icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

andelka
2. črc 2018

@veronika_2019 já nemám,ani jsem ji ještě nechtěla. Všechno pořešíme až na další kontrole,když bude vše ok. Z rodiny to ví jen partnerova sestra. A dvě moje kamarádky. Rodině to řekneme asi na svatbě co bude 10 dní po kontrole.

arielka222
2. črc 2018

@veronika_2019 u nás dr prukazku dává až ve 12tt až je riziko potratu menší. Jinak u nas to zatím nikdo neví. Řekněme to až po screeningu. Při prvním tehu jsme to řekli v 8 týdnu po potvrzeni srdicka a v 11 týdnu byl ZT. Takze vyčkáváme 🙂

renulkka
2. črc 2018

@veronika_2019 Dostanu ji až v první poradně pokud bude vše ok, to budu 9+5 🙂 Teď jsem byla na dvou kontrolách, ale to je jen potvrzení těhotenství 🙂 Jinak vždycky jsme těhotenství oznamovali po screeningu, teď ale musíme spíš... Nechceme lhát skrz školu a pupík neschovám 🙂 Takže tak, ale budou to vědět jen tchánovci a naši... Tak doufám, že vše bude v pořádku...

jednaholkaa
2. črc 2018

Holky ja uz to prukazku dostala na prvnim utz ted v patek (6+5). Nevim proc tak brzy.. Doufam ze to nebudu muset vracet, nebo vyhazovat nebo co se s tim pak dela 🙂)

andelka
2. črc 2018

@jednaholkaa já jsem u předchozích tří dostala v 8-9 tt,když bylo potvrzené srdíčko. Ale teď jsem ještě nechtěla. Jinak průkazku si nechali v nemocnici v kartě,po potratu. Po porodech taky,takže kdo chce mít památku,tak naskenovat.

1nelinka
2. črc 2018

@veronika_2019 ja jsem 9+3 a prukazku nemam..za tyden v pondelin jdu na krev a za 3 tydny screening tak ji dostanu asi az podle screeningu..jinak tim ze vime jak vsichni vysilovaly u prvniho tehu tak to chceme tajit co nejdele..1.8 nas ceka velka oslava a ja moc doufam ze to jeste nepujde poznat..pak je dalsi oslava az na konci zari tak to bych se omluvila a nesla tam😅ale do vanoc to asi neutajime no..😂😂nejradeji bych to rekla az po porodu coz kuli vanocum urcite neklapne tak takovej muj meznik je druhy screening

jednaholkaa
2. črc 2018

@1nelinka Tak drzim palce. Me porad nekdo nabizi vino, uz nevim co mam vymyslet. Posledni dobou si dokonce nechavam nalit a pak predstiram ze piju a pak to nekde vyleju, kdyz to jde.. Jedna kamaradka si totiz hned vsimla ze jsem uplne odmitla a bylo ji to jasne, skoda ze to nekteri tak sledujou. Ale proste me uplne odmitani nikdo neveri 🙂

veronika_2019
2. črc 2018

@jednaholkaa také to tak mám , kamarádky už něco tuší cca od 6 týdne , protože jsem na jedné oslavě nepila 🙂) příští týden v UT máme další kontrolu a pak nás čekají ty krevní testy a 3.8 velký UTZ , snad vše bude v pořádku 🙂

renulkka
2. črc 2018

Holky, mám nejhodnějšího muže na světě 😍 Mám neskutečný nevolnosti a jediný na co jsem měla chuť byl nezdravej gyros :D A muž vzal motorku a dovezl mi nejen gyros, ale i nudle, takže nevolnostím zdar 😂 Ať to přežijeme všichni ve zdraví 🙂

kristynkal
2. črc 2018

Holky, neuvažujete nebo neměla jste některá přístroj na poslech srdíčka miminka? Vím, že někde se píše, že to může škodit, tak jsem uvažovala o fonendoskopu, ale i tak nevim jestli jo nebo ne... cena je z bazaru tak do 800,- (fonendoskop za 300,-) což je na pohodu, ale furt se nemůžu rozmyslet, jestli to není zbytečnost... co myslíte? 🙂

jednaholkaa
2. črc 2018

@veronika_2019 Takze podobne. Vetsi akce to se jeste da zamaskovat..horsi jsou ty mensi. Ted jsme na tyden s tchyni na chate. Dnes uz se tesi na vecer na lahvinku ruzoveho, to zas bude.. 🙂 Pristi vikend me ceka s kamarady, premyslim ze si dam nealko pivo, jenze zas nejim lepek tak se me moc nechce. Pak dalsi vikend s kamarady, to reknu ze mam bud atb nebo nakou cinskou medicinu co se s alkoholem nesmi. No pokud se nejake party muzu vyhnout tak nejdu samozrejme..

andelka
2. črc 2018

@kristynkal já si ho možná pořídím, nevím. Minule jsem i bez něj poznala že je asi zle. Tak nevím jestli by mě to uklidňovalo.. možná jo.

veronika_2019
2. črc 2018

@kristynkal také jsem o tom premyslela , ale začínáme teď 9tt a četla jsem , ze to jde slyšet až tak od 12 tt 🙂

andelka
2. črc 2018

Tak jsem se dovolala do nemocnice na NT,sestra fajna,ale říkala teda že jsem si vzpomněla na poslední chvíli ( jsem 9+1), a našly jsme teda poslední volná místečka,na krev jdu 18.7. v 11+3 a na utz 30.7. v 13+1.Je to hned po svatbě. Doufám že nebudu mít modřiny,17.7. mi mají brát krev i u Gyndr. Mám šaty s krátkým rukávem.

vilmic
2. črc 2018

Já bych taky nejraději neoznamovala do porodu. Minulé těhotenství jsme to řekli na Vánoce v 18 tt a za tři týdny jsem potratila. Teď na to prdim. Moje teta se strejdou to ví od pozitovního testu, tchánovci od pátka, tedy 10. tt a zbytek po prvním screeningu. A děj se vůle boží.

vilmic
2. črc 2018

@andelka já tomu teda s tou krví nějak nerozumim. U Apolináře jsem dostala instrukce, že na krev musím v rozmezí 9+2 - 9+4. Ne později. 🤔

misak48
2. črc 2018

@vilmic to je zvláštní, já mám napsáno od 9+1 (dle PM) týden... Taky u Apolináře...

jednaholkaa
2. črc 2018

@vilmic Teda me sokuje to mnozstvi holek co potratilo po prvnim trimestru, To aby to fakt clovek oznamil az pred porodem snad..

andelka
2. črc 2018

@vilmic tak to by tady nebylo místo. Už na to jdu počtvrté a vždy se to dělalo mezi 10-12 tt, hranice byla až snad do 12+6 na krev. Takže jsem v limitu. Utz 12-14 tt,též s přesahem.

andelka
2. črc 2018

@vilmic my jsme oznamovali obecně po screeningu,před Vánocemi to byl asi 14 tt, a potratila jsem zhruba v 18 tt. Teď bych to rodině tak dlouho tajit nemohla,ale známým a tak to řeknu o dost později. Teď vyčkáváme protože teď bude náročné období, dovolená, práce..když to bude ok, řekneme.

andelka
2. črc 2018

@jednaholkaa asi radši až po.

1nelinka
2. črc 2018

@jednaholkaa tak ja nepiju normalne takze u me tohle problem nebude🙂 a nastesti me ani nikdo nesleduje protoze po tom silenem 1 tehotenstvi a porodu jsem az do ted vsem tvrdila ze mala bude 100% jedinacek ze dalsi urcite nechceme a vsichni se schodli na tom ze se mi ani nedivy..problem je ten ze mam 46kg a vzdy jsem mela uplne ploche bricho ktere ovsem ted uz zas tak uplne ploche neni tak zalezi jak to bude vyoadat za mesic ve 14tt no

1nelinka
2. črc 2018

@vilmic ja jsem na krev obednana kdyz budu 10+3😂😂😂

1nelinka
2. črc 2018

@kristynkal myslim ze je to zbytecnost..akorad se budes zbytecne moc sledovat a ve finale kdyz prestane tlouct tak s tim stejne nikdo nic neudela bohuzel://

vilmic
2. črc 2018

@misak48 Tak jestli to neni kvůli tomu, že jsou dva.

misak48
2. črc 2018

@vilmic to je možné 🙂 já tam každopádně jdu teď ve středu, to budu podle PM 10+1, podle UZ 9+4 nebo 9+5 (to uvidím zítra na kontrole). Jindy se tam nedostanu jak nejsem pražská. Tak snad to nebude problém....

vilmic
2. črc 2018

@andelka Já vůbec nemám potřebu roztubovat to na potkání, neměla jsem ani s prvnim. Do 7 měsíce jsem to tajila dlouhým svetrem ve škole a v řijnu jsem s malým jela na exkurzi a všichni spolužáci čuměli, kde jsem ho vzala. 😂😂 Teď to nebude jiný, jen s tím rozdílem, že dvojčecí břich se bude zatajovat hůř. Teď to po screeningu řeknem zbytku rodiny a pár kamarádkám. Zbytek až si všimne.

vilmic
2. črc 2018

@misak48 Ale jdeš si tam stejně jen pro žádanku, ne? Já tam byla v pátek a hned klusaka na Karlák do kachlíkárny.

misak48
2. črc 2018

@vilmic já dostala žádanku na screening hned v 6tt u Apolináře od diabetoložky. S tím, že se tam hned mám dojít objednat. Takže jsem tam byla osobně a dostala jsem od nich termín na UTZ + žádanku na krev, že si tam mám dojít od 27.6. týden. Na dia mám mít zase kontrolní odběry od 4. do 12., takže mám velkou výpravu do Prahy teď ve středu a nechám si nabrat obojí najednou...

vilmic
2. črc 2018

@misak48 jo takhle.. já dostala žádanku na screen u gyn. s tím, že jsem se telefonicky objednala, pak jsem si došla pro žádanku na krev a pak na odběr.

Strana