icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

beruska125
29. říj 2018

@garfa4 je to správně to vajíčko musí být v protisměru 😉

andelka
29. říj 2018

@garfa4 jo,je to normální usazení. Já jsem mívala vajíčko vzadu,já vedle a řídil někdo jiný.

vilmic
29. říj 2018

@jessulka Právě že s poukazem od doktora (chirurg, neurolog, ortoped, rehabilitační doktor) je bez doplatku. Jinak je to asi podle druhu a zdravotnických potřeb. Na poliklinice měli takovej obyčejnej a neměli moji velikost a ten byl za nějakých 750. Ve velkých potřebách v centru měli zase takovej vytuněnej a ten byl za 890,—. Taky jsem nic nedoplácela.

Já už jsem na ně taky zvědavá. Jestli budou vypadat jako syn a nebo jestli budou úplně jiný.

Odsávačku mám elektrickou a musim říct, že dobrý. Neumim si představit to pumpovat. Odsávala jsem vždy při kojeni, tak jsem si připadala jak dojná kráva 🐮🐮 Dělalo to takový vtipný zvuky. 😂

andelka
29. říj 2018

Mně odsávat nikdy moc nešlo,ani ručně ani odsávačkou ( ale měla jsem jen ruční Avent), takže počítám že teď budeme fungovat bez.

beruska125
29. říj 2018

@jessulka
@vilmic holky já teda čekám třetí..ale na co bych odsavala mléko když normálně kojim?🙂

vilmic
29. říj 2018

@garfa4 Můžeš vozit vajíčko i vedle sebe na sedadle spolujezce, ale musíš mít vypnutý airbag, na to pozor. Nebo se prodávají takový zrdcátka, abys na mimi viděla dozádu. Malej je od jakživa v zádu sám a já jezdim jako spolujezdec. A teď to nebude jinak. My vepředu a vzádu smečka.

vilmic
29. říj 2018

@beruska125 Já chodila do školy, takže jsem od začátku odsávala do zásoby. Proto jsem jí pořizovala. Teď taky určite budu chtít mít zásobičku, kdyby cokoli. Můžu jít do divadla, nebo se někde zdržet. Myslim, že je fajn mít zásobu v mrazáku.

beruska125
29. říj 2018

@vilmic a to já pravé nedělala. Proste bylo miminko pořad se mnou😂jak dlouho se muže mléko skladovat?

vilmic
29. říj 2018

@beruska125 Myslim, že 3 měsíce. Já nemám představu, jak to bude teď vypadat. Přeci jen budou dva + starší, to asi na nějaký velký výletování bez dětí nebude, ale určitě si zásobu udělám dokud se laktace neustálí a poteče to proudem.

dominika963852
29. říj 2018

Tak já si jdu k vám trošku postěžovat 😀 :-/ .
@vilmic Máš krásné bříško,na to že tam jsou dvojky, já mám určitě stejné .

Jinak je mi nějak ouzko, jde to nějak moc rychle, břicho jako balon, stehna, zadek a boky ani nemluvím :( celulitida je moje nej.kámoška.
To počasí tomu taky nepřidává, ale zase když by bylo vedro tak si stěžuju na to 😀 člověk si nevybere.
Včera jsem si dala teplou vanu, tak jsem zjistila, že mlezivo už teče 😀 .
To je asi vše 😀 Jinak jsem moc ráda,že kontroly máte v pořádku 🙂 . A doufám, že @frndafrr s Oliverkem jsou v pořádku 😉 .

andelka
29. říj 2018

@beruska125 já též třetí,a u druhého jsem odsávačku už neměla. U prvního jo,jednak že jsem doufala,že by časem dítko mohlo vzít flašku a mohl ho nakrmit někdo jiný ,jednak kvůli odsátí z druhého prsu třeba. Dvakrát se mi stalo,že malý spal dýl než obvykle a nalite jsem měla obě prsa. Ale u druhého a i teď už mám stejný přístup jako ty,že prostě do půl roku budu po ruce furt.

jenssy
29. říj 2018

@jessulka to chápu ☹ my zase začínáme stavět baráček a platit hypotéku, takže také nemáme peněz na rozdávání ☹ tak to asi zkusím ruční a když to nepůjde, tak holt budeme muset zainvestovat do té elektrické. Jednou měsíčně musím jezdit do školy na rozšiřující studium v rámci celoživotního vzdělávání a budu muset odstříkávat...

andelka
29. říj 2018

@dominika963852 přidám se,též jsem poněkud nabyla. Ale vážit se budu až před příští poradnou,ať to se mnou nesvihne. Mlezivo se mi tvoří už minimálně 2 měsíce.

jenssy
29. říj 2018

@beruska125 ono to ne vždycky jde ☹ já jezdím jednou za měsíc na celý den do školy a tam mimčo s sebou mít prostě nemůžu...a to, že někdo může občas pohlídat a my s mužem můžeme vyrazit třeba do divadla nebo na večeři, je určitě taky pozitivum odsávání 🙂

beruska125
29. říj 2018

@andelka já tu ruční avent mám. Ale použila jsem ji jen když jsem měla zánět nebo jako extra nouzovku...jinak běžné ne. 🙂

beruska125
29. říj 2018

@jenssy tak to je jasné no. Mne to proste ani nejak nenapadlo😉

1nelinka
29. říj 2018

@jessulka nene nevozily..byla na neonatologii v inkubatoru o 2patra niz a jedina sance byla dojit za ni..jenomze me z jilu pustily az po 36h..manzel u ni normalne mohl byt a cela rodina ji videla driv nez ja:/ me jen posilaly fotky a oslavovaly..taky jsem byla na nadstandartu byla jsem tam uz 5tydnu pred porodem tak jsem to tam mela uz pekne zabydleny😅😅po 3dnech me propustily jakoby z nemocnice a presunuly za miunkou na neonatologii kde jsem spolecne byli 4dny a pak sli dom

andelka
29. říj 2018

@beruska125 mně to naštěstí šlo líp ručně,ve vaně,když byl nějaký problém,ale to byl minimálně. Když měl starší asi rok tak jsem ji prodala kamarádce a u druhého už jsem ji neměla.

1nelinka
29. říj 2018

@garfa4 podle nove vyhlasky isize by dite melo jezdit v proti smeru do 15mesicu...uz se prestaly vyrabet nove modely sedacek ktere umoznovaly vozit dite mladsi 15mesicu po smeru jizdy kuli castym smrtelnym urazum..i tukanecek pri 50km rychlosti muze byt pro rocni dite jedouci po smeru fatalni ..

vilmic
29. říj 2018

@dominika963852 Ty jsi taky zlato, viď? 😍 Já myslim, že podobný pocity má leckterá z nás. Tělo se strašně mění, pomalu se připravuje na porod a s tím původním nemá moc společného.

K tý vaně. Já mám nějak vsugerovaný, že by se koupat v teplý nemělo. Ale zase mám takovou chuť se naložit. Dnes, jak jsem byla unavená, tak jsem si dala docela dost teplou sprchu a měla jsem skoro výčitky, abych něco nepotento. Jak to teda je? Můžem se naložit?

andelka
29. říj 2018

@vilmic můžem. Ne do vařící a ne úplně celé tělo. Ale když má 37 a kouká ti hlava, ramena a třeba kolena,tak v pohodě.

dominika963852
29. říj 2018

@andelka Já se taky vážím jen v poradně :D
@vilmic To je pravda no.
Já si vanu teď docela dopřávám , i docela dost teplou.

garfa4
29. říj 2018

@beruska125
@andelka holky diky moc za uklidneni a vysvetleni 🙂 Ja uz se i bala, co jsem to koupila za kram, ktery je k nicemu. Diky moc, jste zlate 🙂
@vilmic
@1nelinka

renulkka
29. říj 2018

Holky, to počasí je šílený... Pořád teplo zima, teplo zima... Asi i často lítá tlak, protože každou chvilku jsem jak na kolotoči a úplně unavená 🤔 Jinak teď u nás začíná děsný vítr, praská nám tu sádroš (jsme hned pod střechou), no nemám ráda takový vichřice 😒 Jinak dneska jsme s holkama blbly a udělali pár rychlo podzimních fotek 😂 Mám jich snad 50 a možná max 10 jich je použitelných 😂 Tak házím dvě pro představu 😂
@vilmic
@andelka
@dominika963852 Holky, s tou vanou... Já mám z ní úplnou fóbii 😔 Když jsem měla praxi na gyndě, zrovna se nám tam dostala paní ve 24tt, která potrácela dvojčátka právě díky infekci, kterou dostala z vany 😔 Vím, že se to stává málokdy, ale já od tý doby mám v sobě blok a jako těhotná nevlezu do bazénu ani do vany 🙄 Pořád ji vidím před sebou a ještě to co mi říkali sestry, že ať se neleknu, kdyby je náhodou při mý přítomnosti porodila do postele atd.... No děs 🙂 Takže já si dopřávám teplou sprchu 😀 To je teď moje 😍😀 To jsem schopná plácat vodu i půl hodiny 😂😂😂 Ještě, že máme svoji vodu ze studny 😂

renulkka
29. říj 2018

Ještě ty fotky 😊

renulkka
29. říj 2018

@vilmic Jinak máš moc krásný bříško! 😊 Ani bych neřekla, že tam jsou broučci dva 😀 Já mám takový pupčisko s jednou 🙂 Ale je pravda, že je to 4. těhotenství během 3.let, takje to celý vytahaný a jde to rychle :D Co já bych dala za vaše postavy 😊😍 Já jsem cvalík a hlavně teď mi neroste břicho, ale vše jde do zadku a boků a já neobleču už ani těhotenský rifle a legíny 🙄😣

andelka
29. říj 2018

@renulkka infekci z vany? Z vody z kohoutku z městského vodovodu,z pitné Vody? To bych se bála spíš té studniční.
S fotkama to máme podobné, mraky a použitelných pár, občas. Holčičky jsou kouzelné .

andelka
29. říj 2018

@renulkka já zatím obleču,ale jsem ráda,že tu mám i dvoje rifle o 1 a 2 čísla větší.

renulkka
29. říj 2018

@andelka Tak ono nejde o vodu, ale o to, že ty jsi "špinavá" a v té vodě, ve které se umeješ sedíš 🙂 Ale chápu, že aby se něco stalo, musí k tomu být více faktorů, otevrené cesty atd., jenže člověk toto neví, jak to dole vypadá 🙂 Takže já se toho od té doby bojím... No svoje kalhoty neobleču dávno :/ Ale ty těhotenský věci mě překvapily 😔 Budu muset ještě něco dokoupit... I když mám tu jedny teplý punčochy, tak budu nosit k tomu na kontrolu teplý pletený šaty a nějak to musím přežít 😀😂

andelka
29. říj 2018

@renulkka zpocena možná ale špinavá? No tak se napřed osprchuju a pak naložím do vany. Jakou infekci na sobě tak člověk může mít?
Asi tak,více faktorů,beztak by se to stalo i bez vany.
No já svoje též dávno,ale mám těhotenské ve své původní velikosti a pochybuju že s nimi vystačím. Jinak mám též punčocháče,a jedny šaty,a jedny objednané z wishe.

Strana