Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Ahojky holky, tak se ozývám po dnešní poradně (po 5týdnech) a byla to teda rychlovka :D Doufala jsem, že miminko aspoň uvidím a ono prd... Naposled jsem ji viděla na screeningu a pak na "pohotovosti" a to jen srdíčko a konec... Dneska akorát mi zkontrolovali moč, váhu (od minulé kontroly nahoře nemám ani kg😊), tlak, čípek jestli drží, zeptala se jestli cítím pohyby a nazdar za 5 týdnů... 🙂 Na 2.screening jsem se před chvílí objednávala, samosebou vše plné, tak jdu až v 22+6 18.10. 🙄 Do poradny jdu za těch 5 týdnů a rovnou jsem si domluvila 3D/4D, tak už jsem moc zvědavá 😀 Tak doufám, že to do obou kontrol rychle uteče 🙂
Něco jsem doplnila do tabulky do záložky "Užitelčné odkazy", tak tam také něco přihoďte 🙂
Holky tak já dneska velký ultrazvuk 21+4 tt a máme všechno tak, jak má být 😉 malej váží 450g...
Tak ja byla u noveho gyndare, dnes utz, vse ok, zadne straseni, nesmysl co predtim bylo receno (vedela jsem opravnene ze si se mnou minuly lekar zahrava protoze nejsem neznala a ne prvorodicka, takze leccos vim)
I straseni s placentou atd - pochybuji ze za 2 tydny by se stal zazrak natolik viditelny, dned totiz 1.jinak ulozena placenta a navic daleko od hrdla.
Proste...
Kontrolu mam az v prosinci,takze za me supr. Zadny problem, vyhrozovani s prav.kontrolami a jeste je to sprymar.
Jupíííí, tak mám objednanou hlubokou korbu, tašku na rukojeť, přebalovací komodu, přebalovací podložku na komodu, hrací deku do ohrádky, Emitex combi zimní fusak, zavinovačku do autosedačky. Mám radost 👏🙂😉
@ajdamajda Tak to je super, to mám radost i za tebe, že jsi byla spokojená. A kde a u koho jsi nakonec byla? Můj Dr. mne také do ničeho nenutí. Vždycky mi všechno vysvětlí a i se mne na všechno ptá, jestli nemám nějaké problémy, bolesti, otoky, svědění apod. Dokonce mne do další návštěvy nenutí a ptá se mne, zda se uvidíme za měsíc. Vždy konstatuji, že ano, jelikož ho ráda vidím a poklábosím s ním. Je to také srandista.
Mne zase vytáčí kolegyně v práci, jak furt odhadují pohlaví mého miminka. Řekla jsem jim, že zatím nevím. Tak jedna podle fotky z utrazvuku řekla, že je to jasná holka. Ta druhá jí zase říká, že mám špičatý břicho dopředu a že to měla ona, když čekala syna. A že její dcera je teď taky těhotná a čeká holku a má to břicho uplně jiný než já. Pak vezmou jehlu a krouží mi nad dlaní a vychází jim to pokaždý jinak 😀 Se tomu musím smát.
@jessulka Agapor klinika na P1 Senovazne namesti. Fakt jsem rada. Hlavne ze mi potvrdil co jsem si myslela .....malou si budu kontrolovat dopplerem, takze fakt obavy nemam, pohyby citim.
Ted jen sehnat porodni asistentku. Jsem stastna za jeho pristup. A pozor ! pro moje zlobivce vytahl auticka i balonky. Na deti je zvykly. Zadne odmitani ze je mam nekam dat. Predchozi lekar mi to napsal na papir s vykricnikem ze deti ne. Tak se tomu zasmal. Je fakt...to je jeden z tech mala super lekaru. Jako nase detska lekarka. A takovych si musim vazit.
Chci pro ne pak vymyslet nejakou dekovacku nekam vys, aby si nekdo vsiml jaci spravnaci jsou
@ajdamajda Ja taky potrebuju nejakou dulu nebo PA k porodu. Je jeste cas nekoho sehnat myslis? Napsala jsem dvou dulam, jedna neodpovedela vubec a druha napsala, ze uz to nedela. Pak me kamaradka dala tip na jednu co ji mela u porodu, ale neni mi moc sympaticka podle fotky, tak tu asi ani oslovovat nebudu..
@jednaholkaa No asociace dul by mohla mit kontakt. Porodni dum u Capa ma kontakty. A Unipa. Ale taky - vsude bud maji plno nebo ke mne daleko a jedna uz to nedela. Mam v zaloze jeste jeden kontakt. Je nejvyssi cas ji sehnat!
Ahoj damy, dneska jsem poprvy na ambulanci rizikoveho tehotenstvi v Bohunicich v Brne. Dr ke ktere jsem se objednavala je nemocna, a na jeji zaskok tu cekam uz dve hodiny. Su pekne nasrana, dam mu jeste ctvrt hodinky a pak se jdu preobjednat:/
No ale neni nic lepsiho nez sedet pred ordinaci, kde mi minule oznamili tu spatnou zpravu, ze miminu netluce srdicko. Pul hodiny jsem tu rvala. Do vlhcenych ubrousku, ze jo, protoze obyc kapesniky jsem si nechala v aute:D :(
Holky, co myslíte? Mám do toho jít? Košík pro miminko, velmi zachovalý... Cena 1450 Kč. Měl jste také někdo košík nebo budete pořizovat?

@jednaholkaa Příjmení je fajn, že je krátké (5 písmen), tak může být delší křestní. R tam sice je, takže jsem ho v křestním původně taky nechtěla. Ale vzhledem k tomu, že kluk proste bude Lubomír a přes to nejde vlak, tak jsem si řekla, že když bude mít R kluk, tak holka ho snese taky 🙂 Ale dohromady to zní fakt pěkně, kamarádka říkala, že úplně umělecky 😀