icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

bombat
1. lis 2018

@andelka No jsou vlastně dospělí, středoškoláci... Už ani nemůžu věřit, že byli miminka... Jak máš starý ty svoje kluky? Asi jsem to zapomněla, nemohla jsem si vzpomenout, když jsi psala, že se s nima rozčiluješ s domácími úkoly. Tak první stupeň, viď? Já mám mladší třetí a pátá třída. A propó s domácími úkoly se nerozčiluju, protože jim žádné při domácí výuce nezadávám 😀.

jednaholkaa
1. lis 2018

@basice Hezky jmeno Nikol 🙂 Jinak vapnik beru v tehu vitaminech a delam si makove a mandlove mleko, nebo taky sezam, brokolice atd maji hodne maku, lze doplnit i tak..

andelka
1. lis 2018

@bombat ta naše u nás bude nejspíš na SŠ bydlet,tak to bude zajímavé. Moji jsou první a druhá třída. A rozčiluju se i když jsem s nima doma a děláme učivo sami celý týden. To jsem pak radaz,že jde zas do školy,ten starší. Jinak mrne se asi narodí v lednu a kluci budou mít v březnu 7 a v květnu 9 ( nechápu, nedávno byli batolata)

basice
1. lis 2018

@jednaholkaa děkuji 😉. No bylo to náročné vybrat dívčí jméno, aby se líbilo mě i manželovi. Já mám také malé množství vápníku ve vitaminech, ale asi to je málo. O máku vím, že má hodně vápníku, ale toho moc nesnim. Ale to mléko bych mohla zkusit. Mandlové mě bohužel moc nechutná, to si raději dám mandle 😉

basice
1. lis 2018

@jednaholkaa no záleží, jak bude dítko velké a jak rychle poroste. Já měla obě děti drobné a 62 nosili až třeba kolem 6 měsíců. Já osobně bych vzala tu 62.

misak48
1. lis 2018

@jednaholkaa makové mléko děláš domácí? Poradíš mi jak na něj? Mám zakázané po ránu mléčné výrobky, protože mi zvedají cukr, tak pořád hledám, čím je tak nějak rozumně nahradit....

jessulka
1. lis 2018

@bombat Když by měla Verunka tatínka , které na ní záleží, tak už to řešíme. Minulý týden nemohl, kvůli odstávce ve fabrice, teď nemůže, nevím proč, ale hlavně že si dojede každý den po práci za přítelkyní 70km. Takže si to obvolám sama a zajedeme na konzultaci a buď bude moct, nebo nebude moct. Já se kvůli němu nerozkrájím. Jediné co mi řekl, že by upřednostňoval Motol.

andelka
1. lis 2018

@jednaholkaa no,já asi bych vzala 68. Krátký overal nevadí když by byl větší. U nás oba nosili 62 max do 3 měsíců a potom do půl roku 68. Já letní beru a třídím 68 ( TP 1.2. Takže 3-6 měsíců vychází na květen- červenec)

jessulka
1. lis 2018

@val333 Pošli tchýni i k nám na okna 😀

bombat
1. lis 2018

@jednaholkaa Těžko odhadnout - neznáš termín porodu (já mám termín skoro jako Ty, 13. 2. - vlastně může být fyziologicky kdykoli dva týdny před a dva týdny po, to máme v průběhu měsíce února), neznáš velikost dítěte (utz to odhaduje +- půl kila, takže to je jako datovat věc z 20. století radiouhlíkovou metodou), neznáš počasí příští léto...

jednaholkaa
1. lis 2018

@bombat Ja vim 🙂 Byl to asi fakt blbej dotaz. To proste nejde odhadnout ach jo. Kdovi jak to dite bude velky a kdy se narodi atd.. No uvidim, mozna se na ten overal vykaslu. Nebo koupim oba :D Ale je fakt, ze by mozna nevadilo kdyz by byl vetsi..aspon by vetral 🙂
@misak48 To makovy mliko se da koupit. Ale je desne drahy. Ja si ho vyrabim doma v takovym hrnecku var, jmenuje se to Miomat. Ale musi to jit nejak vyrobit i bez nej si myslim. Je to jenom mak a voda. Davam si to i do kafe, i kdyz je to spis teda jako voda..
@basice Mandle si dej normal, to mas lepsi 🙂)

bombat
1. lis 2018

@jednaholkaa U sebe předpokládám-li porod v termínu - asi v polovině února - a dítě velikosti zhruba kolem těch čtyř kil jako byli jeho sourozenci, tak mi to vychází s nástupem tepla během května na přechod z 62 na 68. Dcera 56 vůbec nenosila - pár kousků, co byly větší, většina jí vůbec nebyla. I do porodnice jsem vzala malý overal - a to byla 56, jela v něm namáčknutá, skrčená, ale nebylo zbytí, když byla porodnice 200km od domova. Ale upřímně myslím, že i menší dítě bude mít v průběhu léta 68. Vedra letos byla až do září.

misak48
1. lis 2018

@jednaholkaa já právě vím. Ona jsou ta kupovaná rostlina mléka hrozně dráha a ještě navíc dost často doslazovana, coz je pro mě pěkně naprd ... U mandlového mi to nevadí, když mandle jsou drahé sami o sobě. Ale právě třeba to makové mi přijde uhozené za něj platit kdoví kolik, když cena maku se pohybuje úplně jinde... Zkusím zjistit, jestli to jde nějak udělat bez spesl zařízení 🙂 myslím, že kamarádka tenkrát říkala, že si ho doma dělá taky 🙂

lindikova
1. lis 2018

@misak48 vynikající je mandlove, značka Natrue🙂

bombat
1. lis 2018

@basice Kolik měly Tvoje děti po narození? Velikost 62 v půl roce mi připadá opravdu hodně pozdě... Švagrová porodila holčičku tříkilovou a pomalu už taky bude po třech měsících přecházet na 68, tak do dvou týdnů, odhaduji.

andelka
1. lis 2018

Ono je to těžký. Kamarádce se syn narodil o pár týdnů dřív,vždycky byl drobnější a teď v přesně 2 letech nosí tak 86, některé věci i menší. Kdežto příbuzná kupuje teď zimní 86/92 pro rok a čtvrt staré dítko.

smigli
autor
1. lis 2018

@misak48 Makové mléko jsem dělala doma, když syn nemohl po průjmu laktózu a vyžadoval mléko, Normální mák namočit do vody, pak rozmixovat normal mixerem (nebo ponorným) a přes plátýnko (já přes hadrovou plenu) přecedit. Hotovo. Bylo to hnusný. :D Ale já ty rostlinné mléka nemám ráda. 😉

misak48
1. lis 2018

@smigli já je taky nerada, ale co nadělám, když mám normální zakázané ☹ kokosové jsem nepozrela, spoustu dalších jsem ani nezkoušela, problém je i v tom, že je ve většině z nich stejně přidaný cukr... Teď jsem vzala na milost to jedno nedoslazovane mandlové. Tak chci vyzkoušet ještě i něco jiného...
@lindikova dík, mrknu na něj, kdybych na něj někde narazila. Já si kupuju mandlové od Alpra, protože je všude k dostání a mají i nedoslazovanou verzi. To není úplně špatné 🙂

bombat
1. lis 2018

@misak48 Nemůžeš ani acidofilní mléko? (Teda do kafe si ho nedáš.)

andelka
1. lis 2018

Já si též někdy koupím nějakou alternativu. Mandlové mám moc ráda. Holt někdy jdu do obchodu a mimco si prostě řekne ( a je mu jedno kolik to stojí) 😀

renulkka
1. lis 2018

@jessulka Kočko se jménem je to špatný 😂 Vůbec se nemůžeme dohodnout... Manžel nedávno přišel s Nelou, to se mi začlo líbit, i jsem se smířila s tím, že by měla svatek a během par dní narozeniny, jenže jsem jednou v noci tak přemýšlela, jak bychom ji říkali 😀 Noo a zas vykřičník, máme mladší Elišku a říkáme ji Eli, Elinko a to je strašně zaměnitelný s Neli, Nelinko 😀 Takže jsme ho zas vyškrtly... Tak přišel s Nikolou... Líbí se mi to oslovování, ale vyloženě s Nikolou si jistá pořád nejsem 🤔 Anežka, Eliška, Nikola... 😂 pořád mi to nějak nesedí 🤔 :D

vilmic
1. lis 2018

@andelka Mýmu synovi jsou dva roky a dva mesíce a teď má 86/92 a drobnější teda rozhodně neni. Má tak 90 cm a 13 kilo. 😂😂 To musí být obřik v 15 mesícich.

seveneye
1. lis 2018

@misak48 ahoj stačí výkonější mixér a pak plátýnko na přecezení, taky si doma dopřávám🙂

andelka
1. lis 2018

@vilmic tu 86 sháněla jakože na zimu/ jaro co teď budou,jinak oblečení, body, tepláky má menší. Je i lehoučky. Jo, druhý je obřík poměrně,ale porodní váhu měl normální. U nás se standardně nosila 80 do 1 roku a 86 do 18 měsíců.

seveneye
1. lis 2018

@smigli aha teď čtu, že už jsi odpovídala, pro zlepšení chuti doporučuji přihodit hodně zralej banán a pak je to z mého pohledu už docela mňam🙂 ale já ty mlíka obecně mám ráda a hlavně u nich se ještě dokážu hecnout tím, že si říkám, že jsou zdravý...

bombat
1. lis 2018

@andelka To tak odpovídá mým zkušenostem - do roka 80, kolik jsi měla porodní váhu dětí? Ale ta porodní váha má podle mě vliv tak do půl roku, pak se to srovná a na síle získají především familiární vlivy.

vilmic
1. lis 2018

@andelka Já už to tady psala několikrát. Obecně nemám ráda, když mi dítě v oblečení plave. Další věc je, že každá značka to má jinak. A pak taky u nás platí, že spodek má vždy o číslo menší než vršek. Takže kalhoty zatím všechny 86 a trička některý 86, něco už 92. Pamatuju si, že na 80 jsme přecházeli kolem roka a v roce a půl na 86.

beruska125
1. lis 2018

@vilmic nene to kecas.😂moje dcera měla ve 3 letech cca 90 Cm a 13 kg. A tu 92 občas nosí i teď skoro ve 4🙂

basice
1. lis 2018

@misak48 já mám ještě ráda rýžové nebo ovesné mléko. Vždy koukám, aby nebyly doslazovane. Kupuji nejčastěji v drogerii DM tu jejich značku.

andelka
1. lis 2018

@vilmic s těmi značkami je to fakt.

Strana