icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
25. zář 2018

@zuzekk Moc děkuji. Snad to zmizí. Má jednu větší a ta se rozsemenila po okolí. Má je v podpaží a trochu na paži. Asi si to rozskrabala a prenesla dál. Zkusím zítra vyfotit.

vilmic
25. zář 2018

Děvčata, k těm odkazům. U naší tabulky jsem přidala druhý list (dole vlevo se to dá přepnout). Můžete tam vkládat užitečné odkazy. Udělala bych tomu časem nějakou formu, jakože: výbavička, psychomotorický vývoj, nošení, kočárky a pod., ale v tuto chvíli si vůbec nedovedu představit, co všechno tam bude, takže to prostě udělám za pochodu. Tedy pokud se to uchytí.

misak48
25. zář 2018

Holky blbý dotaz: až začnu cítit miminko, tak to poznám, že? Včera mě trochu rozhodil doktor, když říkal, že už bych něco cítit měla. Že teda samozřejmě to zatím nebudou žádné velké kopance. Ale že to každá vnímá jinak a že jsem měla koukat při UTZ kdy se mimi hybe, abych to dokázala identifikovat. Jenže já mám prostě pocit, že kromě toho věčného píchání v podbřišku necítím v břiše vůbec nic....

zuzekk
25. zář 2018

@jessulka je to s nima martýrium, když maj kořínky hluboko.. taky jsem si užila svý. Ale malé/mladé by mohly jít snadno.

vilmic
25. zář 2018

@misak48 Já myslim, že poznáš. Asi si nebudeš hned úplně jistá, jestli je to ono, ale tak během týdne třeba ti to bude jasný, až se ty pohyby budou zintenzivňovat. Zkrátka pochopíš, co máš vnímat a pak to budou takový šlupy, že budeš koukat.

Já mám chlapečka uloženýho dost nízko a co ten tam předvádí, to neni normální. Se synem jsem tohle nezažila ani před porodem. Tak se tam vrtí, že mám kolikrát vážně strach, jestli je všechno v pořádku, protože to regulérně bolí. A hlavně je to opravdu jiný, než od tý holčičky, co mě sem tam nakopne (má placentu vpřeu), to je takový milý, u něj si nejsem jistá, jeslti si neprokop plodový obal.

Neboj se nic, za krátko si budeš jistá.. uvidíš. 🙂

misak48
25. zář 2018

@vilmic já mám právě taky placentu ve předu, tak mě doteď ani nenapadlo se znepokojovat tím, že necítím fakt vůbec nic. Ale teď jako kdybych to přivolala, cítím v břiše takové zvláštní škubání. Ale těžko říct, jestli je to Adrianka nebo se tam jen pere pstruh s mascarpone, které jsem spořádala k večeři k výročí svatby 😀 uvidím zítra 😀

mattonimeloun
26. zář 2018

@frndafrrr ahoj,nemohla by jsi prosím napsat název toho kočárku ? Ten vůbec nevypadá špatně dokonce i jako sporťák ! Jezdíme často do Polska tak bych se po něm podívala na živo v obchodě 😊 dík 😄

evelinkaw
26. zář 2018

@zuzekk Já jezdila s dcerkou do pondělí. Jednak zima a jednak mi to ve 21tt už přestalo být pohodlné. A ta 12kg zátěž v zadu taky nic moc 😊 za mě kolo tedy o dost bezpečnější než brusle... A popravde... Přijde mi, že při chůzi jsou ty otřesy větší než na kole na cyklostezce...

mattonimeloun
26. zář 2018

@misak48 taky jsem dlouho necítila pohyby , cítím je asi 14 dní a je to čím dál intenzívnější 😊 poslední dva dny se mi zdá že tam malý nacvičuje gymnastiku 😵 až jsem se bála , že se mu tam něco nelíbí a nevěděla jsem jak už se narovnat. Neboj to každým dnem bude a určitě to poznaš.

frndafrrr
26. zář 2018

@mattonimeloun 😃 No jasný, ale jestli budeš okukovat. Tak mi dlužíš reálnou fotku. 🙂 je to Bebetto Luca 2018, mě se právě jako jediný líbí v obojím, jde pro i proti směru X barev, 2.moznosti podvozku a mrkni na YouTube na předváděcí video, síťka ve strisce, stříška jde prodloužit až dolů, a na Poláka je natom ještě váhové dobře, oproti třeba junamě😍
Taky si budu muset najít kde ho skouknu naživo, mají u nas hodně, ale až v listopadu/prosinci.

ajdamajda
26. zář 2018

@misak48 U prvniho syna jsem ji mela na zadni stene, u druheho vpredu, vzadu a rohu delohy - pohyby jsem citila 17tt
Ted predni strana a opravdove pohyby az 20tt. Zato je citim az mezi nohama protoze mala je nizko v panvi, uplne nacpana u stydke kosti -_- a mam pocit ze vypadne

mattonimeloun
26. zář 2018

@frndafrrr jo díky moc 😊 to víš že nafotím a pošlu. Už jsem se dívala i na YT a fakt se mi líbí , ještě tu kožešinu k tomu a pecka. Ale spíš se mi líbí ta tmavá konstrukce 😊

misak48
26. zář 2018

@ajdamajda No já už jsem právě 22+1... Tak doufám, že do příští kontroly už něco ucítím 🙂

lindikova
26. zář 2018

@misak48 ty první pohyby jsou spis takové chvění... a pak je to fakt hodně podobne, jak když v tobě bubla po něčem nadymavem. Cítila bys to ale přímo nad stydkou kosti. Třeba už to vnimas, jen to tomu nepripisujes🙂

val333
26. zář 2018

@misak48 já jsem cítila pohyby od 18 tt, ale vždycky jenom když jsem si lehla na záda a malý tam měl méně prostoru 😀... Tak to zkus... Teď už kope furt... Neboj, už to určitě každým dnem přijde 😉

jednaholkaa
26. zář 2018

@misak48 A na kontrole si byla a vsechno ok ne? Tak muzes byt v klidu. Ja taky nic necitim a jsem ve 20 tt a placentu mam vzadu.. Jenom obcas ty bublinky nebo lechtani, jinak nic.

frndafrrr
26. zář 2018

@mattonimeloun jj mě taky jedině tmavá, sporťák má černé komponenty, tak to splyne s tou tmavou a nevypadá jak pěst na oko jako se stříbrnou.

cuccinka
26. zář 2018

Ahoj holky , ráno jsem vstala a už mě nějak bolel podbrisek šla jsem na velkou a od té doby mě neskutečně picha v podbřišku až úplně dolů,pouze jen na jedné straně- levá (až ke stredu břicha). Picha mě tam i když lezim ,fakt to bolí a je nepříjemný.Vim ze někdo s tím má zkusenost,co to má být? Za jak dlouho vám to odeznělo? Díky za rady...

misak48
26. zář 2018

@jednaholkaa Jojo, na kontrole jsem byla a právě kvůli ní mi to vrtá hlavou. Do té doby mě vůbec nenapadlo to řešit, ale dr. mi řekl, že už bych něco cítit měla a že to pravděpodobně jen nepoznám. Nemám strach, že by bylo něco s mimčem 🙂 Prostě to zase pěkně v klidu pustím z hlavy a nechám to plynout 🙂

jancaluba
26. zář 2018

@skretik ahoj, prosim prosim kde jsi koupila ty vecicky pro prcka spartanka ? 🙂

jednaholkaa
26. zář 2018

@misak48 Jo chapu. To je tim jak to ten doktor okomentoval.. mela mela, kazdy to ma jinak. Ja nekde cetla, ze to nekdo zacne citit az treba v 25 tt. Tak hlavni, ze je mimi ok a na doktora se vykasli. Stejne se s tim neda nic delat..hlavne, ze je vsechno v poradku a nemas zadne problemy. Jak rikam, ja taky skoro nic necitim a to mam placentu vzadu 🙂

jednaholkaa
26. zář 2018

@misak48 Bude to Adriana? To je docela pekny jmeno!!

misak48
26. zář 2018

@jednaholkaa Jojo, Adriana 🙂 nakonec u nás proběhl k mému velkému překvapení výběr jména úplně bez bojů. Už když jsem byla těhotná v listopadu (to nakonec skončilo zamlklým), tak jsem na ní někde narazila a úplně jsem se do toho jména zamilovala. Tak jsem pak řekla manželovi, že když teda kluk bude po něm, tak bych chtěla, aby holčička byla Adriana. Bylo to večer a úplně se mu to nezdálo. No a hned druhý den ráno mi z práce psal, že s mu to rozleželo a že teda jo, že se mu to líbí. Takže nám už od toho listopadu zůstalo 🙂 Pak jsem se ještě bála, jak na to bude reagovat rodina, ani jsem jim to nechtěla říkat. Nakonec to ale prasklo a světe div se, bylo to přijato dokonce tak dobře, že mi pak ještě tchyně do telefonu pár dní poté říkala, jak se jí to strašně líbí 🙂

skretik
26. zář 2018

@jancaluba ahoj, hele na bazarku jsem nasla 🙂

jessulka
26. zář 2018

Kuk holky, jak se máte? Jakou jste měly dnešní noc? Já jsem od čtvrt na dvanáct do půl třetí nespala. Mimčo sebou mlelo, bylo to nepříjemné. Že by na něj měl vliv úplněk? Včera svítil měsíc jak pouliční lampy.

andelka
26. zář 2018

@misak48 já jsem 21+5 a pohyby cítím poměrně dobře tak 3 týdny. Nejvíc když si sednu nebo ležím na zádech. Ale kolikrát skoro celý den ne,když jsem pořád v pohybu,ani nemám kdy se na to soustředit. Ale já už jsem těhotná počtvrté,fakt vím co čekat. Ale ta placenta to tlumí fest. U předchozích touto dobou to bylo cítit i zvenčí,ale teď ještě ne.

mattonimeloun
26. zář 2018

@jessulka ahoj 😊 dnešní noc super no , jsem ráda že jsem nebyla sama . Usnula jsem kolem 22.h a vzbudila se v 1.30 h vyspaná , ještě jsem se do 2.30 h pokoušela usnout , ale bohužel. To určitě ten dnešní měsíc , svítil jak pominutý 😬

andelka
26. zář 2018

@misak48 my máme v rodině jednu holčičku Adrianku,je to krásné jméno.

jednaholkaa
26. zář 2018

@misak48 Jo vidis, je to fakt pekny. A zadnou neznam, ani jsem to jmeno dlouho neslysela. A zkracenina taky pekny. A s prijmenim je to taky ok? My mame prave v prijmeni "R" tak se me k tomu libi krestni spis bez "R", tim to hodne jmen vyloucilo 🙂

skretik
26. zář 2018

@misak48 Adriana je krasny jmeno 🙂

beruska125
26. zář 2018

@jessulka asi ten úplněk. Já na ti netrpim ale kolem mne v práci skoro nikdo nespal😉

Strana