icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

basice
1. lis 2018

@bombat dcera byla 3 kg a syn měl 2,7 kg. Ale u dcery se později objevila celiakie, takže od malička byla drobnější a syn je také drobný. Teď je mu 2,5 roku. Má 11 kg a cca 90 cm. Hodně oblečení má ještě 86.

andelka
1. lis 2018

@bombat oba měli 3,2 kg při narození.

Jinak ve 3 letech jeden 101 cm a 14,5 kg a druhý 98 cm a 16 kg.

basice
1. lis 2018

@renulkka my jsme nakonec vybrali Nicol. Nikola se mě zdá dost tvrdá k vašim jménům, ale bez toho "a" na konci to přeci jen zní jemněji.

andelka
1. lis 2018

@renulkka a co třeba Natálie? I když i těch je hodně, stejně jako Nelinek. Navíc má svátek před Vánocemi. Máte krásné klasické jména, něžné,chtělo by to něco podobného..

arielka222
1. lis 2018

Tak mam OGTT za sebou. Teda první hodinu sem měla co dělat to udržet, ale pak už dobrý 🙂
Jinak když jste holky u tech velikosti tak syn má teď ve 13m velikost 86 a zimní bundu má 92. Je hodně dlouhý takže musím kupovat větší a delší. Ale zase mu to vydrží dyl to oblečení. Myslim že do jara máme vystaráno 🙂

bombat
1. lis 2018

@basice Tak to je trápení. Neumím si představit vařit pro jedno dítě zvlášť nebo pro všechny speciálně... K tomu to většina chlapů taky moc nemusí, nevím, co ten Tvůj.

bombat
1. lis 2018

@andelka Tak to tak strašně velcí zase nebyli - a oba měli stejnou váhu - jestli si pamatuji dobře, přírůstky v těhotenství jsi měla přitom dost různé, viď? Obdivuji Tě, že si pamatuješ všechny ty míry i v dalších letech. Je to každopádně zajímavé - jeden byl vytáhlejší, druhý macatější 🙂. Já si pamatuji velikosti dětí po porodu a pak už jenom nějak tak všeobecně.

ajdamajda
1. lis 2018

@misak48

Já dělám rostlinná mléka a luxus je z lískových ořechu - chutná mi jako nutella - 150 g ořechu na 1l vody (ořechy dej na par hodin namočit a vodu vylij) , ořechy, litr vody a spetku soli plus 4 datle a podle chuti třeba sirup stevie (můžou i diabetici), rozmixuj poradně a preced přes platynko nebo plenu. Doporučuji konzumaci do 30hodin.

misak48
1. lis 2018

@bombat kafe naštěstí nepiju a když už si ho náhodou dám (tak dvakrát do měsíce), tak až odpoledne a to už můžu normální mléko 🙂 ale jinak to dopoledne právě nesmím ani treba sýr nebo si namazat chleba pod šunku lučinou. Byla jsem zvyklá hodně na jogurt nebo tvaroh a tak. Tak to teď zkouším nahradit třeba chia pudinkem z rostlinného mléka...
@basice ovesné jsem zkoušela tenkrát dělat i doma a nedokázala jsem ho pozřít... Na rýžové mrknu, díky 🙂
@ajdamajda zní to dobře, ale se mnou je to těžké 😀 datle nesmím vůbec a stevii nepozru 😀 to si dám tisíckrát radši tu věc úplně neodolatelnou, než abych dala kapičku stévie. Ale teď jsem objevila cekankovy sirup, ten je na rozdíl od jiných taky pro diabetika v pohodě a ten mi tolik nevadí 🙂

andelka
1. lis 2018

@bombat já si pamatuju jen porodní váhu. Na ostatní se musím koukat tady do blogu, píšu to stále pro oba kluky. Jo, u prvního 7,5 a u druhého 11 kg. Teď čekám víc,a s váhou mimca uvidíme. 4 kg a víc by mě asi trefilo, brala bych tak do 3,5.
On ten starší,byl do 5 let spíš hubený. Dneska má 40 kg. A ten mladší byl vždycky spíš širší než delší. Teď je tak akorát,ani při těle,ani ruka noha, kromě 3x týdně cvičení ve škole chodí ještě 2x týdně na atletiku. Starší moc pohybově nadaný není,ale rád jezdí na kole a plave.

ajdamajda
1. lis 2018

@misak48 můžeš datle vynechat a dosladit cekankovym sirupem

ajdamajda
1. lis 2018

@misak48 vyzkoušej tapiokovy puding z kokosoveho mléka nebo klasik puding ale dělat z kokosoveho mléka. My jsme na ABKM dietě .

michaelarei
1. lis 2018

@renulkka My máme stejne problém 😂 taky vybíráme každému se libí něco jiného.
@basice Nikol je hezké meno Dobře jste vybrali❤

beruska125
1. lis 2018

@michaelarei @renullka my taky pořad moc nevíme jméno. Ve hře je nejvíc Ema, Mia, syn chce Editu dcera Marušku... 😂

renulkka
1. lis 2018

@vilmic Naše starší dcera bude mít teď 2,5 roku a má 94 cm a váží 15 kilo :D Nosí 104,110, podle co :D Teď se mi zdá, že poslední dobou roste a nepřibírá, pořád vyřazuji kalhoty a přitom ty co jí jsou musím v pase dotahovat :D Mladší má kolem 78 cm a 10,5 kilo a nosí 86, ale něco má i 92 🤔 (třeba trika s dlouhým rukávem-rukávy delší, ale záda ji sedí akorát) :D A tý bude 16 měsíců 🙂 :D

basice
1. lis 2018

@bombat dcera už to drží 5 let, takže za tu dobu jsme si tak nějak zvykli. Mouku už používame převážně jen bezlepkovou, třeba na zahuštění omáček a tak. Ale pokud pečeme buchtu, tak většinou malou bezlepkovou a pak ještě jednu klasickou, protože manžel ty bezlepkové nemusí. Mě to nevadí a synovi je to zatím také jedno. Vánoční cukroví peču jen bezlepkové.

basice
1. lis 2018

@michaelarei děkujeme 😉. Akorát jí asi budeme psát s "c" Nicol.

@beruska125 Emu jsme také měli v užším výběru, ale tu bude mít synovec a Mia je krásné jméno. To se líbí oběma, jenže ji mají dobří známí a je nám hloupé dávat stejné jméno.

renulkka
1. lis 2018

@basice No právě mi to taky přijde dost tvrdé... 🤔 No bude to ještě zajímavý, jestli se dohodnem 😂
@andelka Nám by nevadilo, že je jich hodně, ale jsme hold nároční :D Nechceme jméno moc dlouhé, máme příjmení dlohý a nechceme ve jménu pokud to půjde R, máme jej 2x v příjmení (zní to celkem tvrdě) 😀 Právě že z těch zdrobnělých jmen už vybrat nedokážeme 😔😀 No je to složitý 😀 A jsem zvědavá u čeho zkončíme 😂
@michaelarei Držím palce nám všem, ať se brzy dohodneme 😂😂
@beruska125 Taky pěkné :D Kdyby bylo v kalendáři 10 jmen, tak to půjde snáz, než když jich tam je mraky 😂😂

bombat
1. lis 2018

@basice Máš můj obdiv. Znám to od přátel, dost tomu stravu přizpůsobili celá rodina, ale její muž není asi úplně obvyklý v tomto. A ta jejich holčička je dost ukázněná, to taky musím obdivovat. Asi to dost leze do peněz... No, co naděláš...

bombat
1. lis 2018

@renulkka Nikola se vám k Anežce a Elišce podle mě moc nehodí. Chtělo by to něco klasičtějšího a jemnějšího.

basice
1. lis 2018

@bombat musím říct, že dcera je také hodně ukázněná. Nevezme si nic, kde by bylo i jen malé množství lepku, přestože jí občas někdo nabádá, že jí to nic neudělá. Pečivo je podstatně dražší, doma nepečeme, protože to ji nechutnalo, takže už máme oblíbené chleby i značky. Naštěstí VZP přispívá ročně 6000 Kč na bezlepkové potraviny, takže to je fajn 😉

vilmic
1. lis 2018

@renulkka Je to záhada s tím oblečením, ale teda 78 cm měl kluk cca v roce a kdybych mu dala 92, tak vypadá jak hastroš. Ale já to o sobě vim, že na větší velikost nespěchám.
A Štěpánka už byla ve hře? Začínám se v tom ztrácet.. :D

basice
1. lis 2018

@vilmic já tedy mám také radši, když to oblečení synovi hezky sedí a není mu to velké a volné. Tím, že je také drobný a hubený, tak to na něm nevypadá ani hezky.

vilmic
1. lis 2018

@renulkka To je ale dlouhý.. Tak ještě Viola, Sofie, Anna, Linda, Lea.

michaelarei
1. lis 2018

@beruska125 U nás stejne vo výběu je Stella, Mia se mi líbilo no mánžel nechce,dcera chce Jasminku nebo Amelie ,a syn Rebeku takže moc moc težke. ..
@renulkka no doufám že se nám to podaří aby byli všichni spokojeni a když ne no smůla 😂

vilmic
1. lis 2018

@renulkka Lucie, Julie, Lada, Lenka, Magdaléna (ale to je jak s tou Štěpánkou). Sama koukám kolik těch holčičích jmen je hezkejch. U nás je to s klukem pořád nejistý.

bombat
1. lis 2018

Také ještě jméno nemáme vymyšlené. V těch klučičích je o dost menší výběr, holčičích bych věděla..., i ta shoda s manželem by myslím nebyla tak těžká. Klučičí jsou buď hodně frekventovaná nebo zas příliš cizorodá a módní, některá klasická má zas člověk zprotivená... Jméno druhorozené dcery jsme rozhodovali až po porodu (teda ty další děti taky, ale ty už byly narozené doma) a personál porodnice z toho byl tak legračně nervózní... nebyl to ani rok od narození "Půlnoční bouře", tak jsme se tomu s manželem smáli, že už se asi klepou strachy, že přijdeme s něčím takovým 🙂.

renulkka
1. lis 2018

@bombat To si taky myslím, že se to k tomu nehodí :/
@vilmic No právě že některý to číslování u toho
oblečení mi přijde šílený... Něco je obří a něco zas malinký a to je stejná velikost 🙄 Jinak Štěpánka je hned mimo výběr, jednu mám v rodině a manželův kamarád má Štěpánku manželku a to je případ sám o sobě 😔 A Oldřiška, Jindřiška atd. to se nám moc nelíbí 🙄 Prvně jsem chtěla Šárku, sice je tam R, ale je to přece jen jemnější, ale nebylo to ono 😐 😀 Takže to bude ještě boj 😂 My u kluka bychom měli hned jasno :D Ale prostě 3. holčičí je strašný 😀 U holek jsem věděla jo, to je ono! A teď to nějak nenaskakuje 😀

bombat
1. lis 2018

@renulkka Když my zase vymýšlíme třetí klučičí - a fakt si myslím, že u kluků je výběr horší...

vilmic
1. lis 2018

@renulkka Já mám pro kluka toho Vaška, manžel chce Matěje. Víš co je nejhorší? Že u toho svýho Václava taky nemám to ONO!!! Skoro se mi líbí víc ten Matěj. 😃 😃 Ale tam zase bojuju s četností. Hrozně mi vadí, když je to jméno moc oblíbený a používaný. Ten můj Vojtěch je taková hranice toho, co mi ještě nevadí. Je to oblíbený jméno, ale není jich 3500 ročně, což Matějů, Matyášů, Mateů a všech dalších podob dohromady, je.
@bombat Souhlas, holek bych pojmenovala 10 😃

Strana