Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Jak vás tu čtu není s těmi pohyby kam spěchat...u nás zatím vuuubec nic a to zaciname 23tt nevidět Sasika min.tyden u mudr.reknu ze tam snad ani není....ale těch 7kg mam tak jako tak...
Holky kočár černá konstrukce,korba šedá zihana- grey melange,vaham jaky fusak černý nebo do šeda???každopádně líbí se mi znacka zopa fluffy,neviděl někdo nazivo?už jsem to tu možná psala...navic ted je ten set fusak+rukavice v akci,tak už je asi na čase se rozhoupat.
Me se tam furt toci dokola,kolikrat se mi z toho chce az zvracet 🙈, prijde mi ze je vzhuru nonstop
@seveneye Presne, taky si rikam, ze asi posledni chvile klidu 🙂 23tt a citim tak maximalne obcas nekde trochu tlak..
Já teda pohyby už nějakou dobu cítím, ale zatím naštěstí nijak bolestivé nejsou. Je to spíš takové jakoby cukání, jako když má člověk tik ve svalu 😀 spíš teda nechápu, jak je tam to naše dítě usazené. Protože přesně to, jak říkáte, že kope do jednoho místa vůbec neznám... chvíli mi břicho cuká nahoře u pupíku 5 minut na to už dole nad stydkou kostí...
@frndafrrr Některý den je uplne dolů a kope do močaku až mám tlak,pak další den úplne jinde no kope pravidelne ráno po snídani pak odpoledne třeba když odychují na gauči a večer v ložnici s tatínkem. ..Jinak je převážně klid..
@frndafrrr tak to mě kope snad nonstop...pomalu si říkám, jestli vůbec spí. Ale hodně se to střídá, jednou kope nad pupíkem, pak zase dole, a nezapomenu jak mě jednou koplo do močáku... :D :D :D to jsem měla co dělat abych to udržela :D
Jinak holky prvorodičky - jaký máte váhový nárust? Já začínala těhu na 62kg což mě tak můj standard a teď, v čerstvě šestém měsíci mám 5kg nahoru...mě to příjde dost :D :D :D
@jenny888 Ja zacinala na 56 kg a pred tydnem jsem mela nahore 5 kg (cca 22 tt). Takze podobne.. A to bych teda rekla, ze se docela dost hybu. Tenhle vikend skoro 30 km..
@jenny888 já teda prvorodicka nejsem, ale začínala jsem na 59 a už mám +8kg. U prvního syna loni jsem měla startovní váhu 57 a v 6 měsíci jsme měla 6kg nahoře. Myslím ze jsi úplně v normě 🙂
Já jsem zvědavá kdy se to zastaví. S prvním jsem měla celkem 7,5 kg, s druhým 11kg ( narodil se 9 dní před TP) no a teď..a shazovalo se to po druhém hůř. Tak se chci vidět teda.
@val333
@arielka222
@jednaholkaa fuuuu...tak to jsem si oddychla...četla jsem, že nějakých 9kg není našich (mimčo, placenta, pl.voda atd.) a tak jsem si říkala, že když mám už teď 5kg nahoře tak jak budu vypadat za další čtvrt rok :D
@jenny888 jj,něco je mimco,něco voda, placenta, děloha, zvětšení prsou, zvýšení objemu krve,někdo má i otoky,více vody v těle..takže fakt takových 7 kg minimálně by mělo zůstat v porodnici automaticky. Jak jsem u prvního měla navíc 7,5 kg,tak po návratu domů a začátku kojení jsem měla -10, musela jsem si koupit nové oblečení. S druhým mi zůstaly 4 kg z 11, ale i ty šly dolů během prvních měsíců.
@misak48 já jsem u prvního začínala na 66. A do 35 tt jsem měla nahoře 3,5 kg . Ty další 4 se na mě pověsily během posledních 4 týdnů. U druhého jsem začala přibírat dřív a víc pozvolna. Teď to jedu už od 2 měsíce snad,a poslední dobou i půl kila týdně. Hustý no. Rodit půjdu možná i s 80 kg. To jsem u sebe nikdy neviděla,a doufám že to půjde hned dolů aspoň něco.
Ahojky ,taky jsem prvorodicka 😉 jsem 22 týden, pohyby vůbec necítím. Na jednu stranu jsem ráda,když vás tak čtu 😂 na druhou stranu mě to mrzí a už bych si to taky ráda užívala ☺ a hlavně spousta lidí na mě kouka nechapave že nic ještě necítím. Jinak mám navrch +4kg teď ale dohromady už tak min 6-8kg-umely oplodneni,to pichani hormonů udelalo svoje. 😐
Jinak dnes jsme byly na 3D ultrazvuku + na dovysetreni patere atd.. vše v pořádku ☺ jen příští měsíc jdeme na prekontrolovani stehenni kosti která je moc malinkatá.Ale dr. Rikala že když nás (mě a pritele)vidí tak nemá být po kom vysokej 🤣
@jednaholkaa Vratim se ke kosi, mam uplne obycejnej plastovej z Ikei s vikem a nedam na nej dopustit. Myslim, ze ty spesl kose jsou zbytecny. Jako jo, smrdi, kdyz se otevre, ale pokud je zavreny, tak v cajku. Ten plast nacichl uvnitr, ale za ty penize nebudu mit problem ho pak klidne vyhodit.
K vaze: Patrim asi do tech silnejsich nez tady vetsina z vas. 😃 Ja zacinala na 68, ted i minule tehotenstvi, minule jsem nabrala 12 kg a z toho 7 nechala hned v porodnici. Myslim, ze tak do tri mesicu jsem byla zpatky na sve vaze. Ted mam 74, predpokladam, ze nad 80 se dostanu..
Ja zacala na 50Kg, mam 54.7
Minule tehotenstvi jsem mela o kilo mene. Pribrala jsem celkem 10kilo a po porodu sla na 48kg
Jinak jsem to riskla i s hyperstim.syndromem. Nedarilo se a tak jsem i pres zakaz sla do toho, ze riziko muze byt vice miminek ale zaroven jsem se modlila at ne. Povedlo se a jedno miminko vzeslo.
Uz ale do hormonu nejdu, mela jsem to podruhe (poprve u prostredniho a uplne bez po nekolika letech nechraneneho styku se nahodne povedl prvorozeny). Ale ja nekrvacim, nemam MS cyklus pokud se umele nevyvola.
Ovulace si probiha jednou za X mesicu, let opet kdyz se nevyvola.
Ne, ze by mi to pozdeji vadilo, ja antik.neberu , nebrala jsem a brat nebudu (chci STM metodu kombinace nekolika markeru) ...
Vzhledem k memu autoim.onemocneni si hormony nemuzu dovolit kor na ledviny. Zatez je to pekna...dostavat vse z tela a ten rozvrat -_- ....
Ale pro miminko, zena udela hodne
Tak my ted zacatkem roku 2018 podstoupili uz ctvrtou hormonalni stimulaci - prvni byla v zari 2016, druha listopad 2016, v prosinci ket, s cervenci 2017 nam syn ve 31.tt umrel... zari 2017 treti IVF, unor 2018 ctvrty. A mame jen jeden vysledek, ktery se mi ted mele v brise. Takze s vahou jsem na tom za tak kratkou dobu dost zoufale:D nabrala jsem z toho pres deset kilo, ale zas ted ta vaha vubec neroste. No zasob mam taky na rozdavani:D
@cuccinka To je krásný. 😍

@frndafrrr mně kope během dne úplně všude. Dělá si tam kolotoč nebo co. Jsem zvědavá jestli se na něj bude Dr zítra koukat,jak tam bude. Podezřívám se,že čekám chobotnici.