Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@skretik pokud bych si mohla vybrat tak radši spát se psem než s chlapem, ten můj poslední dobou po rýmě a zacpaném nose nehorázně chrápe, vadí mu, že na něj mlaskám když nemůžu spát, ale co mám dělat když prostě nezaberu, takže se občas do obývaku stěhuju a na tom gauči se to prostě nějak jednu noc zvládne....
Můj mužskej se do obýváku odlifroval už před časem. On je spokojenej, pač čumí na bednu a já se můžu roztahovat v ložnici. Nedávno jsme zkusili spát spolu a stálo to za prd, takže se zase hezky vrátil na sedačku.
Jinak tedy dneska zubař. V sobotu mi vypadl kousek plomby a k mýmu překvapení bylo doplnění, bílou plombou, zdarma. Prý to tak nově těhotný mají. Třeba jste to nevědely, tak toho můžete využít.
@vilmic ano těhotné a děti mají i bílé plomby zdarma. Já naštěstí nic nepotřebuji ale dceři opravovali 2 mléčné zuby bílou plombou a nic jsem neplatila🙂
Holky nechával si někdo od pojišťovny proplatit věci na zubní hygienu? Těch 1000kč se má vyčerpat do 30.11., jde mi o to, zda když koupím 5 kartáčků a 5 past, jestli to připlatí i v takovém množství. 🤔
Holky, možná už to tady bylo, ale nějak to nemůžu dohledat...myslíte, že je lepší na nošení od narození nosítko nebo šátek? A máte nějaký konkrétní tip? Předem moc děkuji 🙂
@jenssy Ja to pochopila tak, ze po narozeni satek. Nositko az od par mesicu. Pripadne se k nekterym nositkum prodava novorozenecka vlozka, tak pak je to mimi schoulene.. ale do 3 mesicu by klasicky s nozickama ven v nositku byt nemel..
@andelka Přežila jsem, ale moc dobře mi nebylo. Ten tlak byl hodně nízký, cítíla jsem mravenčení v rukách, tak jsem po prvním odběru 2 zkumavek vypila po malých douškách asi deci vody. Sestra říkala, že malé množství vody se mezi odběry může. Přece jim tam neomdlím. Sestra se ptala, jestli jsem ráno pila, tak jsem řekla, že ano a pak po cestě autem do Prahy jsem také ucucávala vodu, ale já zkrátka trpím na hodně nízký tlak, tak po každém odběru musím hned pít. Vstávala jsem v 5.
@jessulka
@jednaholkaa
Holky, moc děkuji 🙂 a máte nějaký tip na konkrétní osvědčený šátek?
@jenssy Záleží na tobě a na mimču co ti sedne 🙂 Nosítka jsou třeba i šátková nebo přímo pro novorozence (Storchenwiege) 🙂 Ale šátek je prý skvělý 🙂 Nemůžu porovnat 🙂 Já jsem chtěla nosit mladší dcerku, ale než jsem se rozkoukala, koupila už jsem nosítko, protože malý už byly 4m 😂 Tak jsme měli nosítko Love and Carry air 🙂 Malá v něm byla spokojená, dokonce zvládnul i skoro 20m starší dceru, když mívala noční děsy po mmr 😔
Holky, ještě mám jeden dotaz. Riskly byste nákup monitoru dechu z bazaru? Trochu se toho zrovna u takové věci obávám.... Máte někdo zkušenost? Chtěla bych ten od Jablotronu.
Holky jen takhle do placu, kdyby někdo chtěl Aniball tak budu prodávat. PC byla 1200 Kč a nechám ho za 900. Je použitý jednou a kupovaný loni.
@jenssy Jinak ja budu mit taky satek a pak nositko Kibi. Je rostouci a ta latka mezi nozickama se da roztahnout i na vetsi dite, takze se da pouzivat docela dlouho.
Já jsem příznivcem šátkových nosítek. Jsou mi pohodlnější. Do 4/5 měsíců šátek, pak mám Fidellu fusion.
Já už jsem si na nosíme děti na FB šátek koupila 😉
@frndafrrr když jsem si byla nechat proplatit pevnich 500kc za screening, tak mi paní u přepážky řekla, že si mám třeba nakoupit pasty a kartáčky ale jen pro dospělé, nesmíš tam mít dětské. Takže tu druhou 500kc bych chtěla využít taky nákupem tohoto.
helee a kdyz uz jste tu resite toto, ja nerozumim tem nosicim bundam, chapu to dobre, ze jde jen o to, ze mam dite v satku a ta bunda je uzpusobena tak, ze se tam to dite v satku vejde+to ma kapucku?
@dominika963852 Díky, ještě jsem jim napsala mail, známe vyčůránky, aby nakonec neřekli jeden kartáček a jedna pasta, tak jsem se zeptala i na elektrický, já svůj mám, ale doplatila bych na sonický chlapovi k Vánocům. Já si 1.nenechavála právě a u 2. mi přišel dnes dopis, že na něj to neplatí.
@dominika963852 Jo a nevím jakou pojišťovnu máš, ale VZP mi napsala, že čerpat letos můžeš jen do 30.11., tak ať to neprošvihneš. 🙂
jinak jsem prijela od dr. Mimi ma 750g, narvany zadek dole a hlavu nahore, proto se mi tak blbe sedi :D, neumim sedet narovnana. Cipek 4cm a jsem zavrena, takze vse ok. Bolesti muzou byt od zad, mocaku, strev nebo klidne hormony, ale zadny prusvih ted nehrozi. Klidovy rezim radeji nezminil, ani magnezium, jen mi rekl, ze jestli nechci, aby to tolik bolelo tak urcite vim co delat :D , respektive nedelat :D . Mimi to ale nijak neohrozuje. Prusvih by byl kdyby byl cipek kratsi nez 2,5. Takze holky moc dekuju za podporu, ted uz vim, ze si za to muzu opravdu sama a hned jsem klidnejsi 🙂

@basice v obýváku na gauči se nevyspim 😀 to už bych se ráno neposkladala vůbec ...