Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@smigli byl to jeden z důvodu, proč jsem měnila v lednu gynekologa... Dokud jsem tam jezdila jednou za rok nebo za půl, tak to bylo jedno, klidně jsem si tam počkala. Ale když jsem tam pak v začátcích těhotenství takhle čekala co 14 dní, tak jsem byla na prášky. Navíc jsem to k ní měla z ruky. Poslední kapka byla to, jak mi oznámila, že se jedná o zamlklé těhotenství... Naprosto necitlivá osoba. Odbyla jsem si u ní ještě kontrolu po revizi a trada k jinému. Ale já teda vsadila na doktora, který měl recenze výborné a jsem u něj nadšená...
Tak koukám, že být z malopr...má něco do sebe 😃 U nás (tedy nejblíže ve Zlíně) se krev bere rovnou se screeningem a hned po obědě mezi 13-15:00 jsou i výsledky. A průkazkama můj dr. nešetří, dostala jaem ji pokaždé při 1.návštěvě se srdeční akcí, né že bych po ní tak toužila, zatím leží stejně v šuplíku a bůhvíkdy se přestéhuje do kabelky.. 😃
@smigli ach jo to neni moc príjemné porád čekat a ješte dvé hodiny treba když ti je blbe ,dobře si udělala ...snad to bude dobrý nová dr...
@yvonneullmann Spatne nám je ale mám stridavě dni, bud mi je špatně a zvracím anebo uplne dobrě ale musím jist pořád něco malího...
Včera jsme byli na kontrole jsme 7+4 a vše v pořádku ..srdíčko blikalo... tatinek poprvé viděl malinké❤...objednala nás na krev 16.7 s tým že udelá prukazku, a pro zvracení musím být doma odpočivat ,predepsala mi i nejaké čipky..tak uvidíme
@yvonneullmann u nás už také nastaly nevolnosti, tedy bohužel jen mě 😉. Naštěstí nezvracim, ale celý den cítím žaludek, někdy je to o něco lepší, někdy horší. Nejraději bych celý ležela, ale bohužel to nejde 😣. Jinak mě první kontrola teprve čeká a to až 16.7. Podle PM mě vychází termín porodu 22.2.
Holky měla jsem stejný problém jako vy . Po cca 9 letech jsem také změnila gynekologa . Jednou za rok na prohlídku OK , ale poté co jsem tam přijela a krvacela mi DR rekla , ze to už stejně bylo jasné z minule kontroly :-/ tak jsem se na to vykaslala, objednala se k jinému DR a nemohu si na nic stěžovat , přišla jsem , udělal mi všemožne testy , kde se zjistilo, ze mám vyšší AMH hormon - mám velkou zásobu vajíček a neprobíhala u mě zřejmě ovulace pravidelně , nasadil mi gynprodyl . byla jsem u nej 2x na kontrole jestli ovuluji a vše OK , a potřetí když jsem nepřišla jsem akorát otěhotněla , za mě naprosto perfektní doktor , vše vysvětli ve všem vyjde vstříc
Jinak nevolnosti , včera dobře dneska špatně a takto to mám pořad 😀 do Toho mě ještě zlobí občasné pichani v břiše a strašné nadýmání 😀 prsa jsou jeden den menší , druhy den větší jednou bolí vice jednou skoro vůbec a o akné ani nemluvím , když už si myslím , ze se to lepší , tak se udělá znovu 😀. přiznám se , ze se v tom tele moc nevyznám 😀
Holky, nevite nekdo co s alergiema v tehotenstvi? Mam silenou alergii na pyl. Jsme na chalupe a uz se bojim vyjit ven. V noci me silene bolelo v krku z toho, ze jsem dve hodiny ani nespala. K tomu kycham a smrkam.. Co jsem tak lehce vychapala z webu prasky na alergii bych brat nemela. Tak teda nevim moc jak si muzu pomoct.. Nemate nektera zkusenost?
@jednaholkaa Já jsem taky alergik a moje alergoložka mi změnila Xyzal za Claritine 🙂 Brávám ho celou dobu, co kvete řepka a pak podle potřeby nebo pokud jsem nemocná a mám kašel... I při kojení se může... Ale někde jsem četla, že někdo bral i normálně i xyzal 🙂 Zkus si zavolat své alergoložce, každý má asi na to jiný názor 🙂
@jednaholkaa chodíš někam na alergologii? Jestli jo,tak bych se poradila tam. Někdy je horší být bez léčby než zvolit nějakou úlevu.
Ahojky,tak se přidávám,pokud mohu...Jsem těhotná, zatím vše v pořádku,snad to vydrží.Jen
ty nevolnosti a únava jsou maras.Snad to přejde😊😉
@andelka Diky, nechodim nikam. Vzdycky jsem si vzala Zyrtec, ale ted se bojim. Nechci zadnou chemii, navic jsem nekde cetla ze se to nema.. Zkusim jeste zjistit. dekuju
@michaelarei myslim torecan ne?? Ten mam take. Uz me chtěli dat i na kapacky :/
@basice ahoj. Ja mam kontrolu take 16.7 i na prukazku. Take citim porad žaludek. Nastesti mam PN Takze lezet mohu ale mam take 4leteho raubire Takze to moc nejde.
@jednaholkaa mě alergolog řekl, když jsem se ho ptala ještě před otěhotněním, že obecně doporučuji léky v prvním trimestru vysadit, ale jen v případě, že bez nich dokáže člověk normálně fungovat. Že pokud je alergie silnější, tak je menší zlo si vzít prášek, než být vyřízena z alergie. Od druhého trimestru ze už to je úplně v pohodě. Že problém s těmi léky, proč je na všech příbalových letácích napsáno, že nejsou v těhotenství vhodné je ten, že se nesmí na těhotných testovat. Ale že každopádně doporučuje léky, které jsou na trhu už dlouho, teď si nejsem jistá, ale myslím, že jmenoval snad Zodac nebo Zyrtec nebo tak. Že kdyby mi bylo zle, tak si mám zavolat a napíše mi některý z téhle místo těch co mám normálně. Ale já mám naštěstí tak slabou tu alergii, že jsem to neřešila a jsem prostě bez léků...
Holky tak jsem dostala dnes průkazku, mimi odpovídá 9+3, přesně dle ovulace. Všechno vypadá v pořádku. Termín porodu 2.2. Navíc s úderem desátého týdne mi prestalo být pořád na zvraceni, takže taky paráda 🙂 zítra valim na krev ke screeningu, UTZ bude 23.7.
@yvonneullmann no, já jsem ještě na mateřské, takže i já si mohu lehnout, ale s dvouleťákem to ne vždy jde. Tak ať je brzy lépe 😏
@misak48 Diky moc! Zyrtec je prave ten ktery mam doma. Ja to vydrzim byt vyrizena z alergie, spis aby to nejak neposkodilo ten plod ze mam takovou alergii. Jinak normalne teda nefunguju to ne, je to docela silny... Ale presne to jsem cetla, lepsi v prvnim trimestru vysadit ty leky. Diky
Ahoj holky,tak se k vám taky přidávám 😀 včera druhá kontrola jsem 8tt, termín porodu prej 11.2. stejně dané,jak v prvním těhotenství,asi si to umíme naplánovat, jestli všechno dobře dopadne,tak budou o 2 roky, máme doma chlapečka 😀 nevolnosti jsou trochu,ale nezvracim 😁 zítra jdeme kamarádce na svatbu, to zase bude pití, tak už přemýšlím, jak to udělám 😁 pěkný den 😘

Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla a nechce se mi to tu číst dozpátku, napsaly jste toho hodně. 😉 Já dnes byla na druhé kontrole. Vše v pořádku, nemám zatím ani fotku ani průkazku, jsem 8+4. ALE!! Dneska jsem na tý gyndě čekala dvě hodiny!! Opravdu přes dvě hodiny. Byla jsem objednaná na 11 a přišla jsem na řadu v jednu. A to není poprvé, takhle je to tam pořád. Takže jsem se parádně naštvala, protože tohle podstupovat každých 14 dní fakt nechci a objednala jsem se na jinou gyndu, která je v tý samý ulici. Tak doufám, že jsem neudělala chybu.. O té Dr nemůžu na netu nic najít. Vím, že je blbý měnit gyndu v průběhu těhotenství, ale já na tohle čekání fakt nemám nervy.