Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@frndafrrr jsem to včera nevydržela, se slevičkou vyšel set rukavice a fusak na luxusní cenu, akorát jsem tak dlouho váhala až černý byl fuč a já skončila stejně u prvně zamýšlené varianty foggy grey, ale stejně se mi asi líbí víc... ale jsem blbec, když jsme byli v obchodě obhlížet ten kočár, tak tam tyto fusaky měli, akorát jsem si je prohlížela jen zběžně, takhle jsem mohla mít jasnou představu
@smigli Diky za koment! Asi budu stacit obyc., me se nelibi to dalsi baleni jenom kvuli vuni. Ale chlapovi to ukazovat nebudu, ze neco takoveho existuje, ten by ho chtel stopro ;))
@ajdamajda Husty ty hormony.. to je fakt napor. Ja se toho hodne bala.. myslela jsem mozna ve svem veku (37) neotehotnim prirozene, nastesti to slo.. i kdyz teda taky jsem zkousela ruzny veci na podporu..
@ajdamajda @jenny888 @val333 @jednaholkaa
Jestli jste prvorodičky nebo vícerodičky s tím nemá co do činění - druhorodičky nabírají zpravidla víc, aniž by to potřebovaly (a jak by teprve nabíraly v těhotenství ženy v klimakteriu 😀 !), ale u všech by měl váhový přírůstek být v souladu s váhou na začátku těhotenství - štíhlé ženy by měly přibrat více, ženy oplácané méně (jak to tu už psala @misak48). Jinak všechny máte v těhotenských průkazkách tzv. gravidogram - takový ten graf. (kdo radši tabulky - zde: http://www.jaknamiminka.cz/pribirani-v-tehotens...) Když si na vodorovné ose najdete svůj týden, uvidíte, že máte ten nejběžnější přírůstek odpovídající 50. percentilu - plné čáře (ve 23.tt je to asi 5kg). Já přibírám prakticky podle té tečkované křivky dole (předpokládám, že je to 5. percentil) - začala jsem přibírat až v 21.tt a na konci 23.tt mám přírůstek asi kilo a půl. To by ale pro vás, co máte váhu mezi 50 a 60 kilo bylo vysloveně nežádoucí.
@silwiin tyyy jo..az napoctvrte. Hlavní je že se to povedlo 😊😘 a miminko aby vydrželo až do konce 😊 mě to naštěstí vyšlo hned na poprvé, ale je fakt ze sem si nepripoustela že by se to nemělo povest. Nedokážu si predstavit to tolikrát podstupovat ☹ já počítám ještě jednou (aby jsme měly 2 ditka) a už to podstupovat nechci ☹ ty modriny,celá rozpichana,zoufalá kam to zas pichnu .. ses dobrá a statečná 😉😚
@vilmic Ty si byla na te Budejovicke na tom?
@jednaholkaa ano, odpoledne určitě napíšu do termínovky doporučující zprávu pro pražandy.
@jednaholkaa Každá maminka to vidí jinak. My třeba bydlíme v 6. patře a běžných odpadků za den máme i tak docela dost, chodím jednou denně o víkendu i dvakrát. A když vezmu pak ještě tu spotřebu plínek, tak to bychom se naběhali doaleluja. Ten koš mi přijde skvělý už jen kvůli tomu, že se tam těch plínek vejde opravdu dost a nemusíš hned s každou běhat do koše na běžný odpad, kde smrdí. Cena na Feedo je skvělá, já objednala na Alze s 6 náplněni a vyšlo mne to celé na 850,-Kč. Náplně pak nemusíš kupovat originál, dají se pak kupovat jen větší a pevnější igelitové sáčky, které si namotáš na tu tubu. Kamarádka to takto vychytala a vyjde jí to levněji, než ty originál náplně. Sáčky jí vyjdou kolem 60,-Kč. Já si objednala šedý koš a budu ho mít hned vedle přebalovací komody. Pokud nebude spokojenost, na bazárku se určitě prodá, je o ně velký zájem.
@jessulka Ok. To zni taky dobre,dekuju za info! No musim to rozmyslet teda..
@cuccinka musím říct, ženy první dvě stimulace byly peklo, injekce mi nevadí, byla jsem spis na nervy, zátěž na psychiku. No ale po tom vyvolavanym porodu, kdy víš, ze už je mimo mrtvé, to bych nepřála nikomu. Pak už se všechno zda jako banalita, i ta stimulace, popravdě jsem se na ni pak úplně těšila. I když pak zas nastoupily ty nervy, jestli se to povede... ze třetí jsme měli cca 28 vajíček a nezbylo nic. Čtvrtou 32 vajíček, dokonce jsme některé nechali oplodní dárcem... a zbylo jen jedno, naštěstí naše🙂
Až teď vím, ze ženská musí být silný tvor, a ze je mnohdy silnější, než si vůbec sama připouští... a je fakt, ze hodnekrat jsem rvala proto, ze už nechci být silná. Teď nám to ale Klarka vynahradi.
Zrovna čekám na II. screening, tak jsem zase nervózní jak pes, s tlakem 143/90, to mám vždycky když jdu k doktorum. I kdyby jen pro blby razítko...:D
Tak jsem zvědavá, jak dlouho budu dneska v těch Bohunicích čekat, minule to vyšlo na krásných 4,5 hodiny. A seděla jsem tu sama. Dneska je tu nějak narvano😆 měla jsem si zabalit spacak a jídlo na tři dny!😼😹
@bombat
@seveneye Holky, já graf v průkazce nikdy neměla 🤔😀 Ani jednou, to jsem těhotná po 4. 😀😀 Alehu nějak neřeším... Vím, že ovlivnit to nejde, u první jsem přibrala 6, u druhé 12 a teď doufám, že to nebude ještě jednou tolik :D První těhu před první dcerou, bylo zt 🙂 Zatím teď mám nahoře kolem 5kg 😀 Na tabulku kouknu 🙂

@seveneye V neděli jsem si byla pro hadříky a nahodily jsme téma Zopa, já se nemůžu rozhodnout, jestli je Zopa Mystic hnusný, nebo pěkný 😃 No a kamarádka, že si právě objednala Zopa fluffly v černé(Má xlander šedou korbu a černou konstrukcí, pak i černý sporťák) . Tak jí písnu až dorazí ať pošle fotku a recenze.