Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@skretik Já jsem si včera zkoušela to oblečení z Lidlu a vypadala jsem jak vorvaň. Večer mám strašně velký břicho (jak v minulém těhu třeba v 33.tt). Mám obavy, jak narostu do ledna. Asi pak taky radši nebudu vylejzat ven 😀 V práci si ze mne dělají legraci, jak si furt něco nanáším k jídlu do kanceláře, ať už tolik nejím. Jenjže já si nosím třeba ovoce, zeleninu, nebo něco malého k odpolednímu kafi. Přítel mi taky říká, že jsem veliká.
Jo a už 3 dny jím zase Femibion a vlasy přestaly padat a jsou lesklejší. Huráááááá.
Ahoj všem, kdo je po kontrole tak gratuluju, kdo před tak držím palečky, ať je vše ok!
Holky a kromě medu máte někdo přehled i v těch čajích? já ráda na podzim popíjím něco teplýho, bylinkovýho, tak teď abych něco nezanedbala... co např. kopřiva, směs meduňka s mátou a šípek????máme čistě domácí produkci vše nasbíráno a nasušeno u nás na zahradě nebo v okolních sadech. a jinak k medu - ten zbožňuju a určitě se ho v menším množství právě před zimou nevzdám. někde jsem četla, že kvůli alergiím se diskutuje např. i o konzumaci arašídů v těhotenství, ale myslím, že právě naopak psali, že pokud není alergická vyloženě matka, tak má v menším množství od 2. trimestru zkoušet zařazovat, aby právě i mimi na obsažené látky navyklo a alergie měla menší pravděpodobnost se rozvinout. já zařazuji i kozí mléko, kefíry a jogurty, jsou strašně zdravé a nedám na ně dopustit, jediný co pečlivě kontroluju je pasterizace a raději teda bio nebo domácí zdroje...
@andelka jojo, mě ho měřili někdy kolem 17/18tt, doktor byl nadšený tak si s tím hlavu nelámu, že má málo nebo moc 😉
@dominika963852 jj, hlavně, že ty ostatní výsledky jsou v pořádku🙂
@dominika963852 tak to máš akorát. Já vím že mi říkali minule že v 15/16 tt mělo asi 100g.
@andelka ,
@beruska125 také gratuluji k úspěšným kontrolám 🌹
@andelka paráda 😊
@seveneye kopřivy se můžou , piju je kvůli ekzému , dr.dovolila 😊
@mattonimeloun ok díky za info
Teda koukam jak se tu debata pohla🙂 od ctvrtka jsme byli na dovolene pod stanama, v patek jsem chytla takovy boleni v krku, ze me to uprostred noci probudilo a jedina zachrana kterou jsme nasli, byl Strepsils spray, koukam ze neni vhodny pro tehotne, no ale dala jsem si ho dvakrat za cely vikend, tak snad to je ok... ale teda medu jsem zlikvidovala za ty tri dny 3/4 litru, tak jak ctu, ze se nedoporucuje... to slysim prvne? Ale co, co jinyho mame my tehotny nemocinkaty uzivat jinyho, nezbyva nam nez med a citron:D
No samozrejme dneska uz je nemoc skoro pryc, ale i tak rymecka pretrvala a v praci trpim...:(
Uz me muz prekrtil na dracka Soplika:D a jeste to dneska chytil taky, chudak, do prace idealni:D
@jessulka toho se nebojim, mame ve stanu propan-butanovy horak, takze kdyz je zima tak se zatopi🙂 a spime pod ovcima dekama v kozesinach a na posteli, takze prakticky jak kdyz clovek spi doma s otevrenym oknem🙂 a uz se to lepsi🙂
Jen ta nemoznost sehnat neco pro tehotny do krku, to je naprd:(
Otazka do pranice - preci jen jsem nekde chtela mit reg.k porodu. ALE. Vim,ze kdyz budu mit rozjety porod, vezmou (musi) me vzit vsude .
Jenze mi odevsad pisi ze maji plne terminy a to jsem psala do okoli porodnice s predstihem. Do Prahy rodit nejedu a beztak tam maji reg.ve 14tt.
Takze to vypada, ze proste osud nechce abych byla v peci lekaru 😀
@ajdamajda V Brne teda zadny registrace nejsou a kazda si muzeme vybrat kam pojedeme, staci pry az ve chvili, kdy to zacne... uz vidim jak jezdime po Brne sem a tam nez se rozhodnu:D
Ne, vybrano mam, ale jistota ze tam bude volno a ze budou mit volny nadatandard bohuzel nikdy neni:(
@ajdamajda To je zvláštní, u nás se nemusíš registrovat, ale je to lepší, když tam v 36tt dojdu a oni si mne zapíší. Můžu mít registraci ve více porodnicích a pak se rozhodnu třeba na poslední chvíli, kam pojedu. U dcery jsem věděla i termín sekce, tak jsem si rovnou zamluvila i nadstandart. Ale abych se musela někde registrovat už od 14tt, to tady tak nemáme, naštěstí.
Máš můj obdiv na domácí porod. Já jsem strašný posera, já bych se bála, že se něco pokazí a nepůjde vše podle plánu porodní asistentky. Bála bych se toho, že to miminko bude potřebovat třeba nějaké vyšetření a v bytě to nebude k dispozici. A co pak?
Ted me vlastne napada, ze me dr poslala na Ambulanci pro rizikova tehotenstvi, takze budu chodit tedka tam, je to v nemocnici kde chci i rodit, tak predpokladam ze si me tam budou hlidat a pak budou vedet co delat, tak by me snad nekam jinam posilat nemeli?!
Jo a chtela jsem se zeptat, kdybudete registrovat nejakeho pediatra, nekde jsem cetla ze by se to melo delat nejpozdeji v 6-7 mesici, ja loni neměla ani v tom 8mym vybrano... zas nechci silet moc predcasne, ale zas hledat nekoho na posledni chvili a vzit to, co je volny se mi taky nechce.
@silwiin já se zeptám tento týden naší doktorky,jestli mi vezme další dítě. Snad jo. Jinak u prvního se mi stalo že neměli volno,a taky jsem zjišťovala reference. Třeba k doktorce co je vedle a občas tam musíme jako k zástupu té naší,tak tu bych na stálo nechtěla. Jinak si pamatuju že se říkalo že hledat kolem 30 tt. Ale dneska bych řekla že klidně dřív.
Hm ja mam jen pro dospele a asi bych ani nechtela, aby byla doktorka meho ditete:D ne ze by byla spatna, ale na muj vkus je moc krestanska fanaticka, nejlip bych podle ni udelala, kdybych chodila do kostela a modlila se, nazor ze potrat je hrich si taky myslim ze do zdravotnictvi nepatri...
no po 20tydnu zacnu hledat, at to nedopadne jak s tou diabetologii, pres dva mesice obvolavat vsechny ordinace a bez vyaledku bylo dost k nastvani.
@silwiin jezis, tak k te bych taky nechtela :D , moje dr. je fajn, ja ji skoro nepotrebuju, spis se synem tam chodim. Jako nema moji 100% duveru, kdyz potrebuju neco specializovaneho zarizuju si to jinde. Jinak ma takovy rozumny zdravy pristup ke vsemu, ockovani, pristup k detem a tak, proste mi vyhovuje, tak jsem rada, ze jeste neodchazi do duchodu :D
Ahoj, tak já nadšený příspěvek z 2. screeningu psát nemůžu. Zítra jdu na odběr plodový vody. Holčička má v bříšku volnou tekutinu a vůbec neni zřejmé proč. Chlapeček vypadá v pořádku.
@jessulka Nikdy clovek nemuze vedet. Na druhou stranu pokud je bezprob.teh.i vysetreni plodu a krve matky ok, jsou dobre predpoklady k tomu rodit v klidu. V zahranici v porodnici rodi prevazne rizikova tehu a ty zeny co to vyzaduji. Jinak jsou bezne porody doma. A umrtnost je tam nizsi. Naopak tady v CR se o tragediich nepise. Nebo pise a zamete pod stul. Kontretne v okoli znam 4 pripady umrti ditete, postizeni pri porodu nebo umrti rodicky. A ani jedna zprava v novinach pricemz jedna byla prokazatelne chyba lekaru....

@dominika963852 ono je to individuální. Teď jsem se dívala na starší syny,první měl ve 20 tt 330g a druhý v asi 25 tt 600g, váhu z velkého utz nevím. Dneska jsem 20+3, a on byl vždycky trošičku větší.