icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

skretik
17. říj 2018

@frndafrrr tak hlavni je,ze se mate radi 😉

jednaholkaa
17. říj 2018

Holky, diky. A jeste jeden dotaz, kolik obleceni velikosti 56 jste kupovaly? Bojim se abych to neprehnala..kdyz z toho asi mimi rychle vyroste..

andelka
17. říj 2018

@jednaholkaa heh,já toho mám docela dost nakonec. Ale kupovala jsem minimum. Mám asi 10 různých body ( hlavně jsem šla po zavinovacích ) ,asi 7 různých košilek na vázání nebo zapínání vepředu ( ty jsem dostala), asi 8 polodupacek ( dvoje teplejší,ostatní bavlna),6 dupaček, 6-8 overalku. Dvoje rukavičky,asi 3 čepičky. Ty věci jsou strašně malé,nechce se mi pouštět poloprázdna pračka.

jednaholkaa
17. říj 2018

@andelka A to vsechno to maly? V ty 50/56? To je dost 🙂 Tak to uz mam min spatny svedomi 🙂) dekuju

misak48
17. říj 2018

holky k té průkazce jo, tak já tam třeba nemám zapsaný žádný jiný UTZ než ty tři, které mi dělal můj dr než mě předal k Apolináři. Mezitím jsem tam neměla zapsaný první screening a od 20 týdne tam nemám už ani čárku. Tak jsem si tak říkala, k čemu je ta průkazka vlastně dobrá... Zubaře tam teda mám, vyšla mi akorát pravidelná kontrola. Jestli bude chtít můj nový gyndař i obvoďáka se musím zeptat.

Jinak co se toho jména týče, tak já ho původně taky nechtěla říkat, aby právě nám o nikdo nerozmlouval. Jenže pak na to samozřejmě přišla řeč na nějaké oslavě, kde jsem jim teda řekla, že jim to asi nechci říct z těhle důvodů. Pak to sice z manžela vytáhli, ale po tom mém úvodu si nikdo nedovolil protestovat 😀

A mám dneska obrovskou radost, po asi 3 týdnech vybírání mi dnes dorazila chůvička a je fakt suprová. Nakonec jsem šla do Avent SCD 570 a spokojenost. Krásně čistý zvuk a co se dosahu týče, tak přenos krásný z naší kuchyně až do babiččina obýváku. Babička bydlí v jiném domě na druhém konci zahrady 🙂

andelka
17. říj 2018

@jednaholkaa jo 50 pár věcí,jinak 56. V 62 by miminko plavalo první týdny. Kluci měli při porodu 48 a 50 cm. Vím že se často miminko poblinka,nebo proteče plinka,a nebudu prát 4 věci v pračce. Většina je bílá, světla,a takového prádla moc nemáme jiného.

andelka
17. říj 2018

Myslím že kecám a mám toho mnohem víc. Ale fakt jsem většinu dostala,a některé věci jsou tam i 62. Některé nemají číslo,tak spíš odhaduju velikost. Budu to muset ještě přebrat a vyloženě dát bojem ty úplně nejmenší.

frndafrrr
17. říj 2018

@jednaholkaa Tak já mám 60l pytel plný 56/62/68 tak úměrně na třetiny. Ale u nás 56 asi dlouho v drží, ještě mě čeká nákup 50.

frndafrrr
17. říj 2018

Holky já se nezbláznila- vím, že nejsou Vánoce, ale abych se z toho pak v so nepos... 🙈Tak něco trvanlivého... Nějaký typ na občerstvení co se dá nachystat 2dny dopředu by nebyl?

val333
17. říj 2018

@frndafrrr tyjo....už teď mám osypky, jak to cukroví vidím... Mám problém jo dělat na Vánoce, natož na jiné akce 😀

jednaholkaa
17. říj 2018

@frndafrrr
@andelka Mast to pekne! Diky holky 🙂 No ja toho taky kupu dostanu, takze bych nemusela vlastne kupovat asi nic. Ale je mi divny oblikat dite jenom do veci ktery vybral nekdo jiny. Chtela bych taky uplatnit ehm, svuj vkus 🙂 Tak si presto par veci prave kupuju. Je fakt, ze nekdo ty maly velikosti taky dost vyuzil. Blinkani me ani nenapadlo 🙂) Sem si rikala, dyt to dite bude jenom lezet to se moc nezpoti, no amater.. A s tou prackou to je taky dobry point!

andelka
17. říj 2018

Cukroví..já plánuju jen dva druhy rohlicku ( vanilkové mandlové a kakaové ořechové) a kokosové kuličky. Budu mít už velké bříško,to se mi bude u stolu válet a dělat blbě. Další druhy vyměním s mamkou. Stejně se bude i jezdit na návštěvy,tak se pojí i tam hodně.

andelka
17. říj 2018

@jednaholkaa no,jednou mi malý zrušil dvě zavinovačky po sobě,musely se vyprat. Z deky a polštáře jsme narychlo improvizovaly s mamkou další zavinku. Teď mám čtyři zavinky pro jistotu rovnou. Mimco si často ublinklo a já teda nenechávám v mokrém poblinkanem oblečení,pokud je možné ho převléct. A úplně tě chápu. Já jsem koupila v CA komplet takový teplejší sametový. A pár overalku a zavinovacích body podle svého. I když jsem dostala i moc pěkné věci.

seveneye
17. říj 2018

@frndafrrr haha promin za vyraz,ale děláš si prd...?takový dobroty u vás fakt vydrží až do soboty?kdybys tam měla mě tak do večera to máš fuc...jinak asi úplně mimo amě napadá max.tvaruzkova pomazánka,ta je nejlepší tak tři dny odlezela😀

frndafrrr
17. říj 2018

@jednaholkaa Joo blící děcko je peklo😃 Taky jsem měla u malé to štěstí od mladého to neznala a byla zelená, blila zdatně xkrát denně do roka min. 🙈
@val333 Upřímně mě to taky nenaplňuje, ale už teď jsem z oslavy zelená a práce bude dost s mladou tady uklizeno nevydrží 2dny, takže jsem potřebovala něco dopředu.. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. 😃
@seveneye Díky za typ, to by šlo, jen musím vyhrabat sakra těsnící krabičku ať nenačichne i to linecké. 😃 Vydrží, ale má to logické opodstatnění- já to nemám ráda a krabici jsem zcela tyransky, hodně důkladně oblepila izolepou, to praktikuji i o Vánocích po tom, co jsem jednou otevřela krabici a málem mě odvezli. 😂

beruska125
17. říj 2018

@jednaholkaa
@skretik já teda už mám v prukazce razítko od obvodní i zubaře. Obvodní ještě chápu aby případně napsala ze se s něčím lecim apod. K zubaři samozřejmě taky chodím ale když mi tam psala vše v poradku tak mi to přišlo jak poznámka do žákovský😂ale tak mise splnena🙂

merope
17. říj 2018

@andelka Proboha, mě sestra varovala, že na miminko je potřeba opravdu hooodně věcí, ale takhle? To abych ty skříně začala pomalu vystěhovávat.

misak48
17. říj 2018

@frndafrrr soucítím a posílám pozitivní energii 🙂 já dneska lemtám sušenky, ty do soboty taky vydrží... jablečný koláč jako druhé sladké budu péct asi v pátek, možná si zítra připravím těsto, těsto na slané tyčky si taky asi připravím zítra a upeču je až v sobotu dopoledne, zítra připravím pomazánky a jednohubky z nich namažu v sobotu na čerstvé pečivo... a pak ještě chystám plněné zapékané brambory, tak to si asi předpřipravím taky v pátek a v sobotu je budu dopékat těsně před servírováním...a uklízet budu nejspíš tak průběžně, naštěstí tady nemám malého záškodníka, který by mi to kazil 🙂

zuzekk
17. říj 2018

@beruska125 mě to připadá jako orientační běh skombinovaný s pevností boyard - splň úkoly, nech si na každém stanovišti orazítkovat průkaz...a můžeš postupovat dál. Na konci ti průkazku sebereme jako důkaz, že jsi mise splnila a za odměnu dostaneš dítě. ale běda, jak nemáš všechny kolonky orazítkovaný!

val333
17. říj 2018

@skretik tak co, pořád mimco přetočené ?

andelka
17. říj 2018

@merope ono to trochu klame. Ty šuplíky jsou poměrně plytké jak se říká u nás ( mělké pokud jste z Čech) a v jednom jsou čepičky, rukavičky a ponožky. A je tam dost bodyček,které já zpočátku ani moc nedávám,a košilek s límečkem. Ale tak vyprala jsem to a dala tam,třeba se to bude hodit.

zuzekk
17. říj 2018

holky, co novorozenecká váha - má to pro mrňouska smysl kupovat?

skretik
17. říj 2018

@val333 ne uz se zase toci vsude mozne, jsem odpoledne mela nejaky prujem a streva pracovala o stosest 🙈,tak mozna nejak uhybal 😅. Co u Tebe?

skretik
17. říj 2018

@frndafrrr ty ses vazne husta!!! Ja Ti snad k tomu baleni darku necham jeste upect cukrovi 😅😅😅,zda se mi ze se doma nudis 😅🤔😂

val333
17. říj 2018

@skretik no u mě asi furt stejný, vzhledem k tomu, že necítím žádný kopání... Doufám, že to nebude více, než několik dní 🤔

skretik
17. říj 2018

@val333 asi se urazil : )))

dominika963852
17. říj 2018

@skretik Ja k veceru měla taky střevní potíže. Asi jsem mu uvolnila místo Tak tam má teď slušnou diskotéku 😂

skretik
17. říj 2018

@dominika963852 presne tak, asi ty zvuky strev jsou rytmicky 😅

andelka
17. říj 2018

@zuzekk vůbec. Nevážila jsem ani jedno dítě doma. Stačí na poradne.

skretik
17. říj 2018

@zuzekk ja bych taky nekupovala, pripadne az pozdeji,kdyz bude nutna kvuli problemu s pribiranim,ale nemyslim si,ze ji vyuzijes

Strana