icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

bombat
25. zář 2018

Holky proč řešíte lahvičky - předpokládáte, že nebudete moci kojit nebo chcete rovnou umělou výživu? Každý další kojení jde líp, tak i kdyby to minule s kojením nevyšlo, tak to budete mít s dalším dítětem spíš lepší...

vilmic
25. zář 2018

@andelka Joo, asi jo budu muset přesvědčit. Franta se mi taky moc líbí, ale toho chce jednou kamarádka, takže je pasé.

skretik
25. zář 2018

@frndafrrr jo u nas je to taky vic nez jasny, ze je to chlapak, to neslo prehlidnout :D , ani minule, ani vcera :D ... No vidis a nakonec to bude treba Kamil :D

dominika963852
25. zář 2018

@jessulka ´Jj, ty modrý jsem měla přesně pro prcka 🙂

skretik
25. zář 2018

@bombat jezis nestras, jestli to pujde jeste lip nez ted, tak si budu muset lahvicky pripnout rovnou na prsa :D , me to teklo az moc totiz, mela jsem toho plny mrazak

vilmic
25. zář 2018

@frndafrrr To fakt jo?? Hustý oboje 😂😂

mattonimeloun
25. zář 2018

@frndafrrr obě jsou hezké ,
se podivej na mě "Martin" , prvorozený syn tak musí být po tatínkovi a tečka 😁 já jsem to jméno nikdy moc nemusela,ale co už s ním mám se hádat ?

vilmic
25. zář 2018

@jessulka Klárka i Franta jsou moc hezký. Super výběr. 👍🏻

dominika963852
25. zář 2018

@bombat Já předpokládám, že to půjde, teda aspoň se budu snažit,aby to šlo . Tak ono se to doma neztratí, když tak se to dá prodat 🙂

bombat
25. zář 2018

@vilmic Naše Amálka je začátek roku 2003... No s tím hřištěm a třema Amálkama jsem asi trochu přeháněla, ale nárůst na jedenáctinásobek za 14 let je stejně síla. Já to jméno slýchala odmala, byla to tatínkova teta narozená na konci 19. století, měli jsme ji na černobílé fotce v takových zástěrkových šatičkách, vždycky mě ta její podoba a to jméno hrozně přitahovaly. Jen tak pro zajímavost - další sestry se jmenovaly (všechno konec 19. století) Marie, Albína a Milada.

frndafrrr
25. zář 2018

@mattonimeloun Náhodou na jméno po tatínkovi je to dobrý, bez míru a slávy na konci. 🙂
@vilmic Přísahám, na ten plné pupek. 😂

mattonimeloun
25. zář 2018

@bombat já jsem třeba kojila rok , ale dávala jsem sem tam čaj na prdíky , vím že u plného kojení se nemusí dávat čaj,ale tak malé to kojení nijak nenarušilo , tak 2 lahvičky v záloze proč ne. Nebo na odstříkané mléko ať může nakrmit táta , už vidím jak to dělá přes hadičku nebo stříkačku, to fakt nehrozí.

vilmic
25. zář 2018

@bombat koukni kdyžtak na stránku nasejmena.cz čerpají data se statistickýho úřadu. Když jsem čekala syna, tak jsem tam byla pořád a zkoumala.

bombat
25. zář 2018

Já bych lahve radši před porodem vůbec nekupovala. Moje tchýně ráda vyprávěla, jak jí nešlo kojení druhého dítěte. Mého manžela, prvorozeného, kojila dobře, ale pak druhé dítě musela rodit císařem a kojení se nerozběhlo úplně ideálně. Říkala, že už byla rozhodnutá koupit lahve a sunar, ale bydleli na jižním městě ve 12. patře a ten den nešla elektřina, musel by někdo pěšky... Říkala vždycky že jí to zachránilo kojení. Tchýně mi to už vyprávět nemůže, protože před pár lety zemřela, ale ten příběh jsem slyšela i od její mámy (bydleli tehdy unich) a je fakt ze života. Z lahve se zpátky k prsu špatně vrací, zvlášť když se ta lahev vytáhne příliš brzy.

bombat
25. zář 2018

Já jsem vlastně kojila celkem skoro sedm let života - to mě ještě nikdy nenapadlo to spočítat. Můj brácha vždycky říkal, že mají ženské po dětech "vykojený mozek" - tak o mě to asi bude fakt platit, alespoň se mám na co vymlouvat 😀. Jednu dobu jsem dokonce kojila dvě děti najednou - ale to bylo jen krátce, starší miminkovské mlíko nechutnalo 🙂.

mattonimeloun
25. zář 2018

Ano , já vím hodně se o tom píše a říká se to. Já ale po vlastní zkušenosti vím že mi to kojení nijak nenarušilo.A to obě holky měly i cumel 😊

mattonimeloun
25. zář 2018

@bombat aha tak to já kojila rok, tak to jsi dobrá takto odkojit děti.👍

andelka
25. zář 2018

@jessulka mně se to líbí. Bude to mít jen jako křestní,ne v RL. Pokud teda najde někoho kdo nám ho pokřtí,ale snad jo.

andelka
25. zář 2018

Mně vyhovuje kojení tak cca rok a kousek. Prvního jsem kojila do 13 měsíců a druhého do 15 měsíců. Vždycky to byl červen. Holt jsem chtěla mít v létě už klid 😉 tak teď to vidím podobně,že tak do léta max,pokud to bude schůdné u mimca. Flašku mám jednu skleněnou a tři dudlíky,všechno reklamní z balíčků od Dr.
Je fakt že kluci flašky nechtěli,ani dudlíky moc. U staršího bylo vidět,že co vzal dudlík,tak se zhoršila technika kojení. Takže u druhého už jsem to vůbec nehrotila. S příkrmy,tak od 10 měsíců vzali training cup od Mam.

andelka
25. zář 2018

Holky, dnešní poradna ok, čípek drží,mimco má 410 g,ale sestra našla v moči stopy bílkoviny. Nikdy jsem to neměla,tak nevím.. A dostala jsem žádanku na ogtt.

andelka
25. zář 2018

A včera jsem sháněla tepláky pro kluky,no a koupila jsem spíš tomu nejmenšímu. Z toho chlupatého overalkofusaku mám radost,je j pomuchlani. Vel 50/56 ale vejde do něj panenka co má vel 62.

jessulka
25. zář 2018

@andelka Snad to bude dobré s tou močí. A gratuluji, že prcek tak krásně roste a přibírá. Hlavně že je čípek v pohodě a drží. Hezké věcičky jsi pořídila.

vilmic
25. zář 2018

@andelka Já včera vyzvedla Lindex a po poledni ještě dorazí h&m, tak to pak nafotim. 😍

andelka
25. zář 2018

@frndafrrr já bych mohla mít Davida Davida 😀 no přijde mi to mazec,jako Pavel Pavel ( ten co zkoumal sochy na velikonočním ostrově) nebo Andor Šándor ( to byl u nás nějaký vysoký důstojník)

andelka
25. zář 2018

Všechno je to teda ze sekáče skoro,za 25-40 Kč, ta chlupatka za 120.

jessulka
25. zář 2018

@bombat Tak u nás to tak nebylo. Po císaři mne rozkojila odsávačka. Lahvičku jsme párkrát použili, když jsem byla u holiče, nebo na nehtech nebo u Dr. a malá strašně škytala. Škytala neustále. Vždycky se pak ke mne krásně přisála. Takže já bych z toho opravdu strach neměla a nedělám z toho nějakou vědu. Ono si to dítě určí samo, co mu nejvíc vyhovuje. Sunar jsem začala přidávat až od roku a čtvrt.

frndafrrr
25. zář 2018

@andelka Andora Šandora znám, ten má na mě euforické účinky, stačí aby se mihnul ve zprávách a pak jsem si to za večer schopná 10x zopakovat a culím se u toho jako debílek.😂

andelka
25. zář 2018

@frndafrrr
@mattonimeloun já bych jméno po otce klidně dala,ale přesně,bez míry a slávy. Martínek je bezva.

mattonimeloun
25. zář 2018

@andelka taky pravda mohla jsem dopadnout hůř 😊

seveneye
25. zář 2018

@frndafrrr Sasuke máme vybraného my,chlap už si krásné zvykl,hlavně jak se nejdřív strašně certil...trapny výmluvy prý rusky jméno a tak....

Strana