icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

skretik
17. říj 2018

@frndafrrr my ted mame jeste nove elektronickou zakovskou a ta me teda vytaci. od zacatku roku tam ma z cestiny 2 znamky. vubec nevim za co a z ostatnich predmetu jen jedna znamka. Ja nejsem nejaka vysazena na skolu, ale nerada bych pak byla neprijemne prekvapena 😨

andelka
17. říj 2018

Já naštěstí tím že jsem doma,je vyzvedávám poměrne brzo,část úkolů uděláme před kroužkem,a v úterý po kroužku,který mají do 15 h. Takže večer maximálně čteme. Na básničku mívají týden. Do druhého dne by to teda nešlo.

andelka
17. říj 2018

@skretik učí,ale teď se učí řazení podle abecedy. Musí vědět jak jdou písmenka za sebou,jestli je dřív bělásek nebo babočka atd.

frndafrrr
17. říj 2018

@skretik S nikým jsem se o tom zatím nebavila, nějak to ve mně vyvřelo dnes. To chápu, u nás by večer už asi neudělal nic, kroužky má naštěstí až později, takže po úkolech a jen 2x týdně. No u nás si ani s papírovou nepomůžeš, většinou dopisuhe známky na konci měs. To jsme v 1.třídě koukala, že má samé 1 a 30. Z diktátu 3,4,3,4.. Samozřejmě se nepochlubil a pak abys věděla co trénovat k té koupě úkolů nejlíp křišťálovou kouli.

jednaholkaa
17. říj 2018

@skretik Ptaji se syna jo? Chudak.. to nechapu 🙂 Asi takova konverzacni otazka. My jsme si rekli, ze u holcicky (coz cekame), jmeno nikomu rikat nebudeme. Dozvi se az se narodi. Me to prijde divny hlasit dopredu jak se to dite bude jmenovat. Ale to je takovy muj osobni pocit.. To by to pak kazdy hodnotil a co kdyz se rozmyslime, a co kdyz to nakonec bude kluk a co kdyz ... Proste, az bude baby bude i jmeno 🙂

skretik
17. říj 2018

@frndafrrr no prave :/ . Me ta skola desne nebavi :(

skretik
17. říj 2018

@jednaholkaa presne tak, ja proste ted nevim, navic jak pises, muze se to jeste stokrat za ty 3-4mesice zmenit. U syna jsme se rozhodli az mesic pred porodem, kdyz jsme byli na matrice kvuli urceni otcovstvi, tam to po nas chteli napevno... Asi synovi reknu at jim proste rika, ze to bude prekvapeni ;). Nejhorsi je tchyne, ktera se pta pri kazde navsteve... vcera mi poslala i clanek z novin ohledne jmen... nastesti pritel ma taky casu dost a neprudi me s tim ...

frndafrrr
17. říj 2018

@skretik Jo to mě taky. A užší výběr pro týpka už máte, nebo tápete úplně? Ono na té matrice i v porodnici když tlačí hned, tak stejně jen dělají ramena, pojmenovat můžeš až několik dnů po porodu, ale dohadů se s něma..

seveneye
17. říj 2018

@frndafrrr tfuj když to čtu tak je mi zle za mladýho, učení se básniček a recitace mě nikdy nebavila, stejně nevím na co jim zrovna tohle do života bude...☹

seveneye
17. říj 2018

@jednaholkaa u nás je to nápodobně, rodině tajíme i co čekáme, jednak aby nás neatakovali s jmény a pak i s vybíráním krámů a hadříků, akorát samozřejmě už valí tipovací soutěž a někteří tipovači jsou dost neúnavní...

skretik
17. říj 2018

@seveneye no hele presne, syn tohle predvadeni se pred nekym nesnasi, z basnicky nema nikdy lepsi znamku nez 2. U zapisu, kdyz mel zpivat tak se tam stydel, ze mi uca rekla, jeslti mi uz nekdo rekl, ze by mel chodit na logopedii. Jsem ji rekla, ze on to rozhodne nepotrebuje, dovedes si predstavit ten pohled jeji... ale pak sama uznala, ze to nepotrebuje

skretik
17. říj 2018

@frndafrrr my se o tom doma vubec nebavime. Nastrel je jen David, Honzik a Jirka. Jirka (po dedeckach) neprojde preze mne (Asi :D ) , David taky neni uplne ono a Honzik se mi libi moc, ale to neni asi uplne vhodne.

arielka222
17. říj 2018

@jednaholkaa já mám třeba taky placentu vepředu a pohyby cítím hodně od 18tt, a.dokonce víc než u syna, u kterého byla vzadu. Ale mě teď kope do žeber takže to nejde přehlédnout 😂
Ale každý to ma jinak. Buď ráda že zatím nic ptz později si je užiješ dosyta, jak bude mimčo velké a pak stoura rukama a nohama všude až to i boli 😉

frndafrrr
17. říj 2018

@seveneye Já básničky měla ráda, ale přesně nevím nač to hrotit, když je to k ničemu, už tak se jim toho teď láduje do hlavy hodně.
Honzík je super i David, Honzík měla být Adina a i teď jsem ho chtěla, ale máti si že mě v den screeningu (a zjištění pohlaví) tak blbě utahovala.
a pitvořila to (neptej se mě proč ruský Gonza a tak..), že mi zkazila radost ze screeningu a nakonec uraženě odešla, že jsem protivná. Od té doby jsme ji neviděla a z Honzy je Oliver, takže stejně někdy lepší neříká nic.
U Adiny se zase hodně lidí ptalo když se narodila od čeho ta Adina je, jestli Adéla, Adriana a na odpověď, že je prostě Adina jsem nejednou slyšela:"Tak hlavně, že je zdravá." 🙈🙈Nikdy se nezavděčíš všem. 😀

seveneye
17. říj 2018

@frndafrrr jjj zavděčit se nejde všem... ale mě dokaže hlavně nasr... když mi někdo druhý vykládá proč takový nebo makový jméno mám/nemám svému dítěti dávat. je to můj prcek a moje rozhodnutí proboha!

skretik
17. říj 2018

@frndafrrr :D :D :D ja nevim, ze ty lidi porad maji takovehle starosti... A koukam ty to teda s tvoji mati taky nemas jednoduchy vid? 🙈 . Jo me se David i Honza libi, ale... David nechci, protoze je to kamosky syn a manzel a ona je takova hodne rypava... a Honzik se mi libi moc, ale... no uvidime 🙂 . Oliver je krasny jmeno, ale to by mi u pritele neproslo

skretik
17. říj 2018

@frndafrrr jak mi rekl jeden kamos ted... vzdyt je to jen jmeno, tak je to prece jedno ne 🙂

seveneye
17. říj 2018

Někdo s praktickou zkušeností s nosítkem STORCHENWIEGE? dostala jsem na něj tip.

dominika963852
17. říj 2018

Tak včera jsem prohlásila,že asi porodím oranžové mimi 😀
Denně sním šílený množství mandarinek, ale vážně kopici 😀 . Já ty kyselé a bezpeckové prostě miluju !! 😍

vilmic
17. říj 2018

Tak mám už i EKG, si můžu odškrtnout další opruz. Příští čtvrtek jdem k zubaři a nazdar bazar.. A ještě takovej špíček. Podpůrný pás vám může napsat pouze chirurg, neurolog, ortoped a nebo rehabilitační doktor. Gynekolog nikoli.. s doporučením zdarma, jinak doplatek 750,—.

andelka
17. říj 2018

My jsme zatím vypustili jej info že to bude kluk. Jméno asi máme,ale můžeme ho ještě změnit,tak nechci být za debila potom. A pokud opravdu zůstane František,tak čekám různé reakce.

skretik
17. říj 2018

@vilmic tyhle vopruzy mam uz za sebou :D , razitko obvodni uz tam mam :D.. jen ta zubarka byl voser, protoze me hnedka lapla a razitko mi tam da az to dodela 🙈 🤐

jednaholkaa
17. říj 2018

@skretik Holky, tohle je fakt nutny? Ten obvodni a zubar..? Moje gyn nic nerikala.. jenom je na to kolonka v prukazce.

jessulka
17. říj 2018

@dominika963852 Taky ujizdim na mandarinkach a na jablkach 😂

vilmic
17. říj 2018

@jednaholkaa Moje to chce. K zubaři chodíme celá rodina pravidelně 2x/rok, tak to jsem jí řekla rovnou, že jdem na konci řijna a že dřív to přeobjednávat nebudu. Neměla s tím problém. A holt ta pitomá praktická no, to bych si klidně odpustila. Kort když tam nejspíš půjdu ještě na předoperační.

frndafrrr
17. říj 2018

@skretik
@seveneye Ámen!
@skretik No náš "vztah" s mátito je kapitola. 😃
@jednaholkaa Minule jsem zubaře neměla (paradoxně tam byla, jen si nevzpomněla) a nikdo nic neříkal, tentokrát zubaře prdím, dokud mi do ničeho nerýpala nic mi nebylo, pak 2x rentgen a už byla akční, no 3 měs. po vrtání mě to najednou bolelo jako svině, takže pokračování po porodu až se budu moc sjíždět něčím na bolest. 😂

@vilmic Myslím, že jak se bude oblitavat předoperační, tak razítko stačí ne? Nechce se mi sedět půl dne mezi nemocnýma zbytečně.

frndafrrr
17. říj 2018

@dominika963852 V tom případě by ladil s naším zeleným po kyselých okurkách. 😀 Ty já jím i k rohlíku. 😂

dominika963852
17. říj 2018

@jessulka Jooo,jablíčka můžu taky :D
@frndafrrr Okurky miluje syn 😀 taky čekám,kdy zezelená 😀

andelka
17. říj 2018

@jednaholkaa já jsem ty kolonky měla v první prukazce. V žádných dalších ne,takže u praktické jsem speciálně nebyla,a k zubaři chodím 2x ročně i tak. Teď mi to vychází na začátek Prosince.

skretik
17. říj 2018

@jednaholkaa hele ja myslim,ze to az tak nutny neni, co by se asi tak mohlo stat,kdyz tam to razitko nebude 😅,leda az zacnes rodit tak Te to donuti obehat 😅, ja to mam jen diky tomu,ze jsem tam mela cestu,jinak myslim,ze je to zbytecny,kort ta obvodni,tam nevidim jediny duvod nutnosti jejiho razitka

Strana