Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Tak to zvednutí by bylo fajn, přeci jen to vychází na něco přes tisícovku na měsíc což při 7-8t je znát. Já si zvedla RP na dceru, tak abych stihla vše vyčerpat před nástupem na MD a peníze nepropadly, ale stejně rozdíl dáváme stranou, protože kdyby se něco stalo, tak si nemůžu dovolit být s ní 3/4roku doma zadarmo. Po předchozí zkušenosti si nemůžu dovolit počítat, že to bude sluníčkové a nastoupí n RD, ikdyž doufám.
@jessulka Taky držím palce ať si brzy najde slušné místo.
Ja latkovala a budu latkovat jen z duvodu kycli na zacatku. Na noc papirovky eko Naty a ven taky. Mame v rodine nedovyvinuti jaderek, kluci ok als u holcicky se bojim vice. Nechci pak aby nosila trmeny a abdukcni deky. Taky budz nosit v satku takze pevne verim ze kycle budou ok.
Co se prace tyce..me spis vadilo ze kluci to rychle procurali, ven jsem musela brat spoustu plen a pak brat domu. Ale diky pracce a susicce temer bez prace. Prala jsem jednou denne vecer (dve latkovane deti) .
Zkousela jsem i na noc a to moji ucuranci nedali ani ty nocni pleny. Za noc vypili 250-500ml tekutin takze ona i papirovka s tim ma problem .
A starsiho jsem budit v noci nechtela prebalovanim takze zpet aspon na ty Naty ekologicke pleny.
Latkovani je fajn ale treba se dite nevejde do klasik obleceni.
Jinak je shledavam super v tom ze clovek denne nevyhazuje desitky pochcanych plen. Strasneho odpadu ty pleny delaji.
A clovek musi vedet jak se k latkovkam chovat aby se neznechutily. Co si budeme povidat. Smekam pred nasima mamama kterym nic jineho nezbylo nez latka 🙂
Mamka nas odplenkovala na Sandrach
@jessulka
@dominika963852 zatím je to návrh,ale pokud budou zase zvedat minimální mzdu,a budou přidávat důchodcům,měli by i rp. Už dlouho je to stejné a doba se změnila. Navíc rp spíše klesl. Na staršího syna jsem měla rp od porodu do 3 let a bylo to 7500 měsíčně. Pak to změnili,a u mladšího v úplně stejné situaci,od porodu do 3 let to dělalo 6111. Takže místo vzestupu byl pokles,v r.2012.
@andelka Ano, to je pravda. Tak budeme doufat 🙂 každá kačka navíc dobrá.
Holky může něco značit totální chuť na sladké? Nebo je to jenom chuť? 😃 Já sladké nemám ráda, naopak dám si fakt výjimečně, moje je maso, no včera jsem si naporoučela dovézt vánočka, , povidla, banánovou zmrzlinu a zapíjela to fantou 🙈 Dneska bych nejradši pokračovala. Je pravda, že moje váha je šílená, jsem věčný dietář a s tím i jojo efektář, takže teď paradoxně celkem "žeru" co jsem v tom a dole samo - 7kg, jako kdyby nic. 🤔
@frndafrrr Ja mam taky tohle.. zmrzlina, pak druha, cokolada..zapit limonadou a tak dal 🙂) A to normalne netehotna fakt nedelam, limonady vubec. Asi to tehotenstvi? Snad nemame cukrovku..? I kdyz nevim jak se to projevuje..
@jessulka to je teda blbe nacasovane :( Prace je hodne, tak to bude dobre..drzim palce!
@jednaholkaa Tak aspoň nejsem sama 😀 U mě to byl právě první velký nálet na sladké, s cukrovkou nestraš, jsme objednaná na 15. Už slyším tu přednášku, jak to nic není a kdo má problém je herečka a vidím se polykat návalování v čekárně. 😀 Zatím jsme měla cukr nízký.
Koukam, ze resite penize. Mne ted skoncil rodicak na syna, do prace se nemam kam vratit. Do konce roku delam na DPC a pak az znovu rodicak. A ten bude teda uz nizky.. Jeste, ze mam dost nasetreno, at se nemusime omezovat. 😉
@frndafrrr Vůbec nevím, kam tak roste :D A hlavně po kom 😂 Já mám 164 cm a chlap teda 180 cm :D Oblečení trika má některý ještě 92, převážně 104 :D Ale bundu a mikče má právě 110 🙊😍😂 To co nosí tvoje malá, tak u nás nosí naše mladší :D Teď poslední dobou mi přijde, že pořád jen přesouvám hadry - od starší k mladší a od mladší uklidit do postele 😂
A jinak sladky zeru furt. Nejsem lina si treba udelat tvarohovy dort s piskotama a pak ho sezrat. :D Nebo si v noci zajet do Tesca pro dobrutky. :D Jsem prase. :D
@jessulka Jejda to je nemilé jasný že si byla špatná s toho ale viš jak se rika všetko zlé je na něco dobré tak si možná najde lepší práci. Ono je jasne, že když ty příjmy klesnou je to znát taky jsem na nemocensky ale naštěstí jsem hodně dobře zarábala tak to není tak znát. ..
@frndafrrr Ze začátku jsem sladký vůbec nechtěla manžel jen koukal lebo obvykle toho snim 😀Ale ted asi od 18tt mi chutná čokolády, palačinky,šlehačka a bonbóny mnam od pedro tych sním 😂ale i kyseli zelí, okurky a tvrdé sýry co moc nemusím. ..zato chipsy vůbec. ..Takže jak to mám na houpačce ☺
Já musím mít každé ráno kakao, jinak nefungují 😀😀😀😀
@frndafrrr Ani mi nemluv o sladkým. Už v tom zase lítám jak při prvním těhu. Jak nemám k snídani nic sladkého a po obědě ke kafi dort, tak jsem nevrlá. No a včera jsem měla dokonce dorty dva, zašli jsme s Verunkou po školce do cukrárny 🙂 Jinak ujíždím na uzenině, sýrech, ovoci a přestala mi chutnat zelenina jako papriky, rajčata, okurky. Nemusím moc brambůrky a slané. Zato teď miluju pivo, tak si tak jednu skleničku piva s přítelem k večeři dám.
@jessulka také držím pěsti ať brzy něco najde. Manžel dělá kuchaře a v našem kraji je jich nouze, protoze všichni jsou v automobilce. Takže šéf si je docela hýčká a ví, že stačí málo a odešli by. Ale co je dnes nemusí být zítra. Momentálně řešíme hypotéku a budeme předělávat u rodičů půl baráku po babičce, takže výdaje Porostou. Ještě že ten rodičovský příspěvek bude o něco vyšší, to bude fajn.
Jinak to přítel platí poměrně dost na dceru. Já mám od bývalého 2500 Kč alimenty a platí nějaké kroužky, ale to je vše. Nedávno chtěla dcera k tátovi nějaké pyžamo a ponožky, tak jsem ji řekla, ať ji tatínek nějaké koupi, že to nestojí svět. Jinak většinu věcí si převáží.
Holky jak to tady tak čtu, tak jsem asi jediný člověk v republice, který je na tom na PN finančně líp než v práci. Ale u mě je to dané tím, že mě dojíždění stálo tolik, že když jsem to odečetla od výplaty, tak mám prostě nemocenskou víc.
Jinak co se týče sladkého - já vám tolik závidím, že můžete. Já bych pro dort odpoledne ke kávě nebo chleba s medem k snídani vraždila. Ale zdraví mimča je dobrá motivace, držím se. A uklidňuju se tím, že mám tuhle šílenou dietu jen do porodu a pak už ne, jsou lidi, který jí mají celý život. Nikdy jsem neměla tak dobré výsledky cukru v krvi jako teď 🙂
@andelka ale teď o tom hodně mluví, že už to tak opravdu bude a k tomu navýšení dojde od 1.7.2019. A v další vlně to bude o dalších 40 tis., ale to může být i za pár let. I když teď mají na to zvýšení nebo ten rozdíl 40 tis. Nárok i rodiče, které svůj příspěvek už vyčerpali a dítě v době navýšení nebude starší 4 let. To by se vztahovalo i na syna (2,5roku), ale tím, že se v únoru narodí miminko, tak ten původní rodičovský příspěvek zaniká.
Jinak u dcery jsem tenkrát taky brala 7600 Kč a u syna jsem nejdriv měla mateřskou a pak 7300,takže taky tam odešlo k poklesu. Teď to ještě musím docerpat, takže jsme to navýšili cca na 10500 a to už je o mnoho lepší. Teď co jsem počítala, tak bych s tím novým navýšením měla brát necelých 9 tis (opět budu mít nárok na mateřskou), takže to už docela jde.
@basice jj,já tentokrát taky budu mít nárok na PPM,takže budu mít rp víc než tehdy,tím že začnu čerpat o půl roku později. Já jsem poprvé otěhotněla o prázdninách po promoci,takže PPM nebyla,a druhé bylo 22 měsíců po prvním a ta možnost vyčerpat víc byla od ledna a malý je v březnu,tak jsem měla vyšší rp jen chvíli.
Doufám že to fakt od léta bude vyšší.
@val333 Taky jsem jedla predtim hodne zeleniny a ted na ni nemam moc chut. Jako jim ji, ale tak minimalne v polovicnim mnozstvi. A prvni trimestr jsem ji nemohla ani citit.. Ach jo, clovek si rika jak bude jist v tehu jeste zdraveji a pak ji samy prasarny. Ted jsem jela s tehotnou kamaradku na prohliku porodnice a cestou zpet si koupila takovy ten Baleny trvanlivy croisant plny ecek (ja nanuka).. premyslela jsem jak si to muze dat v tehu, ale vlastne jsem to zaroven uplne chapala a klidne bych ho taky snedla.
Ty prijmy to bude sila..ve skoro 40 najednou s takovou almuznou 🙂) Jsem rada, ze pritel neni skrt a docela me doprava zatim..
@jednaholkaa Tak s baleným croissantem mám taky super příhodu. Nedávno jsem byla u Apolináře na kontrole na diabetologii a seděla vedle mě v čekárně taková ženská - jak to popsat - no prostě od pohledu asi trochu jednodušší... A než stihla doktorka přijít, tak madam diabetička vytáhla právě tenhle croissant plněný čokoládou ke svačině. Tak to jsem teda nestíhala valit oči. Já řeším i to, jaké si můžu dát pečivo, aby nebylo barvené karamelem a neobsahovalo cukr a ona se vytasí přímo v čekárně s takovou (pro diabetika) příšernou prasárnou. Taky pak byla v ordinaci přes hodinu - tomu už jsem se po tomhle zážitku ani nedivila...
@jednaholkaa tak můj chlap teda značně znervózněl, když jsme včera v poradně zjistili, že mám už nahoře 4 kg 😀 zakládá si na tom jací jsme sportovci a už plánuje, jak mě bude po porodu prohánět 😀😀 ...
@dominika963852 To je krásná látka 😊 Taková veselá 😊

@jessulka Lepší něco,než nic 😉 . Pak je z toho člověk spruzelej, hlavně chlapy to nesou špatně, když nemají do čeho píchnout.
Manžel ze začátku taky pingloval (jsme tak oba vystudovaný) za to zas tak špatný peníze nejsou , ale časově je to náročnější.