icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

dominika963852
27. zář 2018

@renulkka oooo děkuji 🙂 . První jsem si myslela,že je to spíš pro holčičky,ale modré je tam taky dost :D

jessulka
27. zář 2018

@dominika963852 Jéééé to je krásná soupravička 🙂 To bude Domíškovi slušet 🙂

frndafrrr
27. zář 2018

@michaelarei
@jessulka Já už podnikla protižrací opatření, abych těch 40dkg povídej nezprasila, zadělala jsem na buchty, ty mě nelákají a bezpochyby mi budou ruce líbat. 😀

basice
27. zář 2018

@andelka když je nárok na PPM tak je to fajn, pak ten RP je o něco vyšší a nemusíš čerpat hned po porodu. I teď po tom zvýšení ten RP bez nároku na PPM nevychází nijak vysoko cca 7200 Kč. To před těmi 10 lety to bylo pořád vyšší.

frndafrrr
27. zář 2018

@dominika963852 Moc pěkné, to máš polštářek už podle rozměrů korby, nebo u i velikost? Že bych si taky něco střihla. 😀

jessulka
27. zář 2018

@basice Ano platí na ní dost a už jsem mu říkala, že jen co se mimi narodí, že to budeme muset nějak pořešit. Teď jí platil kroužky, které stály 6tisíc a jsou jen na pár lekcí. Verunka má kroužky na celý školní rok a stály 4 tisíce. Navíc, já kroužky řeším s jejím otcem. Také by neschválil, kdybych Verunku dala do soukromé Výtvarné školy, kde stojí 10 lekcí 1700,-Kč. Prostě by si Elly matka měla uvědomit, že ty peníze netiskneme a jestli chce mít z Elly nějakou výtvarnici, tak my na to ale nebudeme mít tolik finančních prostředků. A ono to se hodně ukáže, až budeme mít almužnu z rodičáku, budou se kupovat plíny, stále nové větší oblečení, pak sunary. Ono to naskáče a přítel uvidí, že už nebude moct Elle platit vše na co si ona nebo její matka vzpomene. Bude mít děti dvě, jako já, tak by to měl nějak rozdělit. Když ona takovou péči, budu ji chtít tedy i pro to naše společné dítě. Já pak mám takový vztek, kdy tu holku vidím, jak má pořád nějaké nové oblečení, které si ještě k tomu s přítelem vybírá sama. A jak to není Ledové Království, Tlapková patrola, Minnie, Hello Kity, Barbie, Mimoni, tak to prostě nechce a nenosila by to. A vem si, kolik tyhle oblečky stojí. Obchody na tom rejžují. Přitom to u nás ani neunosí. Vloni jí kupoval jarní boty, stály tuším 1300 Kč. Měla je na sobě párkrát. Proč nemohla mít boty za 600 Kč, když je ještě k tomu u nás tolik neunosí? No protože se jí nelíbily. No a teď už jí samozřejmě nejsou. A co s nima? Nikdo je koupit nechce, protože jsou moc drahý. A tak je to se vším.

andelka
27. zář 2018

@basice jj,to teda bylo vyšší. To jsem ještě 2500 ušetřila.

andelka
27. zář 2018

@jessulka boty schovávám,když byly fakt málo nošené. Jinak to oblečení je mazec. Tyhle licenční vůbec nepodporuju a naštěstí to kluci nevyžadují. Tričko se Starwars se dá sehnat i v sekáči a je spokojenost. Je ani nebaví nakupovat oblečení.

jessulka
27. zář 2018

@andelka Já schovávám jen zimní boty, do kterých pak když tak koupím novou vložku. Ale jarní/podzimní boty prodávám.
JJ, licenční oblečení. Verunka jich má pár, ale většinou je dostane k něčemu Vánoce, svátek, narozeniny. Ale jen tak a třeba každý měsíc? To fakt ne.

mattonimeloun
27. zář 2018

@jessulka no na to že ještě tak malá tak je prekně vybíravá 😊 a bude hůř vidím to u holek . Nikdy nebyly nějak vybíravé ,ale přišel 11-12 rok a už si neoblečou vvšechno a chtějí se libit..

beruska125
27. zář 2018

@val333 a 4 kg mu přijde hodně? Tohle by mě asi mrzelo...a proto můj chlap ani nikdy nevěděl kolik jsem v tehotenstvi pribrala🙂 a zatím jsem to vždycky zase shodila😉 vlastně jsme se s mužem docela smáli tomu, či už jsme spolu zažili: velké břicho malé břicho, prsa před tehu, v tehotenstvi a při kojení... a ze to jsou velké zmeny😂

basice
27. zář 2018

@jessulka tak to já u nás moc neznám, že by bývalý manžel takhle na dceru nakupoval. Má pocit, že když platí alimenty, že to stačí a má se to hradit z toho. U nás mám pocit, že platí naopak málo. Na nějakých větších výdajích se podílet nemusíte, nebo spíš zatím nepodili i když u soudu jsme se dohodli jinak. Takže vybavení na lyže, kolo atd. platím já i když pak to většinou schovávám pro syna. Ale až bude dcera starší a bude na střední škole, tak rozhodně o zvýšení budu muset požádat. Bývalý má částečný invalidní důchod + chodí na nějaké brigády, takže ve finále jsem ráda, že platí co platí, protože dle něho by mohl platit i míň z důvodu nižších příjmů.

Akorát se mi zdá trochu zbytečné, aby měla přítelova dcera dvoje boty jak doma tak i u vás. Neřeknu nějaké kousky oblečení, ale ty boty si přeci může vzít z domu. Obzvlášť když to mají jen na chvíli.

jessulka
27. zář 2018

@mattonimeloun No mne to rve žíly. A jsem ráda, že ty nákupy nemusím absolvovat s nimi, protože bych byla akorát naštvaná. A když náhodou něco podědí po Verunce, třeba legíny, které měla Verunka na sobě jen párkrát, tak se hned ptá "A to jsou nový, tati?". A on jí musí říct že jo, protože jednou řekl že jsou po Verunce a ona je hodila na zem a že to nebude nosit, když už to nosila Verunka. Tak jsem jí tenkrát seřvala na dvě doby, že tohle si teda zvykat nebude. Tak začala brečet, že chce k mamince. No ujely mi nervy. Ale copak je Verunka prašivá?

beruska125
27. zář 2018

@jessulka já se zase přiznávám ze na oblečení pro děti ujizdim spis já ale většinou chodím bez nich a kupuju hodně ve slevach, akcích... a extra pěkné kousky potom prodam🙂

beruska125
27. zář 2018

@jessulka a tohle zase taky nechápu. Nemám žádný problém s použitým oblečením a bazarky mám rada. Taky na ven nebo do školky nemá cenu vhodit v drahem oblečení...pak by mě akorát mrzelo ze se zničí nebo uspini😉

basice
27. zář 2018

@jessulka
@andelka tak u nás si naštěstí dcera na licenční už nepotrpi, takže to kupovat nemusíme. Jen už si začíná v 11 letech vybírat co bude nosit. Hodně oblečení na ni nakupuji na Vinted a pak jednou za měsíc tu máme super sekáč a tam mají krásné značkové kousky za pár korun, takže když mám štěstí, tak nakoupím tam. Loni jsem ji tam koupila zimní parku za 90 Kč a letos ji za 200 Kč prodala. Mám ráda H&M, ale jako nové rifle třeba za 1000 Kč ji tam opravdu nekoupím. Vzhledem k tomu že to toho brzy vyroste nebo to zničí.

jessulka
27. zář 2018

@basice To bys musela vidět, v čem ona k nám jezdí. Chodí jak "na motejly". Venku třeba zima a její máma jí dá na cestu jen mikinu. No protože jen přechází z baráku do auta a u nás přece má oblečení, nebo ne? To je na dlouhé povídání a už kuš budeme se bavit o něčem jiném. Já si pak na ní zasednu a nebudu se na ní ani těšit, když k nám jede na víkend. Ano, je to zbytečné aby měla třeba tolik bot, ale ona jí prý maminka řekla, že ty v kterých jede k nám nesmí u nás nosit. 😠

dominika963852
27. zář 2018

@frndafrrr Je to nějaká uni velikost 🙂 Jen taková placka :D

andelka
27. zář 2018

@basice no,já jsem takhle jezdila několik let na víkendy k příteli,a měla jsem tam všechno, letní věci i zimní,boty, kozačky,zimní bundu,rifle, saty do společnosti, lodičky,kabelky, plavky, papuče,hygienické potřeby,jezdila jsem k němu jen s kabelkou. A stejně to chci pro děti. Takže nebalim nic když jdou k otci. Co on jim koupí, zůstává u něj. Alimenty mám tak jako ty,ale podílí se i na dalších věcech, kroužky, stravné, družina..

jessulka
27. zář 2018

@dominika963852 já už se strašně moc těším na ty věcičky, které jsem včera objednala. Až přijde ta hluboká korba s podvozkem, tak vám to vyfotím.
Jo a taky hláška dne. To se nasmějete. S přítelem jsme řešili, co všechno mám teda schované po Verunce a co se bude muset dokoupit. A on se mne ptal, co budeme mít v obýváku. Tak říkám, že ohrádku, která má polohovací rošt a tam bude miminko v hnízdečku, a bude tam s námi. A on mi říká "Na co ohrádku, necháme ho lézt po zemi, ne?" Já se málem pochcala smíchy. Nějak mu ve 40ti letech nedošlo, že to miminko ještě nebude umět lézt.

basice
27. zář 2018

@jessulka tak to je mazec, ale asi s tim nic nenadelas a bude to muset jednou vyřešit přítel a ozvat se. Obzvlášť když teď bude mít další vlastní dítko a to také bude něco stát, ale však on to zjisti. Jinak můj současný manžel spoustu věcí kupuje i dceři nebo když je něco věštího, tak mě na to přidá, což se mě na něm líbí. Jednou tu žijeme jako rodina, s tím si mě bral, že mám dceru a nechci aby někdy dělal nějaké veliké rozdíly mezi dětmi i když je to samozřejmě těžké.

mattonimeloun
27. zář 2018

@jessulka tak ona ta malá za to nemůže , prostě jí mamka s taťkou tak trošku v tomto rozmazlují a ona sese pak podle toho chová no 😕

basice
27. zář 2018

@andelka tak to máš dobré. U nás to tak bohužel nefunguje. Dcera má u tatínka maximálně kartáček na zuby, bačkory a hračky, ale všechno oblečení má doma a to si tam vždy vozí. Asi prostě záleží na těch rodičích jak se domluví... No u nás jsme se asi domluvili špatně 😒. Bývalý hradí jen badminton, což je nejdražší kroužek a občas dceři dobije kredit + ty alimenty, ale to také není žádná hitparáda, takže zbytek hradim já 😒

jessulka
27. zář 2018

@basice Ta tohle já u toho mýho bohužel postrádám. Už jsme to tu myslím i někdy zpětně řešily. Třeba softshellové bundy, zimní bundy, lyžařské oblečení po Verunce prostě na Ellu narveme ať se jí to líbí nebo ne. Ale on by mi mohl třeba pak teda přidat na nové pro Verunku, aby to pak zase teda mohla nosit Ella. Jenže on je v tomhle jinej, jestli vychcanej, nevím a mne je blbé si o to sama říkat. Já si pak myslím, že Verunku prostě nebere jako jeho součást, asi i to bere tak, že mám alimenty od jejího otce a tak to mám ušetřit z toho. Mne hodně pomáhá moje mamka, Verunce občas kupuje oblečky, protože ona hrozně rychle roste. Má už 117cm a to jí bude v říjnu 5 let. Za léto se vytáhla o 7cm. Teď jak budu na mateřské, tak to budeme muset nějak vyřešit, protože já nebudu mít na to, abych to z mateřské kupovala dvěma dětem.

jessulka
27. zář 2018

@mattonimeloun Asi máš pravdu. A co z ní jednou vyroste. Už jsme o tom několikrát doma měli debatu, že je rozmazlená a že vůbec nemá představu o tom, kolik co stojí a že je těžké vydělat na chleba natož na licenční triko za 350,-Kč

dominika963852
27. zář 2018

@jessulka Těším se na tu tvojí korbičku, ta tmavá byla parádní 😉

vilmic
27. zář 2018

@jessulka Hele Jess, mysli na to, že tohle je v podstatě veřejně dostupná diskuze, tak ať si zbytečně nezaděláš na nějaký nepřipjemnosti. Svět i internet je malej.

jessulka
27. zář 2018

@dominika963852 Snad nebude až moc tmavá

andelka
27. zář 2018

@basice no já bych zas jinak nepřistoupila na něco co chtěl ex,a neřešila bych nemoci dětí..prostě něco za něco. A víš jak by to vypadalo kdyby každý nosil batoh s oblečením a třeba botama navíc,plus teď třeba aktovku? Stěhování národů. Jdou k otci,ne na týdenní dovolenou mimo civilizaci.

basice
27. zář 2018

@jessulka no myslím, že pokud to pak zdědí jeho dcera, tak by rozhodně přispět měl, ale jak říkáš, to musí vidět sám a ne se ho doprošovat. Neříkám, že u nás je to jen růžové, taky jsou tu občas výměny názoru kvůli výchově, že na dceru je přísnější a na vlastní dítě není. Ale myslím, že se snaží dělat co se dá. Dcera má začínající pubertu, takže to na něho není, když odmlouva a je drzá. To pak je doma veselo 😁. No nezbývá nám nic jiného než to vydržet!

Strana