Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@andelka moje děti jsou holt odkojene na kofeinu. Jako omezit jo, ale přestat ne😅
@beruska125 já jsem teď první 4 měsíce nepila kafe vůbec (jindy 2x denně), nechutnalo mi. Teď už si dám tak obden jedno. Ale při kojení první půlrok bylo bez kafe nebo bezkofeinové a až pak sem tam jedno. Teď to vidím podobně.
@andelka
@beruska125 ja kafe taky nemohla prvni 4-5mesice, ted uz mam na nej vylozene chut. Tak si davam rano kofein a odpoledne bezkofein, pripadne slabsi kofein 🙂
@jessulka ráda bych , ale už je to tak proškrkané že by stejně nebylo vidět 😁 a potom ty moje poznámky u některých věcí to raděj nechtěj vidět 😁
@beruska125 já taky bez kávy nemůžu být 😕 netěhotná 4-5 denně , v těhotenství 1 ráno někdy 1 odpoledne , chudák prcek
Taky si dám tak jednou denně kafe, ale srknu si tak 4x a pak mi přestane chutnat. A jinak vám musím říct, že jsem včera byla cvičit, byly tam tři maminky se stejně velkým bříškem jako já a mají termín za týden. Se mi chtělo brečet, jak jsem si proti nim v 21. týdnu připadala tlustě.
Fakt ? No teda 😊 třeba už to tak rychle neporoste teď. Mě se zdá zase že za poslední týden mi to břicho dost porostlo , pořád nic,nic a najednou šup a už jde znát že čekám 😊
@jessulka každý to má s břichem úplně jiné a nic moc s tím neudelas. Já měla vždy břicho hodně brzy a velké ale je konci už moc nerostlo. A mimina jsem měla úplně průměrná (3,450 a 3,300g) A na břiše nemám snad jedinou střílí (na bocích trochu jo...) ale vždycky sem to břicho zase zhubla aniž bych pro to něco dělala..nemá cenu se tím trápit...
Hodíte sem někdo prosím odkaz na tu Medelu jakou máte? děkuji 🙂
@beruska125 Ze mne už si dělají i v práci všichni legraci, kolik tam těch mimin mám.
Včera jsme s přítelem potkali jeho kamaráda a ten mne ještě nikdy neviděl a když jsme se míjeli, tak nahlas říkal "Kdes to zchrastil?". Normálně mne to natolik urazilo, že jsem se zastavila a zařvala na něj "No rozhodně ne tam co ty". Vedle něj šla jeho přítelkyně co vypadala jako fetna. Přítel koukal jak bulik, nevěděl co na to říct. Tak jsem mu pak vyčinila, proč mu neodpověděl, kde mne teda zchrastil. Bože !!!!
@mattonimeloun mně to též vylezlo dost rychle. Tím jak jsem oplácana tak ještě před měsícem jsem vypadala spíš tlustě. Teď už bříško razí a už se lidi ptají,už je poznat že je těhotenské. Zítra začínám 22 tt.
A taky na tu nosní odsávačku přes ten vysavač? 🙂
@cuccinka https://www.drmax.cz/arianna-baby-vac-2-ergonom...
Tuhle jsme měli.
@jessulka jó to taky nesnáším když se mě někdo ptá jestli je tam opravdu jenom jedno🤪 ve výsledku se nikdy všem nezavdecis-buď je břicho moc malé pak zase velké pak špičaté kulaté...
@jessulka no a to me stve ten muj zas tim, ze vi jak to spatne snasim a stejne vsude rozhlasuje jak jsem obrovska a to i tem co me nevidi ... a pokazde kdyz me on vidi bez trika se divi jak to bricho je velky... misto toho aby drzel hubu nebo mi nejak pomahal... od vcera s nim taky nemluvim, je to sobec sobeckej.... No normalne mam kvuli nemu sebevedomi nizky, ale ted v tehotestvi ho mam snad uz pod zemi :/
Hodíte sem někdo prosím odkaz na tu Medelu jakou máte? děkuji 🙂
@skretik jako to je opravdu hnusny. Mě to teda říká dcera když se převlíkam a vidí to břicho: “schovej to!” Ale od ni to beru jako srandu😂
@beruska125 jak mas starou dceru? Syn mi to rika taky, je mu 8 , od nej to beru a nevadi mi to.
jako bricho mam velky, prsa mam obrovsky, ale jinak oblicej, ruce, to mam porad stejny, zadek celkem taky... on mi pak rika, kdyz mu vysvetluju jak me to samotnou strasne stve.. "Neblbni vzdyt ses prece tehotna"... proste sobec, kterej nepremysli....
Já přibírání a větší bříško než jsem zvyklá ( mít v této fázi těhotenství) taky těžce nesu. Leze mi váha nahoru snad každý den, nechápu. Ale manžel je úžasný v tomto. Pořád mi říká že mi to sluší,a ať to neřeším,že nejsem tlustá ale těhotná a hlavně že je miminko v tom bříšku spokojené.
Holky tak to já mám doma úplný zlato 🙂 Nesnáším to rostoucí břicho úplně dobře a manžel mi pořád opakuje, jak mi to sluší a jaké mám krásné těhotenské bříško 🙂
@andelka no mě to lezlo zatím do stehen a zadku 😁 až poslední týden mi fakt už viditelně vyskočilo břicho😊 ale kalhoty pořád ještě nosím netěhu a pás mám ještě taky.
Jinak chlapi , no to je děs ty hlášky někdy , fakt . Můj taky , prý nejez tolik nějak ti roste břicho 😁😁 tak na něho koukám jestli si dělá legraci nebo mi nenápadně naznačuje ať se krotím že kynu??
No přála bych jim vyzkoušet aspoň týden😊😊v naší kůži.
@misak48 tak by to mělo být
@frndafrrr Třeba mu pak chuděra taky vyčinila, že to přehnal a cítila se pak trapně, když jsem já slovně reagovala na ní. Na blbou otázku blbá odpověď 😀
@andelka Díky za uklidnění 🙂
@beruska125 Dnes se jedna maminka ve školce strašně divila, jak taková vysoká a štíhlá žena jako já může mít takové panděro. Tak jsem řekla, že já jsem na rozdíl od jiných ale těhotná 😂😂😂😂😂
@skretik Ach jo, to jim to naše těhotenství leze tak na palici? U nás je to samé. Ležíme v posteli a jelikož nemůžeme sexovat, tak ten můj si pořád stěžuje jak mu to chybí a tak, ale že si to stejně nedovede představit, jak bychom to dělali, když už mám takové obrovské břicho. Tak mu říkám "No vidíš, já mám sice obrovské břicho, ale o svoje tělo se starám a snažím se alespoň cvičit a plavat, abych neochabla, aby se na mne svaly neklepaly jako sulc." Ihned mi vpálil, jestli to má být poznámka jako na jeho tělo. Tak jsem řekla, že jo. Že on umí leda tak vyžírat špajz a lednici, válet se u tv s mobilem v ruce. A bylo po debatě. Já nevím, jsem teď poslední dobou nějaká víc vztahovačná. Mne pochválí akorát Verunka a moji rodiče. Ti mi říkají, jak mi to sluší. A Verunka jak to bříško furt objímá, hladí a pusinkuje.
Ahojky holky, tak já jsem dnes 19+0, takže už se pomalu těhotenství překlene do druhé poloviny 😊 Pupík mám obrovský, ale aspoň jde vidět, že jsem těhotná a ne tlustá 😂 Když se bavíte o těch chlapech a těch jejich blbých vtípcích o tom, jak vypadáme... Tak taky přihodím něco do foroty... 🙂 Dneska u snídaně jsme se s chlapem popichovali, prostě sem tam se popichujeme (vtípky typu proč já hloupá si nevzala Pištu Hufnágla atd. 😀), v tomto se chápeme a opravdu se nad tím smějeme 🙂 No a dneska chlap řekl, já tě vyměním za nějakou mladší... A po chvilce ještě dodal: HUBENOU! 😤 Tím mě opravdu vytočil a i mi to přišlo líto, tak jsem s ním nepromluvila celé ráno... Asi viděl, že to přehnal a pak sám přišel, že by se mi chtěl omluvit, že to tak nemyslel... A teď mi jel koupit pařížský salát nebo něco takovýho 😒 :D Takže už ví, že toto říkat nemá :D Protože jsem mu k tomu řekla svoje 😂 Jinak co se týče odsávačky mm, tak jsem po prvním těhotenství měla manuální, používala jsem ji jen výjimečně 🙂 Po druhém porodu jsem nepoužívala vůbec 🙂 Lahvičky nepořizuji, věřím, že budeme kojit 🙂 Váhu také nepořizuji, přijde mi to zbytečné a akorát stresující pokud je vše ok 🙂 Mimčo, co se kojí, může přibírat skokově, tak proč se tím nervovat 🙂 A to stejné i s tím kolik miminko vypije 🙂 Jako proč to hlídat? Když bude mít málo, tak se o prso přihlásí samo 🙂 Odsávačku na soplík máme na vysavač, je super 🙂 Mladší se jí ještě bojí, ale starší si i o vysání říká sama, pokud ji to nejde vysmrkat 🙂 Naposled měla rýmu, když se učila smrkat :D

@beruska125 no kvůli kofeinu. Jinak bezkofeinové jo.