My měly s malou OZP a přešly jsme vloni v létě k VZP. Mají toho víc.

seveneye
12. zář 2018

@jessulka máme to myslím oba srovnáno během života, já předchozí vztah 15 let, s býv. přítelem to prostě umřelo, nechtěla jsem se mladá vázat a pak už to bylo tak přechozený že to nemělo cenu riskovat lepit, byla jsem nějakou dobu sama, dozrála a přišel čas, kdy jsem si uvědomila, že chci rodinu se vším všudy a současný partner je zatím bezdětný, s předchozími partnerkami se buď dítě nezadařilo nebo hold taky vše odkládaly, takže tohle bereme oba hodně vážně, dítě je radost, ale taky ohromný závazek na celý život!

vilmic
12. zář 2018

TVL... Zase zážitek. Od dopoledne cítím takový zvláštní vnitřní tlak na čípek, ale bylo to těžko identifikovatelný, klidně to mohlo být áčko tlačící na močák, nebo zaražený prdy, tak jsem se snažila tím neznepokojovat, ale před druhou hodinou mě tam úplně píchlo až řízlo a já začala panikařit. Zavolala jsem manželovi, ten hned přijel z práce, odvezl mě k Apolináři a se synem jeli na fotbal (chodí středy pravidelně a dnes mají nějakej spešl turnaj). Vím, že dneska moje dr. neordinuje, tak jsem tam ještě před tím volala, jestli mě vezmou a řekli mi ať jedu rovnou k Apo, že kdyby se něco dělo, tak mě tam stejně pošlou.

Hned sestry na ambulanci přílemný, jak osina v řiti, že teď už mi nikdo UTZ neudělá (nějak nechápu proč, když v tým samý ordinaci mi ho už dělali x krát. Pěkně jsem si tam počkala 40 minut, abych se dočkala super nepřijemný sestry a doktora, kterýho jsem evidentně v tu chvíli taky srala. Tak se podíval do vnitř osahal, vynadal mi, že nepiju pravidelně Magnosolv (já ho považuju za lék, a když mi netvrdne břicho, tak ho zbytečně neužívám) a že mám jít zítra k nim na UTZ, tak jsem řekla, že půjdu raději ke svý doktorce. Ptala jsem se jestli se mi může zkracovat čípek, tak mi řekl, že může, ale že to bez UTZ nezjistí... Do prdele, cože??? Chápete to? To jako v celý nemocnici neni jedinej ultrazvuk (když teda vezmu v potaz, že mohl být ten v ordinaci rozbitej). Jo a příště mám přijít dopoledne.. Super, tak já si příště ráno zahraju na vědmu a dorazim na osmičku.. Kreténi fakt. Jako asi tam měli prostě dneska blbej den, protože byli nepříjemný všichni, ale akorát mě vytočili. Jsem mohla zůstat doma a byla bych snad v klidu víc.

Pardon, jsem si potřebovala ulevit.

arielka222
12. zář 2018

@vilmic takove stížnosti neslyším na Apolináře poprvé. Prej je to tam normální. Ale zase debila můžeš mít všude. Já byla minule tehu v 11tt na pohotovosti v Motole se zeleným výtokem a pálením po Utrogestanu. A dr mladá snad hned po skole příjemná jak prdel mi řekla ze mimi bud zabije ATB na zánět ptz se můžou až od 12tt a nebo ten neleceny zánět. A ze neví co mi má dát, q googlovala to na mobilu tvl. No tak sem si pořídila sama v lékárně nějaké globule a bylo vše v pohodě pak. Hlavně se hod do klidu, to pichani a tak je normální a kord u dvojek. Takže si odpočin, nohy hore a uživej si miminek 🙂

jednaholkaa
12. zář 2018

@jessulka To je pravda, jak jsou problemy s penezma tak je to na pytel! Do ditete jenom se spolehlivym, nesobeckym a financne dobre zajistenym chlapem 🙂

vilmic
12. zář 2018

@arielka222 Já nevim co se tam dneska dělo. U tohodle doktora už jsem jednou byla a byl opravdu strašně pečlivej a hodnej. Bylo vidět, že je něco jinak, ale myslim, že by to neměli pacientky odsírat. ále čert to vem, vypila jsem to magnézko, kluci jsou pryč, tak si pustim toho bláznivýho Kazmu, ať jsem taky v obraze.

Přesně jak říkáš, na debila můžeš narazit všude.

arielka222
12. zář 2018

@vilmic pust, Kazmovo video mě dnes i dojalo 😂

jessulka
12. zář 2018

@arielka222 Kam chodite na Kazmova videa?

ajdamajda
12. zář 2018

@seveneye No je vysoka pravdepodobnost,ze se vytahne dal, nemam obavy o porod. Spis ted. Takze fakt nepretezovat zatez zvedani (ha ha kdyz do schodu a ze schodu taham dvojceci kocar) a me teda ulevuje magnezko rozpustne v pytlicku s prichuti citron co daa na jazyk (beru 2x pytlik za den) a nohy nahoru plus vypodlozit panev. Jinak mam tlaky na cipku. Mam teda i krecove zily na deloze ..o to vic to boli. Ale jinak fajn

Strana