Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@skretik Mne to právě mate, protože sestra u meho gynekologa mi do průkazky píše právě ten termín dle MS. Tak teď uz tomu rozumím.
Holky, zadny stres, že máte malá miminka. Vzdyt ja merim 176cm, pritel ma 182cm. Proste Klarka bude žížala dlouhá.
Verunka ted meri 117cm a ma 20kg. Je tezka, protoze je dlouhá a má těžký kosti. Ella ma 110cm a 15kg. Ty rozdily jsou mezi nimi znat i přesto ze jsou od sebe o 5 mesicu.
@jessulka Tak to jo! Ja se radsi nebudu po tech udajich zase pidit 🙂 Staci kdyz bude zive a zdrave, a s dovolenim uz se taky dozvim pohlavi 🙂)
@andelka @skretik Já si jedu příští víkend ke kolegyni, budu od ní dokupovat věci asi do půl roku a pak se chystám dokoupit i 48, protože v 50 jsem dceru nemohla najít.
Musím si postěžovat, ta naše malá kreatura (teď bude mít 2) přestala po obědě spát, padám na hubu.. Od 5:30 jedeme min. Do 21:00..Pak odpadáváme spolu... Oběd už ani neznám, protože byť má to samé, tak stojí nade mnou jako sup nad mršinou a snad ani nežvejká, abych si nestihla dát sousto, kdyby prasknout měla somruje, až to vzdám. 🙄 Takže ke dnešku - 8kg, jako vzhledem k mojí váze mi to nevadí, ale podepisuje se to už i na únavě, nemám energii ani najíst se někde ve stoje, né tk se do něčeho pořádného dát. Pěkně se mnou ta mrška vypekla.
@jednaholkaa Každá to má prostě jinak. Jedna rodi miniaturni miminka, druhá cvaliky, treti dlouhány. Hlavně kdyz jsou zdravá a mají vše jak má být.
A já pohlaví tajim, protože to pritel nechce vedet. Tak jsem mu volala a řekla mu, ze jsem si to teda nenechala rict. Rikal, ze to je dobře, ze budeme mit to překvapení. A nastval mne, protože jsem to původně tak chtěla, on měl kecy a ted už to vím a pred nim budu delat jakoby nic. No vtipný 😂
@frndafrrr tak to je pech. Mně naštěstí starší ještě spával po obědě když jsem čekala mladšího,spát chodil v 19h, vstával též kolem 5:30. No teď oba chodí ve 20 h a vstávají furt takhle brzo. Já už jsem zvyklá,navíc když jsou ve škole, mám klid a dost odpočívám. Ale manžel to moc nedává.
@andelka No starší právě se školou paráda, jen ta malá zlobí, už jsme se dostali i tam kam jsem nechtěla, že jí musím dát sem tam tablet, abych mohla se starším v klidu udělat školu, ale i tak mě hlodá, že nemám na něj tolik času kolik bych chtěla na aktivity, které se nedají dělat s ní, jako spol. hry atd, naštěstí mu to celkem v nahrazuje chlap s kolem atd..
@jessulka No doufám, že to zase pomine a půjde to, když ji uspávám je to ještě horší, dočteme pohádku a brebentí dál, kde mám oko, nos.. vařila myšička (přitom se jí věnujeme hodně pořád, takže né, že by měl nedostatek) a když už jí řeknu fakt přísně, že bude spát, tak vytasí největší zbraň, co ví, že funguje a chce se pusinkovat. 😂
Je tu jeste nekdo kdo to ma porad hekticke?
Dneska ikea - hele to byla akce zase jako noha.
Jeden v nositku, druhy za ruku. Zima a cekani, cestovani, nakupovani, nakonec jsem vybrala prebalovak, skrine, veci...a hura k pokladne plus nechat dovezt k nam na zitrek. Pak detske centrum, ulitana jsem jak blazen, zitra nam pokladaji v byte vsude koberce abychom snizily hluk ...a pak sestavuji skrine a stehuji par veci z pokoju do pokoju...no blazinec. Doma nemam taky cas si na chvili sednout. Jakmile se klukum zda ze sedim dlouho (ehm..10 minut) tak zacnou vyvadet kraviny aby me doslova zvedli ze zidle 😀 ...blbe mi je...
@frndafrrr naše taky ve 20+6 360g. Jsem zvědavá, kolik bude mít v pondělí ve 23+6 🙂
@jessulka mě říkali u Apolináře, že termin podle UTZ se přepočítává do 1. screeningu, pak už ne. A pak tam mají pravidlo, že pokud se podle UTZ liší velikost od PM o víc než týden, tak berou ten termín podle UTZ, pokud je to o míň než týden, tak berou ten dle PM.
Jinak holky mě dneska přišla konečně ta galanterie. DPD v pohodě, ale e-shop mě teda pěkně vytočil. Objednávala jsem to ve středu dopoledne, ještě tam měli napsáno, že doručení do druhého dne. Tak to expedovali až v pondělí. Přišlo to dneska, já to rozbalila a zjistila jsem, že tam chybí ty druky, které jsem chtěla na to bodycko. Nakonec jsem tam dala jiné, abych to konečně dosila. Ale vytocena jsem teda pěkně...
@ajdamajda A do toho bude treti? Ty blaho! 🙂 Holky, nevim jak to davate. Ja bych nezvladla asi ani dve najednou, fakt.. Byla jsem u kamaradky, ktere se narodilo treti a prislo mi to teda jako fakt masakr..asi clovek musi mit deti hodne rad 🙂)
Holky, ty terminy porodu nereste, ono je to 14 dni sem, 14 dni tam. Syn se mel narodit 7.10. a narodil se 26.9., takze byt vama to neresim, jen se pripravim na urcity mesic.. 😉
@jednaholkaa popravdě tři děti po sobě byla moje noční můra. Já bych to nedala. Když jsme s manželem začali chodit,tak jsem věděla, že by dítě chtěl ještě jedno někdy,ale já jsem mu narovinu řekla,že v dohledné době ani omylem ( jsme spolu od 2 let mladšího). Musel si počkat až se oklepu. Ale hodně kamarádek má tři děti brzo po sobě a zvládají.

@andelka Takže chápu správně, že jsem tedy dnes 21+6 a né 21+3. Jujky 😂