icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

arielka222
21. zář 2018

Já to přibírání holky taky těžce nesu. Teď u druhého to letí nahoru strašně rychle. Se synem jsme měla v 7 měsíci 7 kg nahoře a břicho teprve začalo růst a nakonec sem teda přibrala celkove 18kg. A teď jsem v 12tt a mam nahoře už skoro 9kg a břicho taky větší. Štve mě to mega teda. Ale manžel tvrdí že vypadám furt stejně, to teda nevim jak asi, když svoje oblečeni neoblecu a s moji velikosti 34-36 už mám tehu gatě 38 😀 když já ale musím porad něco jist mám pořád strašně nutkání na jídlo a větší hlad. Máte to někdo taky tak?

arielka222
21. zář 2018

Ve 21tt oprava 😀

andelka
21. zář 2018

@mattonimeloun já jsem nikdy jinde než na břiše nepribrala a teď mi přijde že jo. mám těhotenské kalhoty z minulého těhotenství,budu se modlit abych je unosila a nemusela kupovat větší.

andelka
21. zář 2018

@arielka222 já větší chuť ani nemám,ani myslím nejím víc. Rozdíl je,že jsem doma na nemocenské a už nemám pohyb v práci.
Jinak teď končím 21 tt a mám nahoře 4,5 kila. Začalo to před měsícem. V prvním tehu jsem měla nahoře celkem sotva 8 kg a v druhém 11 kg. Před tehu jsem měla vel 40. Teď si kupuju v Lidlu 40/42.

beruska125
21. zář 2018

@skretik 3,5. Starší už ti jednou zažil a bere ti jinak, dokonce mluví k břichu-jako “ahoj miminko”. Přijde mi to až trochu divny ale roztomily, on je takovej cíťa🙂 dcera je z toho asi přeci jen trochu překvapena ale těší se ba miminko- holku😉

skretik
21. zář 2018

@mattonimeloun no aspon to ten muj priznava, ze by se mnou nemenil ani den... ale ja bych mu to taaak prala, aby aspon trochu pochopil

andelka
21. zář 2018

@jessulka myslím že v těhotenství ženy vzhled vnímají hodně,a jsme takové nejisté, labilní a vztahovačne když jde o vzhled. Nikdo by nám neměl ještě přidávat.

mattonimeloun
21. zář 2018

@jessulka no to nejsi sama , já jsem taky teď asi více vztahovačná.
A citlivka 😊 není den kdybych se u televize u něčeho nerozbrečela , no nejen u televize. Prostě strašné 😁

skretik
21. zář 2018

@jessulka ja jsem hlavne nejaka podrazdena porad, vadi mi, ze on si jede porad svuj styl zivota a nebere ohled na to, ze ja nemuzu, mam pocit jako by vubec (az na ty reci) nevnimal, ze cekame dite...
@arielka222 jezis ja uz se lekla, ze si terpv ve 12tt :D , ja mam nahore taky nejakych 7 kg, a neprijde mi, ze bych jedla nejak vic, no jsem zvedava kam az to vyleze :/

jessulka
21. zář 2018

@arielka222 Já taky pořád něco zobu, nebo jím. Snažím se ale malé porce, o oběd si ale dopřeji třeba i 4 houskové knedlíky. Já mám nahoře 4,5 kg a už mi to leze do zadku a do stehen. U V. jsem to měla až ke konci těhu, teď je to mnohem dřív a jinak byl celkový přírůstek 15 kg. Ale po porodu to šlo hrozně rychle dolu. Já pak zase začnu běhat, tak to půjde samo.

mattonimeloun
21. zář 2018

@skretik no já taky říkám že bych si to s ním někdy vyměnila aby pochopil...

mattonimeloun
21. zář 2018

@arielka222 taky mám pořád na něco chuť i když nemám hlad , snažím se to trošku krotit ale.

jessulka
21. zář 2018

@cuccinka https://medela.cz/odsavacky-mleka/7-medela-odsa... Tohle je přímo z jejich stránek, můžeš se podívat, jaké typy nabízejí. Je to všechno o ceně. Ale jak jsem psala, na bazárcích se dá sehnat i za 2000,-Kč, což je super.

jessulka
21. zář 2018

@mattonimeloun My jsme teď nedavno zrovna měli debatu, že ten můj už neví, jak by se se mnou bavil. Nojo, jenže já mu třeba ráno řeknu, že jdu po práci s V. na plavání, on se mnou ještě řeší, jak se V. líbilo na plavání a co se nového naučila a jak se nám líbí rekonstrukce bazénu (rok nám ho dávali do kupy) a pak z něj vypadne......a to jezdíte do Roudnice? Tak jako co mu na to mám říct. Jasně, že jezdíme do Roudnice, když nikde tady v okolí krytý bazén nemáme a větu před se mne ptal, jak se nám líbila rekonstrukce 😃 Nebo když mám cvičení, tak se mne každý týden ptá od kolika hodin že to cvičení mám. A pak mi na to cvičení volá, kde jsem 😃 Jak u blbejch na dvorku.

ajdamajda
21. zář 2018

Polevkovac si poridim. Mame parni hrnec 3 patra a delam v nem porad. Do kazdeho patra neco, uvari se mi to, nespali, nemusim u toho stat. Ocenim to po porodu kdy nebude cas. Polevkovac uz jsem chtela od tefal take. Super veci

ajdamajda
21. zář 2018

@cuccinka Ja mela tuto z bazaru za 3 tis. A za 2 tis jsem ji dal prodala

https://www.benu.cz/medela-swing-maxi-2faz-el-o...

jessulka
21. zář 2018

@ajdamajda Také mám parní hrnec. Na mateřské jsem ho hodně používala. Skvělá věc, že se u toho nemusí stát 👍👏

mattonimeloun
21. zář 2018

@jessulka tak něco podobného mám doma tady v tom 😁

cuccinka
21. zář 2018

A myslíte , že je to důležité mít to před porodem do výbavy tu odsávačku?( že ji 100% využiji)? Jsem prvorodička, takže nemám vůbec tušení a asi se pořád budu na něco ptát a ptát 🙂

arielka222
21. zář 2018

@andelka
@skretik
@jessulka jako mě po porodu taky do dvou měsíců slo vse dolů a zůstaly mi jen 4kg a ty šly dolů později. Ale teď teda furt přímo zeru, pohyb žádnej kromě procházek a už to léti 😀 nojo hold pak budu muset po porodu víc máknout asi

jessulka
21. zář 2018

@cuccinka Jen se ptej. Od toho si tu přece radíme. Já taky spoustu věcí za těch 5 let zapomněla 😀 Já jsem odsávačku měla koupenou, protože jsem 1. šla na sekci, tam hrozí problém s rozkojením. Není to jako u přirozeného porodu. Takže jsem byla na JIPce napojená na odsávačku a ta mne rozkojila a pak už V. měla co baštit. Doma jsem jí pak použila, když jsem věděla, že jedu k holiči, nebo na nehty, tak když by mne po cestě něco zdrželo, aby měla V. do zásoby kdyžtak co pít. než přijedu. A pak jsem také dostala zánět, udělaly se mi hrudky, měla jsem 41 horečky a nebýt odsávačky, tak nevím, nevím, co bych si počnula. Za mne je to určitě dobré ve výbavičce mít. Nikdy nevíš, kdy jí budeš potřebovat. A sháněj jí někde po nocích, když dostaneš ty horečky a máš prsa jako kámen.

mattonimeloun
21. zář 2018

@cuccinka no já třeba obě dcery kojila rok , tak snad se mi bude dařit i teď u prďolky 😊 tak chci mít raději už připravenou. Jako stát se může cokoliv to je fakt, ale to bych si tak mohla říct u všeho.

andelka
21. zář 2018

@cuccinka já jsem kupovala odsávačku po prvním porodu,ale použila jsem ji jen párkrát a u druhého vůbec. A teď též neplánuju. Kdyžtak podle potřeby. Kojila jsem bez problémů,mimco flašku stejně nechtělo a mezi kojením mi ani moc odsát nešlo. Nalite nebo zatvrdlé prsa jsem řešila jemným odstrikanim ve sprše.

smigli
autor
21. zář 2018

@jessulka Tak to ten muj by na to odpovedel neco ve stylu: "v zoo/ u popelnice/ v bazaru" nebo tak. Oba bychom se zasmali a v pohode. Mne by tohle tedy nijak neurazelo, ja sama mam dost drsny humor..

basice
21. zář 2018

@cuccinka já jsem ji třeba u obou dětí neměla a ani si ji předem nekupovala. Teď to také neplánuji a kdybych ji náhodou potřebovala, tak jí narychlo někde koupím. Se synem jsem měla cca 2x menší zánět v prsu a většinou mě ty hrudky vytáhl syn při kojení a jednou tedy musel nastoupit i manžel 😁😁😁

cuccinka
21. zář 2018

A holky k té váze a břichu. Já jsem 19tt , mám plus 2 kg a břicho nikdě :( spíš jeden velký špek =D co já bych dala za krásný kulatý bříško 🙂 . A na keci chlapů a ostatních kašlete!! Jsme těhotné, tak si to užívejme. Se vším všudy - bříško,prsa i zvětšování ostatních partii 🙂

cuccinka
21. zář 2018

@basice a jak to manžel vytáhl ? 😲

jessulka
21. zář 2018

Holky a co máte v plánu o víkend, když bude taková kosa? Já nejspíš vytáhnu mamku a pojedeme plavat. A večer mám spicha s kámoškou, tak pokecáme. V neděli se asi vrhnu na ty věcičky co mám v krabicích ve sklepě a udělám v nich trochu průvan. No a večer v neděli nebudu moct zase spát, protože mne v pondělí odpolko čeká 2. screening. Moc se těším na miminko, až ho zase po měsíci uvidím.

cuccinka
21. zář 2018

a musím se pochlubit 250 kč přes bazárek - moc se mi líbí 🙂 🙂

smigli
autor
21. zář 2018

@cuccinka Ja odsavacku minule nemela a ani ted ji neplanuju. V pripade potreby nekde sezenu..

Strana