icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jednaholkaa
5. říj 2018

@jessulka Jojo presne, souhlasim. TFK Trail. Je opravdu prostorny a odpruzeny, takze pro dite super. Ted jeste ten leh..ten nam uniknul 🙂

silwiin
5. říj 2018

Dneska jsem ulovila bozi latky, v nedeli zacnu neco vyrabet. Nasla jsem si i nejake strihy na pinterestu, vypada to az moc jednoduse. Doufam, ze jsem nevyhodila osm set za latky, ktery nakonec pos...😃
Jinak ta s lamama je softshell, nejak jsem ji nemohla odolat, aniz bych nad tim premyslela... co se z toho da usit krom bundy (na tu si asi fakt netroufam, s mym sicim skillem) a teplaku? Na ty je asi jeste brzo. Zda se mi ta latka hodne tepla a silna, nejak netusim co by z toho slo jeste udelat... fusak, cepice? 🙂

andelka
5. říj 2018

@silwiin my máme softshell jen bundy a kalhoty. Na fusak mi to přijde tenké ( ale nějaký jarní,podzimní by se asi dal), na čepici moc teplé.

dominika963852
5. říj 2018

@alishaa ahoj, tak teď jsem u tchyně a prý to vše spadá pod spádovou pražskou firmu. V místě bydliště nic. 😉

silwiin
5. říj 2018

@andelka Tak vyzkousim bundu, kdyz to pokazim tak bude prinejhorsim dite chvili chodit jak vagus:D

andelka
5. říj 2018

@silwiin já bych hlavně nasila kalhoty. Ty se hodí od chvíle co dítě leze.

silwiin
5. říj 2018

@andelka pravda, tech si muzu natrenovat hromadu🙂 vcetne rostoucich gati a nasravacek🙂

andelka
5. říj 2018

@silwiin přesně, nemusíš dělat kapsy apod, jednoduché funkční gatě. Budou se hodit vždycky.

frndafrrr
5. říj 2018

@jessulka Vůbec nic, já zas tak často nepeču, pak ti moji mlsouni nic jiného celý den nechtějí a všeho s mírou. 🙂
@arielka222 Joo joolz má korýtkové sezení, pořád se k němu vracím, ikdyž s je tam tolik proti, nemůžu vybrat jiný a pořád na něco narážím. 😀 Už přemýšlím, že koupím nějaký klidně polský hluboký, líbí se mi jejich korby a pak až pořádný sporťák, kombinaci vybrat nemůžu. 🙈

Tak si představte jak se pán domu vyznamenal, už měsíc mu říkám ať zapne kotel, no prej jak ho zapne, tak ho budu pouštět furt.. No včera už mu byla zimenka a co.. A kotel v prdeli. 😂😂 Samozřejmě topenáři práce pomalu do vánoc. Jeden se urval na 10 min a suše oznámil, že to chce nový. Takže kdybych se neozvala, tak jsem zmrzla, protože jak jsem mu říkala, tak já to hergot říkala!! 😂🙈

frndafrrr
5. říj 2018

@silwiin Čepice že softu, kalhoty a bunda nebudou pro mimčo vhodné, udělala bych ten fusak, ikdyž je to docela zbytečně drahý matroš na něj, ale taky jsem malé dělala fusak ze softu kterému nešlo odolat, teď jsem z toho samého došila ještě gatě a mám rozešitou bundu. 🙂

misak48
5. říj 2018

@silwiin já bych osobně soft schovala a ušila z něj kalhoty nebo bundu až mimčo trochu poporostu a začne se pohybovat 🙂
Jinak já dneska taky nakupovala látky. Byla jsem ráno v Praze na odběru a "přece nepojedu zase do Prahy jen na otočku na odběr". Takže jsem to cestou na vlak domu vzala přes Mráze a taky mě to stalo přes 800... Přes víkend to chci zpracovat, tak se pak pochlubim až fotkama hotového oblečení 🙂

seveneye
5. říj 2018

@frndafrrr taky doma diskutujeme kdy se pustí kotel (naštěstí je loni nový)chlapovi je pořád teplo,v létě trpí,v zimě se mi směje...a já jsem hold zmrzlina nedokrvena,nosím dvoje ponožky a teď už doma i teplou vestu:-\

frndafrrr
5. říj 2018

@seveneye Tak to bych ho hnala na zahradu se schladit, kdybych musela mít dvoje ponožky, já jsem horkokrevná, takže děcka mají dlouhý rukáv, 20C se drží a já teda chodím jen v domácím dlouhém triku, ale na koupání bych to už ocenila, oni si napustí horkou vanu, ale to já nemůžu, takže lezu do sprchy až po nich, kdy je koupelna zapařená, nebýt v tom ani to neřeším, ale v jednom těh., jsem měla zápal. plic v 9 měs a zrovna tehdy se mi stalo to s malým, přisuzuje to i tomu a u dcery pak 2x antb na průdušky, takže doufám,že to brzo vyřeší.

seveneye
5. říj 2018

@frndafrrr hele ještě k těm kočárkům,my v neděli vyrážíme,já to prostě musím vidět a vyzkoušet live,ale stále nevím u čeho vlastně skončíme...hlavně se bojim čím mě budou krmit prodavačky,naštěstí nejdu hned kupovat jen sondovat,ale toho co je třeba pohlidat je teda jak pisete požehnaně!
A koukám ty ten joolz mas nějaký víc zmapovanej asi i v reálu??? můžeš mi shrnout co a jak + a -,ja ho totiž stále mám taky mezi zvazovanymi a co jsem koukala tak naprosto podobný typ kočáru na mě na netu skáče až neuvěřitelné často,tak bych chtěla mít představu kde to má mouchy a co si pri vyberu vychytat

vilmic
5. říj 2018

A když tu mluvíte o tom, že se dítě nemůže přetáčet ve sporťáku... to je tam nepoutáte?? Připoutaný se přece otočit stejně nemůžou.. Já měla Stokke a ten má taky kolíbkové sezení a byla jsem s tím moc spokojená. Malej tam usne bez problému do teď.

frndafrrr
5. říj 2018

@seveneye 😀 No reálně jsem s ním právě nejela, musím najít ideál Olomouc, Zlín, Brno obchod kde mají co největší výběr a jet taky na čumendu, vybrat a pak objednat levněji přes net. Obdivovala jsem ho teď u jedné maminy V tescu, vypadal fakt kvalitně a bytelně.
Co jsem si tak zesumírovala pro sebe, podle mapování skupiny joolz mánie na fcb..
U mě teda Day 2, Geo se mi nelíbí
+ Nádhera, super barvy (hlavně parrot blue)
+Bytelnost
+Sedačka ve směru i proti směru
+ Větrání hl. Korbičky + slun. Kšilt
+ Výška, líbí se mi jak je sporťák vysoký
+Možnost pořídit letní sedátko
+Možnost dokoupení terénních kol, nových madel
+Některé obchody nabízejí 3x seřízení kočárku (pro mě daleko od Prahy a z Prdelky na nic)
-Kterých jsem si všimla
-Potahy prý blednou
-Korbička bývá nakloněna hlavičkou, či nožkama dolů (více stížností)
-Diskuze jaký kočárek koupit, když se roční dítě v zimě už skoro nevleze do sporťáku s 52komentáři, kde to nikdo nevyvrátil, naopak doporučovali jiné.
Teď jsem koukala na Zopa mystik - Česká výroba, nemůžu se rozhodnout, zda je tak ošklivý, nebo pěkný, nejsou ale zatím recenze.
Ještě mi vrtá hlavou joolz hub včetně korbičky, ale chtěla bych ho vidět taky..

jednaholkaa
5. říj 2018

@vilmic Tak spat ty deti budou, ale meli by spat na rovnem, jinak je to nevhodne pro vyvoj pohyboveho aparatu.. tento clanek co hezky vysvetluje: http://www.ivafis.cz/kocarky-v-sede-lezet-jako-...

jessulka
5. říj 2018

@vilmic Ja malou poutala jen kdyz sedela. Jinak na spinkání jsem nepoutala. V kočárku se mi neotacela, maximalne tak na polovicni bok.

seveneye
5. říj 2018

@frndafrrr tyjo pěknej soupis,tebe si tak nejlepe vzít s sebou jako odborného poradce.ja bohuzel neměla kocarek v ruce ani nepamatuju,naposledy kdyz jsem vozila neter a to uz je pekna radka let:O
a co znacka mamas a papas,zna někdo?

jednaholkaa
5. říj 2018

@jessulka Ja jsem z toho jelen. Byli jsme se podivat na ten “leh” toho kocarku..je skoro uplne rovny..ale ten zadek se preci jenom trosinku, par cm, propada a nozky jsou timpadem lehounce nahoru..neni to uplne prkno. Chapu to dobre, ze se delaji uplne rovne kocarky? Prodavacka nam byla schopna ukazat jen jeden ktery byl rovnejsi, ale zase byl uzky. A tvarila se jako ze hledam neco co neexistuje. Ale byl to taky spis drazsi obchod, tak nevim prave jestli tam neprodavaji jenom “moderni” kocarky. Zkusim jeste i jiny obchod asi..

frndafrrr
5. říj 2018

@seveneye A který mamas papas se ti líbí? Koukala jsem, ale nelíbí se mi korbičky, měla jsem mamas&papas mylo, moc se mi líbil a působil bytelně, ale mimčo nakonec nebylo a tak šel z domu a dcera dostala concord.

frndafrrr
5. říj 2018

@seveneye Joo a jako poradce, který si není schopna vytipovat jeden jediný kočár bych asi byla houby platná, říkala jsme chlapovi, že půjčíme dvoukolák. 😂

renulkka
5. říj 2018

@jednaholkaa My máme poláka, co jde úplně do lehu a je celý rovný ;) Je to teda sporťák z trojkombinace, pohledám fotku, kde v něm spí mladší dcerka 🙂

frndafrrr
5. říj 2018

@jednaholkaa tady mám třeba vyfocený Wanderer v úplném lehu. Nevím, jak úplně rovné si to představuješ. 😀

frndafrrr
5. říj 2018

@jednaholkaa a tak v normální poloze.. Myslím, že to je rovné dost. 🙂

jednaholkaa
5. říj 2018

@frndafrrr Jo, ta takhle nejak vypada ten nas diky. Tak mozna ze to staci..jeste nejaky kocary obhlidnu..

frndafrrr
5. říj 2018

@jednaholkaa dej vědět cos vykoukala. 🙂

renulkka
5. říj 2018

@jednaholkaa Takovouhle fotku jsem našla, pak mám vyfocenou malou jak chrupe a tam to nejde vidět 🙂

vilmic
5. říj 2018

@jednaholkaa No, pak by bylo nevhodné když ti usne v šátku. Ono se prostě nic nesmí přehánět. Pro mě je kočár prostředek pro přepravu dítěte z bodu A do bodu B. Odpolední spánek byl ve většině případů v postýlce a když tam čas od času usnul, tak to zvládl i v této poloze, kde se na bok převalit taky mohl (zásádně tedy připoutaný). A samozřejmě dokud to dítě spí hodně, tak má korbičku.

seveneye
5. říj 2018

@frndafrrr úplně nejhorší není např. Sola...ale soudím dle obrázku,v reálu to může být úplně jinej level,ach jo...už to vidím,jak z toho vseho kolem kočáru budu mit po návštěvě obchodu hlavu jako pátrací balon:'(driv byly na výběr vseho všudy 3 kocary a bylo po problémů😀

Strana