icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

vilmic
14. říj 2018

@jessulka Já brala 56, ale protože chci, aby vydržely opravdu “do jara”. Ikdyž teď jsou mackové, tak úplně nečekám, že se narodí obrovští. Takže na začátku v nich asi budou plavat.

jessulka
14. říj 2018

@vilmic Ja asi taky vezmu 56. Koukala jsem na tu bilou, jak jsi psala, ze je zažloutlá. Jeste neco jsi tam brala, co je hezké?

andelka
14. říj 2018

@jessulka já bych úplně do porodnice vzala 56, a slabší 62 ( mně to tak vždycky vycházelo,že 62 byla do 3 měsíců,což u mě by měl být tak konec dubna.)

vilmic
14. říj 2018

@jessulka Tohle je celý nákup pro prcky:

Klučičí výbavu mám po synovi, takže víceméně nakupuju jen holčičce.

jessulka
14. říj 2018

Ty bodycka jsou pěkný, mám tyhle zavinovaci moc ráda. Takze i ten bavlněný šedý overal je pro holčičku? Není to moc smutný?

jessulka
14. říj 2018

@andelka 62 prave nemam zadnou. Takze slabsi jen nějakou bavlnenou. Tu chlupatou uz asi ne, vid? Tzn. jako davala Vilma tu tmave sedou.

vilmic
14. říj 2018

@jessulka Víceméně.. takže jeden je pro kluka. Syn je zářijovej, takže zrovna tohle v malý velikosti nemám. A já si úplně nepotrpim na tom, že dítě musí být oblíkaný “vesele”. Mám ráda když je to decentní.

vilmic
14. říj 2018

@jessulka Ty kombinézy jsou stejně teplý. Jedna má chloupek vevnitř, jedna zvenku.

jednaholkaa
14. říj 2018

@ajdamajda Super tip, vypadaji moc pekne! A za tu cenu 🙂
@jenssy Hezky vecicky 🙂 Jakou jste koupili autosedacku? My jsme jeli taky do Malvika, cestou ze zapadnich Cech kde jsme byli na vikend, bohuzel nas po jidle v nejake restauraci (vecer uz jsem radsi uvarila) chytila behavka a museli jsme oba normalne vlitnout do lesa..hruza 🙂) Takze Malvik se nekonal 🙂 Asi uz si ten nemecky kocarek nechame.. Posledne, kdyz jsme tam zkouseli jet tak zase byla totalni zacpa..na silnici teda 🙂)

evelinkaw
14. říj 2018

@jessulka Mě přijde, že jsi na partnerovi dceru přísná. Ano, dle tvého popisu je rozmazlená, ale... Tohle musí řešit její rodiče. Pokud jim to nevadí, asi s tím nic nesvedes..
A trošku bych si dala pozor - ne každé dítě, které se narodí, dokáže partnera "přitáhnout".

jenssy
15. říj 2018

@jednaholkaa autosedacku nakonec mamae Cybex Aton 5 v sede barvicce 😉 vypada to, ze Vam jiny kocarek neni souzeny, my mame take to TFK a urcite bude skvely 😉

frndafrrr
15. říj 2018

Holky nenechávaly jste si některá dělat klip na dudlík se jménem, asi spíš silikonové korálky v pastelových barvách? Co jsem našla se mi úplně nelíbí, uvítala bych tip. Díky. 🌹

dominika963852
15. říj 2018

@frndafrrr
@jessulka
Děkujeme moc 😉 .
Neboj,pupek mám obří,jen je ta fotka dost dobře vyfocená 😀 😀 To teda musí být na prd, ale už jen 4měsíce a budeš mít od toho pokoj 🙂

seveneye
15. říj 2018

@dominika963852 haha přijímám tip jak se tak hezky vyfotit bez obříka🙂včerejší pravidelné lupnutí okem na váhu a málem mě křísili, ještě kousek a atakuji hranici 60kg, připadám si jako koule...navíc po včerejším výkonu mám pěkně bloklý záda, takže se dnes pohybuju jako naprc... kačer☹ snad to brzo odezní, navíc bych ty okna ráda tento týden domyla, protože to za mě nikdo asi jen tak neudělá.
jinak mám seriozní depku, protože mi kromě kočárku, který jsme zdárně objednali a zaplatili zálohu máme z celé výbavičky akorát tak prd☹ možná pár oblečků, potřebovala bych nákupního rádce - matrace do postýlky, pořešit systém koupání - přebalování, stále doma vedeme debaty zda skladný pult nebo stěhování všeho po baráku, navíc pořád netuším zda to mrně zvládnu koupat v tom kyblíku nebo klasika vanička... prostě amatér!!!!

bombat
15. říj 2018

@seveneye Můj názor na výbavičku - neřeš to tolik, za depresi to fakt nestojí... Matrace je asi lepší tvrdší, ale na druhou stranu miminko je lehoučké, není to tak významné jako u chlapa s nadváhou a problémy se zádama. Myslím, že se to obecně moc řeší, je to velký kšeft. Při prvních dvou dětech jsme ještě neměli příjmy, studovali jsme, při čtvrtém byl manžel zrovna jedinkrát rok nezaměstnaný - moc jsme do výbaviček tří ze čtyř dětí ani investovat nemohli a děti jsou naprosto zdravé, sportují, neznají problémy se zádama, neznají, co jsou to antibiotika - v součtu mají 50 let a antibiotika měli čtyřikrát, třetí z dětí - jedenáctiletá - je neměla nikdy... Co se týče koupání - kyblík je spíš relaxační koupání, na mytí je lepší vanička. Ale zase, dá se vydržet i s jedním nebo s druhým, dítě není nutné koupat denně kvůli čistotě, denní koupání je vhodné spíše kvůli dobrému usínání některých dětí, které jinak usínají špatně - a na to kyblík poslouží spíš lépe. Nevím tedy, jak dlouho kyblík dítěti vydrží - koneckonců zrovna vanička není velká investice - třeba tahle: https://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/402... Přebalováky jsem měla dva různé - na stěnu sklápěcí od Ikey - ten jsem používala na dvě děti a byla jsem s ním strašně spokojená, teď jsem si ho z druhé ruky koupila zase (jmenoval se Antilop), na třetí dítě jsem měla dřevěný s policí dole, ten moc šikovný nebyl (na rozdíl od toho sklápěcího měl místo na věci dole a byl menší), na čtvrté dítě jsem žádný neměla, ale kupodivu mi to nijak moc nevadilo... Něco málo počti, rozhodni a kup. Když nebudeš kupovat to nejdražší, tak zas nebudeš tolik riskovat.

dominika963852
15. říj 2018

@seveneye Heleď,já už taky brzy atakuji 60kg a už jen z té představy mám osypky 😀 ☹ . Já to mám hlavně v bocích a zadku, i když břicho už mám taky dost veliké.
Na Domíka už si pult pořizovat nebudu, u prvního jsem ho používala, jen proto, že už tam prostě stál,tak aby byl využitý. Máme hooodně vysokou postel tak budu přebalovat tam. Věcičky většinou objednávám ve velkém množství z bazárku a pak ty kousky na parádu už vybírám,ale zase jich není potřeba moc. 🙂

renulkka
15. říj 2018

@frndafrrr Kočko, jak bude chvilka, hodím ti sem název skupiny na FB 🙂 Máme odsud kousátko na klipu (vše silikonové) a za mě krásný 🙂 S paní se dá domluvit na barvičkách na všem 🙂

basice
15. říj 2018

@seveneye u prvního dítěte jsem kupovala vše, co se doporučovalo a polovinu věci jsem pak stejně nepoužívala nebo minimálně. Přebalovací pult jsem měla u prvního a u druhého už jsem ho nepoužívala a teď také nebudu pořizovat. Máme jen tu přebalovací podložku, kterou dám na gauč nebo postel a je to. Ale chápu, že jako prvorodička tápeš co pořídit a co ne. Raději bych toho koupila méně a případně můžeš vždy vše dokoupit. Jinak oblečení také kupuji většinou po bazarcich.

renulkka
15. říj 2018
jessulka
15. říj 2018

@evelinkaw Až moc rozmazlená. Jenže to naše společné dítě budeme výchovávat spolu a zde asi uvidí trochu rozdíl ve výchově, nez tu, kterou praktijuje u E.

val333
15. říj 2018

@seveneye
@dominika963852 tak teď mám depku já, protože těch 60kg už jsem překročila!! 😀... Jsem v 25 tt a nahoře mám 6 kg 😨 navíc jsem zjistila, že bundu už nezapnu ani přes prdel, natož přes břicho 😀

andelka
15. říj 2018

@val333 já jsem též 25 tt a nahoře 6 kg,ovšem už mám 70 a nějaké drobné.

andelka
15. říj 2018

Já jsem včera přebrala další věci pro mimco. A kromě pár overalku už asi nepotřebuju nic.
Byli jsme v IKEA,koupili jsme jednu skříňku,jednu máme,manžel mi udělá podstavec a desku a budu mít přebalovací skříňku. A koupila jsem tam bavlněnou deku. Jinak to vypadá, že postýlku nebudeme ani skládat, zpočátku bude asi v hnízdečku v postel. Uvidíme. Budeme jít mít ve sklepě.

ajdamajda
15. říj 2018

Ja do prebalovaku jdu potreti. Kluci meli po sobe. Ted mam ikea. Mam tam vyskladane latkovky a pleny obecne..potreby.
Po tom co mi kluci pocurali ci pokakali postel uz nikde jinde neprebaluji miminka 🙂)

beruska125
15. říj 2018

Já mám přebalovaci podložku na pračce. Vyhovuje mi ze to je v koupelně a muzu hned umýt. Ale úložné prostory by se mi hodily to zase jo😂

andelka
15. říj 2018

@ajdamajda přesně. Mně tvrdili jaká je to zbytečnost,že budu převalovat všude možně. Ale používala jsem ho a každým 2 roky několikrát denně a nedám na to dopustit. Koupelnu jsem měla vždycky malou,tam mi nevešla ani pračka. Takže vždycky přebalování v pokojíku na stole/ skříňce.

skretik
15. říj 2018

No tak s tema depkama si muzete jit nekam, ja 24tt a nahore 11 kg 🙈, absolutne netusim kde jsem to vzala,dr.rikal,ze v pohode,ale me to neskutecne stve, rozhodne nejim vic a ani se necpu nejak extremne sladkym 🙈🤦‍♀️

vilmic
15. říj 2018

@ajdamajda @andelka Přesně jsem to tady chtěla napsat s tím přebalovákem. To je taková skoro kontroverzní věc. Někdo to považuje za absolutní zbytečnost, někdo na něj nedá dopustit. Já tedy spadám do druhé kategorie. A to jsem ta matka, co přebalí dítě jednou rukou se zavázanýma očima v jedoucím vlaku.
Hrozně mi vyhovovalo, že mám vše po ruce. Syn ho měl u sebe v pokoji, do koupelny se nevešela ani pračka. Teď bydlíme jinde, pračka se do koupelny vejde, ale vrchem plněná nic víc, takže přebalovák je v předsíni hned vedle ložnice. Syn už je sice úplně bez plen, ale tím, že jsme další plánovali, tak jsem ho ani nelikvidovali a teď slouží jako odkládací prostor. A krom toho, jsme s malým půl roku 4x denně cvičili vojtovku, takže posloužil i zde.

misak48
15. říj 2018

Holky jak se tu někdo tenkrát ptal na ten koš na plíny, tak pokud se nepletu a byl to tenhle https://www.feedo.cz/tommee-tippee-kos-na-pleny..., tak ne feedo teď s tím kódem Ona Dnes vyjde na 340 Kč 🙂 já ho pořizovat nebudu, ale třeba to někdo využije 🙂

beruska125
15. říj 2018

@skretik konečně alespoň někdo😂 já už přibrala minimálně 8 kg. Ale zase je mi dobre, nic mě nebolí a muzu dělat všechno. Ale jako břicho mám slušný no😅

Strana