icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

renulkka
1. říj 2018

@frndafrrr Mám to s tou abstinencí dost podobně :D Někdy mě napadají takový věci, co by mě mimo těhotenství snad ani nenapadly :D

jenny888
1. říj 2018

Tak u nás je to už jasné...buď to bude Tobiáš nebo Nora 🙂 Jen by ten Tobiáš nemusel mít svátek na dušičky 😅

basice
1. říj 2018

@jenny888 když se měl narodit syn, tak se nám strašně líbilo jméno Tobiáš, ale tím, že měl svátek na dušičky, tak jsme ho raději nedali a máme Samuela. Když jsme ještě nevěděli co čekáme, tak jsme se s manželem dohodli, že teď už toho Tobiase nebo Tobiáše dáme i když má svátek na dušičky. No nakonec to bude holka 😁

jessulka
1. říj 2018

@renulkka To prave jmeno si k vám cestu urcite najde. U nás byl jasný Fanoušek, ale u holčičky jsme se nemohli vůbec shodnout. Až zhruba pred 14ti dny ležíme v posteli a ja si vzpomněla na kamarádku Kláru. Říkám příteli "Řekni Klára" Řekl Klára. Docela mu tam to "R" šlo. Tak jsem ho pochvalila, jak to hezky vyslovuje, ze nerackuje jako když vyslovoval např. Tereza. Měl radost a furt si to opakoval. A pak řekl, ze je to krásné jméno a zacal si zpivat tu písničku od Chinaski.

jessulka
1. říj 2018

Přítelova mamka se furt pídí, jaké jsme vybrali jméno. Tak říkáme, ze bud Tereza a nebo Tomáš. Pořád ma krz vsechna jména co jsme vymysleli nějaké námitky. Že prý bude to dite chudák, když si neužije oslavu v létě. Jsem ji chtěla říct, proc teda dala menu příteli jméno Michal, když je až na konci září, to už prece není léto. A nebo že tam nesmí byt "R" protože ho spoustu dětí neumí. Tak má odpověď byla, ze Verunka umi "R" od 3,5 let, ze mluvila uz od malinka krásně a take ze chodí do recitačního kroužku. Tak ji spadla brada a uz nic nerikala.

renulkka
1. říj 2018

@jenny888
@basice Můj taťka se na dušičky narodil :D Letos má 50 a nemyslím, že by to na něm zanechalo nějakou újmu :D
@jessulka Klárka je pěkný 🙂 Já právě doufám pořád, že to jméno nějak naskočí, jak u holek a řekneme si joo to je ono! 😍 Jinak přítel ráčkuje? Ať není smutnej 😉 Já ráčkovala 20 let, nikdo mi nepomohl, logopedka vůbec... Pořád mi ukazovala akorát umělý ústa, kde má být jazyk, ale R pořád nic... Ř jsem uměla... A až jednoho dne, narodila se nám první dcera, já měla v září nastoupit na učitelství a byla jsem z toho smutná... Jak budu prostě mluvit, že řeč potřebuju a že nevím co s tím, ani představit se nemůžu (Renata a příjmení začíná na Kr)... A chlap říká a jak ses to učila, říkám sama jsem se učila přes tdtd bdbd a on tak zkus říkat Bdno Bdno... Tak jsem začla Bdno Bdno a chlap na mě vždyť říkáš R :D Říkám, ale prd, já ho neslyším... A opravdu jsem R říkala 🙂 Pár dnů jsem se hlídala, R bylo dost výrazný, ale teď už prostě frčím, jak kdybych snad nikdy v životě neráčkovala 🙂 A že jsem si díky tomu dost vytrpěla 😔 Tak ať to nevzdává a zkouší, třeba mu to samo někdy taky naskočí 🙂

jessulka
1. říj 2018

@renulkka To není úplné ráčkování, on tam ten jazyk jakoby nedotlaci úplně správně a zní to divně. R musi používat casto, protože Verunku musí oslovovat, moje mamka je Drahuška, ktere říká rovnez křestním jménem. Musí trénovat a snazit se. A to same mu rikam s jeho dcerou, ktera skoro v 5ti letech sisla jak 2,5 lete dítě. Neopravuje ji, neučí ji správně vyslovovat, vše nechává na jeji matce. Ale ja mu říkám, ze kdyz je u nás prece 10 dni v měsíci, musi trénovat i u nás. Ale on je linej a ona říká, ze se uci doma s mámou. Jenže ja nevidim žádné pokroky, mluvi poras stejně, nekdy i hůř. A u holčiček je to takovy osklivy, kdyz sislaj a pritom uz jim je skoro 5. Jsem alergická na jeji "Čoše?" - Co že? A to radeji nechci přemýšlet nas tim, jak by vyslovila Klárka 😂

jessulka
1. říj 2018

@renulkka A co treba Rozárka, Jasmínka?

cuccinka
1. říj 2018

Mě se Tobiáš moc líbí a i to že je to pravé na dušičky. Mám ráda dušičky. Mě se to prostě moc líbí to jméno a ten svátek ale nemůžu to dát protože Tobiáš Št.. (prijmeni)prostě nejde ☹

smigli
autor
1. říj 2018

Já vždycky od mala chtěla mít děti kluka a holku, kluk Petr a holka Tereza. Pak ségra přišla s tím, že by chtěla taky Petra, mně to nevadilo, tak by byli dva. Nakonec má dvě holky. Pak jsem teda chtěla jména Alan a Evelína, ale to mi neprošlo. Syn byl asi do sedmého měsíce Petr a pak najednou jsme jeli z chalupy a manžel říká: "a co Franta?" Takže je to Franta a je mi fuk, že má svátek týden po narozeninách (i když tohle jsem pro své dítě nikdy nechtěla). Mám kámošku, co má od sebe svátek a narozky dva dny a nikdy tím netrpěla. No a teď kluk taky nebude Petr, protože to se mi k Frantovi nehodí. Nakonec to vypadá na Tondu, i když je jich teď strašně moc. Já navrhla ještě Edu, ale ten byl zamítnut..

seveneye
2. říj 2018

holky dobré ráno čtu vaši večerní diskuzi a celkem se bavím, hold někteří lidi mají velkou představivost🙂 osobně jsem zažila, že ženská halekala na děcka Enrico nebo Ronaldo🙂🙂🙂 až jsem se lekla na jaký celebrity to mám jednou zase štěstí.... Jinak my držíme mlčenlivost před rodinou - jméno bude překvápko, ale když vidím co se líbí např. mamce, tak se celkem bojím, že bude zklamaná, její top je dalibor a přímo si libuje v oslovení borek☹

vilmic
2. říj 2018

Dobré ráno, tak dneska začátek 24. tt a tím pádem další boj s foťákem. Dneska to šlo kupodivu rychle. Ale světlo už je jiný. Tak tedy 20. a 24. tt. 😌🤰

seveneye
2. říj 2018

@vilmic 3 v 1pěkně rostete a sluší ti to!🙂

mattonimeloun
2. říj 2018

@vilmic hezké bříško 😊 na to že tam máš dva prďolky tak ani ne moc velké na 24 t 😊

mattonimeloun
2. říj 2018

Dobré ráno holky , takový dotaz možná hloupý , ale jakou bych měla nosit moč do poradny , když tam mám kontroly až odpoledne. Ranní ??? Nebo než půjdu ???-nebo je to jedno.

elu001
2. říj 2018

Holky, má cenu kupovat zimní fusak? Máme termín 7.2.. Mám takovou teplou kombinézu. Přemýšlím jestli vystačím jen s ní.... Kdo ví, kolikrát půjdeme v únoru ven a v březnu už se zase otepluje... jen tak pro info, nebydlíme na horách, ale kousek od Brna

mattonimeloun
2. říj 2018

Jooo ještě ptám se proto,že někde jsem četla že ta ranní by se měla do 2.h zkontrolovat.😒

seveneye
2. říj 2018

@mattonimeloun ahoj, joo to jsem taky četla, ale na gyndě mi sestra řekla první ranní moč a kontroly mám vždy odpoledne, takže tak....

zuzekk
2. říj 2018

@elu001 já myslím že jo. Vloni mrzlo fest celý březen, ještě i sněžilo... a pak přišlo rovnou léto.

mattonimeloun
2. říj 2018

@elu001 já určitě budu kupovat , taky jsem začátek února.☺

mattonimeloun
2. říj 2018

@seveneye jo díky , mě to vůbec nenapadlo se u dr.zeptat , a dnes poradna, tak mi to prolítlo hlavou ☺ tak se ptám tu.

seveneye
2. říj 2018

Taky přidám jeden dotázek, zejména pro nesezdané - kdy se chystáte na matriku učinit souhlasné prohlášení o příjmení dítěte a event. tušíte někdo, jak je to na úřadech časově dlouhý úkon? nechci si brát s partnerem dovolenou, ale po práci tam můžeme dorazit tak o pul páté a úředničí do pěti🙂

vilmic
2. říj 2018

@seveneye @mattonimeloun Díky holky, no mě přijde obrovský. Podle centimetrů jsem takovýhle měla se synem ve 32. tt.

vilmic
2. říj 2018

@elu001 Ahoj, určitě má. Bude to pidižvík malinkej. Bez fusaku bych se bála, že mu bude zima.

elu001
2. říj 2018

@vilmic
@mattonimeloun
@zuzekk a už máte vybraný jaký? Myslela jsem si, že toho budu ušetřena ale jak tak čtu tak ho raději taky koupíme

martinasip
2. říj 2018

@mattonimeloun ja taky chodim odpoledne az navecera moc teda hodku dve pred.

vilmic
2. říj 2018

@mattonimeloun U nás je to na klasickou poradnu jedno. Dokonce mi jednou, když jse zapomněla, dala papírek, abych ho šla počůrat.

skretik
2. říj 2018

@mattonimeloun asi chteji ranni moc a dat ji do lednice, ale ja ji vetsinou zapominam a curam na papirek az primo v ordinace, takze si myslim, ze je to v podstate jedno ;)
@elu001 zimni fusak na termin 7.2. podle me uzijete a pak ho jistojiste pripadne prodas ;)

Jinak ja jsem se jmenama marna, nejak to vlastne ani neresime. Ono stejne pak treba tesne pred porodem naskoci jine , tak proc uz se tim trapit ted, ted mu rikame Typek (vymyslel syn) a je to teda pekny ero uz ted...mam pocit, ze snad nikdy nespi 😲

vilmic
2. říj 2018

@elu001 Já asi nakonec budu kupovat od Elodies details, sice je to hrozná pálka, ale líbí se mi vzhledově, vydrží velikostně i na další rok a maminky na ně pějí chválu. Jsem v prodejní skupině na FB a co tak koukám, tak se pak dají ještě hooodně slušně prodat.

skretik
2. říj 2018

@seveneye my to vyrizovali se synem pred 8lety a byla to chvilicka, jen jsme vyplnili a predali papir. Chteli tam po nas rovnou jmeno pro holku i pro kluka, tak uz musi byt jmeno rozmyslene ;)
. delali jsme to tenkrat cca mesic pred porodem. Ono se to pak da vyresit i dodatecne, ale je to pak asi vetsi papirovani-

Strana